Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Nintendo Switch
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
-
GAMEPOD.hu
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttilaMvh
tag
Sikerült valakinek kalibrálni a BipS iránytűjét? Én hiába hadonásztam nyolcasokat perceken keresztül bent is, szabad ég alatt is, kézen tartva és kézben tartva is, csak az izomlázig jutottam, nem sikerült működésre bírni. A sima Bippel is ugyanez volt. Mit csinálok rosszul? Persze iránytű nélkül is el tudom képzelni a mindennapi életet, de ha már van, gondoltam kipróbálom. Nem jött össze.
-
-
Cindercone82
tag
válasz SztiviVander #13145 üzenetére
"Egyébként a track-ben meg a kiexportált gpx-ben is benne van a gps-ből számolt magasság adat," -Rendben, akkor nem olyan nagy effort ezt kiírni. Ha a régi Bip barométer alapon meg tudott birkózni a kiszámításával és megjelenítésével akkor az új órának is illene ezt tudnia. Ha nincs barométer benne akkor GPS alapon. Pláne ha úgy reklámozzák hogy egy sokkal jobb Sony GPS chip dolgozik benne ami pontosabb,szebb,jobb,energiatakarékosabb.
"Tudom hány méteres a hegy amire felbringázok, halál fölösleges külön nézegetni " - te így vagy vele, más meg nem. Hagy döntse már el a user hogy mit akar nézni."Az összes +/- szintkülönbség a lényeg, azt meg úgyis utólag otthon nézi meg mindenki." - amit az Amazfit sem jelzi ki a track-hez... Értem én ha Strava-val szinkronizáod ott már megjelenik, de van aki például nem használ Strava-t.
Az én véleményem még mindig az hogy érdemes lenne kiírni. Mehet itt a lekvárkaszálás hogy mennyire pontos vagy pontatlan..."Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
Degeczi
nagyúr
válasz Cindercone82 #13153 üzenetére
És pont a GPS chip miatt nincs értelme az "óra számítási teljesítményét" fejtegetni, hiszen mindent ez a GPS modul végez, az óra már csak a végeredményt kapja meg.
-
Upo
addikt
Mehet itt a lekvárkaszálás hogy mennyire pontos vagy pontatlan...
Szerintem a Bip fürdős-beázós esete után már inkább szándékosan nem írják ki. Tuti hogy szénné oltották volna őket hogy milyen fals adatokat ír a magasságra, feltörekvő cégként meg nem akartak ilyennel berohanni tátott szájjal a f.szerdőbe. Azért az Amazfit már világviszonylatban is jelentős márka lett, ilyenkor a hírnév elég fontos.
A Haylou pl. még csak most kezdi az IP68+beázás szériát az olcsó óráival, itt azért az Amazfit már legalább előrébb van.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
SztiviVander
őstag
Én is mondhatnám hogy hadd döntsem már el én hogy mi az én véleményem Azt egy szóval se mondtam hogy mindenkinek egyet kell értenie vele. Te is eldöntheted, de nem azt hogy mutassa vagy nem (azt a gyártó döntötte el) hanem hogy ez így neked megfelel vagy sem. Ha nem, akkor szabadon vehetsz olyat ami kielégíti az igényeidet. Lehet itt a fingot reszelni hogy ezért nem vagy azért nem jeleníti meg, de fölösleges. Mutatja? Nem. Fogja? Nem valószínű. Akkor meg teljesen fölösleges ezen rugózni. Mellesleg én azt gondolom nem a pontatlanság miatt (hiszen azt a legtöbb juzer nem is tudná hogy ha az óra 158m-t mutat akkor az valójában mondjuk csak 128m) nem tették ki, hanem azért mert a barométeres órák a szobában is mutatják a magasságot, ugyanott gps alapon meg várhatnál rá kb ítéletnapig. De nyílt terepen is egy fél percig legalább nézegethetnéd mire bepozicionálná magát és megjönne a magasság adat is. Ezt meg a legtöbb juzer nem értené és vinné vissza hogy szar az óra mert nem mutat _azonnal_ magasságot. Ezt küszöbölte ki a huami azzal hogy egyszerűen kivette belőle ezt a feature-t. Nincs feature, nincs reklamáció
[ Szerkesztve ]
-
AttilaMvh
tag
válasz dajkapeter #13152 üzenetére
Köszi az infót! Kültéri tevékenységet indítottál, amihez a GPS-t aktiválja,vagy mindegy?
Megpróbáltam kültérivel, GPS poziciór fogott, elkezdtem nyolcasokat lóbálni vagy három percig.
Így se jött össze. Na nem baj, ennél nagyobb gond az életben ne legyen :D[ Szerkesztve ]
-
Cindercone82
tag
válasz SztiviVander #13156 üzenetére
" a barométeres órák a szobában is mutatják a magasságot, ugyanott gps alapon meg várhatnál rá kb ítéletnapig." - na az lesz aztán a pontos érték mindenféle kalibráció nélkül (amit ugye GPS alapon szokták megtenni az ilyen eszközöknél)...
Én bízom benne hogy nem lesz igazad és egy FW frissítést majd kiadnak rá és mutatni fogja a magasságot."Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
zeon.hu
nagyúr
Join alkalmazást használja valaki?
Értesítések nem jönnek át, minden mástól igen.#?*@&!
-
SztiviVander
őstag
válasz Cindercone82 #13158 üzenetére
Én pont nem a pontosságáról beszéltem, olvasd már el rendesen aztán próbáld meg valahogy feldolgozni. Ha valamit nem értesz belőle akkor kérdezz nyugodtan. Bízni meg lehet bármiben persze, én is bízom benne hogy egyszer nyerek a lottón. Hasonlók az esélyek is
-
AttilaMvh
tag
2 hónap használat után azt tapasztalom, hogy a Bip S akkuja kb. fele annyit bírja mint a sima Bipé, ugyanolyan használati szokások mellett, ha nincs GPS használat. A GPS viszont közel kétszer többet bír a sima Bip-hez képest, feleannyit fogyaszt.
Legutóbb 9 nap alatt 100-ról 58%-on vagyok, túrázás vagy egyéb GPS-t igénylő aktivitás nélkül. A sima Bip után ez egy kicsit szomorú, de persze még így is bőven jó. Nem panasz, csak megállapítás. Aki még váltott sima Bipről S-re mit tapasztalt ilyen téren? -
Flashy
veterán
válasz AttilaMvh #13151 üzenetére
nekem azóta nem sikerül, amióta a mágneses csatos fém szíj van rajta ("milanese loop"), az annyira megzavarja valószínűleg, hogy nem tud kalibrálni. előtte működött. elvileg olyan nyolcasokat kell, hogy térben minden irányba "körbenézzen", de bent is jó.
(bocs, annyit még hogy az enyém sima Bip)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A mágnes megzavarja az összes iránytűt.
Xiaomi 13T
-
AttilaMvh
tag
válasz Viktor0610 #13164 üzenetére
A szíj miatt nem megy. Levettem, és úgy pár másodperc alatt kalibrált. Ahogy visszatettem a szíjat ismét kérte a nyolcasokat. Persze, tudom, hogy a fém/mágnes zavarja az iránytűt, én is tanultam valamikor fizikából, de egyszerűen nem gondoltam erre, pedig egyértelmű.
-
Obyboy
addikt
válasz AttilaMvh #13161 üzenetére
Igaz én Band2-ről váltottam de nekem nem merül ilyen tempóban, 15 nap alatt 100-ról 75%-ra merült. Reggeltől estig folyamatos Bluetooth kapcsolat van a telefonom és a Bip S közt a MiBandage-nak köszönhetően pedig az összes értesítésemet megjeleníti. Ez idő alatt váltogattam a wf-eket is (egyik sem mutatott másodpercet).
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Upo
addikt
válasz AttilaMvh #13161 üzenetére
Nekem is 2 hetet bír, ha be van kapcsolva a pulzus és alvássegéd és az 1 perces gyakoriság.
Ha 30 percen van a gyakoriság mint a bip-en volt, akkor sima liba 1+ hónap.
Heti 5 fél-egy órás gps activity is van nekem benne.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Hi!King
őstag
Sziasztok,
Az volt a gondom úgy 8 hónappal ezelőtt, hogy váltottam az Amazfit Bipről Polar-ra, és nem tudtam átvinni sehová, pl. Strava-ra sem a korábbi trackeket. Facebook-os Mifit accountom volt, tehát nem működött a moddolt Mifit, a notify&fitness-t csak a végén kezdtem el használni (pedig amúgy ezerszer használhatóbb a Mifitnél), az Amazfit app pedig akkor nem tudott exportálást (a Strava szinkronizálás csak az új edzésekkel ment, erre rá is kérdeztem a supportnál), telefon rootolással állítólag létezett valami gadgetbridge-es módszer, de nem akartam telefont rootolni. Valamilyen módon exportáltam adatokat, de az csak lépésadatok alapján szedett össze némi futást. Párszor jártam itt, kérdeztem, van-e már azóta módszer, sajnos nem volt, akik reagáltak is csak ugyanazokat mondták el.Nos, azóta már van megoldás, a mostani Amazfit app már képes gpx-et exportálni (ami nem tcx, de a heart rate adatok amúgy is használhatatlanok), sajnos csak egyenként, de előbb-utóbb megoldom. Azért írom le, mert hátha másnak is van hasonló problémája.
Mondjuk ahogy viszem át a trackeket, azok minőségét látva utólag látom, hogy mennyire jó döntés volt váltani Polar-ra, anno főleg az elején még nem gondoltam így, mert nem volt összehasonlítási alapom.
-
Hi!King
őstag
Az utolsó oldalt elolvastam, nem tudom pontosan tudom honnan indult a vitátok, a lényeg hogy nekem jelenleg barométer nélküli órám van (Polar M430). Úgy, hogy ennek elég jó a GPS pontossága, a GPS alapú magasságmérés tapasztalataim alapján nagy léptékekben nem rossz, pl. télen voltam Kőszegről egy Írott-kő kört túrázni, majd május végén ismét, 10 méter volt a kettő szintkülönbség között, a hegytetőkön, ahol tudni lehet a tengerszint feletti magaságot, max. 10-20 m eltérés szokott lenni. Viszont ahol lakok, síkvidéken, simán teljesen síkon beletesz 20-30 métert 10 km-en, illetve van egy "domb", lehet kb. 100 méter hosszú és 6-8 m szintemelkedéssel, ott szoktam dombedzést csinálni, az túl kicsi ahhoz, hogy jól látható legyen a szintemelkedés a GPS-el. De egy Schneeberg méretű hegyen meg simán relatív egészen pontos.
Nyilván attól is függ, hová exportálom, mert van olyan rendszer, ami térkép alapján korrigálja. Anno barométer nélküli telefonnal, nem tudom már melyik, Runkeeper vagy Endomondo csinált érdekes dolgokat, mikor Pécsen az egyetemi atlétika pályán futottam köröket, ez egy teljesen sík pálya a hegyoldalban, amit nyilván földmunkával érhettek el anno, körönként rögzített egy rakás szintet, gondolom mert a domborzati térképe szerint folyamatos volt a hegy emelkedése, amilyen egykor lehetett eredeti állapotában.
A Bipben elvileg van barométer, nem? Mármint a nem S változatban. Csak mert az soha nem látszott, igazából magasságmérésben is rosszabb volt a telefonomnál és a mostani órámnál is.
-
Cindercone82
tag
válasz SztiviVander #13160 üzenetére
Igen, te a pontosságot nem említetted. Csak ugye a pontosság kérdéséből indult ki ez a vita hogy érdemes-e GPS alapon magasságot kijelezni.
Nos az általad leírt use case az hogy "szobában is mutatják a magasságot" barometrikus alapon, szarnak egy pofon kategória, ugyanis egy fals értéket fog mutatni.
Szóval téged idézve: " Ha valamit nem értesz belőle akkor kérdezz nyugodtan."
A kioktató hangnemet meg tartsd meg magadnak"Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
SztiviVander
őstag
válasz Cindercone82 #13170 üzenetére
Oké, akkor majd elmagyarázza valaki akinek van még hozzád türelme meg energiája. Én nem tudom ennél magyarabbul leírni, ha mégsem érted akkor a hiba sajnos a te készülékedben van. Szép napot.
-
sanyci
senior tag
válasz SztiviVander #13171 üzenetére
Engedd el...
Csak előtte ne lógasd ki a 10. emeletről! ;)Lenovo IdeaPad 5G; Samsung A52S 5G; Garmin Instinct Solar 2x
-
AttilaMvh
tag
Köszi, nekem is folyamatos a pulzusmérés. Most töltöttem fel teljesen, kipróbálom, hogy viselkedik 30 perces pulzusméréssel, és a hétvégén jön egy 5 órás túra GPS használattal. Óralap custom, amit te konvertáltál nekem Bip formátumról, másodpercet nem mutat, az nem kellene jobban merítse, mint egy alapból az órán elérhető számlap.
-
divan
őstag
Visszatértem IOS-re, nem jött be az Android. Nem volt egyszerű, sokáig nem akarta látni a MiFit az órát, de végül sikerült. Akkor nekiállt frissíteni jó sokáig, mindenféléket frissített, sajnos a fontot is. Nem is tudom, hogy gondolta valaki komolyan, hogy az a hangyaf..nyi méretű betű jó lesz valakinek. Pár napig bírtam, gondoltam frissítek fontot. Fel is ment, azóta Connect App to Update felirat van az órán bármit csinálok. Tettem már rá másik fontot, másik óralapot. mind felment hiba nélkül, de utána továbbra is ez jön be. A Mifithez kapcsolódva van, minden adat olvasható róla, már nincs ötletem, hogy mit csináljak vele.
-
divan
őstag
válasz SztiviVander #13178 üzenetére
Köszönöm szépen. Pedig olvasom a fórumot folyamatosan, biztosan ezt is olvastam, csak akkor éppen Androidon voltam, és nem gondoltam, hogy ilyen hamar visszajövök, így valószínűleg skippeltem a dolgot az agyamban.
Megkeresem. -
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olyan órát amit jelzi nekem a kalóriát,vérnyomásmérő meg pulzust mérjen. Ez az óra tudja ezeket? Munka miatt szeretném venni.
Az Amazfit GTS drága számomra és gondolom nem tud annyival többet.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
Akkor marad a drágább cucc. Köszi.
Dr.NX A vérnyomást automata gépek gépkezelése,mivel folyamatosan menni kell nincs megállás. Ilyen a gépkezelői élet.
A kalória csak úgy,szeretnék leadni a kilóból és figyelni az értékrendre.
SztiviVander Akkor marketing hazugság akkor nincsen. Mert láttam olyan óráknál ahol ki voltak írva.
snooze Van különbség még a gtr tetszik még a lekerekített formájával. Hát lehet következő fizetésemkor berendelek olyat.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
snooze
veterán
válasz SztiviVander #13184 üzenetére
pedig van,csak karkötö..nekem is van,csak nem használom..
igaz nem szines kijelzöjü..[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
FoLey-v
addikt
Offba teszem,de megkérdezem aliról most 26k-ért ilyen okosóra megérné szerintetek?
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
SztiviVander
őstag
válasz FoLey-v #13185 üzenetére
Ja pár nevenincs bolt árul nevenincs kínai vackot amiről azt állítják hogy _méri_ (igazából hasraütve megtippeli) a vérnyomást sőt még ekg-t is, mindezt 20-30e Ft-ért. Bomba üzlet, hülyének is megéri. Leginkább annak. A sok neves gyártó meg a 300e Ft-os órájában is csak pulzust meg vo2-t mér, na vajon miért Az omron kísérletezett/kísérletezik egy óra méretű vérnyomásmérővel (project zero), de az sem optikai érzékelővel mér hanem felfújja a szíjat. Viszont a tavalyi ces-es bemutatója óta se látni hogy megjelent volna a piacon, pedig ez év elejére ígérték. Talán mégsem lett annyira megbízható és az etalonná vált nevüket nem akarják kukázni egy ilyen cucc miatt. Eleve a csuklón mérő vérnyomásmérők (neves drága gyártmányok) is olyanok hogy 10 egymás utáni mérésből nincs két olyan mérés aminek az értékei 10%-on belül lennének, annyira nehéz ott pontosan mérni. Nem véletlenül használnak felkarost mindenhol ahol valóban fontos hogy viszonylag pontos legyen minden mérés. Nyomást meg szemmel (avagy a zöld fénnyel megilágított ereket figyelve) eleve nem lehet mérni. Nem kell bedőlni minden hülyeségnek amit a neten látsz, sokan ebből élnek hogy minden szart eladnak amire találnak madarat.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz SztiviVander #13195 üzenetére
-
SztiviVander
őstag
válasz szabi__memo #13196 üzenetére
ez legalabb valami valós adatot vesz alapul a tippeléshez de ez is egy vicc kategória.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz SztiviVander #13197 üzenetére
FDA is engedélyezett már egyet. Szóval rossz nem lehet
-
SztiviVander
őstag
válasz szabi__memo #13198 üzenetére
Ezt legalább lehet kapni, véglis csak 2000 euro Viszont ezt nem nevezném BIP-hez hasonló órának, nem mér lépést, gps sincs benne, értesítések se. Ez egy orvosi eszköz (akarna lenni), ami óra formájú. Azért borzasztó kíváncsi lennék hogy mennyire pontosan tippel vérnyomást a hajszálerek mozgásából, gondolom dolgoznak az algoritmusok rendesen. Samsung legalább leírta hogy havonta kell egy rendes vérnyomásmérőhöz kalibrálni az órát.
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam.
Leesett a Bipem kijelzője és összetört, használhatatlan. Az óra működik.
Lehet külön kijelzőt venni?rasti rusti
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- ALLDOCUBE iPlay50/ALLDOCUBE iPlay50 Pro tablet tok, szürke - ÚJ
- Google Pixel 9 Pro XL, fekete gyári szilikon tok! Új, bontatlan, sose használt.
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- DJI Osmo Mobile 2 kézi stabilizátor mobilokhoz
- BONTATLAN Tactile Woven Case iPhone 16 Pro Max-ra, Sunset Moonrise ELADÓ!
- 2-3-4 éves telefonokhoz csomó fólia, köztük vagy 10db gyári huawei, tokok, stb
- 8db 10" valódi bőr Elysian tablet tok (a sok tárolástól karcos, és használt kinézetű) 2db Rekavago n
- Autós bluetooth kihangosító, transzmitter
- Yettel SIM kártya 3000 ft egyenleggel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest