Új hozzászólás Aktív témák
-
more
tag
válasz spyduck #4853 üzenetére
A 6715 öt is nézegettem, de még soha nem volt amd-s gépem...lehet itt az ideje, de valamiért tartok töle...
"s" és "b" közt mi a különbség? 6715s sokkal jobb paraméterekkel ugyanannyiba kerül, mint 6715b, ráadásul a "s" asnew(mint megtudtam, ez teljesen új, csak másik országban akarták forgalomba hozni, de végül mégis itt kötött ki), nem pedig renew.HPQ 6715s: • AMD Turion-64 X2 (TL-60 - 2.0GHz) • 2048MB DDR • 160GB HDD • asnew
HPQ 6715b: • AMD Turion-64 X2 (TL-56 - 1.8GHz) • 1024MB DDR • 120GB HDD • renew
HPq 6710b: • Core2-Duo T5470 (1.6GHz/2MB/800) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD •renewmindhárom gép 100+áfa
melyik lenne a legjobb választás? -
tototos
őstag
-
kjany
tag
válasz spyduck #4713 üzenetére
Nem az enyém a noti, én csak az "uttörő ahol tud segit" jelszóval próbálok segiteni, egy ismerősnek.
...sajnos már a bootnál sincs kép, az LCD meg van világitva, a fény az látszik a kijelző alatt, de semmi több....
Viszont a dub-sub kimeneten minden OK.
Ugyanaz a VGA vezérlő felel az LCD -re adott képért, mint a dub-sub -on kimenő jelért ??? -
ABE
őstag
válasz spyduck #4659 üzenetére
Miért, a nagykertől nem indulhat a gari, ők nem jelezhetik?
Frizso ezt linkelte be: Warranty lookup results
Ebből én azt olvasom ki, hogy a HP adatbázisa szerint az ő gépére a garancia aktív.
-
ABE
őstag
válasz spyduck #4657 üzenetére
Szerintem nem ÁFA függő a dolog. Akárhogy is adták el, szerintem bele kell kerülnie az aktív gépek közé. Nekem nem derült ki, hogy pontosan mik voltak a vásárlás körülményei azon kívül, hogy ÁFA és számla nélkül lett véve. Ha igaz, amit frizso írt: "19 Mar 2008 17 Apr 2011 Active", akkor szerintem él a gari.
[ Szerkesztve ]
-
Maxiri
tag
-
-
INMOTEP
őstag
válasz spyduck #4561 üzenetére
Üdv mindenki segítségeteket szeretném kérni vásároltam egy Ecs g 732 es Notebookot tudom nem valami világmárka de ez van a probléma nem volt hozzá tápegység nos 19 V, 4.74 A, van neki elő irva én meg most vettem hozzá egy 20v, 4.5 Amperes tápot szerintetek nem lesz valami baja ha huzamosabb ideig használom vagy túl sok az az 1 volt ? végül is amperban meg kevesebb
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #4536 üzenetére
Aztamindenit! Az marhajó választás! Nem is láttam még Turion X2-est ~120e Ft-ért. Jó benne a vga is, a proci is és a memória is elegendő. Ráadásul b kategóriás. Hát Mádá ez tényleg jó megoldás. Én sz elsőt ajánlom, mivel abban mégiscsak 120gB-os vinyó van és DVD-írós (és a proci is jobb benne).
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4531 üzenetére
Persze olcsóbbak a notebookstore renew gépei....de az iponnál 30k-ért lehet venni csak garanciakiterjesztést, nem kell a gépet is náluk venni.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #4527 üzenetére
A hp.hu-n is fent van, de találtam egy korrekt képes leírást is ITT. Találtam még valahonnan (előzményekben volt, már nem is tudom, hogy honnan) pár nagyfelbontású képet: [link]; [link]; [link]. Egyébként Én is a google-n tájékozódtam. Ezek az új dizájnok nagyon bejöttek nekem. Minthogyha olyasmit olvastam volna, hogy (általam) HUF-ra átszámolva ~260e Ft-nál kezdődnek majd. Mindenesetre marhajól néznek ki szerintem. Ha tudtok több infót, akkor írjatok ide!!
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4526 üzenetére
Igen ezt értem, de én az ipon.hu árairól beszélek. Ott nem kötik ki a honlapon, hogy ha náluk veszed a notebookot, akkor megveheted tőlük kevesebb 30k-ért a garanciakiterjesztést. Minden esetben 30k a garanciakiterjesztést, és ezért kérdeztem, hogy bárhol megvehetem-e a garanciát a renew gépekhez vagy csak az notebookstore-ban.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4481 üzenetére
Persze teljesen mindegy ebből a szempontból. Egyébként a 6715b mellett döntöttem végül, ma megyek a notebookért. 140k-ért nagyon megéri. Egyébként a renew gépekre is 395 nap áll rendelkezésre, hogy garanciabővítést vegyek?
-
ABE
őstag
válasz spyduck #4482 üzenetére
Igen: megoldani, és nem megkerülni kell a problémát. Körbe kell járni a dolgot, hogy mi okozhat zavart. A legkényelmesebb dolog az XP-t javasolni, Vistát meg lehúzni. Te 10 év múlva is XP-t akarsz használni?
Szerk: mindenkinek szíve joga olyan oprendszert használni, amihez kedve van. De az nem segítség, hogy mindenkinek azt javasolod, hogy használjon XP-t.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4472 üzenetére
Az tévedés, hogy 120k new változatban...tegnap felhívtam őket és mára már javították az oldalukon is, hogy azok a gépek renewk. New 160k-ért vannak.
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4450 üzenetére
Miért ennyire rossz a HP 6820s széria? Pedig azt is nézegettem, hogy egy ilyen gépet veszek. Aztán lehet, hogy a renew HP 6715b széria mellett döntök. Egyébként rendeződött már a renew és a garanciakiterjesztés kapcsolata? Mert régebben sok információ keringett arról, hogy a renewes gépekre nem lehet garanciakiterjesztést venni.
-
zolocz
csendes tag
válasz spyduck #4442 üzenetére
Szia!
Azért a cikk írója eléggé részrehajló...(valószínüleg a tesztelő mókus elkötelezett híve a lent nevezett két típusnak...)
Méghogy bármelyik acer vagy fusi versenytársa lenne a hp nek (azonos árkategóriában)...
Egyébként szerintem bármilyen gépet, vagy kamerát(én azzal foglalkozok) le lehet húzni, csak úgy kell hozzáálllni...
Üdv Z!
A tapasztalat szerzés titokzatos dolog...
-
leecheer
csendes tag
válasz spyduck #4403 üzenetére
Nagyon dilemába vagyok, nem tudok dönteni.
A HP az HP(Tuti jobb a minoség), Viszont egy rendes(rendesebb) VGA az VGA....A HP ellen szol, h csak 1 GB ram van benn.Persze simán lehet venni mellé, csak nagyon nehéz lesz hozzá találni olyat amivel duálba tud majd futni. Meg az 5.1 hangrendszerem müködtetéséhez, kell vegyek külsö hangkártyát hozzá. Met ha jol tom, alapbol nem tudja.
Legyenszives valaki irja már meg, h hány MS a 6715b kijelzöje...
-
ABE
őstag
válasz spyduck #4383 üzenetére
Köszi, de nem akarok megint nagy gépet, maradok 14"-on belül, ez biztos.
De hogy ne csak OFF legyek:
Mi a büdös francot kezdjek ezzel az átkozott géppel, ha rendszertelenül továbbra is sípol? Szervizben azt mondták, amint jelentkezik a hiba megint, hibernáljam le, és vonuljak be vele. Na, múltkor kipróbáltam: sípolás jelentkezett, lehibernáltam, majd felélesztettem. Ki lehet találni: elmúlt a hang. Most akkor várjam meg, míg megint elviselhetetlen lesz?
-
doddencs
senior tag
-
doddencs
senior tag
válasz spyduck #4361 üzenetére
Ez viszont szerintem rossz beállítás lehet.. Az elején lehet h. elkapkodta az ujjminta bevitelét, vagy rosszul van beállítva. Mert vhol ahhoz is lehet érzékenységet meg egyebeket beállítani..
Valamint nem tudom, az a szervizes milyen gépen próbálta, de a mai gépeken azért már fejlettebb a kütyü
-
Androo
tag
válasz spyduck #4361 üzenetére
Nalam tokeletesen mukodik, soha nem volt vele gondom a ceges HP 6910p gepen. Hasznosnak tartom, foleg kenyelmesebb, mint 11 vegyes karaktert begepelni orankent ...
Azzal egyetertek, hogy a biometrikus azonositas meg nem erte el totalis megelegedettseghez szukseges szintet.= Intel & HP =
-
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #4259 üzenetére
Szerintem Neked sem veszi le... Ott a jobb alsó sarokban próbálod, ahol %-okat lehet állítani? Mert Én ott beállítom és csak virtuálisan veszi le az órajelet, hogy hirtelen ne melegedjen, de fizikailag akkoris 2 gHz-en zakatol. Amúgy nem ismeri a procim szorzóit, így nem is tudok hozzányúlni és feszt sem tudok állítani. A Vista önmaga kezeli nálam a feszt is és a szorzót is, méghozzá példásan! Majd asszem rászánom magam és nézek valami frissítést vagy valami komolyabb tuner progit
-
ABE
őstag
válasz spyduck #4255 üzenetére
NHC vagy EVEREST kiírja az aktuális sebességet, ezzel tudod ellenőrizni, hogy működik-e. Ha igen, akkor érezhetően hosszabb időt kell akksiról kibírnia levett órajellel (feltéve, hogy nem kap nagyobb terhelést a gép, amitől visszaállna a sebesség maximumra). A másik, amivel érdemes eljátszani: feszültségek. Nekem 1.83 Ghz-en alapból 1.2625V-ot kapott, ezt sikerült kis teszteléssel 1.025V-ra levenni (biztonság kedvéért 1.05-ön megy most), és így a melegedés is csökkent teljes terhelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
xcbiker
addikt
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #4099 üzenetére
Háát, amikor vettem a GR777ES-t, akkor ugyanaz a konfig volt 199.990 Ft, mint a GR649ES(asszem), csak az antiglare volt és 219.990 Ft. Hót ugyanaz a konfig volt benne hajszálra, mégis egy huszassal drágább volt. Csak ezért mondtam, hogy a brightview az olcsóbb.
ABE: Nekem is ezeket az értékeket írják ki a hülye mérőprogramok(44-45Wh), de nem foglalkozok velük. Különösebb teljesítményromlást az akku részirül nem vettem észre és úgy vagyok vele, hogy nem is idegesítem velük magam, mert semmi értelme. Az esetetben szerintem nem az akksival lesz a probléma, hanem valami alaplapi gáz lesz. Tulajdonképpen, az a 2 Wh nem kéne legyen több, mint ~12 perc. Mert olyan ~10 W körül fogyaszt a gép alapesetben, közepes fényerőn. És a 12 perc nem 60, ahogyan az nálad kimarad.
MOD: Ja és mégvmi... Nem tudjátok, hogy hol lehet ilyen ventillátorokat beszerezni? Titan márkájúak.
TFD-4028M05B
TFD-3838M05B[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
válasz spyduck #4099 üzenetére
Például. Egészen bejön a cuccos, kérdés persze, hogy a pár dolog ami nem tetszik az orvosolható-e (létezik-e olyan kialakítás):
- T9000-es szériából proci (ez mondjuk szerintem evidens lesz)
- A ne integrált maszat legyen a vga, ebből következően pedig
- HDMI csatira lehet számítani?!Igazából olyan vga kéne, ami a HD videók lejátszását hardveresen támogatja.
Amúgy nagyon bejön a 6910-es széria, bár az árán van még mit csiszolni Persze nettóban annyira nem vészes a helyzet. (260 ezer környéke)
-
parandroid
félisten
válasz spyduck #4072 üzenetére
Elméletben sok minden működik. Nem ismerem egyébként a határidőket, de ha jól sejtem, az adott szerviz jóindulatán múlik. HP-nak nincs szervize, csak különböző besorolású szervizpartnerei. Ja, és cserére ne is gondolj, ha kell, alkatrészenként kicserélik az egész gépet, de nem cserélik. Ez minden gyártónál így működik, nem HP specifikus.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz spyduck #4064 üzenetére
Gondolom trükköznek a szériaszámokkal. Ha renew vagy asis gép volt, akkor szinte biztosan. Szokás. Igazából a te szempontodból ez mindegy, a lényeg az, hogy megcsinálják a gépet, a HP-nek meg megint mindegy, hogy milyen szériaszámra lesz lekönyvelve a javítás.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3882 üzenetére
Létezik ilyen biza, ugyanúgy mint XP-nél is van kompatibilitás mód. Nálam általában a legújabb verziók vannak fent, sem Daemon, sem BSPlayer nem okozott gondot. Amiből lehet, érdemes az utolsó változatokat beszerezni, és nem lesz gond. Codec-ből egyedül ffdshow-t használom, az gond nélkül megy. Kékhalálom még régi gépemen volt, ott uTorrent egyik verziója zavarta meg a rendszert. HP-vel nem volt ilyen gond (vagy csak az SP1 hatása...). Home Basic szerintem nem lehet hátrány. Sőt, biztos, hogy nem az.
Én is válaszoltam a másik topicban. 1024x768
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3879 üzenetére
UAC a neve annak, ami téged idegesített, könnyen kikapcsolható. Nálam eddig egyedül az NHC nem ment megfelelően, az ACPI modulja hibásan működik Vista alatt. Nálad milyen programok nem indultak el? Sok esetben csak annyi a trükk, hogy az XP SP2 kompatibilitás módot be kell jelölni (bár eddig egy program igényelte ezt nálam).
Más:
Az "Azonnali notebookos kérdések órája" topicban már leírtam a gondom, de hátha itt tud valaki választ adni. Szóval:
Valaki meg tudná mondani, hogy miféle hiba az, ha a notim képernyőjén (bal oldalon a szélétől 2 centire középmagasságban) egy kis pötty világosabb a többinél? Nem színes, nem fekete, nem fehér állandóan, csak egyszerűen világosabb. Nem találtam leírást, ennek a hibának mi a neve. Leginkább világos felületeken észrevehető a hiba, színeseken kevésbé, feketén pedig egyáltalán nem. Van erre valami házilagos módszer, hogy kijavítsam? Vagy esély arra, hogy cseréljék a kijelzőt? Nem tudom, egy business class HP-nél (nc4400) milyen előírás van a kijelző cseréjére. Ezt honnan tudhatnám meg, milyen besorolású a gépem? Némely esetekben már egy pixelhibánál cserélik a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3810 üzenetére
Én most pont úgy telepítettem a Windows-t, mint ahogy BlueEyes írta. Leírom, hátha így megérted:
1. BIOS-ban a SATA natív módot disabled-re állítod, így felmegy az XP a SATA driver integrálása nélkül.
2. Miután felállt a rendszer, az eszközkezelőben manuálisan hozzárendeled az alaplapi vezérlőhöz a SATA drivert, amit netről letöltöttél.
3. Újraindítod a gépet, de egyből belépsz BIOS-ba, és a SATA natív módot enabled-re állítod. Ezután már gond nélkül fog indulni a Windows, és nem is kellett drivert integrálni.
Ez a módszer tehát azoknál a gépeknél hasznos, ahol a BIOS-ban lehet állítani a natív módot, és valaki nem akar XP lemezbe drivert integrálni. (Ez a módszer egyébként tényleg gyorsabb, mint lemezt készíteni.) Amelyik gép BIOS-ában nincs meg ez a lehetőség, ott természetesen a driver integrálása, vagy telepítés közbeni beolvasása a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz spyduck #3786 üzenetére
Ez egy cd fölösleges legyártása. Fölösleges, mert - ahogy írtam - egy egyszerű driverfrissítés az egész. Fölösleges amúgy az egész művelet driverestől, cédéstől, mert - ahogy írtam - nem lesz gyorsabb a hdd.
Kínlódás mindenkinek, aki még nem használta az nLite progit, és bizonytalan a használatában. Letölteni, feltelepíteni, kínlódás. Vista alá kell neki a .net 2.0, de lehet hogy xp alá is, most nem emlékszek. Ha nincs fönn, le kell tölteni azt is, felrakni, szóval kínlódás.
Win telepítőt előszedni, beolvastatni, kattogni, nem értem, neten nézni, hogy most akkó hogyan tovább, kínlódás. Iso-t legyárttatni, kivárni míg kész, kínlódás.
Kiírni, hoppá nincs üres cédém, hol egy bót, kínlódás.
Hát csak ennyi. Hamán megkérdezted.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3776 üzenetére
Az a gondja, hogy nem csinált SATA driveres XP telepítőlemezt, hanem a SATA Native móddal variált. Miután felrakta a Winfost, felrakott valami sata drivert, és vissza akarta állítani a SATA Native módot. Erre behalt a gépe, és erre keresi a választ, hogy hogyan tudná visszaállítani a Native módot, ha telepítés előtt kikapcsolta.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz spyduck #3739 üzenetére
Köszi!
Szerdán megnézem azt a másik 6510b-t aztán megszámvetem magammal mi legyen.
Egyébként most Vista van fennt,azt hittem ettől jobb lesz, merthogy annak milyen jó az energia gazdálkodása, erre Vista alatt meg megy folyamatosan
szerk: nyilván nem jobb, nem is így értettem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Fogyjunk le!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest