Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Azt, hogy a zsanér van szarul visszatéve a helyére és az nyomja ki. Amúgy sejthető volt a korábbi hibaleírásodból nekem, de a kép nélkül ezt nem lehetett volna 100%-ra megmondani.
Nem lennék meglepve, ha ott ki lett volna felejtve a megfelelő csavar is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ármester
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a Thinkpad T400-as géphez kapcsolódva. Ezekbe a gépekbe lehet ill. megéri szerelni SSD meghajtókat? Mostanában szeretnék egy T400-as gépet venni és ezért érdekelne, hogy hdd nélkül és veszek bele ssd-t vagy inkább hdd-vel vegyem meg.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Tubi2
senior tag
-
Schuby
aktív tag
-
xcds
őstag
válasz Schuby #76204 üzenetére
Hát nekem a T500 160-as WD Blue-val is felállt másfél perc alatt. SSD-vel nekem is 50mp körül van. A chrome első indításkor 3-4mp, hdd-vel meg tizen... De aki altatja a gépet, mint én is általában, az ezekből pont nem vesz észre semmit. Ha vki csak netezik, office-ozik, meg filmet néz egy gépen, fölösleges az ssd. Kivéve, ha van rá pénz, mert akkor legyen inkább ssd.
-
Ármester
válasz Schuby #76204 üzenetére
Hmm.. Elég meggyőző érv az ssd javára. Valószínű akkor hdd nélkül és veszek bele egy ssd-t.
(#76205) xcds
Én általában kikapcsolom a gépet, nem csak elaltatom .[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
HSM
félisten
Sőt, film+net+office tipikusan az a felhasználás, amikor még többet nyer az ember a HDD jóval nagyobb tárterületével, mivel egy 500GB-os is viszonylag olcsó, míg az SSD-ből a 256GB-os is igencsak zsebbenyúlós (30-35K), egy 512GB-os pedig már egy T400 árának kb. kétszerese.
Viszont elegem lett a várakozásból, megvettem itthon másfélszeres áron egy USB-s SATA átalakítót, szóval ha minden jól megy hamarosan fogok tudni jelentkezni összehasonlítással a T420-on.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Kivétel ha nem koca office felhasználó. Töltögesd csak be a baromi nagy pályázatos 100 megás pdf-eket meg excel és word fájlokat. Nem véletlen lett SSHD-s konfig az egyetlen notiban ami terepen van náluk saját pénzből. Nőt látni bazmegelni percekig ronda látvány így lett SSHD.
Pénz? Igen. Van mértékegység az idegbajra amit az a kerregő vacak okoz? Nincs. Innentől a drágábbat nehéz eldönteni, aki bírja a perselyből vegyen SSD-t, mert az jó.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Schuby
aktív tag
válasz SyMbioTe #76206 üzenetére
Sztem a legjobb megoldás ha veszel egy SSD-t amiről a rendszer fut és az optikai meghajtó helyére egy HDD-t raksz. igy egyrészt elég egy kisebb SSD is, másrészt kevesebb zaklatás éri. Persze nyilván függ a felhasználás módjától is hogy kell e a tároló kapacitás.
Közbe már más megelőzött, de ebből is látszik hogy ez egy bevált módszer nálam 80 gbSSD 1tb HDD[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76208 üzenetére
Nézd, 100MB-os WORD/EXCEL file-jaim nincsenek, soha az életben nem is találkoztam akkorákkal, pedig a "koca office" felhasználásnál "némileg" komolyabban használtam ezeket. Ugyanakkor nekem kicsit fura, hogy ez túljárjon egy HDD eszén, maximum 2 másodperc lenne neki ezt beolvasni még széttöredezve is. Szvsz ott egészen más jellegű problémák okozhatták a leírt kellemetlen jelenségeket. (Pl. erősen döglődő HDD, az tud ilyeneket csinálni, mielőtt teljesen elhullik.)
50-100MB-os PDF akad itthon, gyakorlatilag azonnal nyílik, görgethető, és 4-5 másodperc múlva már tetszőleges helyre lehet benne ugrani HDD-ről, ami egy igencsak kényelmes tempójú WD Green típus, és USB2-n van rákötve gépre. Persze, az Adobe Reader az SSD-ről indult, de ha majd csinálom a HDD vs SSD tesztet, akkor ott majd bedobom ezt is a tesztcsomagba, hogy a reader is a HDD-ről nyíljon.
Persze, ha a pénz nem számít, akkor nyilván SSD. De gondolom, nem azért akar a kedves kérdező egy 5 éves használt gépet venni, mert úszkál az ablakon kidobálható pénzben.
A hangmentesség is nagy előny az SSD mellett, nyilván, akit zavar a HDD hangja, ott fel se merül a HDD.(#76210) lakkusjj: A rendszer akkor gyors, ha a ramból fut. Értem a létjogosultságát az ilyen kombó megoldásoknak, de azért ez sem fenékig tejfel.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Oké, akkor nekem 2 WD Red is szar, garizom is.
Gondolom nem szocszolgáltatónál dolgozol. Én tudok 8 embert aki igen. Van az nyugi, kell agyatlan ember hozzá aki összehúz telirakott képes wordöket egybe.
Mondom, én elhiszem, hogy te optimalizálsz HDD-vel, de szükségem lesz a segítségedre akkor mert megint egy "kamu" tesztet fogunk csinálni immáron harmadjára 3 embertől, mert nálunk az Istennek nem akar annyira jól működni a vinyó sem egy T400-al sem egy MSI GE70-el.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76213 üzenetére
Pedig ez abszolút a "szemetes" kategóriájú HDD, ezzel az égvilágon semmi optimalizálást nem eszközöltem, csak szórom rá a fájlokat, ráadásul még az USB2 is szépen ráhúzza a kéziféket (dejó is volt, míg volt USB3-am ). Már jó töredezett is lehet, mert szabad hely nem igazán akad rajta, viszont össze-vissza van róla törölgetve/módosítva/létrehozva mindenféle....
No igen, az ilyen telirakott képes óriás csodák tudnak érdekes dolgokat művelni, ezt belátom, majd próbálok valahonnan keríteni ilyet is netről.
Én mindenesetre kíváncsi leszek, mire juttok a tesztekkel, aztán majd ha itt lesz nekem is a kütyü, átklónozom a rendszerpartícióm, és megmérem, én mit tapasztalok a T420-al. Szerintem az sosem árt, ha gyűlik a tapasztalat a topikba, több nézőpontból is.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Mi évek óta gyűjtjük a tapasztalatokat ezer géppel ezért csodálkozom, hogy nálad miként táltosodnak a vinyók. Mert errefelé nem táltosodik sem üzleti sem konzumerben sem core2-ben sem 4720HQ-ban. Utóbbi azért már csak nem proci limites.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76215 üzenetére
Mindenesetre én is kíváncsi vagyok, számszerűsítve mire jutok. No, meg hogy Te is mire jutsz.
Nálam egy i7-2620M proci van turbó nélkül, szerintem ez tökéletes egy átlagos képességű modern processzornak. Ja, és ram DC 8GB. SSD-t nem használok virtuális memóriának. Meg úgy alapvetően nem használok virtuális memóriát, az csak kemény lassításra jó, vagy esetleg vész esetére bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha nem változik az SSD-k sebessége a negyedére ugyanaz lesz a vége: HDD kuka, SSHD átmenet, SSD win.
DC 8GB ott szopódik, hogy raklap noti 1 ramot kap. Éppen ezért nem így teszteljük mi sem. Nyugodtan legyen SSD-n a virtuális, 3 éve nem sikerült elhasznált SSD-vel találkoznom, én kifejezetten agyhalott módon írom mint a hülye a 830-at évek óta, hamarabb leszek a föld alatt, mint itt elérjen a memchip.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76217 üzenetére
Persze, ez vitán felüli, hogy ez lesz a sorrend. A kérdés, lesz-e annyival gyorsabb az SSD praktikusan, amiért megéri a pénzét. Nem mindegy pl. hogy mennyire jön át a papíron többszörös tempó, mivel más eszközök is lassítanak. Tehát pl. hiába olvassa be az SSD mondjuk 0,1s alatt a dolgokat, ha a proci is lassít, és akkor máris van a HDD-nek is 0,5 másodperce "büntetlenül" totojázni az adatokkal, a user experenci nem fog lényegesen változni ilyen esetben.
A raklap hulladék egyslotos ramos géppel nem tudok mit kezdeni, ez itt a TP topik, ezekben azért általában még adott a két slot. De ha csak egy van, azokba is lehet tenni (a régi Core2 és az elsőgenerációs i-s gépek kivételével) 8GB-os modult, és máris meg van oldva a kapacitás, a DC pedig azért nagyon nem fáj kétmagos procinál, élhető mértékben lassítja csak, bár 3D-ben elvileg már durvábban. Lehet, mérek majd egyet, ha időm engedi, 4GB rammal, és virtuális memóriával is egyet, úgy van-e difi.
A virtuális memóriával amúgy nemcsak írod feleslegesen, hanem tökön is rúgod magad, ha betelik a ram, mert egyszerre fog a virtuális memória és a feladat is dolgozni az SSD-n, HDD-n, és mindkét esetben a végeredmény lényegesen lassabb működés. Igen, a HDD-n nagyobbat esik ilyenkor a tempó, ez kétségtelen.
-
rgeorge
addikt
Azért a virtuális memória pont, hogy nyugodtan mehet SSD-re. Egyrészt ott pláne nincs gond a párhuzamos működéssel, másrészt nem akkora nyűg az SSD-nek, hogy belehaljon, harmadrészt ha van elég memória, akkor majd kevesebbszer kell a virtuális. Negyedrészt a virtuális memória nem csak növeli a rendelkezésre álló memória méretét, másra is szolgál (töredezettség-kezelés, stb.).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
soldi3r
veterán
Letezik, hogy Lenovo FRU-s 6300N nem mukodik egy masik gepben? pl Dell
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tikakukac
titán
A kérdés, lesz-e annyival gyorsabb az SSD praktikusan, amiért megéri a pénzét.
Meg kell nyugtassalak, eddig is ívesen sz@rtunk a benchmarkra és ezután is fogunk. Minden esetben gyakorlati példákkal teszteltünk/ük.
azért általában még adott a két slot
És egyre több lesz Thinkpadban is ahol nem, grátisz a többi gépben még inkább, ezért nem a múltban élünk és ezért sem lesz 2 rammal tesztelve Asztalimban szórakoztam én is 2 napig órajelekkel és csatornákkal, végül megnyugodtam, hogy a 2 délutánom/estém totál kukába ment, mert extrém benchmarkoláson kívül semmi eredménye, ramot is húzhattam 20%-ot a játékok azt is letojták, mindegyik mást szeretett.
és mindkét esetben a végeredmény lényegesen lassabb működés.
Igen, egyik esetben 2 neuron közti infó átadásnyival csökken más esetben pedig 1 simán feladott postai levélnyivel.
Lehet neked kéne odaadni ezt a kupac SSD-t inkább szórakozásra, hátha a saját szemednek jobban hinnél ha a táblázatoknak és teszteknek nem
soldi3r:
Simán, 7537-nél mi is rendelgettük a Delles karikat mert csak csere nem működött.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz rgeorge #76219 üzenetére
Amiket írsz az így van. Ugyanakkor a legjobb, ha nincs szükség a virtuális memóriára. 8GB-al én simán elvagyok kikapcsolt virtuálissal, ha majd esetleg mégis kelleni fog, bekapcsolom.
Az SSD-n nincs gond a párhuzamos működéssel, de egymást azért ott is lassítják a párhuzamos folyamatok, ezzel nem tudsz mit csinálni. No, meg hol van az SSD 0,5GB/s sebessége a valódi rendszermemória ~20GB/s tempójától? Hát, elég messze... -
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76221 üzenetére
Olyan gépet nem szabad megvenni, pláne modern procival és IGP-vel, ami csak egyslotos. Kell oda a sávszél neki mint egy falat kenyér.
Asztali gépbe pedig pláne, ha rendes FPS-eket akarsz... Azt viszont elég alaposan teszteltem: [link].Ha kellően alapos tesztet csinálsz, pláne videóval, én simán meggyőzhető vagyok.
Az SSD-iddel annyiból nem mennék sokra, hogy legjobb tudomásom szerint a sajátom is elég fürgének számít.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Miért ne szabadna megvenni? Milyen problémákat fog okozni? Mert itt ülök 3 modern gép előtt 1-1 rammal, SSD-vel nem tűnik fel a hegyomlás difi az asztalimhoz képest pedig elviekben ha ez falat kenyér megfelelő akkor 1 doboz cigit kéne elszívnom a végrehajtások között, natúrban ekkora a difi az i3U és 4670k romra húzás között.
Asztaliban pont a ramjaimmal csináltak tizensok játékkal tesztet 1600-tól egészen 2400sok-ig CL8-tól CL12-ig is akár, a végeredmény az volt, hogy egyes játékok frekire mások időzítésre megint mások pedig mindegyikre gyorsulnak. Van olyan amelyik egyre sem. Ennyit az alaposságról.
Nem a fürgeség most a lényeg azt tudjuk, hogy kb mindegy SSD legyen és kész. Most M.2 és egyéb slotok valamint új SSD-k közötti difit nézünk. Másodsorban meg próbáljuk kiölni azt a hülyeséget, hogy erős proci>SSD pórnépnek.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76225 üzenetére
Oké, ha van 2400MHz-es, CL8-as ramkited, úgy könnyű alaposan tesztelni, nekem csak egy 2133MHz-es CL11-es kit állt rendelkezésre, erősen korlátozott képességekkel, azzal csak erre futotta. Mellesleg az órajel emelése a késleltetést is javítja, szóval 2133Mhz CL11 időzítésben is jobb az 1600Mhz Cl9-nél.
"Másodsorban meg próbáljuk kiölni azt a hülyeséget, hogy erős proci>SSD pórnépnek."
Mindkettő másra jó. Én ugyan nem vagyok pórnép, de továbbra is 100X inkább vennék +30 000 forintból egy modernebb, erősebb procis és több ramos HDD-s gépet, mint egy gyengébbet SSD-vel. Gondolok itt pl. T400+SSD helyett T410 vagy T420-ra HDD-vel. Persze, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki igényeinek meg mégis a régebbi technika + SSD feleljen meg jobban ugyanazon pénzügyi keret mellett.Csak hogy egy nagyon hülye példát mondjak, ami a közelmúltban téma volt itt... A gyenge Core 2 Duo procin és régi IGP-n nem fog szépen menni a FHD Youtube SSD-vel, míg egy második generációis i5 röhögve lejátsza HDD-vel egy röccenés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Asszem Tob Raider volt pont az ami 1600-on romra verte a 2500-as ramot is. Ez van.
Elég régi szerintem az x200, az viszi az FHD youtube-ot HDD-vel és SSD-vel is és ugyanúgy nem döcög. Ha kívánod, prezentálom neked, mos van x200 lapom x201 lapom x220-am és T430-am valamint van itt egy Haswell refresh Intel i5 is és egy i7 is
-
Tikakukac
titán
válasz Sanyig4 #76229 üzenetére
Törött 1280*800. Szerencsére feltalálták a külső megjelenítőket is már egy ideje
A T61-ed azért nem boldogul vele, mert a grafkarid nem tudja még a dekódoláshoz szükséges szabványt. A T60 sem tudta és éppen ezért adtam el 3-ból 2 IPS-t is.
-
Tikakukac
titán
válasz Sanyig4 #76231 üzenetére
Azzal a géppel 1-et szabad kezdeni: eladni amíg még van aki nem tudja, hogy bomba.
Ha frissebb gépet veszel mint a T61 nyertél. Most nem is tudom hol tartunk, de már iylen több 4k videókat gyorsítanak ki az integráltak.
-
Tim82
félisten
Jól érted.
Annyira nem egyszerű a roll cage-t eltörni, a fotók alapján sem tűnik nekem úgy, hogy az okozná a gondot.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76228 üzenetére
"ami 1600-on romra verte a 2500-as ramot is"
Bocs, ez teljességgel kizárt. A nagyobb sávszélességű, rövidebb késleltetésű rammal nem lassulhat a sebesség. Hacsak nem valami nagyon láma időzítésen ment a 2500Mhz, és nagyon feszesen az 1600. Másfelől, ami lehet még, hogyha a Haswell memóriavezérlője már nem teljesen stabil (2500MHz körül könnyen megesik) akkor először durván lassulni kezd, utána hibázni.Kíváncsi lennék, mi most velük a helyzet (x200) mennyire viseli meg a friss VP9-es és a régebbi AVC1-es Youtube FHD. Elég sokat nőtt mostanában amúgy a rendszerigénye, cserébe a most FHD-nak nevezett valami képminősége egyre inkább közelíti a régi 720P-t.
Van amúgy mégegy pici meglepim, csak puszta szivatásból, FHD@60FPS, ilyen videók is vannak, ezt még a T420 is csak turbózva bírja rendesen lejátszani FHD-n (sőt, igazából 720P-n is) folyamatos framedrop nélkül. [link]
Javasolt megtekintési mód Chrome alól, FF+flash tuti halál nálam is. -
Tikakukac
titán
válasz #35202114 #76236 üzenetére
Az Intel úgy döntött, ő nem fog magából hülyét csinálni így azzal ilyen szempontból nincs gond.
HSM: Hát, pedig olyan gyönyörűen tudsz viccet csinálni az időzítés/órajel kombóval, hogy el sem hiszed. Itt rengeteg vicc van vagyis kellene a játékos rész is majd előtúrom.
Ha elég hülye videót találsz elég hülye böngészővel bármi megvisel bármit.
[ Szerkesztve ]
-
Zooka
tag
A T61 NVS140M - FX570M témához hozzászólva: eddig (saját tapasztalatom alapján) a modbiosos módszerrel (0,9-0.95V csak a gpu-nak) sikerült eddig életben tartani őket. Bár egy '08 év végi gyártású T61 a mai napig köszöni szépen, jól van
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76240 üzenetére
Itt nem látok meglepit a linkeden, csak a papírformát, a gyorsabb ram gyorsabb. (??)
Néztem én az 1600Mhz legszűkebb időzítését, 7m53s prime, míg 2133 CL11-en is 7m46s.
És ez még az ősrégi Pi, amivel mértek. Amit nálam látsz, a friss, AVX2-es, ott szerintem különösebb magyarázatra nem szorul, hogy 1600MHz Dual channel rammal 2 magig bírta a skálázódást a 4690K-m mellett, és 2133-on is csak bő 3-ig....Pont azt írtam, ne FF-al nézd, mert az nálam is KO-ra fekteti. Amúgy jelenleg még nincs sok ilyen 60FPS-el felvett videó, de egyre többet lehet beléjük botlani... Csak egy sima akciókamerás homevideót néztem (FF-ban nem is látni, hogy 60FPS), és elsőre nem értettem, miért akad... Most akkor egy ilyen videót egy Core2-es gépen hogy nézel meg? 480P?
-
Tikakukac
titán
Frekiről és időzítésről volt szó. Ott nem látom, hogy mindig nagyobb-kisebb számok lennének sorban.
Ha olyan a videó akkor annyiban nézed meg, igen. Ha valaki idióta módon tömörít be akkor hozhatod az erősebb procidat nem fog a HD4000 beszaggatni és a HD4600 csodát művelni.
-
rgeorge
addikt
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #76243 üzenetére
Igen, a freki és időzítés nem értelmezhető egymás nélkül. Gondold végig, az órajel az egyértelmű mi (ami nem biztos, hogy egyértelmű, hogy növelése az elérhető sávszélességet közvetlenül növeli), az időzítés pedig azt mondja meg, mennyi órajelet kell várni egyes műveletek között. Tehát a ram valós késleltetése az órajeltől ugyanúgy függ, mint az időzítéstől. Ahogy egy adott adatfolyam megérkezése sem csak a késleltetéstől függ, mert a sávszélességen fog átcsorogni a processzortól. Tehát itt nem nagyobb/kisebb számokat fogsz sorban látni, hanem a különböző feladatok melletti órajel/időzítés optimumait.
Amúgy a fenti levezetésből következik, hogy a magasabb órajelű ram óriási előnyből indul, és nagyon rá kell vernie a lassabbnak időzítésből, hogy egyáltalán elméleti esélye legyen megközelíteni. Pl. egy 1600Mhz CL9 kit elméletben sem lesz sosem olyan gyors, mint egy 2133Mhz-es Cl11-es. 1600Mhz Cl7-től kezdődik, hogy valamit hozzon időzítésből, és az már nem piskóta ram, ami ilyen ídőzítést hoz.Amennyire értek én az Intel IGP-k lelkivilágához, úgy tudom, a GMA 4500MHD volt az első nagyobb lépés (itt vezették be a DXVA gyorsítást), azután a HD3000 kapott komolyabb áttervezést, és aztán a HD4000 is, ami már tudtommal a 4K-t is viszi. Szóval bár vannak komolyabb állomások, a fejlődés eléggé folyamatos volt dekóder téren.
Szóval nem lehetünk benne biztosak, hogy ha a HD4000 beszaggatott, akkor a HD4600 is be fog.
De amúgy ahogy írod, az sem mindegy, procierőből mit lehet lejátszani, amikor az IGP esetleg csődöt mond... Persze, ez is inkább a régebbi gépek esetén fenyeget kellemetlenségekkel.[ Szerkesztve ]
-
Peathee
aktív tag
Sziasztok!
Ebben van mSata? SSD-t tennék a winyó mellé.
Ha nincs akkor melyik szériás Lenovoban van egy szabad mSata? -
Tikakukac
titán
Optimális esetben azonos számokat kéne látnom, hiszen elviekben ha azonos időzítéssel növelem a frekit akkor gyorsabbnak kéne lennem...nem vagyok az. Na innen borul, ha meglenne a játékos fele akkor te is látnád, mennyire szétborul.
Be fog szaggatni, biztosak lehetünk. Ugyanarról a chipről van szó, csak az egyik magasabb órajeles amivel fenéktörlésen kívül sokra nem mész A telód sem azért játszik FHD-t mert annyira erős a procija hanem mert dekódoló algoritmusod van hozzá és nem kell a procinak végigszenvednie a kitömörítést
Igen, lehet sajtreszelővel is erőből párosodni. Mondjuk core2 extreme-el FHD vidiket tolni prociból. Csak ha a procid a gép árába kerül el kéne gondolkodni valóban tekinthető ez megoldásnak vagy inkább csak elméleti síkon lehetségesnek. Előbbivel foglalkozzunk inkább.
-
MrSealRD
veterán
válasz Tikakukac #76235 üzenetére
Az idő ha nem is szépíti de torzítja az emlékeket... Régen még az volt, hogy bizonyos modellek a gyártás végéről már nem érintettek... Erre most beírod, hogy bomba...ezzel agyonlőve pár hirdetést...
Ami csak azért érint rosszul mert most készülök meghirdetni egy T61-et. Tudod miért kezd már ez a "bomba" történet átmenni masszív boszorkányüldözésbe? Mert 7-8 éves gépekről beszélünk...Bármilyen típusnál előfordulhat, hogy ilyen korban a reggeli szellőtől beadja a kulcsot és nem indul el többet... Persze a T61-nél könnyű mert van mire fogni.
De nem mond már nekem, hogy egy 6 éves X200 nem pusztult el csak úgy...de lehetne még sorolni azokat amikor elfáradtak és távoztak az örök bitmezőkre... a hibalehetőség benne van azokba is. Ami T61-ből problémás volt azok már kipusztultak, kivéve ha valaki nem a szekrény mélyéről ásta ki....Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #76249 üzenetére
Igen, anno egy bejegyzés miatt az volt, hogy van egy dátum ami után nem halnak le. Utána jött az, hogy van rev02 és az fasza. Hát nagyon nem volt fasza akkor sem, meg ma sem. A HP 8510W-k is ugyanúgy haltak le ilyennel mint a T61-ek. Igen volt ilyenem is, direkt a legutolsó szériákból válogattam, 4-ből tudtam 1-et elhozni, tippelj milyen matrica volt 2-n a fedlapon B-vel kezdődött és A-ra végződött a közepe pedig Simicska kedvenc szavának kezdőbetűje
Ami csak azért érint rosszul mert most készülök meghirdetni egy T61-et.
Szomorú, ez van. Most akkor mit tegyek? Az eladó géped miatt és mert valaki kérdezte fogjam be az arcom és tagadjam le amit tudunk/tapasztaltam? Kérlek már.
Tudod miért kezd már ez a "bomba" történet átmenni masszív boszorkányüldözésbe?
Igen, mert ez akkora mocskos húzás volt az NV részéről, hogy mindegyik XPS, Studio, Mac, T61 és 8510W is javítandónak kellene lennie a mai napig. Nem azok, Mac sem azt hiszem most már.
Mert 7-8 éves gépekről beszélünk...Bármilyen típusnál előfordulhat, hogy ilyen korban a reggeli szellőtől beadja a kulcsot és nem indul el többet... Persze a T61-nél könnyű mert van mire fogni.
Ööö, ez ment új koruktól kezdve, nem az időtől függött. Bezzeg a reballosok mennyi Intel hibás reballt kapnak...ja nem.
De nem mond már nekem, hogy egy 6 éves X200 nem pusztult el csak úgy...de lehetne még sorolni azokat amikor elfáradtak és távoztak az örök bitmezőkre... a hibalehetőség benne van azokba is.
Nem mondom, én adtam el vagy 1 tucat lapot, ne szórakozz De nem tudok chip hibás gondokról x200-ban, egyikben töltőelektronika, másikban vízkár miatti akármi stb. de nem konstans GPU szopás. Nyilván a számológépemben is benne van a lehetőség, de az és a konkrétan bevallott majd mismásolt hiba között van 1 ugrás.
Ami T61-ből problémás volt azok már kipusztultak, kivéve ha valaki nem a szekrény mélyéről ásta ki...
Hát persze, mondotta az Úr a 2711-es moncsikra is. Aztán hál Isten gari előtt csak becsíkozott az enyém is
Hogy most hány hirdetés lett ezzel agyonlőve fogalmam sincs, azt hittem ez nyílt titok mivel le is lett írva nem egyszer-kétszer nem csak itt. Ez van, én is 2 hónapig hirdettem a 8510W-t szívtam vele, alkudoztak, buktam rajta, kész, ha nem kenyérre kell a pénz akkor be kell tenni "a szakma ezzel jár" mappába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest