-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz VegyesTamás #60941 üzenetére
Az akku alatt megnézheted, hogy a műanyag borítás mindenhol bepattant-e a kis fülekkel.
-
félisten
Ez lehet, ennyire nem vagyok benne a Vistában. Viszont munkatársamnak azzal adták a laptopját jó 4 éve, és bírja. Annyira csak nem rossz.
És igen, akkor nekem is tetszene. Az Aero elhagyása pl jó ötlet volt, ez a flat-téma tetszetős.
Mondjuk nekem a Lenovo szoftverek is fontosak, de nem reménykedem, hogy W500-hoz csinálnak a 8 alá mindent.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fgordon #60922 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy a Vistával semmi gond nincs kétmagos, 2GB-nál több rammal szerelt gépeken.
Megértettem a rinyát a megjelenése időpontjában, mikor a legtöbb gépben még 1-2GB RAM, és egymagos proci volt (sok esetben Celeron), de ma már...
Én sem kedvelem amúgy, mert nem hozott elég újítást, hogy az XP-t leváltsa (én is a 7-esre váltottam XP-ről), de ennek ellenére egy stabil, elég problémamentes Win, driverekkel is jól áll.
Szóval aki használni szeretné a Vista matricás gépét, de nincs pénze 7/8-ra, nem igazán van érv ellene.
Ha meg annyira nem tetszik, ott a Linux.mobal: Ez így igaz, stabilitását és sebességét illetően csak jót hallottam róla eddig.
De én nem fogom túltenni magam azon, hogy az asztali rendszer GUI-ját tabletes szintre butították.
Bármit lehetett volna változtatni, ami nem működött jól a Windowsban, nekik azt kellett kiirtani, ami jól működött.
Nem tudom meddig lesz támogatott a Win7, de amíg a 8 olyan marad, amilyen, én nem váltok.
Szerencsére olvasni híreket arról, hogy fejek röpködtek az MS-nél a 8 miatt, hátha mégis megjön az eszük.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja, nem akartam Linux-temetni, egy csomó területen, ahogy írtad is, már ott van jó ideje, én arra céloztam, hogy az asztali pc-re, illetve laptopra szerintem az átlagfelhasználó Wint választana, ha sokkal olcsóbb lenne mint most, egész egyszerűen azért, mert az Win. Az elég kevés embert érdekelne, hogy egy adott disztro jobban a keze alá tudna dolgozni, mint egy W8, könnyebben szoknak meg valamit, aminek Win a neve.
Winből pedig csak a 8-ast temetem, mert szerintem jelenlegi formájában egy pocsék valami, pedig csak a tabletes szarokat kéne kivenni belőle, hogy alternatíva legyen. Az, hogy én telepítsek pl fizetős programot, hogy legyen valami start-szerűség, az számomra nem teszi vonzóvá.
Sajnos ez van. -
félisten
-
félisten
Értem.
A mi felhasználásunk akkor merőben eltér. Az mondjuk tény, hogy akinek csak netre+médiára kell a gép, esetlegesen jobban járhat egy Linux disztróval.Csak mindig felkapom a fejem erre a nagy, többnyire indokolatlan Windows-temetésre.
Mondjuk arra is, mikor egy bevált, még egyáltalán nem elavult rendszerről (W7) akarnak feltétlen egy alapjaiban jó, de khm kiforratlan izére (W8-8.1) váltani, és még támogatást is szeretnének alá a >3 éves business gépekhez. Agyrém.
A Linux mellett szól az ingyenesség, de ha az MS gondol egyet, és a W8 árát leveszi mondjuk negyedére (és a fogadtatását tekintve, ha nem mérséklik az árát, gondjaik lesznek), azzal kb vége is a nagy opensource forradalomnak (ami amúgy kúl elképzelés, csak a környezet nem érett még rá eléggé). -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Napfénysüti #60784 üzenetére
Az még egy elég vállalható gép, nem hiszem, hogy nagy gondjaid lesznek majd vele.
A billentyűkiosztástól eltekintve.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
A dokkolón a kulcs mit csinál? Fizikailag lezárja a lapost a dokkhoz?
-
félisten
válasz Chaser #60718 üzenetére
Neked van egy döglött T500-ad, ugye?
Ha arra jársz, írd már le, mi van a VRAM-on.. a memória pontos típusa érdekel.
A W500-ban SAMSUNG K4J10324QD-HC12 -k vannak.
Viszont nem bírják úgy a sebességet, mint a T500 bírta. Igaz, sokkal nem maradnak el. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Na, megjött az új zsanér a W500-hoz, be is pattintottam, kíváncsi leszek, meddig bírja majd.
-
félisten
Srácok, akinek van W500-a (rajtam kívül), lőjön már be ide egy GPU-z képet a Radeonról.
Nálam valamiért sima DDR3 jelenik meg benne, bár mezei Radeon driverrel használom, nem a FireGL-hez valóval.
Kíváncsi vagyok, másnál hogy néz ki. -
félisten
-
félisten
válasz Xmodule #60624 üzenetére
Az Intel chip 3D alatt elvérzik a Radeonnal szemben, multimédiában viszont jó.
És hűvös.
A kijelzőből kezelni fog jobbat, de az 1280-as vélhetően LED panel, tehát a nagyobb felbontású, CCFL kijelzőkhöz inverter is kell majd, és szalagkábel.
A proci upgrade érezhető, de nem meghatározó gyorsulást hoz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Blue Eagle #60617 üzenetére
És ne hidd, hogy jobb a LED kijelző, főleg hogy sok közötte a pocsék vezérlésű villogós phos.
-
félisten
válasz Blue Eagle #60611 üzenetére
Nem vállalhatatlan, de az LGP-hez képest béna.
Nekem is Samsung van most. -
félisten
-
félisten
válasz szektamokus #60574 üzenetére
Tényleg megér még ennyit egy ilyen gép?
Jeez, ezek szerint nem véletlen nincs Xes szubTP-m -
félisten
Na gyerekek... az létezik, hogy a CPU és a GPU tápellátása összefügg valahogy a W500-ban?
CPU underclockolva, és GPU/VRAM OC esetén a cucc fekete képernyővel csonttá tud fagyni, de csak CNC3-ban és csak akkor, amikor alt-tabozok a játék és a Win között.
Ha kikapcsolom az RMClockot, nem csinálja ezt.
Más program alatt stabil úgy is, hogy CPU underclock, GPU overclock.
Stress test is stabil a beállított feszekkel, több mint fél napot ment már velük.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
"Minél nagyobb felbontás, persze, annál szebb, csak értelme nincs."
Wat'?
Az az értelme, hogy szebb. Ez a kijelzők értelme. Most újdonságot mondtam?
A felbontás növelése király dolog, nem véletlen készítenek egyre nagyobb felbontású paneleket telefonokba, tabletekbe is. (Igaz, azokat közelebbről nézi az ember, így fontosabb a részletgazdag kép.)
Egy HD panel előnye egy kisebb felbontásúhoz képest már csak a betűk rajzolatának finomságán is meglátszik, nemhogy fotókon, videókon...
Nem tudnék mit kezdeni egy 1280-as, vagy 1366-os notival, egyszerűen élvezhetetlen az a felbontás nem csak DTR gépnél, még szubnotinál is... És akkor még munkáról nem beszéltünk.(#60396) Chaser: Sajnos mindkettő, én meg is szabadultam tegnap a Chrome-tól, sehogy sem volt jó már.
Az Opera viszont meglehetősen pozitív, az viszont érdekes, hogy lesz*rja, milyen színprofil aktív, a Windows alapbeállítását használja.. képnézegetésre így pocsék, csak nem tudok elszakadni a FFoxtól.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Chaser #60162 üzenetére
Chrome-ban valamit elcsesztek egy ideje, mert nálam is beakad a Youtube, mikor más oldalakat nyitogatok, sem a FFox, sem az Opera nem csinálja ezt.
GPU-gyorsítások akárhogy lehetnek kapcsolva. Sokkal jobban eszi a procit, mint bármi más.
Viszont régen T61p-n még nem csinált ilyet. Érdekes. -
félisten
válasz Pszihonaranc #60147 üzenetére
Hát semmi. Mi vóna'.
-
félisten
válasz Pszihonaranc #60145 üzenetére
Szóvel törölted a gyári partíciót? Mi lesz most
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz fgordon #60089 üzenetére
Kicsit ellentmondanék az előttem szólónak, a P8600->T9400 váltás határozottan érezhető gyorsulást hozott, nyilván nem nagyságrendit, de már az általános működés során is észrevehetőt. (SSD mellett)
Ha olcsón meg tudod oldani a váltást, nincs érv, hogy miért ne tedd meg.
Procit cserélni kb 10-20 perc annak, aki szedett már szét TP-t, nem nagy manőver. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz r3dsnake #59969 üzenetére
Bocs, de ez a Win8/8.1-et régi TP-re téma sosem évül el
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Ha már kijelzők.. én cserélnék a W500-ban panelt, Samsung van benne, az LGP érdekelne, T500-ban olyanom volt, visszasírom. Amúgy ez sem rossz, de az volt az igazi.
Ráfizetek, ha valakinek van bontott, stb
Vagy ha tudjátok, hol lehetne venni, az is jó. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Nálam megjelent egy Password Manager nevű program a System Update-ben.
Tud jó dolgokat, úgy tűnik, ez most új, vagy csak nekem dobta fel most? -
félisten
Olvasgattam most, de nem találtam rá normális megoldást.
Az, hogy már program is van arra, hogy legyen a lemezre írva beállított időközökben, elég gáz, ezt mondjuk tudhatná a Win alapból.Amúgy kissé elcsodálkoztam, mikor szereztem ezt a vinyót, és több 10k leállás-indulást olvasott ki a HDSentinel.
Gondoltam, valami anomália. Aztán persze rájöttem, hogy nem.
Nincs nekem bajom ezzel a lemezzel amúgy, hisz terhelve is halk, hűvös, de ez a firmware.. legalább lenne választható, hogy pörögjön, vagy kímélje magát.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz FoxiestFox #59836 üzenetére
Arra jutottam, hogy a Western Digital lemezei csinálnak ilyet, az oprendszertől függetlenül.
Néhány mp után, ha nincs adatmozgás, leparkoltatják magukat.
Állítólag a Green szériára jellemző a dolog, nekem egy Blue van, és ez is csinálja.
Normális megoldást nem találtam, csak egy kis programot, ami pár másodpercenként ír valamit a lemezre, hogy az ne menjen aludni.
Létezik megoldás erre? -
félisten
Ez nem oldja meg, ezért kérdezem.
Gyakorlatilag pár másodperc alatt leáll a vinyó, eddig nem zavart (sőt tetszett, mert ha nem csinálok róla semmit, nincs hangja a gépnek), de most játszanék róla, és a játék másodpercekre be tud akadni, ha nem tud azonnal hozzáférni az adathoz, hanem várnia kell a lemezre... -
félisten
-
félisten
Hogy lehet beállítani, hogy ne kapcsolja ki a caddyben lévő vinyót?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Pszihonaranc #59741 üzenetére
Hagyd csak, kicsit fura a gyerek, én már észrevettem
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Nekem annyi igényem volt a játékkal szemben, hogy 1280-on low árnyékokkal elmenjen, a realistic driving/flying moddal szeretek egy héten 1-2 alkalommal szórakozni benne.
Ezt teljesíti a W500, nagy füstben / nagy robbanásoknál esik 25 FPS alá, amúgy játszható.
Nyilván egy ilyen korú géptől nem szabad elvárni, hogy minden idők egyik legkókányabb portját magas részletességgel futtassa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- OLED TV topic
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- SSD árfolyam
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest