Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
OHardy
csendes tag
Sziasztok!
Szerdán egy e5200-as processzor és egy giga ep35-ds3 boldog tulajdonosa lettem. Először alap beállításokkal tesztelgettem, majd bios frissítés után jöhetett a tuning.
Két kép 2-2,5 óra prime után:[link]
[link]Feljebb egyelőre nem néztem a tuningot gyári hűtővel. Ma vettem egy hyper tx2-t, holnap tesztelgetek még, ha lesz időm.
-
Tommmmka
senior tag
Átlag mit bírnak az e5200-ak tuningban? Egy freezer Xtreme-el hűteném.
Megéri lecserélni az e2180-amat erre? Minimum 3600 kéne ha nem több.
Kb mi az amit szinte mind tud?
Előre is köszi a választ
-
válasz
19balazs86 #1196 üzenetére
ennyire sz@r?
-
schwartz
addikt
válasz
19balazs86 #1194 üzenetére
Ird be az FPO-kat is ha megvannak + az elert tuningot.
-
19balazs86
tag
válasz
schwartz #1190 üzenetére
NEM 350-es FSB-t írtam, hanem csak 300-at, azért az közelében sincs a 350-nek...
Nekem pár db ilyen procihoz volt szerencsém és mind1iket sikerült lazán 3750 MHz-re felhúzni +-1lépcső fesz különbséggel és nem kellett irreális feszt emelni. Lehet, h szerencsésebb példányok voltak...
Nekem 12K-ért nagyon +érős proci volt -
schwartz
addikt
válasz
19balazs86 #1189 üzenetére
Ne hasonlitsd az E8xxx szeriahoz. Az 5200 nem tuningra termett. Nezz szet egy kicsit a neten, FSB-ben 350 fole tolni kesz tudomany, 3.5Ghz felett pedig nagyreszuk megall mint a szog a falban...
4+Ghz?
-
19balazs86
tag
válasz
Hunter2 #1187 üzenetére
Aláírom tényleg nem 1 tuning bajnok olyan téren, h nehéz belőle kisajtolni >70%-os tuning értékeket...
Nem mind1iknek 1.22 a VID-je van amelyiknek nagyobb, de még senki nem mondta, h az 1.35 fölötti fesz olyan nagyon gyilkos lenne neki, mert sztem nem az. És az E8xxx-ek is Wolfdale-esek, amik viszont nem gyengén tuningol6óak.
300feletti FSB-t nem mind1ik E5200-as kedveli, max csak irreálisan sok fesszel ez tény.
Azért nem olyan szörnyű sztem 1 ilyen proc azt nézve h mennyibe fáj... -
fagy53
nagyúr
válasz
Hunter2 #1185 üzenetére
Ha jól emlékszem az Intel szerint 1.45V környékén van a max, tehát az 1.35 üzemi fesz ok.
A 2160 tuningja nekem 91% volt, az 5200-at nem próbáltam. Az alapfeszes tuningban is jól szerepelt a 2160, de a Wolfdale jobbnak tűnik! Mindenképpen jobban megéri az 5200 az árát, mert 2.8GHz-en használva mindkettőt a 2160-nak 1.20V-t kellett, az 5200-nak 1.06V. Ebből és a hőmérsékletek különbségéből következtetve ezen az órajelen az 5200 kevesebbet fogyaszt, és nagyobbak a tartalékai.
Játékokban a 2MB cache érződik, mert ahol a 2160 2.5GHz-en FPS-t veszített, ott az 5200 ugyanezen órajelen változatlan FPS-szel megy, a konfig azonos. -
Hunter2
addikt
válasz
19balazs86 #1186 üzenetére
1.Kétlen hogy egy árban lennének (az E5200 egyértelműen erősebb ez nem vitás)
2. 1,35V egy Wolfdale-nek nem kevés, pláne hogy a VID-je 1.22V
3.A 3dmark alatt azt értettem hogy a +300Mhz nem hoz gyorsulást mert a VGA már így is kivan hajtva.Egyébként probáltam egy 6*400-as beállítást a procin, el sem indult.Lehet intel tett bele valami FSB wallt mert túl jó lett volna.
-
19balazs86
tag
válasz
Hunter2 #1185 üzenetére
Siralmas vagy sem azért 1 árban vannak és had ne térjek ki melyik az erősebb, mert vita lenne...
Az 1.35 volt pedig még viccesen kevés.
3D Markokra visszatérve kicsit bugosan kezelik a procit az tény. Játékokban kijön a procinak az ereje és az a lényeg. Tesztelni a procit viszont PerformanceTest (PassMark)-al nagyon jó és még neten is vannak hozzá viszonyítási értékek, mert minden nap frissítik a táblázatot, melyik proci milyen erős...
Részemről UP a procinak -
Hunter2
addikt
válasz
19balazs86 #1184 üzenetére
Én Wolfdale-el tartós használatra nem mennék 1,35 fölé.Pláne hogy 3dmark06 szerint már semmi teljesítmény növekményt nem hozott egy GTX9800+al.
E2140 tunningpotenciálja után ez elég siralmas. -
Hunter2
addikt
válasz
tigipuf #1177 üzenetére
Nah próba idejére belöttem egy ILYET
Azért az siralmas hogy 3,3-hoz szinte elég az alapfesz , 3,6-hozmeg feszelni kell mindent amit egy P45-ös lapon csak lehet.Mondjuk dropol a lap rendesen de akkor is.
Ha valakinek van giga p45-ös lapja írhatna egy jó tunningos fesz beállítást.
-
schwartz
addikt
válasz
schwartz #1162 üzenetére
Szappanoperaba illo fejlemeny! AW9D-MAX-ben elindult a proci...
Vagy en vagyok bena vagy a DFI-m makacsolta meg magat, de ujra mukodik...
Ki be cserelgettem valtva az E2180-al, BIOS reszet, elem ki stb, de most sem indul a P35 UT-ban.
Pedig az Abit lap hivatalosan nem is tamogatja a feles szorzo miatt.
Igen, es most johet az oltas... -
tigipuf
senior tag
tisztelt tuningosok!
az a helyzet,hogy az elszabadult árak
miatt kénytelen vagyok 1 5200-t beújitani(8400 lett volna).az volna a kérdésem milyen lapot ajánlatok alá,amivel enyhe tuningról is szó lehet.giga p35,esetleg 1 olcsóbb p31-es,ne talán asus p43-as chipsetes?megköszönném ha segitene valaki látom van itt olyan mágus aki már több konfiggal is gyilkolta
megköszönném a tapasztalatokat,mivel gyenge anyagi helyzetem miatt
,szeretnék minél olcsóbb ,de stabilan müködő megoldást!köszöntem!
-
Úristen
1,75V , 4 GHz-hez mennyi kell kb ?(tudom hogy változó meg bla bla , de átlagban kb mennyire kell/lehet emelni?)
-
lipi67
nagyúr
válasz
schwartz #1170 üzenetére
Én is sajnálnám,de ha jön a hideg..(Most újranyomom a teszteket,mert új bios(egy beta
)került rá,kíváncsi vok,mit tud.Nem is a proci,a memkezelés érdekelne jobban most.
fagy53 : Ezt nagyon szépen megfogalmaztad:"A kisérletezés izgalmát, a tervek, elképzelések megvalósításának örömét"
--->Sajna tök igaz,ez már betegség asszem.
-
fagy53
nagyúr
Úgyis csak sportból kockáztatsz, értelme egyébként nincs a dolognak, ha meghal, hát meghal, ez benne van a pakliban.
Növeled az adrenalinszinted minden egyes kisérletnél, ez lehet az ára. Mások az életüket és testi épségüket kockáztatják látszólag értelmetlenül, ez még mindig jobb!
A kisérletezés izgalmát, a tervek, elképzelések megvalósításának örömét valahol meg kell fizetni, bátraké a szerencse! -
schwartz
addikt
válasz
fsb1000 #1166 üzenetére
A CPU VID Control 1.6V-ig enged (a legujabb BIOS-al es 45nm-en). A CPU VID Special Add-el pedig tovabb tudod novelni szazalekokban. Gyakorlatilag nincs limit...
Szomoru, de a sajat boromon tapasztaltam, hogy lenyegtelen a hutes ha tul sok a fesz. LN2 ide meg suket duma oda, ez seperc alatt elszallt es nem a tulmelegedestol. Jopar eve en is nyomtam agyatlanul (igaz kompresszor alatt) de sosem halt be egyik procim sem. Most tulfeszult a hur. Ez van... -
schwartz
addikt
Nyugi, ahogy visszajott garbol mar viheted is.
(ki sem bontom). En tobbet szemetet nem veszek.
1.75V nem mondom, hogy keves, de igy bedogleni boot kozben, na az mar vicc...
Amugy azt kapta amit megerdemelt, ritka egy antituning peldany volt a nyomorultja.(#1164) Kyle Katarn
VID 1.225 (ha jol emlekszem)
Es ne sajnald. En sem teszem... -
schwartz
addikt
Na ennyi volt... A mai nap folyaman az 5200-as bedobta a torolkozot.
Hogy a fene essen bele, az elso procim amit sikerult hazavagnom.
1.75V BIOS-bol es boot kozben elszallt az elso probalkozasra. -
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1157 üzenetére
Na 22°-os szobában asus silent square pro+AC mx2-es paszta.Nálam 1,34V körüli fesszel 4,2 felett megy,így annyira húztam fel:
[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1157 üzenetére
Szia!Bocs,de megcsináltam ahogy kérted,közbe meg vittem a fiamat dokihoz..Sok off lenne,nem részletezem.Most sikerült elaltatnom..Rögtön linkelem.
fsb1000: Az jó.Nekem..Megmondom őszintén házhoz jött pár daramb a nagykerből,de uaz volt a VID-jük (1,35)és összesen 2 különböző fpo volt.(egy 100-as tálca darabjai voltak)Három matadt itt,detto uaz volt ...Ha eladásra kerülne lökj már elégyszi 1-1 árat.Lehet h kellene egy gép..Köszi!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1137 üzenetére
marcus.fenix:
Szerintem a 60-65 még kellemes. 70 már picit sok. Nekem sosem ment addig, elöbb nem indult el...Lipi67:
Nem. WOX és egy nagyker a forrás. (kisker olcsóbb volt....)
Az e6750 még Asus P5Q+vizhűtéssel ment ennyit, de 3,8xx-nél léggel is tud primestabil lenni.
Lehet nem sokára eladom az e5200-akkal együtt. -
aginor
veterán
válasz
19balazs86 #1151 üzenetére
BE-nél igen, de szorózáras példányoknál már nem annyira..
-
marcus.fenix
aktív tag
Oké, köszönöm!
Azért kíváncsi vagyok a tiédre majd... te mivel hűtöd a 8400-at?Most már csak a 4870-et kell elcsitítanom, ami nem könnyű feladat a ref hűtéssel...
Bár azt olvasom hogy nem kell félni a magas hőmérsékletektől ennél a kártyánál...
Úgy döntöttem hagyom is hadd menjen 90-ig, és megpróbálom ott tartani. A legtöbb játék úgysem ad folyamatos 909%-os terhelést...bocs az off-ért
balazs
Amíg az intel procikba nem integrálják a memóriavezérlőt (nem tudom, lehet hogy Nehalemnél már megtették???), ahogy az AMD tette, addig az AMD-s rendszerekből magasan jobb memóriahozzáférési értékeket vehetünk ki... a való életben viszont ezzel nem sokra lehet menni. Az alsókategóriás E5200-am rommá veri a régi 6000+ omat akár azonos (3GHz) órajelen is, minden alkalmazásban... ez van.
-
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1153 üzenetére
Ezek azért nem 70°-os eredmények!!Simán mehet 1000 évig!
Majd belövöm én is kb ennyire
,csak most még nem tudom,van egy kis dolgom,de kíváncsi vok. -
marcus.fenix
aktív tag
Na EZEK a peak értékek 15 perc Prime95 után (és Tjmax beállításoknál belőve), efölé nem mentek a magok, inkább alatta voltak 1-2 fokkal. A vfesz közeli a biosban állítotthoz. A szobahőmérséklet 20-21 fok, és a venti 750RPM-en megy, még azt is hallom ha fingik a légy... Jó lenne így hagyni, ha szerinted is mehet...
Schwartz
Persze, amúgy jogos, elvárható, ha már beharangozták
Majd legközelebb megint szerencséd lesz... -
schwartz
addikt
válasz
marcus.fenix #1146 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy zsortolodom, de nem egy procim vitte lazan a 4Ghz-et Prime stabilan sokkal kevesebb fesszel. Volt kozottuk 65nm-es B2 steppinges is. Azokhoz kepest ez lepkefing...
-
19balazs86
tag
válasz
marcus.fenix #1146 üzenetére
Ilyen ez az AMD, de még a BE-nél is ritkaság az FSB húzás....
-
marcus.fenix
aktív tag
Okés... ebédidőben megnézem!
-
Zeratul
addikt
válasz
marcus.fenix #1148 üzenetére
CPU-Z
-
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1144 üzenetére
Ez a vfesz valós vagy bios?
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
schwartz #1145 üzenetére
Hát igen, valamennyire ez is zsákbamacska...
Mondjuk a C2D-nek köszönhető hogy ide jutottunk...
Hogy valaki 1 gigahertz-et húz a prociján, és még zsörtölődik, hogy ehhez mennyi fesz kellett...A kurva 6000+ -os X2-n levegővel feszemeléssel se lehetett 100Mhz-nél többet húzni...
-
schwartz
addikt
válasz
marcus.fenix #1144 üzenetére
Akkor meg szerencsesnek mondhatod magad. Nekem 3.5Ghz-hez 1.57V szukseges.
Ritka egy antituning peldanyt fogtam ki...
FPO: Q822A973. -
marcus.fenix
aktív tag
Nekem a 3600MHz stabilizálásához 1,368 feszültség kell. Ez még M0 steppinges. a 4GHz-hez már 1,5 volt kellene
Portable Everestem van, de megnézem hátha be lehet állítani...
Amíg az nincs beállítva addig nem is valós adatokat közöl, mert akkor lehet hogy kamu hőmérsékleteket írok?Egy ilyennel hűtöm a majmot, hatalmas böszme állat és a helyén is van, szóval ennek meg kéne fogni félgázon is...
-
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1142 üzenetére
Mondd,hogy mennyi feszt kap a procid terhelés alatt,hogy be tudjam én ís lőni!
Everest beállítások-nál,állítsd be a Tj.Max -ot 100-ra!!!
(File/beállítások/hardverfigyelés)Ez elég is,real nem szükséges,csak megszoktam,h odateszem azt is..) -
marcus.fenix
aktív tag
Köszönöm! Csak otthon tudok majd vele foglalkozni, most munkahelyről írogatok...
De mondjuk Orthos helyett majd letöltök Prime-ot, meg a hőmérsékletmonitorozásra is a realtemp-et, mert megmondom őszintén, hogy csak az everestet néztem eddig, ott meg valami nem fasza, mert állandó terhelés és szobahőmérséklet mellett hihetetlenül ingadozik... Tehát a rendszer-stabilitástesztnél nézem mondjuk a min max avg-t és míg az avg 57-58, addig a max 68-70. Leginkább 60 alatt mozognak a magok, és néha egy-egy pillanatra felugrik egyik másik. Ilyen hőingadozást más procinál nem tapasztaltam... -
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1139 üzenetére
Na megnéztem Neked,nálam egy alapfeszes tuningnál,22°-os szobában 3,9GHz-en ez jön.[link]Csinálj már egy ilyen képet Te is,hogy Nálad mizu,s legalább látom,hogy mennyi valós feszt kap a procid és én is arra lövöm majd be.(persze ha nagyobb,emelem az órajelet is)
-
lipi67
nagyúr
válasz
marcus.fenix #1139 üzenetére
A 40° reális,jó.S ezeket a procikat Prime95-tel terheld.Kben nem,nem gáz,de nekem kva magasnak tűnik.Az enyém VID-jén 3,9GHz-en (valós terhelt)se éri el az 50-55°-ot,de pill,nézem Neked
(Igaz ez 8400-es,de a lényegen nem változtat)
-
marcus.fenix
aktív tag
Üdv E5XXX tuningosok!
Ti mit tartotok még elfogadható magonkénti load hőmérsékletnek ennél a szériánál?
Mi az ami fölé ne engedjem?Az OC-m már megvan, E5200@3600, ez nekem meg is felel, és így max 65 átlag 60 a load tempen. Ezt úgy kapom hogy a ventim 12 volton megy. Namost ha a ventit leveszem 5 voltra, akkor néha belenéz a proci a 70-be, átlag 65-öt hoz, de sokkal sokkal halkabb. Kíváncsi vagyok, hogy használjam?
Hívatalos Tmax-ot és throttle limitet tud valaki?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
politomi #1134 üzenetére
hehe... nekem már van kettő VID 1.2250v darabom és egy VID 121v, úgyhogy nem volt szerencsém aklacsony VID-es beszerzéssel, pedig különböző forrásból vettem, más FPO-val.
Orosztrulett....Papirforma: az új VID1.225 bebootol még fsb360-al is. Az alacsonyabb csak 340-vel
Az alacsonyabb alapfeszen többet megy. 100Mhz-vel.Vettem mégegy olcsó Giga lapot az E5200-asoknak
G33M-S2L lapban kb 150..200Mhz-vel többet mennek a procik, mint a G33M-S2-ben.
Nem vált be az S2, főleg hogy RAM szorzóból csak a 3 alap van (mint Asrock lapokon....)Kevés minta alapján ezt szürtem le az E5200-ról
Alapfeszen 3.0Ghz (nem melegszik)
Laza tuning 3,6 Ghz (nem melegszik)
Durva tuning 4,0Ghz (közepesen melegszik)fsb 333-on járatom, hogy magas legyen a RAM sávszéleség.
Közepes/gyenge hűtővel is elmuzsikál. 9600GT-vel problémamentesen megy még 2,5GHz-n is.Olcsó és jó megoldás.Az E6750-es procim kb 10-15%-val "erősebb", mert fsb425 3,4Ghz-en is megy alapfeszen.
Viszont az E5200 fele annyiba kerül.
Durva tuningban ugynúgy 4GHz a vége. -
politomi
tag
Olvasgatom a fórumot és meglepődve tapasztalom, hogy nekem van a legnagyobb VID-es példányom. Nekem a VID 1.2250, viszont eddig viszi a 350-s fsb-t, 1,3V biosba és 1,280 terheletlenül cpu-zbe. Igaz nem orthos stabilan (1 perc alatt beszarik), de mióta megvan(kb 1 hónap) ezen beállításon használom erős játékra és konvertálásokra és eddig egyszer sem döglött be. Később tesztelem majd nagyobb feszültséggel mit is tud. Olvastam amit lipi67 írt hogy magasabb VID-el rendelkező cpu-t jobban meg lehet kínálni egy kis "kakaóval".
-
Client
tag
válasz
19balazs86 #1113 üzenetére
1,3V-on megy. ~ 1,4-en ment 3,8 GHz -et is de jellemzően 3,5 fölött a gyári hűtő elkezdi hallatni a hangját, úgyhogy egyelőre maradok ennél.
-
lipi67
nagyúr
bocs a sok elgépelésért
brownus
Magyarul:A VID 1,2125.Terhelve prime alatt a cpuz csak 1,1625-öt mutat,tehát a Vdroop az 0,05.Ezt hozzáadod a VID-hez és így 1,2625-ön adsz neki biosba.S mikor majd terheled a procidat ilyenkor 1,2125-öt fog kapni,ami a VID-je.Ezen mennyit megy???
19balazs86: Ja!Elnézést szerettem volna kérni,hogy abban sokat elgépeltem,s lejárt az idő közben és nem tudtam javítani.Ezéet írtam magamnak
-
lipi67
nagyúr
válasz
fsb1000 #1128 üzenetére
jaja!!!
Asszem a ma elfogadott érték kerek 100.brownus: A hőmérséklet fent tebb tisztázva,még talán annyit,hogy azért állítsd 100-ra és ha nyomsz egy durvább tuningot,figyeld,80°fölött nem igazán nyerő..(ok,h lekapcsol,de ha nem..)
Ha azt írja ki,annyi is.A settingsnél mennyi a min.?(ez a takarékos)
Piszkáld már meg egy alapfeszessel legalább!(VID-hez hozzáadod a Vdroop különbséget.
Bios vid-en boot és prime 95 sFFT-s közbe nézed mennyit kap a cpuz szerint valósan a proci.A feszesést VID-ez az érték amit látsz)meg hozzáadod a VId-hez és ezt állítod be biosba fesznek.Ilyenkor terhelés alatt a procid a valós VID-jét kapja majd.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
19balazs86 #1127 üzenetére
Mindkét szoftver utolsó verzióiban állítható a Tjmax.
Ha azonosra állítod, akkor gyak. ugyanazt fogják mutatni.A wolfoknál volt egy kis huzavona mennyi is a Tjmax.
E5200-nál majdnem minegy, hogy 95 vagy 105, mert olyan messze megáll a Tj max-tól a maghő, hogy csak a különböző embereknél született eredmények összehasonlítását segíteni ha mindenki a gyári adatra állítaná. -
brownus
veterán
válasz
19balazs86 #1123 üzenetére
az is ennyit ír ki: 1,2125V és érdekes, hogy a magokra 4 fokkal kevesebbet mond (36)... ez megbízhatóbb mint az everest?
(#1124) lipi67, manual-ra van állítva minden, úgy ahogy a lap is belőtte magának. egyedül a memória időzítését változtattam meg, cl6->cl5-re.
-
fsb1000
nagyúr
Na úrak! Vettem két E5200-at. meglátjuk mit tudnak a régebbi magas VID-es-hez képest.
-
lipi67
nagyúr
válasz
brownus #1122 üzenetére
Hát az kellene,hogy legyen.Normal ill. autó beállítás melett ezt kéne kapnia biosba.VID:Vcore fesz.A procid saját"egyedi"alapfesze.Ezt kéne az alapoknak auto-normál(lapja válogatja)beállításnál belőni.-Kivéve Abit,ott mindíg ezt a legkisebb adható fesz)
Elvileg ezen a feszen garantálja Neked az intel,hogy az a proci hiba nélkül tudja a gyári órajelet.Van még egy takarékos VID amit akkor lő be,ha be vannak kapcsolva a biosban az energiakütyü.Persze van progi amivel "kreálhatsz"Videket és szorzókhoz rendelheted hozzá,de az más,semmi köze ehez.
A GTLREF nem 1 funkció,kapcsolódik a VTT-hez,1ütt fekjtik ki hatásukát.Nincs 2 egyforma alkatrész(sajnos)s mivel nagy a szórás,ezért vannak ilyen finomhangolási lehetőségek,hogy x-y alkatrészed(deszka,proci)jobban be tudd lőni.Mivel egyedi a lapod s rajta minde szaros cucc,nincs recept ,h kinél milyen beállítás jó.Engusz-szal,Zájec-cal sokat filóztunk rajta,bevallom nem sikerült megfejteni.Van neten szépen levezetett tézis,hogy mi a szerepük,mit tesznek és hogyan,de..az a baj,hogy nem igazán alkalmazható,hisz elolvasol 10 oldalt,s lövésed se lesz,hogy Nálad pontosan,hogy is fog működni.Amit beállít az alaplap,azt hagyhatod,s feszelj.Ha határeset van,akkor emeld aVTT-t,s VELE 1ütt módosítsd a GTLREF kütyüt..Elvileg fordítottan arányosak,gyakorlatilag MINDEN variációt próbálj ki!!!!Lehet vele tökölni.Nálam Abitban 65-ös procik 67%-ra lőtték,45-ösök 63%.A 2xxx,6320 meg le se szarta,mindent alapra s úgy volt jó.Próbáld ki ezen beállítás mellet a VTT-t 1,275-re nyomva tuningolni.Nálam 63%-nál és 1,275V-nál ment 5GHZ fölé.-Lehet nálad el se indul,mint nálam a 6750-es,az csak 67%-on indult.. -
bnss
veterán
válasz
19balazs86 #1119 üzenetére
Főleg ha 5-6V-ról járatod, még a sörödet is lehűti.
-
lipi67
nagyúr
válasz
19balazs86 #1119 üzenetére
A VID az "egyedi".De egy core Temp kiírja,csak előtte biosba ki kell lőni az energiakütyüket,vagy..Real Temp 2,75-ös.Az settings-nél kiírja a takarékost s a valóst is.
-
brownus
veterán
hali,
nekem a kisfing gyári hűtő van még rajta, és jelenleg 11*266 megy alapfeszen. és 40 c fok körül vannak a magok, nagyobb terhelés mellett 50-60 között ingadozik. megy 12*266on is alapfeszen, de nem akarom nyúzni míg le nem cserélem a hűtőt, lehet túlparázom...
(#1113) 19balazs86, én is próbáltam 333*9 és 333*10-et is, de már kellett neki a 1,25v (vid 1,1215)
333*11en, 1,3v mellett még elindult, de mikor bejött az xp ablak újra indult, -
Ombi5
őstag
Nos 3500 mhz is siman lefut nekem s&m vagy prime95-el!! De jatekok alatt vagy ha zenet hallgatok pl kifagy a gep csontra?! Lehet , hogy hangkari miatt hal meg , pci-e frekit is visszavettem 100 mhz-re stb!! Mitol lehet ez?
Tehat, akkor ugy fogalmaznek , ha hang van akkor fagy ki csak!
-
Client
tag
válasz
19balazs86 #1111 üzenetére
Jaja, most épp 3333MHz-en megy, 10*333-on.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bluegene #1108 üzenetére
"bekapcsolod és csak forognak a ventik"-kb..
Nem proci nem visz magával semmit,nem jellemző.Az a táp..
Client(adatlap)-Ha mindíg visszaosztod a ramokat 800-ra(hogy?),akkor igen a nagyobb FSB jobb lesz...Ha kisebb FSB-n jobban tudod hajtani a ramjaidat..kompenzálja már 60MHz is.9x355 gyorsabb mint 8x400,ha a 9x355 alatt a ramjaid 860-on,míg 8x400-nál 800-on mentek..- -
Client
tag
Kérdés: érdemes minél nagyobb FSB-t beállítani a procinak alacsonyabb szorzóval, úgy, hogy a memóriát fixen 800MHz-en hajtom?
-
Bluegene
addikt
jah valószínűleg kicserélik, nem mondhatják h az ilyen soha nem megy tönkre ha alapon használod
meg aztán bizonyítani se lehet h te tetted tönkre(max az intel laboratoriumaiban, annyit nem ér szvsz), de ilyen reméljük nem lesz
, egyébként az elsőszériás phenomok közül volt ami megadta/adja magát ilyentől, a wolfik jól tűrik
-
19balazs86
tag
Én PerformanceTest V6.1 (64-bit) vagy más néven PassMark progit szoktam használni, mert neten rengeteg eredmény van fent és minden nap frissítik. Ahány szál és mag van azt ez a progi kihasználja ezért nagyon jó... Itt a kicsi eltérés akár 100-200 is sokat jelent...
Amúgy még a SuperPI is nagyon jó nyers erőt kipróbálni, de csak 1 magot használ ki
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest