Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz markussandor #14300 üzenetére
Nézd át az engedélyeket, esetleg elepítsd újra az appot. (A Zepp Life-ot használom.)
Két Android 12-es telóval használtam/használok Amazfit Bipet, nincs bajom az értesítésekkel. Egyedül a hívó nevét nem írja ki, de annyira nem érdekel, hogy jobban utánajárjak.
Xiaomi 13T
-
markussandor
senior tag
válasz Viktor0610 #14301 üzenetére
Letöröltem, újra feltettem, minden engedélyt megadtam neki, amit csak kért (autostart, background, akku kímélés ki, lock), engedélyeztem, hogy a zepp life hozzáférjen az értesítésekhez, megadtam a kívánt appokat (amiket látni szeretnék), de továbbra is néma.
-
rita7107
aktív tag
válasz markussandor #14300 üzenetére
Nekem átjönnek, Xiaomi 9AT
Melyik programot használod a telefonon? -
MODERÁTOR
válasz markussandor #14302 üzenetére
Nem kapcsoltad be a DND-t az órán?
(Fentről lehúzva láthatod.)[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
markussandor
senior tag
válasz Viktor0610 #14304 üzenetére
természetesen nem kapcsoltam be a DND-t (vagyis autón van, csak alvás közben kapcsolja ki), ezt már pár éve megszívtam :-)
@rita7107
Zepp Life-ot használok -
markussandor
senior tag
válasz markussandor #14305 üzenetére
Miután megírtam a posztot, már nem foglalkoztam a telefonnal, elmentem ebédelni. Kaptam egy sms-t, még nem jelezte, viszont pár perce ismét kaptam egy sms-t, ez már bejelzett az órán is! Egyelőre semmi más app jelzése nem megy át, csak az sms, ez is haladás :-)
-
vilmaboy
őstag
válasz markussandor #14306 üzenetére
Én Notify for Amazfit-et (megvett verzió) használok Bip S-hez. Minden is tökéletesen megy vele.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom óra váltáson. Jelenleg BIP U-t használok. Nem is mennék messzire a típustól, BIP U PRO-n gondolkodom. Jelenlegit Notify-al használom.
Kérdésem annyi lenne, hogy a Pro-tól is számíthatok e normál használat mellett (óra, telefon jelzések, ébresztés, lépés számlálás, pulzus fél óránként) a megszokott 20-30 napos üzemidőre? Notify-al gondolom a pro is együtt működik.A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
nagyúr
Üdv!
Érdemes 1-ről a 3-as Pro-ra váltani?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Upo
addikt
válasz Narxis #14309 üzenetére
Most néztem ezt a 3 pro-t. Volt Bip, most Bip S van, meg vagyok vele elégedve.
Nekem az utóddal mindig az volt a bajom, hogy ezek az órák ugye transzflektív kijelzősek, tehát minél nagyobb fény esik rá, annál jobban látható a kijelző. De az utódok, meg amik kijönnek, mind amoledesek. Az meg nekem nem kell, nekem transzflektív kijelző kell, ami nem általános. Nekem always on kijelző kell, amit én a watchface-re kiraktam, az állandóan ott legyen amikor csak ránézek. Sz@rok az amoled túlszaturált színeire, ami mellett kell valami spórolós kijelzés, mert különben azonnal lezabálná az akkut. Tehát ha meg akarom nézni azt, ami miatt vettem, akkor gesztusozni vagy gombot nyomkodni kell. Az nekem nem jön be, és a kívánt értékeket, számokat le tudom olvasni a bip kijelzőről is, ahhoz nekem nem kellenek az élénkebb színek.
Persze én egy speciális ember vagyok, funkcionális igényekkel, engem a nagyzolás nem érdekel, nem akarok az órámmal menőzni, hogy Ú Baze nekem az órám is amoledes.
A bip 3 pro leírásában tft kijelző van, és nem látok készenléti kijelzésre említést, ezért most érdekelni kezdett a dolog. Írok is nekik, hogy milyen a kijelző.
Egyébként azt meg neked kéne tudni, hogy mik az igények, vagy mi az oka hogy váltani kéne.
Én a bip s-hez képest nem látok sokat benne, a véroxigén mérés estleg, de csak amiatt én nem cserélném le magamnak. Napközben az értesítésekhez, és öreges hobbi futkozáshoz használom az órát, amire teljesen jól megfelel, amíg bírja addig nem cserélem le (Az eredeti bipet is azért cseréltem mert tönkrement).
Azt azért néztem, hogy a bip-re eredetileg 1 hónap üzemidőt hazudtak, itt a 3 pro-nál már csak két hét van hazudva, intenzív használattal 7 nap. Tehát jóval kevesebbet fog tudni mint az eredeti bip. De lehet hogy nem az az alacsony fogyasztású kijelző van benne, azért fele az üzemidő.
Nálam még játszik az alkalmazás is, a hívó fél nevének kijelzése miatt modolt appot használok. Azokkal viszont az a baj, hogy minkettő fejlesztése befejeződött, 6.4.2 a legutolsó verzió. Akkor még nem volt bip 3 pro. Nem tudom hogy az a régebbi app hajlandó-e a 3 pro-t kezelni QR kóddal vagy nélküle.
Ha neked megéri azért az árért a modernebb gps, a jobb pulzusmérés, véroxigén, alvás-, stressz-, cikluskövetés, akkor behúzhatod a cserét.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
nagyúr
Kösz a kimerítő választ. Fél évente ránézek az okosóra kínálatra és mindig rá kell jönnöm, hogy ez nekem nem okos. Az olcsóknál rengeteg hibáról olvasni, pl. hogy rosszul mérik a lépésszámot, nem mérik az alvást stb. A drágáknál meg nem látom, hogy mit fizetsz meg. Szerintem azért még nem okos egy óra mert tud pulzust mérni. Ha tudna esetleg vérnyomást mérni na arra már azt mondanám, hogy oké még ha valószínűleg nem is lenne olyan pontos mint egy felkaros vérnyomásmérő. Az ilyen stresszszint meg többi bullshit csak marketing fogás. Ezt az első generációs Bip-emet se használtam sokat, most csak úgy újra elkezdtem hordani. 2 hasznos funkció van rajta számomra, megtett séta/kerékpár táv és, hogy találtam olyan számlapot ami kiírja, hogy milyen nap van ma, ráadásul magyarul, de ha üzemidőben nem lenne ilyen jó akkor maradtam volna a sima casio órámnál.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Skuzzy
csendes tag
Klasszik BIP-en a kijelző elkezdett leválni (ha jól sejtem, ez nem egyedi:-( ) Bp-n tud valaki ajánlani ügyes szervízt, aki ezt jól meg tudja oldani? köszi
-
the radish
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #14313 üzenetére
Ezt nem az akksi púposodás okozza?
-
nagyúr
válasz the radish #14314 üzenetére
Az mondjuk necces egy csuklón hordott eszköznél.
-
Sweet Lou 6
addikt
én azt nem vettem észre és simán vissza is illeszkedett a helyére a kijelző, nem kellett erőltetni.
sweetlou6.wordpress.com
-
Skuzzy
csendes tag
Az akksinak szerintem semmi baja. Eleve majdnem 2 havonta töltöm csak, az életkorához képest alig van benne ciklus még. És a kijelző is visszaül a helyére. Egyelőre az alsó széle még fogja, így 'csak' 'puppog a teteje.
-
Skuzzy
csendes tag
válasz Sweet Lou 6 #14313 üzenetére
Én loctite-tal eddig csak az ujjaimat tudtam összekenni :-), de lehet, az lesz a vége.
-
PubliCat
tag
Hejhó
Előkrerestem a kis Bip-et, eladásrsafelkészítem,pár napig használni fogom. Apropó. AGPS- t nem tud frissíteni a Zepp Life. Egyedi lehet, vagy valami beállítást néztem be? Vagy töltőn ilyet nemtud?
KÖszi a segítséget!
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
Atomgeszi
veterán
Hali
Amazfit Bip SNincs háttérvilágítás.
Ez kapcsolható, vagy kaputt? Még 1 éves sincs, szóval van rá garancia, de előbb nehogy user error legyen.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
MODERÁTOR
-
Doki42
őstag
válasz Viktor0610 #14332 üzenetére
Mindkettő tesztelve lesz, köszönöm!
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
snooze
veterán
sziasztok!
valaki szerkeszt még számlapot?igaz gts2-re kellene egy kicsit variálni a számlapon..😊😊GO Gunners!!!
-
Ernesst
aktív tag
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni, hátha van erre valami megoldás:
A családban van egy Redmi 9, amihez egy Bip van csatlakoztatva. Vagyis csak volt, mert az utóbbi időben az óra vagy nem csatlakozik, vagy csak kb másodpercekre, utána megint disconnected. Óra factory reset és újrapárosítás nem segített sajnos. A szoftver verziók:
MIUI: 13.0.1.0
Zepp Life: 6.7.1Mi lehet itt a megoldás?
-
Ernesst
aktív tag
válasz Viktor0610 #14336 üzenetére
Nagyon köszönöm, öröm és boldogság, így már működik. Az app automatikus indulási engedélye hiányzott.
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
1.
Vettem egy BIP-et. Ismerkedem a cuccal. Hogyan lehet az órán a Bluetooth-t és a GPS-t kikapcsolni, illetve bekapcsolni? Nem találtam erre semmilyen menüpontot.2.
Nekem leginkább csak az útvonalrögzítés fog kelleni túrák során. És majd erről az adatok, útvonal átküldése számítógépre, hogy ott egy Strava vagy hasonló programban el tudjam menteni. Hogyan lehet ezt megtenni?A Zepp [link] programot töltöttem le a telefonra és párosítottam az órával. Továbbra is ez a hivatalos program az órához? Mivel a Mi Fit (ami volt a hivatalos a leírás szerint) már nem létezik a Google Play-en.
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
válasz Rodzser Mór #14338 üzenetére
Szia,
1.
A BT nem kapcsolható ki az órán, a GPS pedig csak akkor indul el ha indítasz egy sporttevékenységet.2.
Használd nyugodtan a Zepp (vagy pl. a Notify for Amazfit) appot (nem tudom, hogy moddolt Mi Fit elérhető-e még?), ott lesz lehetőséged GPX formátumban exportálni az útvonalat. -
Rodzser Mór
senior tag
Ez bíztatóan hangzik, köszi szépen.
Az óra hátlapján a zölden világító optikai cuccot mi aktiválja? Kb percenként világít pár mp-ig. Mert egyébként általam nincs elindítva semmilyen sporttevékenység. És nekem ilyenkor nincs szükségem a pulzus monitorozásra. Elég lesz csak túrázáskor (vagy még akor sem.)
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #14340 üzenetére
Előzőhöz már nem tudtam hozzáírni.
Már nem csinálja a pulzusmérést. Pedig a telefonos applikációban ki is volt kapcsolva. Lehet, hogy nem szinronizálta ezt a beállítást korábban az órával, csak az imént, amikor beléptem megint a Zepp alkalmazásba. Másra per pillanat nem tudok gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
válasz Rodzser Mór #14341 üzenetére
Folyamatos pulzusmérés, stressz mérés, alvás monitorozás kapcsolja be.
-
Upo
addikt
válasz Rodzser Mór #14338 üzenetére
A Zepp teljesen jó az órához. Ráadásul a beállítások - fiókok hozzáadása alatt hozzá tudod adni a strava fiókodat, az óráról szinkronizálás után már lövi is fel strava-ra. Én a futásokat szinkronizálom.
A Mi Fit-et azért nem találod, mert átnevezték, Zepp Life a neve. Elvileg kevesebbet tud, illetve a kettő nem ugyanazokat az eszközöket támogatja. Van átfedés, amik mind a kettővel használhatók. Én még Mi Fit idejében váltottam a Zepp-re, és megfelelően működik.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Rodzser Mór
senior tag
Ezt az Autopause módot érdemes használni?
Ha nincs elmozdulás a mérés alatt, akkor ezt az időszakot nem méri bele az aktivitásmérésbe? Vagy hogy kell érteni?Úgy látom, nem lehet a főképernyőre menni mérés közben. Azaz marad a méréses képernyőn. Valamint nem lehet más funkciót indítani. nem lehet pl közben sem stoppert indítani, sem az iránytűt használni.
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
válasz Rodzser Mór #14344 üzenetére
"...hogyan tudom megállítani a mérést? A gomb újboli hosszú nyomásával?"
Igen, a gomb hosszú nyomására megjelenik egy pause/stop lehetőség.
"Ezt az Autopause módot érdemes használni?"
Ha aktiválod, akkor csak a mozgásban töltött időt méri, viszont a megtett távolság pontosabb lesz, mert állóhelyben nem "dobál" folyamatosan 4-5 métereket a GPS.
"Úgy látom, nem lehet a főképernyőre menni mérés közben."
Így igaz, sajnos még a pontos idő sem nézhető meg
-
Jabby
őstag
válasz Rodzser Mór #14347 üzenetére
"Akkor 2 órával kell mennem, amin látom az időt."
A Bip S-t egy Amazfit GTR 2e-re cseréltem le, azon a háttérbe tehető az aktivitás mérés számlapja.
-
flash-
veterán
Sziasztok ! Amazfit Bip okosórám van és az alábbi gondom lenne vele:
Fent van androidon a Zepp és a Notify and fitness is(nem tudom ezt igy kell e vagy egyszerrw csak az egyik?kszóval van olyan beállítás hogy ha a telefonomat ne zavarj módba rakom akkor az óra se jelezzen semmi értesitest,jelzést,stb?
az órán a dnd-t lehet időzíteni?[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Azóta használtam párszor az órát. És aktivitás méréskor (trackingkor) mutatja az időt a felső sávban baloldalt elég apró számokkal. Eddig valamiért nem vettem észre.
Viszont ami zavaró (mert másik órát egyébként is viszek magammal, azaz az időt máshonnan is le tudom olvasni), hogy aktivitásméréskor az akkutöltöttséget nem mutatja %-os értékben. Pedig alapállapotban mutatja a %-os értéket, de aktivitásméréskor eltűnik a szám, csak a piktogram marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Tactile Woven Case iPhone 16 Pro Max-ra, Sunset Moonrise ELADÓ!
- 2-3-4 éves telefonokhoz csomó fólia, köztük vagy 10db gyári huawei, tokok, stb
- 8db 10" valódi bőr Elysian tablet tok (a sok tárolástól karcos, és használt kinézetű) 2db Rekavago n
- Autós bluetooth kihangosító, transzmitter
- Yettel SIM kártya 3000 ft egyenleggel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest