Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Először töltsd fel 100%-ra az akkut (tlp-ben erre is van parancs, hogy egyszeri alkalommal hagyja figyelmen kívül a beállított 20-80%-os küszöböket és teljesen feltöltsd - reboot után visszaállnak a 20-80%-os küszöbök -> sudo tlp fullcharge [ BAT0 | BAT1 ], értelemszerűen használva a BAT0 vagy BAT1 részt), utána próbáld ki, hogy lemeríted 20% alá és megnézed, hogy mennyire tölti vissza.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy T500, a BIOS 3.22, eddig 2x1 GB RAM volt benne (a szokásos alap kiszerelés, P8600, stb.). Vettem bele 2x4 GB RAM-ot, felbuzdulva Francia91 kolléga korábbi cikkén, miszerint mentek neki az 1600 MHz-es RAM-ok is gond nélkül a masinában.
A választásom gyors aprózás után egy pár (2x4 GB) Kingston KVR16S118/4-re esett (1600 MHz, 1,5V), de sajnos nem megy vele a gép, a vonatkozó 1-3-3-1 beep code-ot adja, azaz DIMM/mainboard hibakód. Az eredeti 2x1 GB-al gond nélkül megy a masina, csak gyorsabban a végére érek, mint Bolt bácsi a 100-as sprintnek.
Próbáltam mindkét modullal külön-külön és a két slotban is, de az eredmény ugyan az: nem nyert. Mivel van példa működő 1600 MHz-es RAM-ra T500-ban, lehetséges, hogy a whitelist-mentes moddolt BIOS lesz a megoldás? BIOS reset, velemi egyéb lehetőség?
Ha minden remény veszett akkor ugyanitt épp csak kibontott jóféle RAM-ok eladóak!
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Tim82
félisten
válasz psyho85 #76554 üzenetére
Egy lehetséges magyarázat a problémára.Sztornó, az általad írt modul kétsoros.
Viszont ha gondolod, megnézhetjük szintén 1600-as Hynix 2*4 GB modullal, amik mentek X200-ban, most meg X201-ben. Persze csak ha budapesti vagy.
Memtest86+/Prime 95 Blend teszt volt már esetleg?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
-
psyho85
aktív tag
Megy privát, Büdipesti vagyok.
Amúgy mit kell értenem az alatt, hogy két soros? Egy oldalán egy sor van, tehát 2x4 chip van rajta.
[ Szerkesztve ]
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Tim82
félisten
válasz psyho85 #76557 üzenetére
Google nekem egy oldalon két soros modult mutatott rákeresve, de úgyis megnézzük majd.
[ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
-
dmagyar17
csendes tag
Üdv!
Laptop vásárlás előtt állok, és felmerült a Thinkpad széria (pontos típus még nem). Viszont úton-útfélen azt hallom, mennyire megbízhatatlan a szerviz, és hogy hónapokat kell várni 1 kisebb alkatrész cserére..
Mennyire igazak ezek a legendák? Merjek Lenovo terméket vásárolni, vagy a szerviz miatt mondjak le róla? Tetszenek a gépeik, és nagyon a Thinkpadek felé húz a szívem.Köszönöm,
Magyar Dániel -
metal01
őstag
válasz dmagyar17 #76564 üzenetére
Annyira szerintem nem vészes a helyzet. Legalábbis én nem szembesültem ilyennel. A gond inkább az, hogy azok a szériák amiket érdemes venni (20-al bezárólag) már nem nagyon garosak. Max. ha van rajta kiterjesztés. A 20-as széria felett elég botrányos az összeszerelés és a minőség.
-
Tim82
félisten
Tlp esetében nekem kellett egy 100%-ra való feltöltés, majd a megadott alsó határértéken alulra lemerítés, utána fel tudta pontosan tölteni.
De tény és való, van néha 1% eltérés. (2% nem.) Engem sem izgat amúgy, ennyi belefér.
dmagyar17: a konzumer Lenovo notikat más cég szervízeli itthon, mint a Thinkpad-eket. Ha infókat szeretnél, a Smartservice, ill. Delta Kft.-nek érdemes utánakeresned.
Itt is vannak rossz és jó tapasztalatok velük, szerintem összességében nem negatív a kép, de inkább olvass utána, hogy tudj képet alkotni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
2% is lehet, ha valamiért megszakad a töltés a kérdező gépén 78%-on, akkor mikor visszajön a powa már nem fogja tölteni hiszen nem érte el a töltési küszöböt, azaz a 20%-ot.
Nálam most épp 77%, mivel kicsit ment töltő nélkül, de még nem érte el a 70%-os alsó küszöböt, így nem tölti jobban, hiába 80% a beállított felső határ nálam is. Majd ha 70% alá merül (kérdezőnél 20%), akkor majd szépen elkezdi újra tölteni.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Azért ez elég egyértelmű, hogy így működik, elég sokszor volt már róla szó a topikban (a fórumtárs meg visszaolvasott, mint említette, így talán jogos az evidenciaként kezelés). Azért javasoltam neki az egyszeri feltöltést 100%-ra, majd az alsó határérték alá történő merítést, mert ezután feltöltve ellenőrizheti, hogy valóban jól működik a tlp-s beállítás.
-
sss
őstag
Nyilván nem nagy gond ez az 1-2% eltérés, csak furcsálltam na.
-
Tim82
félisten
Problémát én sem látok itt, csak arra akartam rámutatni, hogy nálam is az első, alsó határérték alá merítés után léptek életbe a tlp-s beállítások + empirikus úton van értelme szerintem ellenőrizni, hogy valóban jól csináltuk-e.
Nyilván ezen jó szokás szerint a végtelenségig lehetne vitatkozni, de inkább ne tegyük.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dmagyar17
csendes tag
válasz yodamastah #76575 üzenetére
Értem. Milyet ajánlanátok 350e-ig bezáróan, akár Edge is érdekelhet, bár azok nem tudom, mennyire biztosak...
-
-
aneda
senior tag
Üdv Urak!
T420-ról váltanék erősebbre, T440p jó választás lehet.
A mostani gépemben 2520M CPU van nVidia NVS4200M GPU-val, a 440P-t 4300M procival és nVidia GT730-al néztem.
A mostani gépem elég stabil, nem akar szétesni, igen jó a billentyűzete, szeretem a felső világítást, van hozzá dokkolóm.
Megérné az újabbra váltani?Az oroszok már a spájzban vannak!
-
MrSealRD
veterán
Nem. Nagyon nem...
Nincs thinklight,
"Rossz" a billentyűzet.
Új dokkoló kell neki.Amúgy mi a kevés a CPU vagy a GPU?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Peet91
aktív tag
válasz MrSealRD #76581 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Az az igazság, hogy nem tudom milyen feladatra kevés a t420, de ahhoz, hogy a t440p szignifikáns előrelépést jelentsen számítási teljesítményben, ahhoz kb. az elérhető csúcskonfigot kellene választani belőle, csilliárd trillió forintért, viszont annak is sokkal rosszabb lesz a billentyűzete, plusz az összeszerelési minőség a gyengébb, de ami végképp beteszi a kaput, az a touchpad. Na az a legrosszabb.
Én azt javaslom, hogyha nagyobb pénzösszeget szánnál rá, (rgo újan vennéd), akkor várd meg a t450-es szériát, mert ott a legtöbb ilyen sz@rságot sikerült orvosolni.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
Razermazer
őstag
Egyetértek!
Valószínű a gpu lesz a ludas, azért az nvs quadrok sehol nincsenek egy normális quadrohoz képest.
A cpu cserélhető simán 15k rádobással mondjuk egy i7-re.
A quadro kiváltható egy e-gpu-val, ami thinkpad esetén elég egyszerűen kivitelezhető.
Összegben csak az egpu rendszer megáll 20k-ból ehhez kell hozzáadni egy erősebb quadro(firepro) árát vagy teszem azt egy gtx, esetleg egy amd kártya árát.Én is így használom még a T500-at, kimaxoltam amennyire lehet a platformon belül(max ram, max cpu, ssd) és e-gpuval elég életképes még most is.
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
aneda
senior tag
Ezt nem nagyon tudom, annyit veszek észre hogy a tervező programban sokat kell várni ha metszet akarok megjeleníteni. Ezt gondolom videó kártya teljesítménye befolyásolja.
Az egész rendszer sem túl gyors már, de itt rá kellene szánjam magam egy win újratelepítésre, az szerintem segítene.
A gyengébb ház, bill. stb. kialakítástól én is félek, de néztem hogy a videókároly jóval erősebb benne, ill. ha rászánnék még egy kis pénzt az i7 4700MQ azért szignifikánsabban erősebb a 2520M-nél.
A 450P-t újonnan biztosan nem fogok venni, mire az használtan kapható lesz az több év, 440P-k viszont már elérhetők használtan is jó áron.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
thgergo
tag
válasz Razermazer #76583 üzenetére
A cpu cserélhető simán 15k rádobással mondjuk egy i7-re.
Cserélni cserélhető, csak kérdés hogy megéri. 2 magos i7-ek alig gyorsabbak a 2520M-nél. (pl i7-2640M). Nyerhetsz vele kb 15%-ot, vagy azt sem. 3.2 Ghz<-> 3.5 Ghz, 1 Mb-at több cache.
Más kérdés, hogy a 4 magos i7-ek is belemennek, kezeli a BIOS, csak éppen a így ezeket sohasem árulták tudtommal, csak T520/W520-ban. pl (i7-2820qm), de ezek ugye 45W-osak.
Az én T420-amban kipróbáltam egy 2960xm-et (~55W) is. Nem tudom hogy mennyire használ a nagyobb áramfelvétel a T420-nak, sem mennyire van nagyobbra tervezve a tápellátás a T/W520-hoz.
Ellenben amit próbáltam a hőleadásuk is jobb ezeknek a nagyobb lapka miatt szerintem, ~40W leadása mellett produkált a 2960xm (4 mag 2,7Ghz) hasonló hőfokot ~(70-80) mint a 2520M (2 mag 3 Ghz) ~30W-nál nálam. Szerintem egy jól lepasztázott 45W-os 4 magos is simán elmegy a T420-ban, már ha az az áramellátás is bírja. Amitől félnék hogy rövid távon a turbo túllépheti a TDP limitet ~30 másodpercig, amikor ilyen ~55W ot is felvehet a 4 magos cpu, 2960xm meg 70W is, az ami nem biztos hogy jót tesz a 35W-ra optimált tápellátásnak. Nekem úgy tűnt, hogy 50W felvétel környékén a BIOS lekorlátozza 800Mhz-re, a következő kikapcsolásig, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos, hogy tényleg emiatt korlátozta le.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrSealRD
veterán
A videokártyád lesz ott kevés... Hát én nem tudom mit mondjak. Talán W520 esetleg W530 felé nézelődnék. De 440p-t inkább hanyagolni érdemes. Vagy szétnézel a konkurenciánál.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Razermazer
őstag
válasz thgergo #76585 üzenetére
Nem is a kétmagos i7-re gondoltam, hanem a 4 magos akkor nevezzük nevén i7-2760qm-re, azért az igazán nem rossz választás(és tényleg nem kell többet rádobni árban, ha talál az ember olyan eladót aki hajlandó így értékesíteni a prociját, vagy eladja és kiegészíti az is megoldás).
Hát turbo ezt is rengeteget olvastam itt a topikban, hogy hogy érdemes beállítani, meg nem érdemes bekapcsolni (én kvázi kiszoktam kapcsolni).
Áramellátás, ha te extreme procit is hajtottál egy ilyen notiban és bírta, akkor egy sima 4 magos i7-et turbo nélkül nevetve elvisz. Áramkör is bírni fogja ezt még.
Thinkpad hűtése, még ebben a szériában, azért nem volt rossz.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Razermazer #76583 üzenetére
Te milyen eGPU-s rendszert használsz? Mennyire stabil?
-
Peet91
aktív tag
válasz Razermazer #76587 üzenetére
Érdemes lenne megnézned a dell precision m4600-as szériáját, igaz, hogy 15,6", de kétkörös hűtés és elég combos dVGA jellemzi. Árban is elég jól néznek ki. Ha pedig megengedi a budget, akkor mehet az m4700 is. Nem thinkpad, de van olyan jó mint a TP-k
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
félisten
-
Peet91
aktív tag
-
MrSealRD
veterán
Hát valamit valamiért... De bennem is felmerül soldier kérdése.
Kis 14"-es méretben szerintem nagyon bika gépet nem találsz...vagyis hardverileg talán van ilyen, csak a többi részével vannak problémák.
-
Razermazer
őstag
válasz MrSealRD #76588 üzenetére
Bővebben a topikjában találhatsz leírást, kérdést, segítséget[link], mert igen van neki! Így csak dióhéjban itt!
T500-al nagyon egyszerű volt, csak a switchable graphics-ot kell tiltani biosban, integráltat hagyni egyedül, utána meg kell várni, hogy a rendszer felálljon, expresscardba bele kell tenni az e-gpu rendszert, elindítani a külső kártyát, monitor villan egyet és már érzékelte is az e-gpu-t driver telepít és használ.
Ennyit kellett tenni T500-nál, a topikban vannak akik T430-al is használják egy gtx 760-al nagy megelégedéssel.
Nálam, a gépem nem fiatal volta miatt, max gtx 560ti mehet a proci mellé, én egy gtx 460-al használom, meg egy azzal megegyező quadrom van(mellettük ott van már egy precision m4600-am is). A teljesítmény 85-90%-os, ez az express card átvitelének a hátránya, ennyit tud.
Stabilnak teljesen stabil, csak nvidia kártyával lehet a belső képernyőt használni, amd kártyával nem az csak külső monitorral működik.
Thinkpadoknál és Dell notiknál nem nagyon problémás a beüzemelés, persze ezt azért nem mondanám 100%-ra, de átlagban ok a dolog.
Én ezt használom ettől a gyártótól[link] forrasztott változat biztosabb mint az hdmi.
Másik gyártó[link]jóval olcsóbb, viszont itt a régebbi változatok elég labilis működést produkálnak, gdc 5.0-tól lefelé.Köszi Peet91 már váltottam, pontosan az általad ajánlott típusra kabooom egy gép így nemsokára a T500-tól megválok, szépen rendbe teszem aztán menet apróra.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Nyilvánvaló, hogy hardverben erősebb. Azt senki nem is vitatta...viszont a többi feltételednek nem fog megfelelni...
Alapvetően a hardver az ami minden gyártónál adott...mindenki ugyanazt az intel chipet kapja, meg nvidia-t, meg stb...amit megvesznek az adott típusba. Az a kérdés, hogy mibe csomagolják ezt neked...Ha neked jó a t440p megfogdostad élőbe és rendben találtad, akkor nincs kérdés...az a neked való darab.
(#76597) Razermazer : Köszi, megnézem
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
válasz dmagyar17 #76564 üzenetére
Nekem lassan szervizelni kell az X240-emet, mert döglődik az akksi benne - remélem jó szervizt sikerül kifognom.
Egyik IT-s ismerős DELL Latitude / Inspiron gépekkel van napi "kapcsolatban", ő mesélte, hogy a DELL notik szervizéről csak addig tud pozitívan nyilatkozni, amíg a javítandó gép garanciaidőn belül van. Mondta, hogy amint lejár a jótállás, onnantól kezdve egy pótalkatrészre nem ritka, hogy 1-3 hónapot is várni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- Wenger laptoptáska 17,3"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest