Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Bóbitatáncol #21625 üzenetére

    “Ennek nyilván van egy olyan hátulütője hogy aki csak bérsáv tudatában hajlandó belemenni a folyamatba az kimarad, de ott van az is hogyha meggyőzöd a céget hogy jó vagy és kellesz nekik lehet többet ki tudsz alkudni mint ami eredetileg lett volna a bérsáv.”

    pontosan ezért írtam feljebb s teszem azt ha mégis elindulok egy olyan céggel az interjúztatás csodás terepén ahol nem adtak kezdeti bérsávot (ami iránymutatás de jó szűrni azt ami szóba se jöhet, azért az ársáv nélküli cégek 99% kb kevesebbet adna mint az éppen aktuális állásomon keresek...) hogy semmiképp nem mondok bérsávot én, pláne az elején mert azzal jelentősen rontanám a pozíciómat. Egyrészt még én se tudom mire adnék ajánlatot másrészt ők sem tudják h mennyire jó (vagy rossz ;] ) találat lennék nekik. Amikor már eljutunk a végéig s én is tudom mit várjak az állástól s ők is tudják mit is érek s mennyire van egyedi hozott értékem (vagy nincs) utána beszéljünk a pénzről, de ott is inkább ők árazzanak be... aztán majd egyezkedünk tovább.

    Persze ha valaki megelégszik azzal hogy a piaci ár átlagáért vagy akár alatta menjen el akkor könnyebb helyzete van. Pláne ha nem zavarja hogy olyan helyekre interjúzik s tölt el pár órát (jellemzően munkaidőben) az életéből ahol még a jelenlegi fizuját se nagyon akarják megadni, akkor hajrá, szíve lelke rajta...

Új hozzászólás Aktív témák