Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz erdoke #85014 üzenetére

    Elnézést. Az Aranyköpések topic dobott ide, nem a flame keltése miatt jöttem. De nem tudom megállni, hogy egy apróságra ne hívjam fel a figyelmed. Valószínűleg félinformációkat hallhattál erről.
    A Hp a Slate 7-et dugasztáp + usb kábel kombóval értékesítette. A dugasztáp nem kicsi, de tudja a ráírt 2.0A-t ha a micro usb kábelben nincs tiltás. Ezt én meg is mértem, mert rendelkezem ilyen készülékkel. De elvben ennél többre is képes a micro usb a szabvány szerint.
    A http://pinout.ru oldalon lehet találni rajzokat a micro usb kapcsolásokról, de alapban két dolog a jellemző. Egyrészt a töltő az usb adatvonalra rakott ellenállással tudja közölni, hogy mire képes, másrészt a normális kábel a sima usb-hez képest új lábán tudja közölni, hogy a kábel mekkora terhelhetőségű. Így ha bedugsz egy 2.0A tápba egy 500mA-es kábelt akkor az nem ég szét, mert elvben a készülék lekezeli. Vagyis ha valaki neked azt mondta, hogy max 1A, a micro terhelhetősége akkor neki vagy a töltőfej, vagy a kábel adott korlátozást.
    Ennyit a micro usb-ről.
    További szép napot. :)

Új hozzászólás Aktív témák