Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
válasz Siriusb #25843 üzenetére
ki hogy érzi.
két linuxos sztorim:
1. felraktam magamnak az ubuntut, mondom kipróbálom. szépen install, rendszer beállít, driverek faxa. 2 nap után összeomlott a rendszer, utána meg rendszeresen. win 7-el legutoljára valamikor az RC környékén omlott össze 1x a rendszerem, nem az, hogy 2 naponta bef*sik. ment is vissza a win 7 a gépre nemsokára.2. kb két hónapja történt, hogy felraktam az ubuntut sógornőmék frissen összerakott gépére. (mondom nektek facebookra ez is jó lesz), aztán legalább nincs rá vírus. ott halt meg a dolog, hogy a lakásban wifi van, mert a dolgozó szobába lett behúzva anno a net, de az már a 2. csemete szobája lett, gép a nappaliba került, így valahogy csak el kell juttatni oda a netet is. hát persze, hogy a wifi-stickre 6 óra szenvedés árán sem sikerült felraknom a linuxos broadcom divert (pedig mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, több driverrel is!), akkor mondtam azt, hogy nem érdekel, veszel egy win7et. gyorsan msdn-ről feltoltam egy 30 napos próbát, és a nagyon lol az volt, hogy kb 15 seccel gyorsabban bootolt be az optimalizálatlan rendszer, mint az ubuntu kicsit húztam rajta, és már 20 sec lett a különbség.
-
Dhampir
félisten
válasz Siriusb #25843 üzenetére
Annyiból nem árt odafigyelni, hogy nagyon jól szívja a hűtéshez szükséges levegőt, tehát nem árt tisztán tartani a billentyűzetet. Házi kedvencet pedig tilos ráengedni, különben eltömíti a légutat.
A Windows milliószorta jobb desktopra, és sok program egyáltalán nem, vagy csak nagy görcsölés árán futtatható Linux alatt.
Használni akarom a számítógépet és nem buherálni, azon a korszakon már régen túl vagyok. Még mindig nem jött el a Linux desktop korszaka. A Windows-nál nincsen könnyebben beüzemelhető rendszer, legfeljebb az OSX.
Biztonság tekintetében mára a Linux is kezd hadi lábakon állni, egy jól bekonfigurált Windows is nagyon stabilan futtatható. Sőt, Linux alatt az évek során több rendszerösszeomlásom volt, mint bármikor a Windowsokkal. Vista és Win7 évek óta kiszolgálnak, és a vállalati gépeken sem volt soha bajom a Vistákkal sem. Szóval nem véletlenül fizet az ember a jó supportért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest