Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibor
addikt
válasz huskydog17 #2835 üzenetére
Kellet nekem hozzászólni Nagyon úgy néz ki most döglik meg a mosogatógép mellettem.Az előbb legalább 5l vízet nyomott ki,valamint a program sem akar tovább menni Sőt teljesen mindegy neki,be vagy kivan kapcsolva.20020217-i gyártmány ami 9 év használat.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz huskydog17 #2833 üzenetére
Szvsz inkább 12 terítékes. Mi is először a 9 terítékes gépeket néztük mivel csak ketten vagyunk, de aztán akcióban kifogtunk egy Bosch SGS53F02EU-t és azt kell mondjam jól jön a nagyobb méret (főleg ha nagyobb lábasokat kell belepakolni vagy vendégek vannak).
Fogyasztására azt írják 14 l víz / 1.05 kWh energia 50 °C-on, de mi leginkább 35 °C-on használjuk mivel így is szépen elmosogat, ráadásul jóval rövidebb idő alatt (kb. 2,5 óra vs. 0,5 óra) és bár nem mértem, de gondolom ezzel együtt (ha nem is arányosan de) csökken a fogyasztás is.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Integra
titán
tudom, ezért mondtam, hogy min múlik igazából az ár.
a diffi annyi, hogy az egyik 45cm a másik 60cm-es beépítésű, a 60-ast sok helyen könnyebb beépíteni. ha hosszú távon gondolkozik az ember és van hely, mindenképpen a 60-as javasolt, jobban pakolható. ráadásul az víz és energia fogyasztása is azonos. szerintem[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #2835 üzenetére
A rendelkezésre álló anyagi keret mennyiségét majd csak pénteken fogom megtudni. Ha úgy adódik, hogy max. 80k, akkor szerintem 12 terítékes lesz majd a befutó, az öblítő és sóhiányt jelző LED-ek úgy gondolom meglehetősen fontosak, így azokra igényt tartanék.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
csibor
addikt
A tálcák fixek vagy állíthatóak?Ez a felhasznált sokban befolyásolja,legalábbis nálunk.Mi olyat vettünk ami bizonyos határok között mozgatható.Ha arról van szó,akár teljesen teletudjuk rakni tányérral,vagy lábassal.
-
Integra
titán
válasz huskydog17 #2831 üzenetére
ezek ma már standard adatok, úgyhogy ezzel számolj nyugodtan. 9 teritékes mosogató gépeknél, amelyek 140-160ezerbe kerülnek, van ami 13 és van ami 11 literrel mos, energia felhasználás szintén 0.8-0.7 között van. úgyhogy nem ezen fog múlni.
összeszerelés, felhasznált anyagok, fém alkatrészek mennyisége, zaj, beépitettség mértéke, jótállási idő, ezeken múlik, hogy mi mennyibe kerül.
vehetsz a+++++++++++++ gépet is, csak kérdés, hogy megéri e.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #2830 üzenetére
Közben úgy látom - az internetet böngészve -, hogy mosogatógépeknél nem igazán létezik, vagy legalábbis nem kapható sehol olyan modell, amely A+ vagy magasabb besorolású energiaosztályba tartozna. A sima A kategória dominál szinte mindenhol, ezért ez is megfelelő lesz.
Az előző hozzászólásban linkelt modell energiafogyasztása kb. 0,8 kW óránként, ami megfelelő, ennél magasabb ne is legyen. A vízfogyasztásnál 13 liter van megadva, ami szintén nem rossz. Ez a termék 70-80.000 Ft között mozog. Van olyan termék, amely ugyanebben az ársávban mozog fejlettebb fogyasztással? (Én nem hiszem, de a biztonság kedvéért megkérdezem )Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
csemberlen
őstag
válasz huskydog17 #2797 üzenetére
Szerintem forditva ülsz a lovon. Te fogtad ki azt a 10 ből 1 készüléket amivel nincs gond.
Ismerettségi körben családi körben még senki se dicsérte a wörpult.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Integra
titán
válasz huskydog17 #2794 üzenetére
szerintem vegyél whirlpoolt, kurva jó gépek.
de ne követelőzzél, hogy mások meg támasszák alá neked statisztikával meg kutyafaszával, hogy miért nem whirpoolt vesznek. guglizzál, ird bele hogy whirpool mosogép meghibásodási statisztika....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
csemberlen
őstag
válasz huskydog17 #2789 üzenetére
élettartamúk rövid, és azon belül közeli kapcsolat alakul ki a szerelő, és a gazdája között..
Persze ez az összes olaszra igaz ami fut hazánkban.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Integra
titán
válasz huskydog17 #2784 üzenetére
no, nálam így néz ki:
mosógép - miele,egyértelmű
hűtőgép - liebherr - mivel a miele-nek ők gyártják a hűtőket, egyértelmű
főzőlap - teka indukciós
elszívó - teka 90 cm-es
sütő - végülis siemens lett, mert egy mikro-sütő kombó lett a befutó.
gőzpáróló - szintén siemens
mosogatógép - bosch
whirpool nálam absz kuka kategória.
ha gránitlapozol ekkora felületen, én nem adnám az általam említett márkák alá a helyedben, kell legyen kereted komolyabb gépészetre is, mint egy whirpool. látható, nem vagyok márkabuzi (kivéve a miele), azt válogattam össze, ami az igényeimnek a legjobb és ki tudom fizetni.. siemens kifejezetten antipatikus, de a termékei jók, náluk találtam meg azt ami jó áron van és pont megfelel. amúgy frankók, csak szokni kell, inkább a bosch nevet szeretem, na nem mintha a bosch-siemens-aeg nem ugyanaz lenne..
a mosógépnél meg külön megjegyezném, hogy utazhatsz a legkevesebb vizet és áramot használóra, ha cserébe a ruhád nem lesz megfelelően tiszta..[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nos, ezzel azért nem értek egyet, mert energiaosztály szempontjából ők nyújtják a legfejlettebb eszközöket
Ez nem annyira egyertelmu.
Vegyuk pl. a legcsilivilibb felultoltosuket
AWE9630: A++, 1200-as centrifuga, 6kg toltet, 55l viz, 0.9kWh, 51dB/75dB
Kb. annyiert van az
Electrolux EWT136540W: A++, 1300-as centrifuga, 6kg toltet, 45l viz, 0.9kWh, 53dB/74dB
En 3 eves, A+-os EWT13620W-mre irnak 46l vizet, 0.93kWh aramot a szabvany tesztprogramra.Mondjuk az rohej, hogy az Electrolux magyar oldalan meg mindig a 2008-as modellek vannak kint, pedig volt egy apro rancfelvarras 2009-ben a replace(name, 'EWT', 'EWTS')-en felul: lecsereltek az egy ujjal felfele nyithato kilincset egy sokkal nehezebben nyithatora.
(Sok ertelmet nem latom, mivel amugy is van gyerekzar a mosogepen, nem lehet kilinccsel nyitni, ha megy a program.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Na ja, csak szervizelni kell, marpedig a mostani Whirlpoolokat szidjak, mint a bokrot emiatt, akkor hajadrakenheted a megsporolt viz+villanyszamlat
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Biomokus
tag
válasz huskydog17 #2771 üzenetére
Köszi, én is pont az említett Samsungot néztem ki.
Az A+ teljesen jó, 40 litert ír vízfogyasztásra. Édesanyámék 27 éves Hajdúja valami 150 littyót zabál mosásonként.Üdv: Biomokus
-
Biomokus
tag
válasz huskydog17 #2768 üzenetére
Köszi az infókat! A keskenyt arra értettem, hogy csak 45 cm mély legyen kb, és ne 55-56 cm. Amit eddig tudok, hogy Indesit nem kell, illetve az Electrolux-okat sem dicsérték agyon. Bosch-ban nem láttam keskenyt, AEG,Siemens drága nekem jelenleg.
Üdv: Biomokus
-
Biomokus
tag
válasz huskydog17 #2760 üzenetére
Köszi a segítséget! Annyit elfelejtettem, hogy csak keskeny kivitelű jöhet szóba, csak az fér el. Mi alapján mondod, h ez a Whirlpool a legjobb? Van vele tapasztalatod?
Köszi!
Üdv: Biomokus
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Nyaralás topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen videókártyát?
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest