Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyig4
tag
Lassan itt az ideje, hogy lecseréljem a jóöreg T61-et.
Egyelőre még agyalok, hogy mi legyen az utód. Ami mindenképp fontos az a 1600x1000 körüli felbontás, és a megbízhatóság.Szemezgetek a T410S-el, de úgy látom van pár típushibája, így valószínűleg inkább más alternatívát keresek.
15" kijelző lenne ideális, mivel filmet is ezen fogok nézni, de nem zárkózom el teljesen a 14"-tól sem.Mit ajánlanátok?
T500? T510? stb.
Van esetleg olyan tudásbázis ahol össze van gyűjtve, hogy az adott gépeknek mik a típushibái ami potenciális kockázatot jelentenek? Nem szeretnék belefutni egy kijelző, vagy alaplapcserébe ha ez megfelelő modellválasztással elkerülhető.
-
Francia91
veterán
válasz Sanyig4 #76153 üzenetére
100k-ba mar belefer a 10-es, es talan a 20-as szeria is. Erdemes szetnezni a laptopsystem.hu-n, alfanak most vannak T410-esei es T510-esei, ha jol emlekszem.
A T410-et olyan 70-80k kornyeken lattam nala, emlekeim szerint."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz soldi3r #76158 üzenetére
Foleg, hogy a keret 100k-ig terjed, abba pedig siman belefer a 10-es szeria, sot, szerintem meg a 20-asbol is fer 100k-bol
(#76159) Sanyig4
Ha szamit a halk mukodes, akkor TP-nel maradj. HP-k hutese joval hangosabb, mint a TP-k hutese.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Sanyig4
tag
válasz Dhampir #76163 üzenetére
A szomszéd asztalon évek óta ketyeg egy Elitebook, a hűtése valóban hangos, terhelés alatt főleg (i7 1st gen), illetve szerintem a billentyűzete nincs olyan jó mint a Thinkpad-nek. Egyéb negatívumot nem igazán tudok, de nyilván nem használtam huzamosabb ideig.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz Gondwana #76148 üzenetére
Sajnos nem igazán találtam ezzel foglalkozó írást, pedig tényleg érdekes lehetne, már csak mítosz ez, vagy valóság.
(#76149) lacus83: Sokkal-sokkal rosszabbnak képzeled, mint amilyen egy jól összerakott HDD-s rendszer, szerintem ez a fő gond.
(#76150) Francia91: Igen, beszéltük is régebben ezt a két dolgot. Amúgy teljesen érthető is, hogy a rendkívül nagy méretű adatfile-ok megnyitása jóval több idő lehet HDD-ről, főleg RAID nélkü, ahogyan a soktízezer file-os szervízprogramra is ugyanez igaz, ott a gyors keresési idő szól bele sanszosan az SSD javára. Ugyanakkor nálam tipikusan nincsenek ilyenek. FF megnyitási időkben sem tapasztaltam lényeges eltérést.
(#76170) dying_star: T420-nál ez van, és az 1600*900-as. Szóval nem egészen értelek, én is nagyfelbontás párti vagyok. Pláne, hogy képminőségre a T420 nagyfelbontásúja (ami a gépek nagyrészében van AOU) kifejezetten pocsék.
Szval plíz ne forgasd ki, amiket írtam, én nem a sz@r kijelzőket "védtem", hanem azokat, amikkel jól lehet dolgozni, kényelmesen, de nem tudnak szuper betekintési szögeket és impozáns színteret és átmeneteket. Mint pl. amilyen a T410 Samsung 1440*900-as panelje volt. -
Tim82
félisten
Úgy érted, AUO. (Nem jajkiáltás, hanem AU Optronics. -> A mint Acer Display Technology, U mint Unipac Optoelectronics; ennek a két cégnek a fúziójából jött létre.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HSM
félisten
Teljesen jogos amit írsz. Csak elgépeltem. Hajlamos vagyok ha sietek betűket felcserélni.
Szval igen, AUO.És itt fentről a harmadik képen látszik is a sok hülye buborék a tükröződésmentes rétegben, szvsz amiért borzalom a képe: [link].
Először azt hittem, mikor próbáltam, hogy biztos poros, azért ilyen a kép, de aztán láttam, hogy patyolat tiszta...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #76174 üzenetére
Pont ez a gond, hogy NEM (!!!!!!) fut el rajta az ofísz, mert egy óra után a pokolba kívánod a kijelzőt, mert piszokul fárasztja a szemet az életlenségével, főleg ilyen felbontásnál!
Nem SSD, és nem business class, hanem használhatatlan gagyi. Én éppen erről próbáltam írni, hogy hiába tud szebb, élénkebb színeket (mert jobb színeket tud!) ez az AUO, mégis ezen rossz dolgozni (SSD-vel ugyanúgy, mint HDD-vel), míg a T410 szintén pocsék betekintési szögű, sőt, még fakóbb színvilágú Samsung kijelzőjén viszont teljesen jó volt!A normális business class-nak éppen ez lenne a lényege, hogy felesleges sallangoktól mentesen, de mégis megbízható, és jó ergonómiájú cuccok legyenek, amiknek nem okoz gondot az egyhuzamban sokórás felhasználás! A T410 nagyfelbontású panelje ennek tökéletes megfelelt, míg a T420-é egyáltalán nem. Teljesen függetlenül a színátmenetektől, színtértől, és betekintési szögtől.
Amúgy egyébként sok asztali IPS-ről is voltak, akik leszedték az általuk túl erősnek tartott AG bevonatot [link]. Pedig az alany Dell monitornak kismiska volt az AG bevonata a T420-éhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz barnam_ #76176 üzenetére
Igen, pontosan. Leszedte a panel legkülső, tükröződésgátló rétegét, mert a másik fényes monitora mellett nem tetszett a "koszos" effektus, amit okozott az a réteg. Beltéren, sötét helységben amúgy tényleg nagyon szépek, sokkal szebb képük van a tükrös paneleknek, csak sajnos a legkisebb extra fény a szobába, és végük van...
Ez még egy jó topik, csóka csak félig szedte le (no, meg sikeresen lekapott kis darabot a polarizátorból is, lol), hogy látható legyen a difi: [link]
Szerintem elég beszédes.... Főleg ez a videója róla: [link][ Szerkesztve ]
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok!
T420-Express card usb 3.0
Akinek van, mi a véleménye róla? Megéri, vagy azért nem ad akkora sebesség növekedést?
Nézegettem őket. A táp csatlakozó azért van rajtuk, mert azon szívják a kraftot? Vagy csak pluszban és mennek nélküle is?Mi a különbség közöttük? 1. 2.
Másik kérdésem: mSATA SSD SATA-II és sima SSD SATA-III között van látványos különbség? Inkább vennék mSATA-t ha nincs, jó ha ott van SATA-III-nál a HDD.
Köszi előre is!
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
félisten
válasz Orionhilles #76178 üzenetére
Szintetikus mérésben van, érzetre nemigen.
-
d.toth91
tag
Sziasztok!
Kicsit úgy érzem, kezd fáradni a T400-asom (P8600; HD 3450; 4Gb; 500 Gb). Konkrétan a videóteljesítményt érzem halványnak, a full HD-HD videókkal már akadnak gondjai (pláne youtube-ról), ennek pedig nem hiszem, hogy használni fog, ha dokkolva egy fullHD monitort szeretnék vele meghajtani.
A kérdésem, hogy szerintetek tudok-e valamit kezdeni vele, hogy még elfusson a dolog egy darabig, vagy inkább váltsam le valami újabb szériás példányra?
Leváltás esetén inkább a T420-as széria érdekelne (méretben megfelelő), árban 100-max 110k körül van a határ, de ennyiért szeretnék bele 8G ramot és egy használható sebességű SSD-t. Utóbbit úgy képzelem el, hogy a HDD helyére kerülne, a HDD pedig megfelelő caddyvel az optikai meghajtó helyére, szóval nem kell nagy kapacitású dolog, csak a rendszert futtatnám arról. Relative hosszabb távra terveznék, ha váltok.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tubi2
senior tag
-
HSM
félisten
válasz Orionhilles #76178 üzenetére
USB3 hasznos lehet, külső HDD-knél, és hasonlóknál főleg, amikor sok adatot kell mozgatni. Az USB2 ugyanis limitál 20-30MB/s között, két USB-kütyü közötti másolásnál ez még el is feleződik, az már tud fájni.
SATA2-3 között viszont inkább papíron van látványos különbség SSD-vel, mint érzetre.(#76182) Tubi2: Inkább csak spórolnak. Minél kisebb sávszélességből szolgálnak ki, annál kevesebb a költségük. Viszont annál komolyabb erőforrás kell megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
X220-hoz elég a 65w töltő?
havri
-
Gilberto
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Lenovo notebook. Igaz nem Thinkpad, hanem egy sima Z50-70. Egy Istenért sem tudom müködésre bírni a Wifi-t. Egy ismerösöm géperöl van szó, Teamviewerrel megsasoltam, hogy mi lehet ez. Driverböl a legfrisseb van fent. És hibaként mindig az jön, hogy "a harderes rádió ki van kapcsolva". Intel Wifi Utility szoftver írja ezt. Lévén, hogy nincs külön kapcsolója, igy maradt az FN+F7 / F5 kombó, de nem történik semmi. Próbáltam már mindent, de nem sikerül müködesre bírnom. Külön driver nincs a billentyüzethez, és minden más ld. némítas, hangosítás megy. Nem tudom, hogy mi lehet a gond. Egyik pillanatról a másikra megmakacsolta magát, és azóta nem is megy. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet ez? Mielött gariztatnánk.
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
jani0114
tag
válasz FoxiestFox #76140 üzenetére
Köszi!
-
havri1
félisten
válasz Tikakukac #76188 üzenetére
Legalább az jó akkor..Telefonon rendeltem meg a notit. 2 db volt. Egyik aksija 21%, másik 17% - elmondás alapján, nem mutatkozott be, nem tudom kivel beszéltem - elhasználódású.
Kértem, a 17%-ossal, megoldható? Meg.
Mit küldtek? 27.2% elhasználódás, aksi kotyog, ájj..ajándékba lett volna
Annyira érzetem, inkább be kéne menjek, nem megrendelni.Azt nem tudod véletlenül, hogy az alap 4gb memória 1 vagy 2 modul? Mert van egy 2gbosom még, hátha megenné ha mákom van..
[ Szerkesztve ]
havri
-
Gondwana
addikt
válasz Gilberto #76189 üzenetére
Gyakori Lenovo Ideapad BIOS probléma, de màst is érint (pl. yoga2)
A màr nem hardveres wireless kill switch egy Byte lett BIOS-ban. Linux alatt berhelt kernellel vissza lehet àllìtani, utàna Win alatt is működik.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gilberto
aktív tag
A BIOS-ban nincs letiltva, és az eszközkezelöben is látszik az adapter. És ott sincs letiltva. Ha nincs más, akkor rakok fel egy BIOS-frissítést. A Linuxhoz abszolút nem értek.
[ Szerkesztve ]
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest