Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Szert tettem egy T400-ra.
Az lenne a kérdésem, hogy bár Win8 alatt zokszó nélkül üzemel a fingertip, nem találok semmilyen olyan netes leírást, hogy evvel a technológiával lépjek be egy weboldalra. Van ennek esetleg valami módja?
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #76602 üzenetére
Lila gőzöm nincs, hogy 8.1-gyel működne-e, de Win 7 alatt kell a Lenovo Password Manager is ehhez.
Elvileg ez úgy néz ki, hogy a támogatott böngészőkhöz (régen ez csak IE volt, talán azóta FireFox és Chrome is bekerült) telepít egy bővítményt is, amivel működhet.
Annak idején ezt az oktatóvideót találtuk a témában Francia91 kollégával. Kb. 05:21-től érdemes nézni. Előre szólok, hogy a cseh (!) Lenovo hivatalos blogjához kapcsolódó videó,
szóval ahoj poplácsek.[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
barnam_
nagyúr
Üdv.
Megfelelő driver kell hozzá, és a Gépház beállításokban a bejelentkezésnél be tudod állítani az ujjlenyomatos azonosítást.
-
Chaser
legenda
Több éve használtam w7-en, chrome alatt működött gond nélkül. A password manager biztos kell hozzá, ha az nem elég nézd meg a többi fpr-es sw-t is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sketchifun
senior tag
válasz barnam_ #76604 üzenetére
Igen, ez már meg van.
A böngészőben található jelszavas azonosítást szeretném megkerülni evvel. Nem szeretek jelszavakat használni.
Egyébként kicsit utánanézve, Chrome-hoz biztosan van kiegészítő. Csak hát nem éppen csipálom, én Operát használok. Ehhez sajnos nincs bővítmény. Lehetséges, hogy a Firefoxot bepróbálom.
-
DarkChild
senior tag
válasz crazyman11 #76605 üzenetére
Szívem szerint nem is vinném, mert én is meg tudnám oldani a cserét, viszont még garis (az akku is), szóval ingyér' cserélik
-
Chaser
legenda
válasz sketchifun #76607 üzenetére
Jelszó kell hozzá, azt tárolja a sw is, azzal léptet be. De neked beállítás után már nem kell pötyögni, csak az fpr-t használni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
a w520-amon be van falazva az analóg modem helye, oda mivel tudna egy működő csatlakozó kerülni? jellemzően max évente egyszer van rá szükség, akkor viszont nagyon
hanyas vagy, te disznó?
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #76610 üzenetére
Hardware Maintenance Manual, saját oldalszámozás szerint 102. oldalon van infó.
A base covert gondolom, cserélni kell olyanra, amin megvan a modemcsatlakozó kivezetés.
Én egyszerűbbnek tartanám valamilyen külső, USB-s megoldás beszerzését.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok, megintén.
Most a fingerprint dolog félretéve, csak egy freature, nem létszükséglet.
Letöltöttem 3 szoftvert, kifejezetten a T400-hoz.
Ezek a következőek:
Intel VGA driver
Ati VGA drivar
Lenovo Switchable GrapichA helyzet az, hogy az Ati annyira nem üzemel, mint én azt szeretném.
Konkrétan a Win 8.1 felismerte, és a szükséges szoftvert feltette az Intel-hez. De hiába telepítem ezeket a szoftvereket, az ATI VGA az eszközkezelőben Általános Microsoft-videókártyaként jelenik meg.Tud erről valaki valamit, esetleg megoldást kínálni rá?
A gépben lévő VGA egy HD3470M.
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #76613 üzenetére
De nem biztos, hogy van mögötte csatlakozó.
Mondjuk lehet, hogy az alaplapon van, akkor nem burkolat kérdése a dolog és akkor bejöhet, hogy elég csak kipattintani, ez nekem sem egyértelmű.
A gond az, hogy addig nem tudod meg, amíg ki nem bontod az alaplapot annyira, hogy meg tudd nézni.
Modem Daughter Card viszont mindenképpen kelleni fog neked.
-
K4jusz
tag
Sziasztok! X220-as gépemre nemrégiben feltettem egy Ubuntu 14.04 alapú linux disztrot (elementary os). Jól skálázza a procit és a ventit is, viszont a proci turboját ki szeretném kapcsolni (vagy korlátozni a max frekit 2400-MHz-re). Ehhez feltétlen kell tlp,tm-smapi és a többi csomag? Nem lehet megoldani 2-3 parancsból?
[ Szerkesztve ]
-
thgergo
tag
válasz K4jusz #76617 üzenetére
MAX_FREQ=2501000
echo $MAX_FREQ > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
echo $MAX_FREQ > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_max_freq
echo $MAX_FREQ > /sys/devices/system/cpu/cpu2/cpufreq/scaling_max_freq
echo $MAX_FREQ > /sys/devices/system/cpu/cpu3/cpufreq/scaling_max_freq2501000 a félkövér jelenti a turbót. scaling_available_frequencies jelenti a használható frekvenciákat. 2500000 pl letiltja a turbót.
-
-
kromatika
veterán
Sziasztok.ThinkPad T430 notim az esetek nagy részében itthon használom hálózatról,és hogy kíméljem az aksit ,ki veszem,és havonta egyszer meritem majd töltöm.Olvastam égen hogy ha a noti hálózatról üzemel akkor csak fél gőzön megy a proci terhelés esetében is.(nálam is így van aida tesztnél is ,nálam is az i5 3320 fél gözön megy)Állítólag a lenovó azért oldotta ezt meg így hogy ne hogy túl melegedjen,vagy fel rpbbanjon a táp.Ezt nevetségesnek tartom,Del latitudet,és HP Elite Bookot használtam hónapokig tápról,ott teljes gőzzel is mehet a proci,még sincs baj.van erre valami megoldás,bios beállítás vagy bármi,ami ezt a nevetséges korlátozást felül irja?Köszi a segítséget előre is.
-
McAdam6
aktív tag
válasz sketchifun #76615 üzenetére
Csak a switchable kell, a másik kettő nem (legalábbis win7-en)
-
MrSealRD
veterán
válasz kromatika #76620 üzenetére
Miért csinálod ezt? Teljesen értelmetlen. Tedd be az akkut, aztán állítsd be a töltést normálisan...Nekem alig romlott az akkum...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mankó
veterán
Helló srácok!
Vettem egy Lenovo T420-as gépecskét a minap. A benne lévő kis 80as hdd-t ssd-re cseréltem és most az istennek nem tudok lelket verni a gépbe, hogy a multimédiás Fn-el elérhető funkciókat is tujam használni, mint pl Fn + Space - nagyítás.
Lemezt nem kaptam a géphez, és win 7 64 bit van fent. Esetleg valaki tud adni ötletet, drivert, hogy megint tudjam használni ezeket a funkciókat? Lenovo oldaláról már minden marhaságot letöltöttem, de egyik se csalogatta elő ezeket a beállításokat.Köszi
Szerk,: Hangerő gombok se működnek, win 10 alatt pl a legtöbb funkció működött, sőt még osd-n is jelezte, és ugyanígy a kis 80-as hdd-n lévő rendszeren is minden rendben működött.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A Lenovónak van egy olyan csoda programja, hogy System Update. Ez Win 7 alatt még egészen decensen működik. Töltsd le, telepítsd, futtasd, valószínűleg minden fontos dolgot le fog szedni a manuális keresgélés helyett.
A billentyűkombókhoz konkrétan a Hotkey Features Integration kell, de jobb, ha a System Update-tal oldod meg.
-
Tim82
félisten
Részleteznéd, hogy pontosan mit is csinált?
Nem volt hajlandó futni az SU, vagy nem telepített semmit vagy pontosan mi?
-
Tim82
félisten
Az újjal mintha "csak" annyi gond lenne, hogy "elfelejti" időnként az OSD-s visszajelzést, de amúgy működik a hangerőállítás stb. (Ahogy nálam is időnként X220-on.)
-
HSM
félisten
Nekem nem jelezte vissza a hangerőt, fényerőt, de a nagyító se működött. Aztán valamit visszaturkáltam régebbire és újra jó lett, bár a fényerőt most se mutatja, de az már nem izgat. De nem emlékszem már, melyiket downgrade-eltem. De úgy rémlik, a hotkey-es mókát, ami egyben van az OSD-vel. Írnék verziót, de hogy melyik Lenovo-s marhaságé a csomag verziója, sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ja, ja, azzal van gond.
Régebbi verziók elérhetőek az általam linkelt Lenovo-s oldal alja felé. Ha jól emlékszem, a 3.80-as biztosan jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Nálam már elég sok verzió fent volt, van, a végén majd még újra is kell telepítenem, ha így haladok.
A SU sok felkiáltó jelet ír, de megoldást csak a szokásos verziók, web, support, fórum. Konkrét megoldás kellene, azt meg nem ad rá.A kis 80-as winyón lévő rendszert nem lehet valahogy átklónozni az ssd-re? Talán csak nem kavarna a partíció mérettel? Azt könnyebb lenne az ssd-s használatra szabni, mint ezzel szívni így.
-
HSM
félisten
Igen, tuti az az. De érdekes, elvileg a legfrissebb van fenn. Pedig tuti downgrade-eltem valamit, és ez dereng. Mondjuk egyből becrash-elt a nagyító, most mikor próbáltam, pedig mikor beröffentettem, tuti működött. Valami a háttérből szivat. Pedig most a hangerő-kijelzés is jó, pedig az motiválta az egészet, hogy eredetileg az SU telepítette legfrissebbel (ami elvileg ez) nem ment.
(#76634) Mankó: Át lehet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
3.80-as verzióval próbálkozz meg a linkelt Hotkey Features Integration-ből. (A linken az oldal alján a régebbi verziók.)
Macrium Reflect Free-vel teljesen jól át tudod klónozni a rendszert HDD-ről SSD-re, megcsinálja az alignálást is, ha jól emlékszem.
HSM: ha azóta futtattad az SU-t, az frissíthette. Nálam jellemzően csak akkor nem megy az OSD, ha altatásból keltem fel az X220-at.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Párszor futott az SU, ami érdekes, néhányszor csak magától a háttérben elindult, pedig nem kértem rá. Se az SU frissítésre, ha én indítottam. Szval, nem egészen értem, mi és miért van a gépen, de szerencsére működik. Csak így nehéz segíteni.
Az is bosszantó lehet, ha altatás után nem megy. Nevetséges hibák. Szerencsére nálam alvás után nincs gondja.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Tikakukac #76624 üzenetére
Ne haragudj de a ThinkPad T430 mióta gamer noti.És irtam hogy Del Latitude és Hp Elite Book notikon nem volt ilyen.Tuti a táp miatt van csak nem tudom hogy nagyobb táp megoldaná ezt.Fél gőzön 1600 körül megy igy a proci..sutszi:Azért csinálom mert kb 5 barátomnak ment tönkre az akuja.mert bent volt gépben.és mindig hálózaton volt.Kb két évés gaj.Ez a legrosszab az akunak.És azt tartom értelmetlennek ha hálózatról megy a gép és bent van az aksi.esetleg más válasz?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kromatika #76639 üzenetére
Nem azt írtam, hogy gémer, hanem a gémer notik pölö ezt alapból így csinálják. Sok kakaó és kell az akku. A TP meg alapból ilyen ezek szerint, tutira mennek.
Nekem meg 7 éve ment otthon az akku PM-el beállítva és tökéletes, minden gépemen az volt.
Nekem ez a válaszom.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kromatika
veterán
válasz Tikakukac #76641 üzenetére
Köszi a választ,mondjuk ezt Tp reszerol akkor is baromsagnak tartom.Fent emlitet gyártók ezt sokkal jobban meg oldották főleg ebben a felső kategóriában.Azt hogy kell a kako ezt sem értem hiszen ugyan evvel a procival volt szerelve a dell es aho is.Légyszi akkor magyarz el hogyan allitsam be pm_ el mert azt sem tudom mi.elore is köszi.
-
Tim82
félisten
válasz kromatika #76642 üzenetére
Légyszi akkor magyarz el hogyan allitsam be pm_ el mert azt sem tudom mi.
Lenovo Power Manager.
Win 7 alatt egyszerű belőni pl., hogy ne töltse állandóan 100%-ra (ez pl. jót tesz az akku élettartamának), azt nem tudom, hogy Win 8/8.1 esetén megy-e.
Pedig azt gondolná az ember, hogy ex-T61/T400/T410/T510/T420 tulajként talán ilyen dolgokba már belebotlottál.
-
kromatika
veterán
Köszi.De sajnos nem megy 8.1 alatt. és én azt használok.DarkChild:neked is köszönöm a választ.Hát mit mondjak,sajnos nem csak az anyag minőség,hanem már a support sem a régi a Lenovónál.Hiába a felső Thinkpad kategória.na mind egy ,azt hiszem előbb utóbb Dell Latitude 6430 fogja váltani a T430-at.köszönöm mindenkinek a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Francia91 #76648 üzenetére
Egyszerű a válasz, mert ezt szeretem.Én meg azt nem tudom meg érteni,hogy miért ne használnék egy újabb,számomra jobb rendszert,csak azért mert egy gyártó ilyen hülye dolgot alkalmaz,és nevetségesnek tartom hogy a felső kategóriába sem képes egy megalkotott saját programot ,működő képessé tenni egy már nem is frissen kiadott win 8.1 el.Főleg úgy hogy a gyári oldalon kompatibilisnek irja win 8-al. Gáz...Tikakukaceked is köszönöm a választ,megnéztem a tápot 65W-os.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz kromatika #76647 üzenetére
Akkor valamit nagyon nem jól csinálsz ugyanis nekem T530-on sikerült beállítani, hogy 35%-on kezd el tölteni, és 55-nél megáll... Win8.1.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- Wenger laptoptáska 17,3"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest