- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lamonso
kezdő
Régi dolog, de múlt héten hozzájutottam egy első genes TR-hez. Már csak pár dolog kell, hogy be tudjam üzemelni
-
fatpingvin
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
Tehát elméleted szerint az 5Gb több mint a 10Gb?
Egyelőre te vagy eltévedve valamiért ...
Még mindig gigabitben adják meg ezen eszközök sebességét.
Melyik része nem tiszta?A hírben egyértelműen le van írva.
egy 10 gigabites Marvell AQtion AQC113C LAN-nal, plusz egy Realtek vezérlős, 2,5 gigabites Ethernettel kapcsolódhat vezetékkel routerünkhöz,
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
ughhh
senior tag
El vagy tévedve
ROG MAXIMUS Z790 FORMULA
1 x Realtek 5Gb Ethernet
ASUS Z790/H770/B760 – The best motherboards for 14th Gen Raptor Lake-S refresh and 13th Gen Intel Raptor Lake-S and 12th Gen Intel Alder Lake CPUs -
zetor2000
őstag
D. Akula válaszából kiderül, hogy igazából ez egy réteg dolog lesz.
Mivel a thunderbolt megoldásnak nincs saját grafikus képessége, ezért össze kell drótozni a grafikus megoldással - de szükség van rá, hogy a csatlakozón legyen grafikus jel is.
Laptopnál oké, mert ott bedrótozzák. De egy mezei alaplapon, amikor a prociban vagy van grafikus mag, vagy nincs, vagy van dedikált VGA vagy nincs, nehéz kitalálni, hogy mit mivel drótozz össze.
Ez egy megoldás, mert egy kábelt csatlakoztatsz mindkét végén, és kész.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Komplikato #21 üzenetére
A daisy chain csak annyi hogy továbbadja a (jelen esetben) képet a következő eszköznek, ha nem neki szól, mindegy hogy az most DP vagy nem DP. Gondolom amikor átkerül a jelfolyam a Type-C-re (pontosabban a vezérlőjére), az felcímkézi headerrel hogy melyik eszköznek szól.
-
Komplikato
veterán
De a sima USB-C az általában 1.4-es DP kimenetet ad, a TB3/4 viszont tud daisey chaint, nem? Bár lövésem sincs, hogy ez így átkötéssel minek számít?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Dr. Akula
félisten
Hát mint mondtam az értelmét én se. Valaki biztosan azért kapott prémiumot hogy ezt megoldja. Elképzelni nem tudom miért kell mindenáron keresztülkergetni azon a Type-C-n a videójelet, mikor van mellette más, hagyományos lehetőség. Még ha Dsub in lenne, azt megértem, hogy ma már nincs olyan port a monitorokon, és rávezeti egy modern csatira. Nade hogy DP port ne lenne... A neten is a szöghöz keresik a kalapácsot a magyarázatokkal, pl. hogy ha valaki tabletre szeretné kiküldeni a képet. Elképzelem ahogy ott ül az ember a géming pc-jével, és egy Huawei tableten akarja látni a GTA-t... Valahogy nem áll össze.
-
opr
nagyúr
válasz kakuk.tamas #18 üzenetére
Displayporton? Ha mar eljutottunk addig, hogy a VHS-rol a kep displayporton jon, akkor ott mar "digitalizalva" van az adatfolyam, azt mar csak rogziteni kell.
Dr. Akula: Tovabbra se ertem, de ok. Lehet, hogy csak ugy lehet megkapni valami fancy pecsetet, hogy "teljes erteku" a port, es ezt csak igy tudtak megoldani? Kb erre az egy dologra tudok gondolni, aminek ertelme is van. Na mindegy, az infot koszi, nem tudtam, hasznos volt!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Dr. Akula
félisten
thunderbolt is data port connected to pci express, it doesnt have any graphic capability on its own, it has to be hooked up with GPU to get display port capability from it
on notebooks its easy...they just hardwire it, but on PCs where not every CPUs got integrated graphics it has to get display port somehowHogy minek akarná bárki is átküldeni azon a jelet, ha egyből a monitorra is kötheti, az jó kérdés, de ha mégis akarná, akkor megteheti. (Fent ugyan Thunderboltról írnak, de az USB4-nek is van Displayport tunnelje.)
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
-
kakuk.tamas
addikt
Azért ezért az árért, elvárnám, hogy a C-s csatin szebb legyen pajzs… Mintha valami régi cuccról dobták volna rá.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Graphics
Jómunkásember
-
Dr. Akula
félisten
Egész korrekt kis lap. Pozitívum hogy a 2 LAN vezérlőből egyik se a bugos Intel 225V/Killer E3100G. És ami külön meglepett, és szerintem jó ötlet: nem fúrnak 5-6 lyukat az alaplapi prüntyögőnek, rájöttek hogy aki ilyet használ, az nem 7.1 hangrendszert fog rádugni, csak egy fülest. Mehet a helyére valami értelmesebb port.
Érdekes hogy a Threadrippereknél az AMD nem írja hogy csatornánként 2 modullal lassabb sebesség lenne csak elérhető, mint a sima Ryzeneknél. Ezek szerint meg lehet azt csinálni, így majd a Ryzen 8000-eseknél is viszontláthatjuk a fejlesztést. Másik opció hogy nem is számolnak azzal hogy valaki egy ilyenbe k. sok ramot akarna tenni, bár ennél a kategóriánál ez eléggé alapértelmezett, így ezt az opciót elvetném.
#1opr: USB4-re kiküldi a képet. Ha nem, kötsz rá semmit, akkor az IGP-ét. Már ha egyáltalán használni akarod, de a lehetőség adott.
#6Komplikato: "2x16 +1x4 PCIe. Kifizeted az alaplap nem kicsi árát, a még drágább prociét, bővíthetőség meg egy Asus x670e Creator szintjén?"
A különbség az hogy itt tartozik is hozzá valós PCIE sáv, nem ugyanarra az x16-ra van rámuxolva az összes, így nem oszlik a sávszél ha több slotot akarsz kihasználni. Ennek kéne alapnak lennie szerintem az asztali Ryzeneknél is, meg kéne "kicsit" emelni a PCIE sávokat.
[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
válasz Komplikato #6 üzenetére
A sok M2-es és a 8 Sata is szerintem a proci sávjait fogyasszák. Eléggé 'érdekes' kreálmány ez a lap.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
ughhh
senior tag
LAN: 10 Gigabits =1.25 Gigabytes (GB)
sutyerákok fejében megragad a 10G LOL
mekkora marketing bikaszar -
scdlsc
senior tag
Nanométeres pontossággal dolgoznak a processzorgyártók. Hát hogy néz már ki az a hátlap! Főleg az USB C csatlakozóknál!
-
Komplikato
veterán
Nesze neked HEDT/WS alaplap, kemény 2x16 +1x4 PCIe. Kifizeted az alaplap nem kicsi árát, a még drágább prociét, bővíthetőség meg egy Asus x670e Creator szintjén? Why?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
.mf
veterán
"DP bemenet?
Azt mire lehet hasznalni, mirol maradtam le?"A másik PH oldalról
Szép meg jó meg minden, csak a Creator Series besorolást nem értem, ez inkább egy csicsás workstation lap. Persze lehet, hogy a nyugati content creatoroknak belefér.
Alaaf Pi: 4-csatornás, nem 2.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Alaaf Pi
senior tag
Kétcsatornás memóriavezérlö nem kevés erre a piacra?
-
opr
nagyúr
DP bemenet?
Azt mire lehet hasznalni, mirol maradtam le?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!