Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3962 üzenetére
Lehajtható itt is, de tartok tőle, hogy ha a megmaradó hat nagy rekeszbe teszem a cuccost, összefordulhat pl. több kanál, és akkor nem mossa el, ezért csak az egyik oldalon mertem lehajtani a rácsot. Viszont a probléma ezek szerint nem egyedi, akkor megnyugodtam, a mosógépgyártóknál(tervezőknél) van az eb elhantolva...
mod: Amit linkeltél, az milyen szép nagy lyukas! Képekre rákeresve találtam sokkal rosszabbat az enyémnél ebbe szerintem semmi nem fér bele.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz Ariadne #3959 üzenetére
Jut eszembe, ami viszont ennél a Tekánál nem tetszik, az az evőeszköz tartó. Páromék Indesitjébe simán passzolnak az evőeszközök nyelei, na ebbe nem, a lukak nagy része túl kicsi ahhoz, hogy beleférjenek a normál kanalak, villák és kenőkések... Erre nem gondoltam, amikor vettem, hogy számíthat, a következőt már egy evőeszköz készlettel felszerelkezve fogom kiválasztani, és mindegyiket beledugdosom vásárlás előtt.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3958 üzenetére
Hát az úgy volt kéremszépen, hogy tudtommal a só betöltés az mindenképpen kell, anélkül panaszkodna is a gép, ezért volt kezdetben a só+3in1 tabletta. Aztán kiderült, hogy nem száradnak le rendesen a cuccok, ezért lett hozzá öblítő. Következőleg szerintem már nem 3in1 lesz, csak még tart a doboz.
mod: Közben olvasom a használati utasítást: "Törje szét a zárat a régi mosogatógép ajtaján, amennyiben kidobja azt, nehogy a gyermekek bezárják magukat!". Persze a macskát se tegyem a mikróba, tudom...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3953 üzenetére
Életem első mosogatógépe egy olcsó Teka (DW7 71 S), csak annyi volt a szempont, hogy beépíthető legyen és kint legyenek a kezelőszervei, hogy lássam, megy-e még. Finish só van benne és Auchan gazdaságos öblítő meg 3 az egyben tabletta (öblítő nélkül nemjó.. ) Egyszóval haszonállatként van tartva, az a lényeg, hogy "dógozzon", addig se nekem kell mosogatni. Egyúttal csókolom a kis kezét annak, aki feltalálta, alig kell mosogatni kézzel egy-két cuccot, és soha nincs szem előtt ronda szennyes edény egy percre sem.
mod.: Programból pedig vagy az intenzív (65 fokos/125 perc), vagy legtöbbször az energiatakarékos program megy (50-60 fok/165 perc), csak ez elég hosszú. Az 1 órás meg 40 perces programja nem szárítja meg az edényeket, törölgetni meg nem akarok, a többi progi meg állat hosszú (160 perc körül).
Integra: Tudom, jól kellene bánni velük... A nagykések többségét egyébként nem szoktam betenni, csak ha nagyon dzsuvás és nincs kedvem mosogatni róla, tudom, hogy nem szeretik a gépbeli forró vizet.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #3902 üzenetére
Régebbi a kérdés, de eszembe jutott egy régebbi megoldás, amit jégkockára használtunk. Létezett olyan spéci zacsi, ami úgy volt összeforrasztva, hogy kis jégkockáknyi tasakok voltak benne. A tetején beletöltötted a vizet, és lett egy zacskónyi gömbölyű jégkocka alakú vized, fagyasztás után pedig persze jég. Nagyon sokat is frappánsan lehetett tárolni, csak egymásra tetted a zacskókat, kis helyen elfért. A felhasználás pedig annyi volt, hogy széttépted a zacsit. Na ennél fizikailag kizárt, hogy a felszíne megszöszösödjön, mivel közvetlenül a zacsiban van a felhasználásig.
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3946 üzenetére
A Fiskars meglátása a dologról klikk, amikor panaszkodtam egyszer, hogy az egyik kés "rozsdásodik". Annyiban igazuk volt, hogy sima dörzsis szivaccsal lejönnek ezek a kis rozsdafoltok. Nálam csak a kenőkések szoktak rozsdásodni, meg némelyik Fiskars nagykés időnként...
Mondjuk én a kombi tabletta (Auchan gazdaságos...) mellett használok öblítőt is, mivel anélkül vizesek maradtak a cuccok, ez nem tudom, befolyásol-e valamit rozsdailag.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Locutus #3853 üzenetére
Isten ments, ne rondítsd el a munkalapot, kb. lehetetlen lesz tisztítani utána, a fúrt részek környékén pedig a nedvességtől felpúposodna idővel... Asztalos szakmájú kedvesem éppen most készítette el a gyönyörűűű konyhámat moszogatógéppel, ő konkrétan még a gázcsövet is áthelyeztette a főzőlapnál, hogy amiatt se kelljen megfúrni a munkalapot, ronda és nem praktikus.
A munkalap aljára viszont ne felejtsd el odaragasztani a csíkot - legalábbis a beépíthetőnél nekem adtak ilyet a géphez -, egy ilyen páravédő fóliát, hogy ne nedvesedjen meg a munkalap alja, amikor kinyitod a gépet és kijön sok gőz.
alázógyík: Meg mind a Toyota/Lexus, nem? Na akkor most kiderül, hogy bírja az electrolux, én bízom benne. Sajnos attól tartok, hogy a mai mosógépek így se úgy se bírják 4-5 évnél tovább.
DeFranco: Ha állítható a lába, akkor egyszerűen orvosolható a gond, és úgy tudom legtöbbször állítható beszerelt állapotban elölről...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz csemberlen #3849 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem csak kívülről, de belülről is kb. dettó ugyanaz az AEG és az Electrolux... A programokban mondjuk kívülről láthatóan is van különbség, de ha már az autókat is azonos alvázra építik, nehezen hiszem, hogy a mosógépeknél olyan nagy eltérések lennének. Úgy láttam, hogy az AEG a kicsit puccosabb és drágább változat az Electroluxhoz képest, ahogy az Ariston/Indesit párosnál is, ezek is - ha jól tudom - kb. azonosak. Egy mosógépszerelőt szívesen megkérdeznék mondjuk erről.
mod: Lehet ilyen aquastopos csövet utólag is szerezni, vagy eleve ezzel kell adják ahhoz, hogy legyen? Mondjuk lakásbiztosításom van hálistennek.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Bagira01 #3839 üzenetére
Sok albérletbeli mosógép meg több saját után az a tapasztalatom, hogy amikor megveszi az ember, iszonyú fontos, hogy ezt is tudja meg azt is, utána meg tényleges használatban kb. kétféle programot használok, legalábbis én. Pár évvel ezelőtt egy 100k-s fullos AEG-et vettem és elégedetten használtam, aztán amikor az elkerült tőlem és megint mosógép választás előtt álltam, rájöttem, hogy ami tud 1000 fordulatot, van egy rövid programja és mutatja a hátralévő időt, az már nekem tökéletes, így egy 80k-s Electrolux-szal (ugyanaz, mint az AEG) megúsztam a második kört. Ezeket érdemes lehet végiggondolni szerintem a döntés előtt, tehát hogy valójában mi az, amit használsz és tényleg számít. (pl. szerintem 1000 fordulatos centrifuga épp elég, és az A++ és A+++ közötti pár deci vízfogyasztás különbség sem ér meg tízezer forintokat...)
A Fagorral nekem sem volt jó tapasztalatom (igaz csak egyet használtam egy-két évig), az Indesit/Ariston családdal egyetemben rémesen rozsdásodott (na ebből több példány is megerősítette a szabályt sajnos).
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3700 üzenetére
Nem feltétlenül felesleges, csak nagyon meg kell nézni, hogy pontosan mit vállalnak és miylen feltételekkel.
Gyorsan belenéztem pl. az Intergra által linkelt markabolt.hu-ra, az a plusz garancia tkp egész jónak tűnik az áráért. Így is van azért pár dolog, amivel jó tisztában lenni, pl. ha egyébként gyártói jótállásban cserélik, onnantól nem vállalják tovább; ha ők cserélik és nincs ugyanolyan, akkor gyakorlatilag olyat adnak helyette, amilyet ők akarnak; évente max. a nettó nagykereskedelmi ár (na és az mennyi, és mi alapján?) értékéig javítanak, cserénél ez 120%, de összességében évente nettó nagyker ár 150%-a, amit vállalnak. Ja és a 10 kg alatti cuccot neked kell bevinned, de ez persze sima jótállásnál is kb. így van.
mod: MM-es plusz garancia: tényleg csak átfutva, de ez nekem egyáltalán nem szimpatikus, mivel nem tájékoztat egyértelműen arról, hogy meghibásodáskor csak a gyári jótállás letelte után él az ő plusz garanciájuk - addig viszont direktben pont hozzájuk kell visszamenned! Benne van ugyanis épp az a mondat, amire kifejezetten allergiás vagyok jótállás tekintetében: Amennyiben a hiba műszaki jellegű és a gyári garancia / jótállás még érvényes a termékre, úgy keresse fel a gyártó által ajánlott márkaszervizt. Nem vagy köteles erre, te az adott MM-et működtető x kft.-től vetted a cuccot, x kft.-nek pedig kutya kötelessége 1 év jótállás és összesen 3 év szavatosság lejártáig foglalkoznia a problémáddal, nem küldözgethet a márkaszervizhez. Ha akarsz, mehetsz a szervizhez, de elállás esetén a vételárat pl. akkor sem tudja a szerviz megoldani, azt bizony x kft.-nek kell, és akkor is nekik kell eljárniuk és megoldani a problémát, ha te nem tudsz, nem akarsz a szervizhez menni vagy - ami gyakori - nem eléggé együttműködőek ott.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3695 üzenetére
Az oké, hogy rá vagy pörögve a garanciára, de akkor nézd meg azt is, hogy pontosan milyen feltételekkel és mire vállalnak több garanciát, mint a jogszabály által kötelező. Az Auchan kiterjesztett garanciáját pont néztem múltkor, kb. semmit sem ér, de tényleg jól hangzik, és a többség ilyen szokott lenni... A másik része pedig az a dolognak, hogy a jogszabályit sem nagyon tudod kikényszeríteni sokszor. Hiába veszel pl. MM-ben cuccot, ha az az adott üzlet egység megszűnik esetleg, akkor ugyanúgy mehetsz sóhivatalba, azonos márkanév alatt ugyanis teljesen önálló cégekről van szó.
Komolyabb garanciális igény esetén meg úgyis csak perben tudod érvényesíteni a követelésedet, ez egy-két évet is igénybevehet, ügyvédi költséggel és eljárási díjakkal megspékelve, ami elég ritkán éri meg. Nekem ez a szakmám, szóval így könnyű, ezért én pereltem már egy 40.000 forintos mp3 lejátszó minőségi problémái miatt, de azt így sem lehetett elkerülni, hogy a céget addigra felszámolják. A jogerősen megítélt 40.000 Ft + járulékaiból (többévi kamat + eljárási díjak) vagy négy év után épp most utaltak a számlámra 574 forintot... Magyarország, én így szeretlek...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3682 üzenetére
Beépíthető nem lenne jobb? Annak lehet állítani a lábmagasságát, szerintem így simán lehet, hogy beférne. Én épp most vettem majdnem egy teljes konyhányi műszaki cikket, a legtöbb cuccot az Electroparktól, szerintem olcsók, mosogatógépeikből beépíthetők is vannak 80k körül is.
Ezt az aquastopos dolgot jó, hogy írtad, meg is nézem a mosogatógépet, hogy ilyen-e... Nálam a Teka volt a célmárka, mert sütőből-főzőlapból mindenképp ilyet akartam, így végül a mosogatógép is az lett. A helyzet iróniája, hogy pont amiben elvileg igazán jó a Teka, a szagelszívó az, amiből egy rosszat sikerült kifognom, egyrészt két rögzítőcsavar kb. elérhetetlen helyen volt, utána meg az első bekapcsolásnál már a legnagyobb fokozaton iszonyú zörgést csapott, majd letört az egyik motorról két lapát (TL2000 - nem ajánlom)... Pedig szakember szerelte a bútorba, és messze nem az első ilyen munkája volt...
-
Ariadne
őstag
válasz Tristis #3534 üzenetére
Edigitaltól különösen nem érdemes venni, ha tényleg elromlásgyanús a cucc gari alatt, ha rákeresel a neten vagy csak itt a fórumon, hemzsegnek a panaszos bejegyzések a nemlétező garanciális ügyintézésükről...
-
Ariadne
őstag
válasz tuzejug #3540 üzenetére
Nyunyuval egyetértve régebbi felültöltős, penészedő mosószertartós gép lesz az, ez márkafüggetlenül rossz megoldás, és az ecet időlegesen megoldja a problémát.
A poén, hogy pont emiatt olyan mosógépet vettem, aminél ilyen nem fordulhat elő - electroluxot (AEG), csak újabbat.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Becsszó nem fizetnek érte, de nálam Electrolux Cyclone lett a ynerő. 30k körül van, van benne HEPA szűrő, ráadásul mosható, és nem zsákos, hanem tartályos, nekem erős háziporatka allergia mellett is bevált.
-
Ariadne
őstag
válasz jozsi252 #3517 üzenetére
A tejhabosítók úgy működnek emlékeim szerint, hogy alapvetően el van zárva a gőzölős tekerős rész, ha kávét főzöl. Ha meg habosítani akarod a tejet, beledugod a csövet a tejbe és eltekered, kinyitod a gőzt, átbugyorog rajta, hagyod amíg meleg és habos lesz a tej, utána elzárod a gőz tekerőjét.
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #3518 üzenetére
Kici óccó itthon is kapható sokszintes aszalót (talán Hauser, de nem tudom a márkáját) rendszeresen használ a család nálunk, épp most hozott anyum isteni házi aszalt szilvát, nagyságrendekkel jobb, mint a bolti. Ami viszont tökölős, az a gyümölcsök megfelelő kiteregetése a tálcákon, de hát ez már csak egy ilyen buli.
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #3500 üzenetére
Olvasgatok itt, és eszembe jutott, hogy Auchanban láttam a teflonok között fehér kerámia bevonatú serpenyőt. Használt már valaki ilyet, megéri beszerezni? Nem volt túlzottan drága.
-
Ariadne
őstag
válasz Locutus #3397 üzenetére
Ez valóban így van, a tényleges lehetőségeid viszont igen korlátozottak, ha az üzlet azt mondja, hogy akkor sem tudom/akarom megjavítani, nálam ez két hónap. Jelesül elmehetsz perelni bíróságra, azzal időben semmiképp nem vagy beljebb....
Szóval fontos a többéves jótállás, de még fontosabb, hogy olyan gépet vegyen az ember, aminél a lehető legkevesebb esély van arra, hogy használni kelljen.
-
Ariadne
őstag
válasz csemberlen #3384 üzenetére
Tűzhelyről, egész pontosan ha különálló egységekről van szó, főzőlapról beszéltem, abból a gázos egyértelműen jobb. Kerámialapos villanytűzhelyt (=főzőlapot) használtam rövidebb ideig, iszonyú macera volt a tisztítása és rém lassú volt, utáltam...
Sütőből persze a villanyos a nyerő, ez nem is volt kérdés, gázos sütőt már nem is tudom, lehet-e kapni egyáltalán. Az viszont sajnos tény, hogy drága üzemeltetni, ez nem mindegy, ha sütős-főzős anyunak keres az ember cuccot, de sütőből egyszerűen nincs más.
Mirelit pizza meg broáf...mod.: Indukciósat meg nem nagyon jó javasolni ebben az esetben, ha elolvassátok azt is, kinek kell. Ha az ember háziasszonyként évek sőt évtizedek óta használja az edényeit, nem jó ötlet olyan tűzhelyet (oké, főzőlapot, hogy egyértelmű legyen) venni, amire nem biztos, hogy mind jó... Ti férfiak vagytok, nektek lehet mindegy, de háziasszony szemszögből nagyon nem...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz canniball #3377 üzenetére
A HEPA-val semmi bajom, ja mert azt elfelejtettem mondani, hogy mosható HEPA szűrő van benne, vagyis egy sötétszürke fura szivacsszerű cucc, amiből eleve adnak egy pót példányt. Kicsi a lakás, szóval a portartályt is kéthetente-havonta ürítem (jó nagy), és ilyenkor kiveszem belőle ezt a szűrőt is és csap alatt kimosom (folyik a fekete lé belőle...), megszárad, visszateszem. A portartály egyik része jól van megoldva, csak nem értem, hogy a másik részét, az apró darabkák gyűjtő részét miért oldották meg rosszabbul. De lehet én vagyok a hülye egyébként, és máshol is ki lehet nyitni, ezért mondom, hogy nézzétek meg, próbáljátok ki.
Sütő:
Aki gázos tűzhelyhez van szokva, annak az elektromos iszonyú lassú és nehézkes tud lenni, vagy legalábbis nekem. Plusz a kerámialapos nagyon sokat fogyaszt, és nekem semmi kedvem törölgetni folyton, hogy szép legyen, meg a kifutott tej is frankón le tud futni róla, attól tartok (bár ez utóbbi nem próbáltam még). Indukciós szerintem felesleges, nem is jó rá minden edény, édesanyád valszeg nem vágyik rá, hogy lecserélje a megszokott lábasait...Inox: inoxa válogatja, ahogy észrevettem, ami már az üzletben tapogatott külsejű, az otthon pláne az lesz. Mindennel együtt is jóval egyszerűbb szerintem tisztítani, mint egy kerámialapos tűzhelyet, de a régi fehér fajtáknál azért valamivel macerásabb. Ha minden főzés után áttörli az ember, akkor jó az azért.
Sütőt fent: Igen, igen, igen! Egyrészt ha kis konyha, kevesebb hely kell, mivel nem kell lehajolni. Másrészt ha édesanyádnak kell, szempont lehet, hogy nem kell hajolgatni. Amiben teleszkópos sütősín van, abból nem kell kivenni a tepsit, csak kihúzni és úgy lehet rendezkedni benne, érdemes ilyet. Hátrányáról nem tudok. Teka jó márka pl., elszívóból meg különösen, ha az is lesz.
-
Ariadne
őstag
válasz kangool #3374 üzenetére
Igen, 6440-esem van, színre fekete-szürke. Egyébként azért van ilyen kavar, ha jól emlékszem, mert évente változtatnak a számozáson is, és van olyan, amihez nem adnak mindenféle fejet, de egyébként a porszívó az ugyanaz.
A HEPA szűrő miatt nekem nagyon jó, amit viszont érdemes megnézni vásárlás előtt, az maga a műanyag portartály. A kiürítéshez le kell venni az oldalát, ez szerintem teljesen jól meg van oldva, ez kis kapcsolót megnyom az ember és lejön. Van viszont egy kis cucc gyűjtő része is (pl. gyűrűt, kis játékbábut ha felszív, az oda megy és nem kell a porban turkálnod, hogy kiszedd), azt három fülecske tartja, ebből egyet letörtem már. Ezt mindenképp nézzétek meg és próbáljátok ki, a takarító hatásával, halkságával, pormentességével maximálisan elégedett vagyok. Ja amit külön szeretek, hogy fokozatmentesen állítani tudom, mennyivel szívjon.
-
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #3325 üzenetére
Felültöltősnél ez nem működik, pont ez a gond, a legtöbb típusnál nem tudod kézzel kimosni, szerintem max endoszkóppal lehetne... Ha mindig kiöblíted mosás után, az sem segít, mert az öblítő nyálkája ennyitől nem jön le.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz kangool #3317 üzenetére
Meg előmosáshoz nem lehet folyékony mosószert használni, kifolyik... Az okát nem tudom, de azt hiszem, mindenkinél így megy. Az más kérdés, hogy én legalábbis sosem előmosok, de 90 fokot sem használok.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Locutus #3313 üzenetére
Passz, szárítót sosem akartam, mert egyrészt félek sokat fogyaszt, másrészt minek, harmadrészt amit eddig próbáltam, az sok idő alatt nem szárított alaposan, csak könnyű anyagokat, negyedrészt meg jobban szeretem, ha a friss levegő illata van rajta.
mod.: Sacc/kb. három éve vásárolt 100.000 Ft körüli AEG, ha jól emlékszem, 46000 volt a kódneve.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Locutus #3311 üzenetére
AEG felültöltősöm volt sokáig, iszonyatos nagy előnye, hogy kivehető és könnyen kimosható a mosószertartója, nem penészedik be, ahogy az összes többi márkánál, amit csak láttam. Ha kevés hely áll rendelkezésre, akkor felültöltős a jó választás, ha sok, akkor ami jól esik, szerintem, de ez hitbéli kérdés is.
Mondjuk én nem szeretem, hogy az elöltöltősben kiszedéskor nehéz kiturkálni azt, amit előbb akarok kiteregetni, muszáj kiszedni mindent egyben.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2763 üzenetére
Hmm na én is ugyanerre jutottam a konyhánál, épp nyáron tervezte(tte)m meg a bútort és válogattam bele, hogy pontosan milyen cuccok kellenek. Teka elszívó természetesen, Teka wok lángos gáz főzőlap, beépített Teka sütő és Bosch mosogatógép. Bár ugye most ezt a projekt jegelve lett, de sebaj, lesz még lakásom...
-
Ariadne
őstag
válasz jegenye77 #2737 üzenetére
Nem vagyok ínyenc kávés, de ez nem sokkal jobb, mint a porkávé, legalábbis a saját podjaival (pod az a kávés filtertasak, amit beleteszel). Alkalmi kávézáshoz szerintem gond vele, hogy ha megbontod a filteres tasakot, a többi el nem használt példány is elkezdi elveszteni az aromáját, gyakori kávézáshoz meg elég gyenge minőség. Szerintem.
Kávés topik is van itt a gőzben valahol, ott ajánlottak hagyományos főzőt is olcsót és jót, és pod-osat is.
-
Ariadne
őstag
válasz Joe bácsi #2758 üzenetére
Electrolux/AEG csoport nem rossz, igaz én 100-120k körül kerestem.
Bár nekem meggyőződésem, hogy iszonyú nagy különbségek nincsenek. Fontos a fogyasztása (emiatt csak fagyasztóban akartam no frostot, a hűtő rész úgyis megvan gond nélkül amíg félévente kikapcsolás-kimosás esedékes és nem fogyaszt feleslegesen többet) és hogy olyan legyen az elrendezése belül, hogy mindent kedvere tudj elhelyezni benne. Érdemes a most használt hűtőd berendezését jól megnézni és figyelni kicsit, hogy mi az, amivel rendszeresen gondod van (pl. ez meg az az edény nem fér be, nincs hova tenni a palackokat, stb.) és annyiban másmilyet tudsz keresni akkor. Amit én még néztem, az az volt, hogy milyen vastag a fala/ajtaja, hogy minél vastagabb legyen, de ez persze lehet hülyeség...[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Mr.Csizmás #2746 üzenetére
Nekem is ez van (Cyclone XL a neve egyébként), jó nagyon.
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #2734 üzenetére
Ha jól tudom, az IP 24 jelzés azt jelenti, hogy fröccsenő víz ellen védett, tehát elvileg fürdőbe felszerelhető, más kérdés, hogy mennyire bírja a nem szakaszos használatot, ehhez nem értek.
-
Ariadne
őstag
Véletlenül nem nyílt égésterű cirkó van a lakásban? Mert azzal tényleg nem szabályos egy légtérben aludni pl., és ennek az okai is elég nyilvánvalóak. Az mondjuk elég szívás, ha a korábbi tulaj szabálytalanul csinálta meg az egészet...
-
Ariadne
őstag
AEG-Electrolux vonal nálam bevált, a kettő gyakorlatilag ugyanaz. Ami jó, hogy nem büdösödik be az öblítőszertartójuk, mivel ezeknél szét lehet szedni és kimosni.
-
Ariadne
őstag
válasz oistrakh1978 #2494 üzenetére
Nem Senseóm van ugyan, csak leírok egy szempontot, ami miatt nem azt vettem. Ritkább használat esetén gond lehet, hogy ha kinyitod a zacsit amiben a párnák vannak, nem tudod légmentesen visszazárni, így elvesztik az erejüket. Emiatt én Nespressót vettem, ez igaz drágább, de ha egy hétig nem használom, a kapszulák miatt akkor is friss kávét ad és van hosszú és rövid kávé is. Ízre nekem jobban közelíti az "igazi" (kávéházban főzött) kávét, mint a senseo. Persze gyakori használatban nem éri meg a Nespresso, mert úgy azért drága... Szerintem.
-
Ariadne
őstag
válasz Winner_hun #2446 üzenetére
Ha erre jársz, az ominózus 6440-eset meg is tekintheted, sőőőt meg is hallgathatod, ha szeretnéd. Jelenleg a konyhában áll őrt.
Kisebb szívóerőt nem tapasztaltam, bár nyilván kérdés, mihez képest. A 2000 W azért annyira nem kicsi semmiképp, simán megesz bármilyen gémkapcsot, műanyag zacsit meg elszórt csavart így is...[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Ennyire számít a hangereje? Ha az ember átlagos módon használja, szerintem legalábbis nem oszt nem szoroz az, hogy milyen hangos, annyi ideig nem tart... Pláne ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #2423 üzenetére
Nem tudja ugyanazt, mert ahogy látom porzsákja van (az elektroluxnak nincs, egy tartálya van, pont ez a lényeg benne, porallergiás vagyok) és a hepa szűrő is külön fizetős opció hozzá. A hepa 11 és 12 között nem tudom mi a különbség, mindenesetre az electrolux 12-es és mosható a hepa szűrője (sőt egy pótot is adnak, és iszonyú fekete lé jön ki belőle kimosáskor). Plusz 1500 helyett 2000 W a max. teljesítménye. Előtte vagy 10 évig nem tudtam porszívózni az allergiám miatt, ezzel meg semmi gondom, hatalmas különbség...
Hasaggymeg: Jézusom, a gép külseje számít és 3-4 órán át porszívóztok? Elég különleges igények, nem mondom.
mod: Ja és még fokozatmentesen állítható a szívás erőssége - ilyet nem tudtak a korábbi porszívóim, praktikus tud lenni - és a véletlenül beszívott zacsit/csatot/akármit egy külön kis tartályba ejti, így nem kell a porvadállatok között turkálni, ha valamit akaratlanul is bekapott.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz csemberlen #2412 üzenetére
Én is ugyanezt írtam feljebb, nálam is bevált. A becsületes neve Electrolux Cyclone XL.
Integra: Igen, ahogy időközben kiderült, én a vizes porszívóra gondoltam, és igen, azt hiszem, eldugíthatja a lefolyót. Te viszont takarítógépet keresel.
Hasaggymeg: Szerintem index lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2401 üzenetére
Azt hallottam, hogy a vizes porszívóból ahogy mindig a vécébe önti az ember a szmötyit, az hosszabb távon gondokat okozhat. De nem tudom, ebből mi igaz, így inkább sima porzsák nélkülit vettem (Electrolux Cyclone XL), és el is vagyok vele bőven, még a porallergiámmal együtt is.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Köszi a válaszokat, már sokat tanultam.
Ezt a csatlakozást megnézzük, fontos szempont, hogy ne legyen árvíz alatt a lakás esetleg. Az aquastopnak meg még utánanézek, szokott lenni szinte mindben. Remélem az electropark, ahonnan a többi gép jó részét rendelük, nem lett rosszabb azóta...Favorit márkáim eddig egyrészt az AEG (mosógép, hűtő is az), de sütőből most ahogy nézem még mindig a Bosch áll jobban. Nem tudom, hogy most rosszul emlékszem-e, de mintha két éve még bőven 100k felett lett volna a katalitikus falúaknak az ára, most meg 100k-ért is találtam már. Sütővakarásmentes jövőt vizionálok.
Met: Már kész van az egész konyha vezetékezése két éve, szóval nem lehet változtatni. No meg rondán is mutatna konyhában egy elzáró izé a mosogatógép felett... A gáz főzőlapnak így is van egy rendes elzárója a pult felett, de ezt talán nem is lehetett volna elkerülni.
csemberlen: Főzőlapom már van, és kizárólag gázosat használok, nem szeretem a villanyosat meg három fázist sem lennék hajlandó emiatt beköttetni. Sütőből viszont tényleg sokkal jobb a villanyos, még a most meglévő pár tízezres legolcsóbb "egybe tűzhelyé" is, abból meg gázosat nem használnék.
-
Ariadne
őstag
Végre lesz rendes konyhám, így szeretnék érdeklődni tapasztalatokról félig beépíthető mosogatógép és beépíthető villanysütő irányában. Ha tudtok olyanokat, hogy mire kell figyelni, illetve milyet ne vegyek, plz osszátok meg velem.
Egyelőre Bosch-ban gondolkodom, villanysütőből 100k körül láttam olyanokat, ahol már katalitikus az oldal- és hátfal, bár nem tudom, hogy ez valóban leszedi-e a dzsuvát a belsejéből. Teleszkópos sütősín is kell, szóval nem az alap változatok érdekelnek, de persze feleslegesen sokat sem akarok költeni rá. Az ilyen elforgatós-besüllyesztős gombok viszont idegesítenek...
Mosogatógépből 12 terítékeset ajánlottak eddig, mert bár két főre kell, de a nagy edények, tepsi nem fér bele a kisebb fajtákba. Kérdés viszont számomra, hogy vízfogyasztásilag, hatékonyságban hasonlók ezek már mind? És a vízhálózathoz való kapcsolódásuknál mennyire van esély arra, hogy mondjuk elromlik és elárasztja a lakást? A mosógépnek mindig elfordítjuk az elzáró csapját a falon, mosogatógépnél ez gondolom nem működik, és ez kicsit idegesítő.
-
Ariadne
őstag
válasz Flashcash #2366 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanilyenem van (46000 ha jól emlékszem), és jól dolgozik most már két éve, semmi gond vele. Nagy előnye, hogy ki lehet szedni a mosószertartóját és elmosni, így nem lesz észrevétlenül és kimoshatatlanul fekete penészes, ahogy egyébként minden felültöltősnek a mosószertartója.
HoReSz1975: Még egy ellenszavazat Fagor, Indesit márkákra és Aristonra is, mert az ugyanaz, mint az Indesit. És egy pozitív szavazat AEG-re, mosógép teljesen jó. A hűtő is AEG, azzal annyi a bibi, hogy kezdetektől engedett a fagyasztó ajtaja (penészedés), de hülye voltam és nem csináltattam meg garanciában... Ahogy nézem, hogy már cseréltethetek rajta ajtót, de persze ha nem vagyok lusta, ezt elkerülhettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Régebben víz, most talán jégcseppek az én AEG-emben is vannak ugyanott, viszont az teljesen jól működik. Hőmérsékletet még nem mértem benne, de normálisnak tűnik, és alig megy. Némi kurtyogása (ez jó kifejezés, tényleg ilyen hang) ennek is van, de az a kezdetektől (most két éves), elvagyok vele.
Jó lenne tudni azért, mi az oka, mert most már engem is kezd aggasztani...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Ace Ventura #2300 üzenetére
Mondjuk ha használtan vetted, akkor először érdemes lenne kérdőre vonni az eladót. Mivel úgy látszik, hogy eleve hibás, ezért nyilván nem véletlenül adta el... El kellett volna mondania neked, hogy milyen hibája van, így elvileg neki kellene fedeznie a javítás árát, minimum.
-
-
Ariadne
őstag
válasz makimano #2158 üzenetére
Ühüm, látom egyetértünk. De elsőre én is azt hittem, hogy ecetszagú lesz. Igaz nálunk elkerülhetetlen volt, mert a felülnyitós mosógépek nagy betegsége, a penészedő és kitisztíthatatlan mosószertartó miatt volt szagos, de még ezt is megoldotta egy időre. Azóta olyat vettünk, aminek szét lehet szedni teljesen a mosószertartóját, mert nem az az ajtón lévő egybeöntött műanyag cucc, hanem eleve két darabból áll.
-
Ariadne
őstag
válasz canniball #2155 üzenetére
A fura az, hogy nem lesznek ecetszagúak, és a mosógép sem, főleg mivel ki is öblíti persze utána. Egyszerűen szagtalan lesz. És igen, egyszerűen talán egy teljes liternyi 20%-os ecetet beleöntöttünk, aztán hajrá. Barátom vegyész, ő mondta. Nem szedi szét a mosógépet és nem is hagy szagot, nyugi. Déd- meg ükanyáink is használták már szagtalanításra-vízkőtlenítésre.
mod: Egyébként vízforraló vízkőtlenítésére is jó, beleöntesz valamennyit, hagyod állni egy ideig, majd felforralod, kiöblíted, és ki is jön a nagyja.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz makimano #2147 üzenetére
Ez egy nagyon bájos javaslat volt, komolyan tetszik. És mellékesen még lehet meg is oldaná a problémát.
Én tömény ecetből egy litert belelocsolva az üres mosógépbe, majd magas hőmérsékletű programmel átmosva a gépet tudtam szagtalanítani, persze direkt rövid programva állítva, hogy pl. ne centrifugáljon feleslegesen, csak álljon kicsit meg menjen át rajta. Szagtalan lett egy időre.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Szerintem is a szélesebbet, ha nem 60x60-as a teteje, akkor nem fog elférni kényelmesen két nagyobb fazék egymás mellett. Tapasztalat, sajnos ezek a beépíthetőek mind (legalábbsi amit láttam) olyanok, hogy csak az egyik oldaluk 60 cm, a faltól mért kiterjedésük kevesebb, ezért nehezen tudok egyszerre levest és tésztát is főzni.
Ja és érdemes figyelni, hogy a két legnagyobb rózsa belül legyen, mert veszélyes a nagy edényeket kívülre tenni és egy nagy levesesfazékon átnyúlkálni pl., hogy megkeverd a kis edényben fővő cuccot belül.
-
Ariadne
őstag
válasz philoxenia #2135 üzenetére
Ez viszont így igaz, de csak azokon a területeken, ahol egyébként földgázkút van és abból is nyomatnak a rendszerbe. Az eltérés lehetséges mértéke viszont ilyenkor is szigorúan meg van adva, szóval hatalmas eltérést nem jelenthet. Na meg ugye amúgy is GJ-ban megy a számítás, nem m3-ben, vagyis ha kisebb a fűtőérték, kevesebbet is fizet az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
mig gaznal elegge a szolgaltatora vagy utalva, sutesi ido nagyban fugg attol, hogy eppen mennyire higitjak a gazt
Na hadd ne kelljen huszadjára is leírnom, miért lehetetlen ez, "csak" fizikai, pénzügyi és technológiai okai vannak együttesen. A valódi ok koszos készülék/alacsonyabb hőrmérséklet, stb. És ezt első kézből tudom, a munkámhoz kapcsolódik.
-
Ariadne
őstag
Igen, ezekhez állványt kell gyártani, akkor marad az egybeépített. Márkában nekem a Teka volt szimp konkrétan tűzhelyileg, de nem tudom, egybeépítettjük milyen van. Úgy általánosságban háztartási márkákból AEG, Bosch nekem bejött. Nagyon olcsókat biztos nem érdemes venni, egy ilyen low cost kombinált tűzhely volt a lakásban, amivel vettük, és iszonyú sokat fogyasztott (elektromos alul-felül), hivatalosan a hálózat sem bírta... A fogyasztást meg kell nézni, hogy az elektromos hálózat is elbírja-e, ez fontos.
mod: A légkeverés lehet ez így háztartási szinten, nagyon hasznosnak tartom, klassz piros sült csirkét lehet vele készíteni pl..
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Philoxeniával pont egyetértek. Gyakorló háziasszonyként (izé, házinőként, vagymi ) mondom, hogy érdemes szerintem is elektromos sütőt és gáz főzőlapot beszerezni, lehet simán beépíthetőt is, amit egymás fölé építesz be, aztán ha lesz nagyobb átalakítás, még mindig variálhatod. Az elektromos sütő sokkal jobban szabályozható és használható. De létezik "egybe" sütő-főzőlapból is olyan, ami felül gáz és alul elektromos.
Nekem egy beépíthető Teka főzőlapom van jelenleg (még nincs kész a konyhám), és bár arra ügyeltem, hogy a nagy rózsák legyenek belül (életveszélyes szerintem, ami másmilyen), de sajnos valóban keskenyebb, mint a régi fajták.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Monya78 #2102 üzenetére
Ha ma (vagyis tegnap) vetted, akkor három munkanapon belül érdemes visszavinned azzal hogy csöpög, kötelesek adni egy másik ugyanolyat, remélhetőleg tudnak is, ez a legegyszerűbb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Igazából ha nincs különösebb ok, hogy valami spéci kelljen (mint nálam a porallergia), akkor DeFranco véleményéhez csatlakoznék - legyen márkája (ne Nethaus meg hasonlók, hanem rendes), és legyen olcsó. Úgyis hamar halnak az ilyen cuccok.
mod: Porzsákosoknál viszont nézni kell azt is, hogy van-e szöveg porzsákja, és az mennyibe fáj, vagy ha cserélhetős, az mennyibe kerül. Régebbiekhez néha már nehéz szerezni porzsákot, én ezért sem akartam olyat. A vizesektől meg állítólag eltömődik a vécé, de ezt csak hallottam, szóval akár városi legenda is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Porzsák nélküli, HEPA szűrős (kis szivacsszerű cucc, nem engedi vissza a kis porszemeket a levegőbe) Electrolux Cyclone XL-em van, és nagyon kellemes jószág. Erősen szív, porallergiásként sem tüsszögök tőle és tetszik, hogy mivel nincs porzsákja, ezért a műanyag gyűjtőjéből csak ki kell öntenem a port meg a porcicákat a kukába, nem kell ott porolgatni a porzsákot...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #2087 üzenetére
Amire még jók az ilyen rövidek, azok az edzőtermi cuccok, meg úgy általában sportolásnál használt dolgok, mert azokba egyszer izzad bele az ember és úgyis mosni kell. 30 perces program nélkül nem tudnék élni, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz parker75 #2083 üzenetére
Hú, ez meredek, nálunk (AEG felültöltős) 30 fokon félórás, 40 fokon azt hiszem 35 perces a legrövidebb program, de van egy óra körüli és még hosszabb választási lehetőség is. Furcsa, hogy egy gépen csak ennyire hosszú programok legyenek, nem is tudom, hogy tervezhették ilyenre...
-
Ariadne
őstag
válasz jerry311 #2069 üzenetére
Mondjuk egy egyébként ipari méretekben ezzel foglalkozó céget érdemes megkérdezni szerintem, mert ők legalább nagyobb eséllyel nem kamu dolgokkal foglalkoznak. Kamu vízszűrő meg tisztító cuccokra kevés nagy cég ruházna be. Legalábbis remélem.
Integra: Arra nem gondoltál esetleg, hogy merész húzással írj/felhívd a vízszolgáltatót, hogy van-e ötletük, mit használhatsz? El tudom képzelni, hogy van, végülis a vízkövesedés megelőzése teljesen reális igény.
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2058 üzenetére
Barátom, aki vegyész azt mondja, mind kamu szöveg. Megmutattam neki a második linkeden lévő ábrát, nagyot röhögött rajta... Csak most visszament zombikat ölni, így nem tudtam részletesen kikérdezni, de ha sikerül, szólok.
Az rémlik, hogy egyetemen az egyik oktatójuk vízmániás volt, olyan szinten, hogy amit lehetett kapni ilyen csodaszűrőket, megvette és szétszedte. Mindben csak egy egyszerű szénszűrő volt, ami íztelenné és szagtalanná teszi a vizet, de tisztítani max a nagyobb kosz szemcséket tudja."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz tibi666 #2048 üzenetére
Ezeknél jobb szerintem a kontaktgrill, mert kevesebb helyet foglal, és ha összehajtva használom, akkor két oldalon süt egyszerre, ezért gyorsabb és nem szárad ki annyira a cucc rajta. Széthajtva tartottunk már grillpartit is vele, úgy dupla a felület, akkora, mint egy "rendes" elektromos grillnél. És ugyanazt a munkát végzi.
-
Ariadne
őstag
válasz tibi666 #2043 üzenetére
Kérdés, melyik típusra gondoltál, van egyrészt kontaktgrill, ami rendes hús grillezésére tökéletes, gyors, kis helyen elfér, ennek ellenére partit is lehet tartani vele (szétnyitható), másrészt pedig vannak az összehajtós melegszenyó sütők, többféle betéttel, de ezeknél nekem van némi kételyem, hogy biztosan képes-e megsütni egy valódi nyers húsdarabot, igaz nem próbáltam.
De arra, amit leírsz, szerintem egy bármilyen összehajtós szenyósütő plusz Integrával egyetértve egy tefal piros pöttyös serpenyő tökéletes.
mod: Az olajat szintén gyűlölöm, ezért egyilyen párolóra fenem a fogam. Csak hát nem egy olcsó dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Meglepő, de tényleg ilyen márkás kapcsoló (azt hiszem, ez a neve ennek az alkatrésznek) van nagyon drágákban és nagyon olcsókban is, ettől lesz biztonságos, az árkülönbséget pedig csak a design adja. Láttam valami húszezer forint körüli árú, csodaszép forralót is noname kapcsolóval, amit visszahívott a fogyasztóvédelem, mert a vizsgálatok alapján életveszélyes volt...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz evikeee #2022 üzenetére
Szerintem elég végiggondolni, hogy mennyi valóságalapja van az átlag teleshopos reklámokban állított dolgoknak. Nem valami magas százalék, az biztos. Barátom vegyész, csak röhögött a reklámján egyszer, teljesen kamu az egész.
-
Ariadne
őstag
Dehogy mosom mindegyik után, csak amikor olyanom van, időnként. Annyira azért nem szív magába rengeteg port. És nem büdös a levegő tőle, miért lenne? Ugyanolyan porszívó, mint minden más. Adnak hozzá egy pluszfiltert is eleve, de szerintem évekig megleszek az elsővel is gond nélkül.
-
Ariadne
őstag
Ilyenem van most egy éve. Mosható hepa szűrős, vagyis a nagyon finom port fogja fel, ami egész selymes szárazon, viszont fekete levet mosol ki a hepa szűrőből, ami tkp egy spéci fekete szivacs. Allergiás létemre is tudok vele porszívózni tüsszögés nélkül, ami nagy szó, kedvelem.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Kérdés az is, milyen márka. Mert pl. az Indesit szerelőitől alapban nem szabad sokat várni, csak ismerősök közül többen panaszolták, milyen trehányul és lassan dolgoznak. Fontos, hogy amiről csak lehet, kérj papírt az eljárás során, mert ugye szó elszáll...
-
Ariadne
őstag
Abszolút garanciális. Nézd meg, hogy az adott gyártónál mennyi a jótállás, ha többet vállal egy évnél, akkor tiszta sor. Ha csak egy évet vállal és a vásárlástól ezt túllépted már, akkor viszont Ptk. és szavatosság alapján javítsák meg ingyen.
Persze kötözködhetnek, és valóban igaz, hogy szavatosságnál már ha kétséges (!), akkor neked kell bizonyítani, hogy ez gyártásból eredő hiba, és nem te okoztad. De egy ilyen hibánál azért a realitások talaján mozogva nem kellene hogy kételkedjenek ebben..."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
#1980-ban írtam is, az utasításában is benne van, hogy folyékonyat ne használjunk előmosásnál. Normál mosásnál lehet beletölteni is meg golyóba töltve beletenni is, de persze kifolyik (írja, hogy ezeknél azonnal indítsd el).
Nálam nem gond, mert nem előmosok és nem használok folyékony mosószert, szerintem a hagyományos jobban mos és nem hajlamos annyira beledzsuvásodni a tartóba, mint a por.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #1981 üzenetére
Eddig csak olyannal volt dolgom, amit nem lehetett rendesen kitisztítani... Fagor, Indesit, és szinte minden felültöltősnél ha több éves és megnézed a fedélre rögzített műanyag mosószertartón az öblítőszertartó rekeszt, konkrétan belenézel, akkor látod, hogy csupa dzsuva belül, gyakorlatilag penészes. Még ha minden mosás után elöblíted, és hígított öblítőt használsz, akkor is ilyen lesz, és kb. endoszkóppal lehetne kitisztítani csak. Az Electrolux/AEG gépeknél viszont fogom kiveszem az egészet cakkpakk, szétszedem porcikáira egy mozdulattal, és a belsejét is ki tudom mosni, így mindig tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Fagor, Indesit szintén rozsdásodik, AEG van most, egyelőre jól viselkedik, és kivételesen kiszedhető és kimosható a mosószertartója (felültöltős), viszont a folyékony mosószert nem szereti.
-
Ariadne
őstag
No már csak a koszos ruhákat automatikusan magába vonzó feature kellene, és kész a tökéletes mosógép. Zokni pároztatás meg nem is igazi gond, amíg nem egy négy-öt fős családra kell valakinek mosnia. Négy lábnyival még én is boldogulok egyelőre.
-
Ariadne
őstag
válasz stangli #1962 üzenetére
Electrolux Cyclone XL, nekem bejött, pedig porallergiám van. A port ugyanúgy kifújja elvileg egy porzsák nélküli is, a lényeg a hepa szűrő, ha ilyen van benne (ebben igen), akkor az megfogja a finom port és nem engedi ki. Vizeset nem akartam, azt hallottam, hogy hosszabb idő alatt eldugíthatja a vécét a sok sáros szmötyi...
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #1953 üzenetére
Azért szívja ki, mert no frostos. Ami szerintem teljesen felesleges hűtő résznél, fagyasztónál elmegy (az ember úgyis kitörölgeti évente egyszer, azzal már megvan a leolvasztás is). Többet fogyaszt emiatt a gép, én pedig fogyasztás alapján döntöttem.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz macikos #1948 üzenetére
Electrolux porszívót és AEG hűtőt, mosógépet vettem, ez utóbbiak 100k körül voltak (per db ), és eddig semmi gondom egyikkel se. A többi márkával nincs tapasztalatom, kivéve a rozsdásodós Indesit mosógépet meg most hogy mondod, egy Fagor is volt, ami rozsdásodott. És a két mosógép egyikét sem én használtam ideje nagy részében, szóval az én hanyagságom kizárható az okok közül.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz macikos #1945 üzenetére
Ariston: a szervizük kritikán aluli, az Indesittel együtt, egy márka. A mosógépeik pedig rozsdásodnak.
mod: Csúcs a Miele, alatta Bosch, AEG talán, azután a többi, persze ez valamelyest szubjektív is. Candy és társai az alja...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ariadne
őstag
válasz xcbiker #1935 üzenetére
Egy szavazat electroluxra, elvileg kell legyen hozzá alkatrész, mert ha jól tudom, itt gyártják, másrészt meg jó és nem drága. Egy cyclone XL-em van, nem vizes ugyan, de egy tartályba köpi a port, nem kell zsákkal vacakolni, no meg hepa szűrős, szóval porallergiásként ez az első porszívó, amivel tüsszögés nélkül tudok porszívózni. Kb. egy év használat tapasztalata.
mod: Ja ami még tetszik, nem tudom, általános-e: fokozat nélkül tudom állítani a szívóerejét, a tartályában pedig van egy műanyag szűrő, ami miatt nem nyeli le a zacsikat meg elejtett és beszívott kis tárgyakat a motorig, hanem összegyűlnek benne egy külön rácsos részen, és ha fontosabb dolog, a porban turkálás nélkül egyszerűen ki lehet venni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Nem értem, mi bajotok az LG-vel, nekem is és szüleimnek is grillezős LG van, amióta az eszemet tudom, soha semmi baja nem volt egyiknek sem. Az enyém az ajtón füles húzós megoldás, szülőké gombot nyomós és kirúgós. Meg kell mondjam, az utóbbi sokkal praktikusabb, amikor mondjuk egy tányér levessel a másik kezében pilinkázik az ember...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Nem vagyok szakember, de ha ilyen sokat fogyaszt, akkor tippre régi bojler, és ezer éve (vagy soha) nem volt még vízkőtlenítve a belseje. Talált?
Ha ez a gond, vannak szakik, akik elvégzik pár ezer forintért ezt a munkát, de kisebb elektronikás tapasztalattal házilag is kivitelezhető. Nálunk több évtizedes használat után olyan két vödörnyi vízkő jött ki a bojlerből, azóta vígan él és melegít tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Szerintem mindkét márka elég nagy ahhoz, hogy jó legyen. Ha jól tudom, belül azért ezek nem túl szofisztikált szerkentyűk, szóval az óccsó kínain felül azért kb. hasonlóan megbízhatónak kell lenniük.
-
Ariadne
őstag
Philips és Moulinex, mindkettő teljesen jól működik. Pontosan nem tudtam megtalálni az érintett példányokat a neten, a Philips fehér, zöld felirattal meg gombbal, a Moulinex meg érdekes egybeöntött burkolatú, alul hullámos, teljesen fehér.
Szerintem csak annyi a lényeg, hogy normális márkát vegyél, amire van garancia is (Hausmeister, Sencor meg hasonlókban nem tudok bízni). Media Marktban is vannak "sajátmárkás" cuccok, hú a márkanév most nem jut eszembe, régebben ilyen piros dobozban voltak, és kenyérpirítótól vízforralóig volt belőle minden. A vízforraló konkrétan életveszélyes volt, a fogyvédelem visszahívta...
mod: Hupsz, tetején pirítással nincs tapasztalatom, őszintén szólva nem is tudom, tud-e a mieink közül valamelyik ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Hideg zsíroldó a kulcsszó. Ezek az inox tisztító bigyók csak csilivilizésre jók, a nagy munkához csak a brutális hideg zsíroldó a jó. De súrolni azt is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz DeFranco #1888 üzenetére
Minden Indesit rozsdásodik, nem ajánlanám senkinek. A miénk is ugyanezt csinálta, és mások is erre panaszkodtak. Szervizzel meg egyik barátnőm hónapokig szenvedett, ennyi időbe telt alkatrészt szerezniük. Látatlanban mondták, h x alkatrész kell, várjon egy hónapot, aztán akkor kijött az ember, jééé mégsem ez a baja, másik alkatrészt kell rendelni, megint egy hónap... Szóval az Indesit/Ariston vonal nem nyerő.
-
Ariadne
őstag
válasz tomcsi23 #1878 üzenetére
Csere 60k?! Nincs 40k egy új Z80-as, bármelyik nagyáruházban lehet kapni, ennyit kér a felszerelésért?
mod: 35,5k-ért is van...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz tomcsi23 #1875 üzenetére
No akkor majd a szakik megmondják pontosan, de tavalyi lakásfelújításból okulva simán el tudom képzelni, hogy menthető lesz.
Na mondjuk a mi előző tulajaink bérlőinek sikerült megölni egy Hajdút, a szaki is azt mondta, hogy ezt azért nehéz összehozni (azt valszeg üresen bekapcsolhatták, tönkrement a belseje).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen videókártyát?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Tefal turmixgép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest