Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #740 üzenetére
[link]
Van még hegesztős co2 külön. Jóval drágább..
Nem figyeltem, hogy ez nettó árNembaj
Pedig pittyentettek is.A lindénél van a cserepalack megnevezés, a co2 között is kiválaszthatod, ha nézted az árakat, ebben az esetben viszed a palackodat és kapsz egy másikat, csippantja de nem kérdezi ki vagy.
A másik eset a bérpalack. Akkor kerülsz be a rendszerbe. És lehet fizetni. De akkor gondolom nem kell palackot vinni. -
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #738 üzenetére
Nem kértem számlát sehol, mert nekem nem kell, de nem alkudtam, hogy blokk nélkül olcsóbb lenne? Stb..
Ez a lindénél hivatalos ár most is:
[link]
https://www.lindegas.hu/shop/hu/hu-ig/gaz/szen-dioxid/sz%C3%A9n-dioxid-palack-370De nekem ez élelmiszer co2 nem hegesztős.. olyan palackot még hirdetve se láttam.
Mikor 11be fájt a csere akkor megkérdeztem, de mondták, hogy ez ennyi. Egyébként a kis törpe palackom úgy vettem, hogy foggalmam nem volt a dolgok menetével, bementem a messerhez, a srác kiröhögött, hogy ez nem így megy, de várjak, mert pont van egy haverja aki el akarja adni, felhívta megbeszélték az árat, a gázos helyszínen kigurított egy kis palackot 27 lett a palack 7 a töltet így lett 34. A haver meg valamikor bevitte a telepre a palackját és kapott érte 27-x összeget. Ahol az x a közvetítési díj.
-
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #734 üzenetére
Ezt nem igazán értem mert tavaly úgy rémlik, hogy valami 11et fizettem én is a kis 10kg totyámért, idén meg ugyan azon a szentesi telepen 7160et kért ugyan az az eladó. Közben vettem egy lindés 10es palackot, pont azért mert a messernél 11ért adta, lindét megkérdeztem és 7160. Ki is cseréltem, annyi volt. Utána vittem vissza a messerest szintén 7ért. Kb 1 hónapja volt.
20kg co2 tényleg macerás, 46kg a tára súly. A kis totyámnak asszem 16.
Mennyit érdemes adni egy palackért? -
Gyöször
senior tag
Saccolok egy elég bizonytalant, ha megengeded, kb 10 kg sztem kifutja az 5 kg derótot ami co2 ára legutóbb 7100 volt a messernél meg a lindénél is. Én 15 kg 0,8as tekercset vettem a gépbe de utána vettem 0,6os meg 1,0 heghuzalt is és cserélgetem bár azokból nem sok fogyott. Először sok gázt használtam, mert a reduktoron van egy zöld sáv mig felirattal, valami 15l/p érték körül, de aztán utána olvastam és ugyebár kb 8 kell a 0,8 dróthoz, de így az első 10kg co2 hamar elment. Most járok a 3adik 10esnél és már fogyóban van/lehet a palack.
Ezeréves pörgő számlapos fürdőszoba mérleggel szoktam saccolgatni.Lehet 5kg is elég 5kg dróthoz. Föleg ha bent vagy, nem fúj szél.
-
Gyöször
senior tag
válasz
dellfanboy #719 üzenetére
Mert ez hegesztő gép, vagy valami hegesztönek látszó tárgy? :-)
A képen az látható, hogy a felső része bakelit némi réz színű félig lekopott festékkel?
-
Gyöször
senior tag
Ja még annyit, hohy jó, hogy van benne awi is, de argon palackot úgyse fogsz venni hozzá. Elég lesz a co2, corgont akkor vegyél ha valamit tudsz cserélni rá. 50ezret nem adnék ki, hogy corgonom legyen, max 25. Sokkal jobb a corgon, de hobbira tényleg vállalható az amit co2vel lehet produkálni. Kicsit többet kell somogatni a varratot nagxoló koronggal meg hidegvágózgatni a pöttyöket. Ennyi a co2 hátránya lényegében.
-
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #708 üzenetére
Jasic gépet amelyiket ajánlottál nem venném mert csak 0,8as huzalt ír és pedig ha előkerül valami 10es vastag laposvas azt nagyon jó 1es dróttal durvulni. A 0,8as kicsi hozzá.
Én szeretem a 215ös pocketmigem, mert 15kg drótot is beveszi. Illetve a fétisnél van ez a 205ös + kocsival. Ha nem akarjuk a történetet kocsihegesztéssel kezdeni akkor azt érdemes megfontolni. Egy 10kg co2 palackot biztos elbír, nagyobbat nem hiszem, hogy rá kell bízni.
Én az enyémet 150ért vettem a szikrahegesztésnél, de adtak vele egy 15kg 0,8as huzalt meg egy egyórás reduktort, amit kértem, hogy ráfizetem a különbséget, de két órás legyen. Co2nek kb mindegy, de corgonnál látszik mennyi van még.Én csak hobbizgatok pénzt sosem láttam még belőle csak annyit amennyit nem kellett kifizetni lakatosnak. Szerintem ha valaki hosszútávon gondolkozik és nagy az udvar esetleg van traktor vagy lakatolgatni való autó szóval van mit csinálni annak nem kidobott pénzt egy ilyen gép. Persze magában semmit sem ér, legyen hozzá kisflex nagyflex ésatöbbi stb. . .
-
Gyöször
senior tag
válasz
fekete.puma #699 üzenetére
A tip trafómmal csak a panelectrode er23-t tudtam értelmezhetően eltüzelni. Az OK! ugyanolyan típusú elektrójájára azt mondtam, hogy rossz a szakik kiröhögtek, mondván az nem véletlen kerül 2x annyiba. Vettem a lidibeis elektródát az felejtős kategória lett. Most ha elektróda kell véletlen akkor tök mindegy. Gyakorlatilag az ampert is majdnem akárhová tekerhetem mert a letapadásgátló felhúzza a teljesítményt. Nyilván nem akárhová, de elég egy gyorsat saccolni és jó lesz a végeredmény.
Ezért mertem iweld gépet ajánlani, nekem bevált. Haveromnak van egy himihumi 300Amperesnek hazudott inverteres gépe, valami akciósbazárból ócsón majd kipr9bálom már mindig vagizik vele.
Múltkor volt a lidoben egy 0,8 kg porbeles tekercs valami ezernyócra leakciózva utolsó darabok. Akkor még úgy volt, hogy porbeleset soha. Kár, hogy nem vettem meg a telwin 7000 a 0,9es, a 0,8as meg 8600.
-
Gyöször
senior tag
Meg kell tanulni porbelessel hegeszteni, nem egyszerű, először utáltam nagyon. elektóda jobbnak tűnik elsőre. De az én iweld pocketmig215ömmel elektródával is álom hegeszteni a praktikeres tip140 trafómhoz képest. Azon nekem 3 állású kapcsoló volt. 3 pozícióban sok 2esben kevés. :-)
-
Gyöször
senior tag
Azért nem annyira rossz a Co2, volt egy olyan tapasztalat a korgonnal, hogy 60x40x3 zártszelvényre rakosgattam a 20x20x2 futó oldalt. Egy oldalt megcsíptem co val beállítottam derékszögbe ha elment és másik oldal is megcsíp stb stb majd körbevarr. Ezt co2vel kezdtem közben kaptam próbára a corgont, és ha annyira felvettem a munkafeszt, hogy kilukasztottam a 20x20x2 akkor is többször jártam úgy, hogy a varrat úgy lejött a 40x60x3 ról, hogy látszott abba nem olvadt be. Pedig direkt a vastagra tartottam rá. Co2 vel amit rápöttyintettem azt sose lehetett így levakarni bicskával. A pötty maga lehet eltört ha sokat kellett tekergetni, de anyagról nem jött le. Gyakorlat nem volt sok vele mert a 3,7m3 palackból csúnyán fogyott a nyomás, 180 bárral kaptam hegesztettem vele kb fél max 1 métert és 160 bar maradt... A gépet is sokat kell csavargatni, hogy szépen dolgozzon, ugyan ahhoz a munkához 22 helyett csak 18 Volt, 6 helyett 9m/p drót, meg a reduktort is oda kellett állítani mert korgonból nem jött át rajta Co2 beállítással.
-
Gyöször
senior tag
Én akitől tanultam lakatos mikor egy új elektródát fog be mindig meggörbíti középen egy kicsit. Igazából nem kérdeztem sosem miért, meg nem is tanított ő. Sosem kérdeztem csak dolgoztunk és mindent ellestem.
Hogy érted, hogy középen fogd be? Megcsíped középen a rutilt és az átviszi az áramot? Sose gondoltam volna... Vagy le kell kaparni?
Én egy praktikeres tip trafót kaptam fatertól 14 éves koromban, hogy ne mindig a szomszédba kössünk ki ha 2 vasdarabot össze kell fércelni. Azzal barmoltam 25 évig. Apám se tudott hegeszteni. -
Gyöször
senior tag
válasz
kicsi kecske #687 üzenetére
A csávó C18as hegesztő gázkeverékkel dolgozik, magyarul corgonnal. Bagatell dolog egy ilyen hézag berakása vele. Egy palack olyanra gyúrok most, élmény vele hegeszteni. A különbség leírhatatlan, mikor lejmoltam egy palackot kipróbálni, húztam egy 3 cm varratot és 5 percig csak néztem, hogy ez állati jó, megtanultam hegeszteni. :-)
Egyébként azt a hézagot berakja bárki elektródával folyó hegesztéssel, nem hallgattam meg miről beszél de szerintem azért tökörészett ennyit vele mert ha végigvarrod akkor egy banán lesz belőle úgy elhúzza a hő.
-
Gyöször
senior tag
válasz
kicsi kecske #682 üzenetére
Elektódával azt nehezebb megoldani, coval gyerekjáték. Elektródával úgy csinálnám, hogy ahol még összeér ott meghegesztem pld 1 húzással, majd megvárni, hogy meghűl, kalapáccsal salak le és utána jöhet a következő hegesztés de nem az anyagot, mert azt kilukasztod, hanem az előző hegesztésre. És így tovább.
Tehát inkább pontosan szabj le mindent. Hamar rájöttem, hogy az utánfutóhoz kelleni fog egy 355ös gyors daraboló amivel kívánt szög beállítható.
Élmény volt csinálni a vázat úgy, hogy minden zártszelvény minden sarokban tökéletesen passzolt. Ehhez rengeteget méricskéltem, meg rá kellett jönni mennyit visz a korong, hogy két leszabott anyag közt ne legyen fél mili difi. -
Gyöször
senior tag
válasz
fekete.puma #679 üzenetére
Én nem vagyok profi, azért vettem normálisabb gépet, mert újra kellett gyártani az utánfutóm és egyszer hallottam mennyibe fáj lakatosnál egy ilyen és kifutotta a gépet simán.
Azért hegesztem most a 100éves festett rozsdás kutyakennelt porbelessel mert nem volt kedvem cipelni a 20kg co2 palackot aminek a palack teste 46kg :-) és azon vagyok megdöbbenve, hogy a 7e Ft 0,8kg 0.9es telwin huzal ívet fog akárhol a festés vagy rozsda megcsiszolása nélkül! Durva. 0,8 co drótot csak tolná ki meg se szikrázna. megpróbáltam elektródával, annál is jobb és sokkal kényelmesebb. Marha jól lehet haladni így de a varratok undorítóak mert a hegfürdő keveredik az ősidőkbeli míniumos vagy minek hívták festékkel. Plussz az, hogy a mig munkakábel 3m míg az mma csak 2, ezt mondtam Atomantinak, hogy kényelmes ha hosszú és ez itt nem fáj senkinek ha hosszabbal csinálod. :-)))Tüzifa tároló lesz a kutya kennelből, magasítom, a tetejét már széndioxid segítségével csinálom, új anyagból.
Új anyagot szépen tudok varrni porbelessel is, nem olyan mint co2 vel, a varrat sem olyan szép, van ez a fehér pora, illetve gusztustalanul fröcsög. Annyi szikrát fúj szét, hogy mindenhol szétégetett. Illetve ami még pozitív, hogy mikor kezdtem a dolgot elég szeles volt az idő, a védőgázzal olyankor lehetetlen dolgozni elfújja a szél. Szódagázzal csak a garázsban szeretek dolgozni.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Atomantiii #666 üzenetére
Nincs rajta fogó? Tényleg. Fel se tűnt és nem is gondoltam, hisz nekem a 215 pocketmigen IS van.
Ha a blmnek másfél méter a kábele akkor azt meg azért nem venném. Enyémnek 2 méter a testkábele 2 méter az mma és 3 méter a mig munkakábel az megváltás tud lenni. Kint is inkább szórakozok vele, hogy befűzök egy porbeles drótot, minthogy a 2 méteres kábellel genyózzak. Bár ezek a gépek könnyűek, de ha hegesztesz valami kaput földön vagy magasabban bármit és nem kell fogni illetve arrébb pakolászni a gépet az jó dolog.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Atomantiii #662 üzenetére
Ez nem jó? Máshol ugyan 37500ért adják, de ha innen kell
[link] http://fonix-flex.hu/termek/iweld-gorilla-pocketpower-170-160a-heg-inverter-koffer-nelkul/ -
Gyöször
senior tag
Mindkettővel meg lehet csípni, így a könnyebb és olcsóbb egyszerűbb gépre szavaznék. Valamelyik nap eső ellen arrébb tettem apósom inverteres obis kis elektródás hegesztőjét, könnyebb volt mint a rádiója :-) én meg most tüzifa tárolót hegesztek és tolókocsival közlekedem a pocketmiggel ami 14 kilo. Palack meg drót nélkül. Csak az offroad szakaszokat nem bírja a hegesztő kocsim.
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Unokatesóm arra panaszkodik a noredeye2 vel, hogy nagyon sűrűn elemet kell cserélni. Arra gondoltam, hogy csak kiesik a kezéből és a neonfényre mindig lesötétedve van de mondta ő is azt hitte, az első csere óta beteszi szekrénybe. Talán 3-4 havonta cserél. Enyém kb 2,5 éves gyári elemmel. De ritkán hegesztek. Ő sem sokat.
-
Gyöször
senior tag
válasz
SoulReaver #649 üzenetére
Soha nem villogott be az enyém, tyúbon is van videó erről, a srác komoly idöt rászánt, hogy lefilmezze a jelenséget. A sztori annyi, hogy a srác kopp minimumon szeretné a delay potit hagyni és a könyvében le van írva, hogy minimumon ne hagyjuk. Én nem is szeretn3m minimumon hagyni, mert a hegfürdő akkor még túl fényes. Ha sötét van akkor viszont jó nagy fényt kell csapni a garázsban. Sötét nem volt a könyvben írva, hogy éjszaka ne hegesszek :-)
De mondom a cob leddel ez is megtért. Soha nem történik olyan led óta, hogy tisztán belenézek. Előtte azért volt sokszor. Az durva, mikor tág pupillával skubizol és nem sötétül el az üveg..
Most mondom annyi bajom van vele, hogy lehullik a fejemről ha nyitogatom. Rengereget àllítgattam a pántokat. Sehogy se jó.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Atomantiii #645 üzenetére
Nekem fantom 4xl van sztem érdemes 100x60as látómezejűt venni. Más ami még van vele, lehet golyó a fejem, de mindig leesik ha lecsukom, felnyitom. Azon kívül aknában, kocsi alatt hegeszteni nem lehet vele, mert nem kapcsol le, erre kapott egy cob ledes fejlámpát 3M tépőzárakkal, ezt ajánlom bármilyen pajzsra nagyon jó! Így kiválóan működik és sokkal jobban látom mit csinálok.
-
Gyöször
senior tag
:-) meg kellett néznem mi az a smoker :-)
Futóm hátsó ajtaja 20x20x2 zártszelvényen 1,5 lemez, rajta 15x2 laposvas takarólécnek 126x35cm a méret alig hegesztettem rajta, kb 1 centis szakaszokat 10 centinként de utána fél napot kalapáltam mire felment újra a zsanérra meg valamennyire zárt is :-)
-
Gyöször
senior tag
8th úgy érted, hogy elektródával nem lehet folyamatosan, hogy elfogy és ki kell cserélni? Én miggel sem szoktam kilométer hosszan recsegni, elhúzódik az anyag annyi hőtől. Ha valami hosszút végig kell varrni, akkor kb 2-3-5 centit és azt is ráklépésben vagy hogy mondják, visszafelé az előző varrat kezdetéhez. Pld most lett kész az utánfutóm, alja, oldala lemezt kellett végigvarrnom illesztéseknél aztán síkba csiszolni, hogy ne akadjon a lapát, meg tűrhetően nézzen ki.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Flashback #637 üzenetére
Kíváncsian várjuk mire döntesz. Van fent jútyúbon valami török vagy arab srác, nagyon jó videókat tesz föl, hogyan kell hegeszteni elektródával. Nem egyszerű szakma, védőfelszerelés, kitartás legyen. Én nagyon szeretek hegeszteni, nem nagyon tudok, de n tántorít el, amit akarok összerakok és általában egyben is marad :-)
https://m.youtube.com/watch?v=MhOB0Cu8zJw&list=PLfIG4k5N5pEHornJAQhDA_4LIUjj2_VII&index=3&t=0s
Itt van egy videó tőle, tetszik a salak eltávolító perverziója. Ha jól csinálják akkor így lejön magától, nem kell vakarászni meg kalapálni.
Nézd meg a csatornát, megmutatja hogyan kell felfelé, lefelé stb. Mindig lefelé haladtam, mióta ezeket nézem fölfelé szoktam indulni 3szögelve. -
Gyöször
senior tag
válasz
Flashback #634 üzenetére
Szerintem ez bonyolult egy kicsit, mert hegeszthetsz bevonatos elektródával, valami kis vállról indítható egyfázisú géppel (mma) vagy használhatsz huzalelektródás gépet (mig/mag). Ezekből van kicsi egyfázisú meg nagy 3 fázisú. A nagyot hagyjuk. Kis migmagból van olyan ami önvédő porbeles huzallal működik csak, én elég sokat hobbizgatok, de azzal én képtelen vagyok értelmesen dolgozni. Ilyen gépeket lehet venni néha olcsón a lidlben. Illetve van kicsi egyfázisú védőgázas hegesztőgép, ilyen van nekem, iweld gorilla pocketmig 215. Ehhez mindjárt kelleni fog egy palack védőgáz, ami pld 10kg CO2 alkalmi áron kb 10ezer, hivatalosan meg vagy 50 vagy bérlés ami sztem hülyeség.
Ezek után van a TIG Hegesztő amit sztem hagyjunk most.
Ha csak néha meg akarsz csípni valamit talán egy mma kis inverteres gépet lenne érdemes beújítani. 160 Amperes sztem elég, max 200.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest