Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
CPU Clock Ratio [ 8x ]
Fine CPU Clock Ratio [ +0.0 ]
CPU Frequency 3.20GHz (400x8)
CPU Host Clock Control -> Enabled
xCPU Host Frequency (MHz) -> 400
PCI Express Frequency (MHz) -> 100
C.I.A.2 [Disabled] [disabled,cruise,sports,racing,turbo,full thrust]
Performance Enhance -> Standard
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
Memory Frequency (MHz) -> itt olyan beállítást keress, ami a 400-as FSB-vel sem viszi 1333MHz fölé a RAM-okat
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual] [auto,manual] -> ez maradhat egyelőre auto-n, de később majd lődd be manual-ra, és állítsd be egyesével a megfelelő értékeket.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Fix
tag
**********************MB Inteligent Tweaker (M.I.B.)*************************
Robust Graphics Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [ 8x ]
Fine CPU Clock Ratio [ +0.0 ]
CPU Frequency 2.66GHz (333x8)
CPU Host Clock Control [Disabled / Enabeled]
xCPU Host Frequency (MHz) 333 400
PCI Express Frequency (MHz) [Auto] 90-150
C.I.A.2 [Disabled] [disabled,cruise,sports,racing,turbo,full thrust]
Performance Enhance [Turbo] [standard,turbo,extreme]
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
Memory Frequency (MHz) 1333 1333
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual] [auto,manual]
****************Standard Timing Control***************************
CAS Latency Time 7 [Auto]
DRAM RAS# to CAS# Delay 7 [Auto]
DRAM RAS# Precharge 7[Auto]
Precharge delay(tRAS) 20[Auto]
****************Advanced Timing Control **************************
ACT to ACT Delay (tRRD) 4 [Auto] 1-15
Rank Write to Read Delay 5 [Auto] 1-31
Write To Precharge Delay 10 [Auto] 1-31
Refresh to ACT Delay 60[Auto] 0-255 DEC
Read to Precharge Delay 5[Auto] 1-15
Static tRead Value 7[Auto] 1-31
Static tRead Phase Adjust 0[Auto] 1-31
Command Rate (CMD) 1[Auto] 1T 2T
************Clock Driving & Skew Control ***********************
CPU/PCIEX Clock Driving Control [800mV] 700mV,800mV,900mV,1000mV
CPU Clock Skew Control [Normal] 50ps +50 =>750ps
(G)MCH Clock Skew Control [Normal] 50ps +50 =>750ps
*************System Voltage Optimized *************************
System Voltage Control [Manual] [manual, auto]
DDR3 OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +1,55V
PCI-E OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5--> +0,75V
FSB OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +0,35V
(G) MCH OverVoltage Control [Normal] +0,025V +25 --> +0,755V
Loadline Calibration [Auto] [disabled,enabled,auto]
CPU Voltage Control [Normal] 2,35000V-0,50000V
Normal CPU Vcore 1.25000VEnnyi a menü.
Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
nagyúr
Nem, az FSB/DRAM Freq szorzóra/arányra, vagy csak az adott (emelt) FSB-hez tartozó DRAM Freq-re. Sajnos nem ismerem a lapod BIOS-át pontosan, így nem tudok menüpontot idézni, de a manual-ba le van írva, hol találod. A lényeg, hogy vedd visszább a szorzót, ha emeled az FSB-t. Ha visszavetted, nem szóltam, csak jobb rákérdezni, mert néha elfelejtik.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Fix
tag
****************Standard Timing Control***************************
CAS Latency Time 7 [Auto]
DRAM RAS# to CAS# Delay 7 [Auto]
DRAM RAS# Precharge 7[Auto]
Precharge delay(tRAS) 20[Auto]Ezekre gondolsz?
Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Fix
tag
Akkor másképp:
Ahoz, hogy ezt kapjam 3,20GHz (400x8)Itt milyen fesz értékeket kell be állítani és mekkorára:
*************System Voltage Optimized *************************
System Voltage Control [Manual] [manual, auto]
DDR3 OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +1,55V
PCI-E OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5--> +0,75V
FSB OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +0,35V
(G) MCH OverVoltage Control [Normal] +0,025V +25 --> +0,755V
Loadline Calibration [Auto] [disabled,enabled,auto]
CPU Voltage Control [Normal] 2,35000V-0,50000V
Normal CPU Vcore 1.25000VAki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Fix
tag
szerintetek egy Q9450 343x8 2,775GHz -hoz mekkora fesz kell kb.
-
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Az a maga nemében nagyszerű hűtő, de nem szabad túlértékelni. Jó döntés volt asszem. Egy kis Vid-es 9550-nel nem biztos, hogy megbírkózott volna..S bár megy a MHz hajkurászás, de azért egy quad 3,4GHz-en nem rossz kis proci..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Arra tuti fel, feszemelés nélkül is, s prime alatt is 50° körül leszel egy normális hűtővel.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Nálam ..jobban. Viszont nagyon alacsony a q9550-esem Vid-je. Kb 10-14°-kal melegedősebb. (tuningnál prájmolva). Nézd ha tuning nem játszik és 24/7-es 3,4 3,6GHz jó Neked akkor simán elég a q9400. Ha többre vágysz, akkor q9550-es. (szerintem)
-
rog75
tag
válasz DroiDMester #9030 üzenetére
Koszi! Az ilyen "altalanos" infokat be kene rakni az elso hozzaszolasba szvsz, 8375 hozzaszolas ota majd 700 volt
3.6/3,8Ghz 450FSB-vel boven jo.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
OLVASS VISSZÁBB!! párszor már volt róla szó! nemrég írtam már vagy 6.odjára!
-
OddMan
őstag
Légyszi valamit írjatok, mert ma kell rendelnem egy procit, mert az enyémet jövő héten elviszik.
Szóval Q9400-at vagy Q9550-et vegyek? Árban a kettő között kb. 10e a különbség.
Ha a Q9550 lényegesen jobban melegszik a 2x akkora L2 cache miatt, akkor inkább asszem a Q9400 lesz nálam a nyerő. Persze ha fogyasztásban a kettő között elhanyagolható a különbség, akkor azért az a plusz 6MB L2 cache biztosan sokat dobhat a teljesítményen bizonyos esetekben.
KÖSZI![ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
rog75
tag
Sziasztok,
Van vkinek tapasztalata Q9550-tel es Asus Maximus Formula X38-cal mennyit lehet kihozni a procibol?
R
-
rup1u5
nagyúr
Milyen progival tudnám nézni hány voltot kapnak a memóriák?
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
lipi67
nagyúr
-
OddMan
őstag
A Q9400 95W-os proci mennyire melegszik jobban a Q9400S 65W-os procinál?
Nem tudom eldönteni, hogy megéri-e a jóval drágább Q9400S-t venni a Q9400 helyett.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
lipi67
nagyúr
válasz Sziszifeca #9020 üzenetére
Jaja. Itt kijön a 4 mag, meg a ram. Dolgozik rendesen.
-
kimi02
őstag
válasz Sziszifeca #9016 üzenetére
Mert a teszt vége fele inditottam el a Real Tempet. Schyte Ultra kaze 3000 Rpm,Fúj be a házba előröl, hátul meg két venti szivja kifele a levegőt
És persze a Mugen 2 venti is maxon megy
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Sziszifeca #9016 üzenetére
Érdekes. Én most nyitott ablaknál vagyok, és már 54°
S, hogy ne csak off legyen.[iccaka Cinebench R10 17000 pötty]
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
[1,2v@4216MHz] Mára elég is.
Jó éjt!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Értem. Igen tuti számít, csak itt meg itt alszik a lányom nem messze, megfázna..
Oprendszer..igen, figyeltem!
(#9011) DroiDMester : Kell az is én most kezdtem el 1,2v-on..Eddig nem sokat hozott..[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
kimi02
őstag
Q9550@1.120v Nem a legjobb , de ez van.
-
yako
tag
Jó estét Mindenkinek!
Azt kérdezném meg, hogy van-e valakinek tapasztalata, véleménye eme ASUS termékről?
Egy, az adatlapomon látható UD3P-t váltanék le vele.
Nem török ranglisták élére, így talán elég lenne ez is, feltéve, ha CPUmat a jelenlegi 460*8as - esetleg kicsit feljebb - szinten tudnám használni.
Tudom, hogy garancia erre nincs, de hátha a sokat tapasztaltak tudnak véleményt mondani!Előre is köszönöm!
By Demons Be Driven
-
lipi67
nagyúr
válasz tom_tol #8998 üzenetére
Hát..Van itt kb 25° zárt ház,s egy kvra szarul felkent Mx3-as paszta. Kben a max hő kvra hasonló, csak 60MHz meg plusz fesz..
Ha szétszedem, Mx2-es megy alá, mert a 3-assal dolgozni..képtelenség.(#8999) rup1u5 : Fenéket! 24/7-re nekem marad alapon. Kben úgy 4,2GHz környékén lenne a 24/7 emberi fesszel (1,2v környéke) Vid:1,125
Bagira01: Tesztelgetünk..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest