Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    Bocs, ha volt már:

    Ikeás french pressel szeretnék kávét készíteni, csak úgy kíváncsiságból. P&Y Choco Madness van itthon. Hányasra állítsam az őrlőt, egyáltalán számít ez vagy csak annyi a lényeg, hogy minél durvább legyen a szemcseméret? Egyébként Graef CM 702 és 11-13-ason van nálam az espresso szint, ha ez segít. Arra gondoltam, hogy feltolom max-ra... Jó lesz vajon?

    Illetve a vízhőmérséklet érdekelne még, hogy itt mennyire kell figyelni erre? Ugye ehhez a kávéhoz 88 fokos PID ajánlott espresso esetén, de French Press az gondolom teljesen más tészta.

    +1 Tegyük fel, hogy bejön a French Presses kávé vonal, akkor ez nagyjából azt fogja jelenteni, hogy naponta többször vagy legalábbis néhány naponta tekergetem az őrlő állását. Ilyenkor nem fog belerontani a képbe espresso esetén, hogy a durva őrleményből marad némi lappangó az őrlőben? Ki szoktam pofozni, amennyire tudom, de a tapasztalat az, hogy minimális mennyiség még így is szokott maradni benne.

Új hozzászólás Aktív témák