-
GAMEPOD.hu
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Crytek
nagyúr
Van valami info arról, hogy mikor jön valami "olcsóbb" i5-ös DDR4-et támogató proci?
Next PC Upgrade: 2022
-
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Van egy i7 4790K processzorom egy ASUS Maximus VII Hero alaplappal.
Olyan kérdésem lenne hogy a gyári órajeleken futtatott központi egységnek nem sok ha -0,050V vCore illetve -0,050V Cache állítok be?
Gondolom valamennyire nyilván alul lehet őket feszelni.
Így a Cpu Core 1,130V / az unCore pedig 1,151V (valamiért auton 1,190-1,200V) ad le.ÁdiBá
-
blu79
addikt
egyébként olvastam , hogy a Skylake , csak minimálisan lesz erősebb a Haswell -nél és a Broadwell -nél, inkább IGP -je lesz erős nagyon...
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Giovanny
őstag
hpeter10 Joshi Köszönöm,csak azért érdeklődök,mert egy jó ideje nem követtem az intel evolúcióját És most úgy alakult hogy eladom 4770K és eszemben jutott hogy biztos lesz valami új Inteltől,csak nem tudtam hogy pontosan mi,és hogy jó lesz-e az én deszkámhoz is.
Zero Defect.No Compromise !
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék érdeklődni hogy az 5gen cpu-k kompatibilisek lesznek 1150 Z97 chipset-el?
Zero Defect.No Compromise !
-
trancemusic
senior tag
Én a virtual v-syncre értettem hogy ígéretes.
Az működik,nem esik szét a kép ha be van kapcsolva.
Az meg hogy a hyperformance csalás vagy nem,az nem az én reszortom eldönteni.
Érdekes egyébbként: procilimites helyzetben nem tud több képkockát odacsalni,sőt van hogy kevesebb lesz,csak akkor amikor a vga a limitáló tényező. -
HSM
félisten
válasz trancemusic #20687 üzenetére
Nagyon ígéretes, eldobálja a félig kiszámolt képkockákat, de a FRAPS meg minden más számolja azt is. Így könnyű sebességet nyerni. Az ötlet jó, a megvalósítás ezer sebből vérzik.
-
trancemusic
senior tag
Lucidlogix virtu mvp2 progival eggyütt tud működni az igp a dvga-val.
Futuremark nem ismeri el az így elért eredményt.
Az Unigine viszont igen.
A virtual v-synch az érdekesebb megoldása a proginak: fps csökkenés nélküli v-sync minőség.
Nem megbízható 100%-ig de ígéretes,nagyon ígéretes... -
Joshi
titán
hpeter10, h1mpi ha biosban be van kapcsolva akkor bekavar? Lehet hogy azért nehéz az 5GHz elérése? Na mindjárt megnézem hogy milyen beállítás alatt bohóckodtam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Köszönöm! Az OC része már menni fog, minden lehetséges kombinációt kipróbálok majd
Egy olyan kérdés merült még bennem fel, hogy az IGP letiltható e, ha dedikált VGA-val rendelkezem avagy annyira szerves részét képezi a CPU-nak, hogy nem képes meglenni nélküle.
Másrészről az CPU szorzójának/órajelének emelésével az IGP órajele változik?
-
Joshi
titán
válasz Issty18 #20679 üzenetére
A kérdés első fele helytálló. Ha mind a 4 magra mondjuk 4400Mhz-et szeretnél akkor a CPU Core Voltage-nél el kell felejteni az AUTO módot. Létezik több alternatíva is de elsőként mindenképpen a Manual módot próbáld ki MAX 1.250V-ig! Keresd meg azt a minimális feszültséget az adott órajelen ahol mindenhol stabil marad a proci.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Üdvözlet!
Az Intel újabb processzorai ketyegésében nem vagyok jártas, ezért szeretnék egy kis okítást kérni a mesteremberektől, hogy megfelelően értelmeztem e pár információt:
Konkrét példaként vegyünk egy i5 4690K-t. [link]
Base Frequency: 3.5 GHz
Max Turbo Frequency: 3.9 GHz- Tehát amennyiben a 4 magból 1db-ot használ (de azt nagyon) egy adott műveletben, akkor mindenféle manuális órajel és szorzóemelés nélkül 3.9GHz-et képes elérni azaz 1db mag, a másik 3db pedig megy a megszokott 3.5GHz-es órajelen.
- Amennyiben viszont a 4 magot aktívan kihasználja működés közben, akkor a 3.9GHz nem lesz a magok számára elérhető, csupán a megszokott 3.5GHz?
- Valamint ha egy Z-s alaplappal, egy K-s processzor Base Frequency-áját emelem, akkor +0.4GHz órajelemelés után már a Turbo Frequency gyakorlatilag nem él, hiszen azt nem tudom manuálisan fentebb állítani?
Nem vagyok (még) 4690K tulaj, ezért kérem segítségetek.
Köszönöm válaszotok!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #20675 üzenetére
oksa, ki fogom próbálni. Csak egyenesbe jövök előbb utóbb (magamat nyugtatgatom csak?) lesz melóm, s veszek egy nyomorék hűtőt rá.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #20673 üzenetére
Lehet, hogy lehetne még faragni belőle, annyira nem teszteltem ki. vcore 1,048-on ment ha jól emlékszem.
Inkább a cache feszt kérte...Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Nem bírtam ki, kíváncsi voltam, hogy 4GHz-hez (kb) mennyi fesz kell neki, s meg tudja-e fogni a gyári hűtő.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Hali!
Bocsi, csak most vettem észre, hogy nekem is írtál. Jah.. én is eltüntem. 775-ben "kijátszottam magam", 1155 nem nyűgözött le. Itt meg egyelőre nem sok mindent tudok kezdeni a gyári kutyüvel...Azért egy 4GHz-et megnézek, ha 80° alatt (körül) tudnám tartani, elgondolkodnék, hogy tuningoljak kicsit.. (nincs pénz, ez a fő gond)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
laychi
veterán
Nem gond,megesik
USER ERROR(#20655) Abri Nekem egy MSI Z87 G43 teljesít alatta jó szolgálatot,de ehhez kell a BIOS refresh 1.A verzió van fent nekem. Tökéletesen megy. [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
gabi182
tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Így már értem a dolgot! -
-
Rica
senior tag
válasz #Morcosmedve #20597 üzenetére
es Joshi es laychi:
En kerek elnezest. Nem csak lama vagyok, de vak is. A dram voltage 1,165-rol indul, amit en kovetkezetesen 1.65-nek neztem.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
mcs
veterán
K nélküli procin a szorzó növelését csak a Turbo Boost végezheti el? Külön nem rakhatom fel úgy, hogy az összes mag a turbo frekin menjen?
-
Abri
senior tag
hy all
mi lenne egy nem drága de jó lap 4690K alá? -
#Morcosmedve
veterán
-
ffodi
veterán
válasz Hopkins_001 #20651 üzenetére
Ennyire rosszul fogalmaznék?
Azt írtam, hogy 1 magos terhelés esetén 39x, de ha mind a 4 magot kiterheled (pl AIDA stabteszt), akkor 35x.
Egyébként várhatod, mert nem lesz annyi.
4mag 39x
3mag 38x
2mag 36x
1mag 35xIdézet az Inteltől: May Turbo Freq: "Max turbo frequency is the maximum single core frequency at which the processor is capable of operating using Intel® Turbo Boost Technology. Frequency is measured in gigahertz (GHz), or billion cycles per second."
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Hopkins_001
aktív tag
-
oliba
őstag
válasz Hopkins_001 #20648 üzenetére
B85-G43 Gaming lapomba sem működött az, amit akartál, de aztán jött egy újabb BIOS, amivel simán 3,6GHz-en járatom az összes magot. Less utána, hátha lehet frissíteni. Egy próbát megér.
Intel Turbo Boost-ot nem tudod Manual-ra tenni, majd új rányomni a 39-et az összes magra?
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Hopkins_001 #20648 üzenetére
Ha úgy állítod be, mint ahogy ezen a képen mutattad, akkor szerintem egyértelmű miért. (lehetséges, hogy másképp nem is lehet, hiszen nem k-s a procid...)
Egyébként "ez maga az Intel Turbo".
[ Szerkesztve ]
-
Hopkins_001
aktív tag
Miért csak 3,5ghz 4 mag terhelésen ? ez valami intel ficsőr ?
(#20647) oliba
Próbáltam minden felrakni 39-re,de akkor érdekes módon biosban is 3,5ghz-et mutat.
Arra gondoltam esetleg,hogy még át kell állítani a turbo power limit (watts),csak ott se valami egyértelmű a skálázás. valami 4 ezres számok vannak a listában. -
oliba
őstag
válasz Hopkins_001 #20645 üzenetére
Én azt látom, hogy minden mag "Auto"-n van, ezért megfelelően működik a Turbo. Állítsd át az Auto-t 39-re, ahol csak tudod (Turbo Ratio, CPU Clock Ratio)
-
ffodi
veterán
válasz Hopkins_001 #20645 üzenetére
A beállítás jó, és látszik is belőle az elvárt működés, ami nem az, mint amit leírsz. 39-es szorzót csak egy mag terhelése esetén fog használni, ha mind a 4 magot kiterheled (pl AIDA teszttel), akkor csak 35 lesz a max.
-
Hopkins_001
aktív tag
Hali!
Volna egy 4690s proci meg egy gigabyte z97 gameing 3 alaplap.
Mit kell ahhoz beállítanom,hogy menjen 3,9 ghz-en?
biosban kírja,hogy 3,9-en megy,de win alatt a cpu-z max 3,5-ig mutatja.
Rányomtam egy aida stabilitást tesztet,de ott is csak 3,5ig megy.
Ratiot felnyomtam 39-re,de akkor se pörög jobban.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
BUÉK mindenkinek.
lipi67: Szevasz öregharcos! Téged is látni? Bár igaz mostanában én tűntem el
Remélem jól vagy! -
MPowerPH
félisten
B.U.É.K.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Victor91
tag
Alacsony Vcore-ban és 5Ghz-ben gazdag Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
Lalaboy
őstag
No tessek! Amerika levan maradva! Otthon elobb van Ujev!
-
blu79
addikt
B. Ú. É. K. MINDENKINEK 2 0 1 5
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Bacusuz
addikt
B.U.É.K mindenkinek!
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
mcs
veterán
válasz laychi #20633 üzenetére
Az a néhány század Volt eleget csökkentene a hőmérsékleten?
Eleinte gondolkodtam komolyabb hűtésen is, de ez úgy néz ki, csak jó lesz legalább nyárig. Játék alatt eddig 45-50nél feljebb úgyse ment.A Winrar benchmarkot meglestem kíváncsiságból, ami 1333as ramokkal 4600at, most 1600on 4900at nyom. Ez gondolom reális eredmény.
-
laychi
veterán
Ha engedi a lapod a manuális feszültség beállítást,akkor megpróbálhatod csökkenteni a proci feszt.
Szerintem 3,2GHz alacsonyabb fesszel is elmenne (~0.9V esetleg megpróbálható)Ha esetleg van otthon egy komolyabb hűtőd azt is rádobhatnád
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
Szerintem máshoz felesleges nyúlni ramnál,esetleg bekavarhat.
Ha van hűtőborda a ramodon,akkor esetleg megpróbálhatsz még kicsivel magasabb órajelet lazább időzítéssel,minimális fesz emeléssel,de ha nincs,akkor ne erőltesd,nehogy kinyírd.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
laychi
veterán
-
mcs
veterán
válasz miresz #20626 üzenetére
Sajnos nincs infrás hőmérőm, hogy meg tudjam nézni. Azzal amúgy csak nem lehet már különösebb gond, főleg, hogy a házban eléggé jó légáramlatot is csináltam egy kis kábel menedzseléssel. Tuning meg eleve kizárt, hogy bevállaljam valaha.
A hőingadozásra meg rájöttem, hogy azért csinálja a Linx, mert minden számolás előtt/után egy pillanatra leáll a terheléssel. Amúgy itt az eredményem:
-
miresz
veterán
Ez így van. Nálam a 4690K@4,4Ghz 1,090V-on IBT alatt max. ~60C',Linx alatt ~80C'.
VRM mennyire melegszik fel a lapodon terhelés alatt? Inkább valami olyat kerestem volna a helyedben,ami hűtött. Bár a 4460 alá elég ez is,de én jobban szeretem,ha hűtve van. Pl. nekem volt ilyen lapom,ezszerintem ár/érték arányban nagyon jó. GA-B85M-D3H (bár hozzáteszem,nem nagyon szeretem a Gigabyt-et)
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Mondtam én még a GTX topicban,hogy ég és föld lesz a különbség
Ugye leírtam a tapasztalatot BF4 és Crysis 3 alatt hogyan viselkedett a proci 2 kikapcsolt maggal leszabályzott órajellelEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
mcs
veterán
Rohadtul bejön ez a cucc. Bizonyos játékokban nem csak a proci, de még a vga is alszik 1366x768ban, mert az se tekeri magát 100%on.
Eddig még nem néztem igazán új játékokkal (kivéve Grid Autosport), de procilimitesebb helyeken 20-80%al nőtt az fps G3220hoz képest.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Ez a gyufa cooler alaposan felülmúlta az elvárásaimat. 5-6 perces Prime futtatás 57-58 fokra hevíti a procit.
-
Rica
senior tag
Nem irtam sehol, hogy elhanyagolhato. A korrekt tajekoztatas miatt irtam a huto cseret is oda. Egy normalisan mukodo processzor eseteben nyilvan osszevetheto lenne, hogy pontosan mit jelent. En nem tudtam megnezni, mert megadta magat az egyik talp, masreszt a javitas elott csak fix 4,0-an es a hozza tartozo minimum feszen lehetett hasznalni.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
-
Rica
senior tag
akoska07 javitasa 31 fokot hozott.
Jol latszik a video vegen, milyen ganya volt a gyari pasztazas. Elore megmondta, hogy benne van a minusz 30 fok.
A 4790-es procim nem is volt K igazabol, mert huzni egyaltalan nem lehetett, alapon (bellitva a minimum vcore es cache feszt) 86 fok volt prime alatt a legmagasabb maghomerseklet. Most 54.
Volt huto csere is (HTX3►Ashura), ami nyilvan bejatszik, de a javitas elott mindegy, hogy mit tettem volna ra.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
nagyúr
Volt egy kis időm és ránéztem a 4690K procira.
Nem állítgattam semmit,csak a cpu feszt 1.2V-ra.
Egyenlőre 4.4GHz ami stabilnak tűnik.
Ramok 2400MHz C9 xmp.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
flymi
addikt
válasz trancemusic #20608 üzenetére
Tehát akkor inkább bizonyos játékok a "hibásak". Szerintem sem "normális", hogy nem egyenlően terhelődnek a magok. Ha már van belőle 4 is!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz trancemusic #20606 üzenetére
Az első számomra meglepő értékeket ETS-nél produkálta (Euro Truck Sim), a másik eredmény ETS2 volt. De nem láttam nagyon egetverő különbségeket más játékoknál (vagy csak nem vettem észre...). Eddig.
Nem gondoltam volna, hogy egy játék feltornázza 100%-ra a kihasználtságot egy modern prociban. Nem értek a lovakhoz, de ha ennek így köll lenni, akkor részemről elhiszem.
Köszöntem a felhomályosítást!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy normálisak-e az ide beírt adataim. HW a cuccok közt.
Elindítottam egy adott játékot és a CPU Usage a 4 magra vetítve százalékosan megközelítőleg ilyen értékeket mutatott: 100, 50, 25, 25 (%)
Egy másik hasonszőrű, de újabb játéknál barátibbak voltak a számok, ott ilyesmi volt a felállás: 45, 20, 10, 25 (%)/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
lipi67
nagyúr
válasz #Morcosmedve #20601 üzenetére
ez ok, de ez gyári hűtő....
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- További aktív témák...