Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
A Haier a _vilag_ legnagyobb feherarugyartoja, szoval nem biztos, hogy van alapja a felelemnek (nekunk amugy pont Haier mosogatogepunk van, valami 50-60e Ft volt kb. tizenot eve, kicsit hangos, egy oravezerlo motor volt eddig a baja (sk. csereltem 1500 volt a bontott), meg az ajtonyitas-erzekelo kapcsoloja fekudt el tavaly (ebbe lusta voltam eddig belevalot venni, direktbe van kotve egy nem belevalo kapcsoloval). Szerintem a vilagbol kimegy majd.
-
ph2012
senior tag
Panel lakás 18 nm-es nagyszobájába légkondit szeretnénk majd csináltatni. Milyen típust tudnátok ajánlani? Van szakértője ennek itt?
-
törölt tag
válasz ribarszki #42593 üzenetére
Ebben sajnos igazad van. Ha más nem, el kell gondolkodni azon a műsoron, ami talán RTL klubon van Cápák között címmel. Egy baromi jó ötlete volt a manusban, a felvágottak végére egy lezáró herkentyű, ami megakadályozza a barnulást. Megkérdezték tőle, hogy mennyi az élettartama? Kb. 1-1,5 év biztos ezt válaszolta. Az nagy baj, mondták a cápák! Egyszer megveszik, aztán 1,5 évig mit ad el? Ugyanez a helyzet pl. a háztartási gépekkel is. Fenn kell tartani a céget, az nem megy eladás nélkül. Sok cég, sok termék és a vásárlói kör viszonylag stabil. Mi a teendő? Csökkenteni az életciklust. Van olyan cég/cegek, akik olyan embereket foglalkoztatnak, akik csökkentik a termék életciklusát. Meg nem mondom melyik tv műsorban láttam.
-
BBéci
legenda
válasz ribarszki #42593 üzenetére
Ebben van igazság. Az egyszerűbb hibákat érdemes sk. megjavítani, ha kapni hozzá alkatrészt.
Az Electrolux porszívófejet megjavítottam egy piti összegbe kerülő fiber tömítőgyűrűvel. 9000 forintért akartak adni komplett újat. 7-8 alkalommal használtam, egyelőre remekül működik. Sőt, jobban szív, mint korábban, mert a plusz - kettő helyett három - merevítés egyáltalán nem engedi behorpadni a gumiarmonikát.
Gorenje sütőhöz megvettem a fűtőszálat, sk. cseréltem ki.
Leo kerti szivattyúmból kijött a füst, ahelyett vettem Pedrollo-t, mert korábban is az volt a vágyam, de sajnáltam rá a pénzt. Aztán 1300 forintért vettem a Leóba kondenzátort, csak annyi volt a baja, most tartalékként pihen a fészerben.
Már említettem, hogy a Junkers cirkót is én javítottam meg, 15000 Ft volt az alkatrész, plusz 2000 az oda-vissza út. Nem 100000, amennyit egy kedves szerelő mondott telefonban.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
Tök mind1 mi volt 97-ben. Teljesen más világ és más hozzállás volt. a 2001-ben vásárolt Whirpool !! mosogatógép hibátalnul dolgozik szüleimnél. (18éves és sosem látta szerelő). De mondhantám a 2000-es Samsugn No-Frost hűtőt, vagy a 1992-es Goldstar mikrót.
Na ezt felejtsd el. Igaz ma arányaiban sokkal-sokkal olcsóbban kapsz műszaki eszközt, de ennek ára van. Az ára pedig a tartósság. Én kukáztam LG Total NoFrost hűtőt 4év után palást lyukadás miatt. 5 éves Samsung mosogatógépet. 6 éves Fagor mosógépet aminek lerohadt a teteje, meghülyült az elektronikája. Nem sorolom. Más világ van, fogyasztói társadalom.
(Hívtam egy régi szerelő ismerőst, hogy baromira visít a 3,5 éves Gorenje hőszipkás szárítógép. Azt mondja, hogy teljesen felszámolta a kisgépjavítást, csak nagyipari klímákat javít, semmi mást. Mondom ajánljon mást szerelőt a környékről. Erre azt mondja, hogy az összes szerelő ismerőse visszaadta az ipart. Mert nem éri meg javítani a gépeket. Kiszámolja az óradíját, a cserealkatrész árát, bemondja az árat, majd a vevő közli, hogy jaaaa akkor annyiért vesz új gépet. Gondold el mennyi volt régen egy Energomat mosógép? 2 havi kereset? Ma mennyi egy alap mosógép? 1 heti kereset? Azt megérte javítani, és lehetett is javítani, ma pedig újat vesznek. Ez van.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #42576 üzenetére
1997-ben vásárolt AEG SUN porszívóm a mai napig hibátlanul működik, a gégecsöve szakadt ki, azért vettem 2016 áprilisában egy új gépet. A réginek a csövét szigetelőszalaggal befoltoztam, azt használom a kertben autó takarításhoz. Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy mai porszívó 3-4 év után bedögöljön.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz peppe79 #42589 üzenetére
Nem ismerem a márkát, így véleményt se tudok mondani. Eddig élet során vettük amin jónak tűnt, de nem tudatosan kerestük. Az első porszívó amit igen, az a Sencorunk. A mosógép is ilyen volt. Mindenki WP-t vesz, tuti jó, hát fenét. Illetve baj nem nagyon volt vele ha jól emlékszem, csak a rozsda teret nyert és nem is kicsit.
A Samsung vásárlás előtt már szétnéztem itt. Majdnem használt miele lett, de elvetettük, pedig majdnem. Még szerencse, mert most derült ki, hogy nem tudtuk volna bevinni a helyére. Az AEG egy vészforgatós megoldás, nem volt Beko a MM-ben amit kinéztem. Candy, Gorenje tetszett a nejemnek, azoknál jobbnak gondoltam.
sájomi roboton gondolkodtam, de reálisan felmérve a terepet, elvetettem, a 15cm-es szinteltérés egy picit magasnak tűnhet neki, hogy felugorjon rá -
peppe79
senior tag
válasz #32577792 #42587 üzenetére
A porszívó, egy 30 éves Vorwerk. Illetve, a múlt héten lecseréltem egy fele annyi idős Vorwerk állóporszívóra. Nem volt semmi baja a réginek, de a hamarosan érkező Xiaomi robotporszívó miatt már csak kiegészítő szerepe lesz, arra meg bőven elég egy kis(ebb) helyet foglaló állóporszívó is. Motoros fejből van itthon 4 is, a legutóbb vásárolt egy EB360-as típus. Használtan néha nevetséges áron hozzá lehet jutni: én 22 ezerért vettem kompletten, a porszívóval együtt, plusz 5,5 ezerért sikerült kapnom vadi új keféket. Ebben a márkában eddig még nem csalódtam.
-
peppe79
senior tag
válasz #32577792 #42587 üzenetére
Nálunk lényegében a konyha csak Elux nagygépekből áll. Amivel nem merült még fel semmilyen probléma, az a gázfőzőlap, de ott tulajdonképpen nincs is, ami nagyon meghibásodjon. Persze a feliratok, piktogramok már lekoptak, és az inox felület is szép karcos, de ez márkától függetlenül, szinte minden főzőlapnál így van.
Az Elux beépíthető sütő már problémásabb: az első években álom volt vele a sütés, aztán mostanában előfordul, hogy gond van a beállított hőfokkal. Egy olcsó, alap készülékről van szó, így ennek a javítására már nem szeretnék költeni, inkább eladom. A kombi Zanussi hűtőgép szintén egy olcsó modell. A működésével eddig nem volt gond, és szerintem az elkövetkezendő 4-5 évben sem lesz. Szerkezetileg viszont lehetne némileg igényesebb. Ami egy picit gáz, hogy a zöldséges fiókok nem egy sínben, vagy egy távtartón csúsznak, hanem a hűtőtér "fenekén", ami ezáltal elég szépen összekaristolódott. Remélem, hogy ahol van egy kis emelkedés, ott nem fog elrepedni a vékony, műanyag burkolat. A másik, hogy az ajtómágnes az egyik sarokban nem zár tökéletesen. Illetve a mélyhűtő fiókjai elég gyengécskék. A középső, legnagyobb nem is bírta a terhelést, és elrepedt. De ez egy 100 ezres hűtő, úgyhogy túlzottan nagy elvárásaim nincsenek vele szemben, és végül is műszaki probléma egyelőre nem merült fel. Ha eljön az ideje, hogy cserélni kell, azért arra figyelni fogok majd, hogy csak olyan hűtőt válasszak, aminek a mélyhűtő részében egyforma magasságúak a fiókok, a zöldséges fiókoknak van valamilyen csúszkája, és hogy az ajtókon legyen fogantyú. A többi hókusz-pókusz nem érdekel.
Amivel nagyon befürödtem, az az Elux mosogatógép. Amikor jótállási időn belül, 8 vagy 9 hónapos korában kijött a márkaszerviz embere, tulajdonképpen csak megerősítette, hogy ez a gép sajnos "ilyen" (nem használt csúnya szavakat, de a lényeget értettem).Viszont, őszintén szólva: arra azért nem vennék mérget, hogy ha a hasonló árfekvésű, konkurens márka gépeit választottam volna, azok valamelyikével ne merült volna fel probléma. Igazából, a gyári kibővített garancia lehet esetleg némi kapaszkodó, de legközelebb inkább a prémium háztartási gépek közül választok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz peppe79 #42585 üzenetére
Én sem ismerek minden márkát, azokról nem is nagyon mondok véleményt. Az elux csoport termékével van problémám, messze nem az a minőség, mint amit elakarnak hitetni a fogyasztóval. Az ügyfélszolgálat hozzáállása pedig ismert, vagy inkább ha így haladnak, hírhedt lesz.
Van Elux és csoporttermékem, tehát nem lehet azzal vádolni, hogy nincs és így mondom.
Nem vagyok márka buzeráns, tényleg sok márka van itthon.
LG és Samsung Tv, Samsung hűtő, Daewoo micro, Bosch mosogató, AEG mosógép, Elux kombi tűzhely, Beko szárítógép stb...
Ezekről tudok tapasztalatot, véleményt mondani. Ami nincs, arról nem. Főleg nem szapulok olyat, amit csak képeslapon láttam. Láttam miele gépeket szétkapva, csontra, majd összerakva, így láttam, hogy nem 5-9 évre vannak.
Milyen fejről, porszívóról írtál most egyébként? -
peppe79
senior tag
válasz #32577792 #42583 üzenetére
Nem ismerem a Sencort, így se jót, se rosszat nem tudok róla mondani. És ez valószínűleg a jövőben sem fog változni, mivel már megtaláltam a számomra ideális porszívót. Viszont egy dolog biztos: ha úgy adódna, hogy le kell cseréljem, tuti nem vennék olyat, aminek a csatlakozásai nem klikkesek. Nem is értem, hogy ez így 2019-ben, miért nem alap dolog egy porszívón. Utáltam, amikor például a szekrény lábánál megakadt a fej, és szétcsúszott a cső az illesztésnél.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Azt nem állítottam, hogy törvényszerű lenne az összes "kommersz" porszívó 2-3 évenkénti meghibásodása. De ha visszaolvasol például ebben a topciban, talán a "használható" porszívó a leggyakrabban felmerülő kérdés. Rengeteg ember szabadulna a régi készülékétől, és váltana egy megbízhatóbbra. Persze elképzelhető, hogy valakinek tényleg sikerül kifognia egy olcsó igáslovat, amivel maradéktalanul meg is van elégedve. De azért általában nem ez a jellemző. Meg ugye az igények is eltérőek.
-
törölt tag
válasz peppe79 #42576 üzenetére
Mi is használtunk sokfélét. Rakéta is volt közöttük, sok-sok-sok éven át.
Nekünk eddig ez vált be legjobban. Nyilván bosszús, ettől még sokan vannak, akik elégedettek. Az pedig, ha ennyi gépből 1 így járt, nem rossz gép. Az ára pedig kifejezetten mellé. Tisztában vagyok vele, hogy van jobb is tőle, én a miele-t tartom annak, az ára ellenére is.
A probléma ott van, amit leírtam. -
törölt tag
válasz Fred23 #42569 üzenetére
Ambiano konyhai robotgép 19,9k-ért az Aldiban 03.03-tól kapható, és kicsit komolyabbnak tűnik annál.
tomtyi Ez jogos. Az komoly, hogy utálja magát, de hogy ezért még fizetné is valaki, azt nem akarom elhinni. De minek állandóan trollkodni egy ilyen topikban(vagy ki tudja még melyik másikban), arra kereshetne más helyet is.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz ga_-bor #42574 üzenetére
Sziasztok. Ha az otthon melege programban olyan hűtőre adtam le az igényt, ami csak nem regisztrált partnernél van eladó (GSB760PZXZ), akkor mi a teendő?
Kinezel egy masikat, es azt veszed meg, a lenyeg, hogy teljesitse a leadotthoz kepest a megtakaritasi kriteriumokat. Ha meg ragaszkodsz a kinezett hutohoz, akkor bemesz egy nagy forgalmazohoz (celszeruen egy olyanhoz, amely mar ertekesitette korabban, mert nullarol belistazni meg a ket szep szemedert sem fogjak), amely arusit LG-t, es az osztalyos eladonak elsirod, hogy te ilyet szeretnel, tudnak-e szerezni, es ha igen, mondja gyorsan, hol kell alairni a vissza nem mondhato megrendelest. Valamint meg ezelott utanajarsz, hogy nem azert nem kapni mar a szokott helyeken, mert EOL-os lett idokozben.
-
törölt tag
válasz #40553216 #42577 üzenetére
Az aláírás az aláírás. Nincs abban semmi ellentmondás
Egyszerűen így van. Egyébként ha visszaolvasunk, éppen az ajánlott Elux márkáknak is vannak problémáik, ezt még az ajánló is leírta.
3 és fél év egy fogyasztói társadalomban éppen határeset. A porzsákos samsungunk ennyit se bírt ki.
De látod, ettől függetlenül, van amiben egyet értünk. Ha nekem is tönkre menne - most 3 éves - akkor én is azt fogok venni. Semmi esetre sem eluxot. De bízom benne, hogy addig még sok-sok év fog eltelni. -
Fred23
nagyúr
válasz blattida #42571 üzenetére
Köszi, gondolhattam volna! Akkor az összes ilyen gép meglehetősen lutri, mert bármikor jöhet egy hirtelen nagyobb terhelés véletlenül is; és persze célszerű akkor már egy nagyobb teljesítményűt nézni, talán az tovább tart.
Wow, talán nem is láttam még Krisna-tudatút itt a Prohardveren! Nem szeretem a vallásokat úgy általában, de a hinduizmust alapvetően csodálatosnak tartom, számomra a legszimpatikusabb hitrendszer, a Bhagavad-gíta pedig annyira nagyszerű szerintem, hogy kötelezővé tenném középiskolákban. Gondolkodásra ösztönöz.
-
peppe79
senior tag
válasz #32577792 #42575 üzenetére
Bárki is tenne ilyet, nem sok értelme lenne. Szerintem a legtöbb fórumtag vagy végigjárta a "ranglétrát", vagy beletörődött, hogy 2-3 évente új porszívót vásárol. Annak idején mi is ugyanebben a cipőben jártunk: egy rakás porszívót elfogyasztottunk, úgyhogy teljesen megértem az illető bosszúságát.
[ Szerkesztve ]
-
ga_-bor
tag
Sziasztok. Ha az otthon melege programban olyan hűtőre adtam le az igényt, ami csak nem regisztrált partnernél van eladó (GSB760PZXZ), akkor mi a teendő?
-
törölt tag
Szomorú, hogy csak eddig bírta a Sencor SVC. Boscht vagy Eluxot mondanék, utóbbitól az olcsóbb EEG szériából( itt van egy hasonlóról írás) valamelyik parkettafejes verziót: EEG42EB, és az EPF62IS is jár olyan fej, csak egy szinttel magasabb(EPF) kategória. Vagy ezekhez még azon felül + turbofejet is adnak.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Degeczi #42570 üzenetére
Te nyugodtan csinálhatnál egy vállalkozást "okos otthon építése" név alatt!
Annyi mindenre használod (és hogy nyugodtan megélnél belőle ha nem ebből élsz! ,gondolom nem )Teljesen őszintén mondom hogy ha én ennyire értenék hozzá simán megpróbálnám...
Nem támadás,inkább elismerés részemről én szívesen "alkalmaználak" egy komplett igény felmérés után!
-
Degeczi
nagyúr
válasz peppe79 #42568 üzenetére
+1
Ráadásul a vezeték nélküli csengő jelét a házautomatizálási központom is veszi, így a telefonon értesítést kapok a csengetésről akkor is, ha nem vagyok otthon (és további automatizálás is egyszerűen alakítható vele, pl. kapura irányított kamera felvételét rögzíteni)
Vezetékes csengő esetén mindez nyűgösebb lenne attól függően, h merre halad vezeték, és a jelillesztést, gépbe vezetést is nekem kellene barkácsolni. -
Fred23
nagyúr
Ez mennyire nem hal meg egy év múlva? Van esetleg valami jobb mixer ilyesmi árban?
-
peppe79
senior tag
Ez igaz, a CO riasztó csipogó hangjáról valóban megfeledkeztem. Bár, ki tudja, meddig képes egy merülő elemmel olyan feltűnően hangos jelzést adni (?). Gondolok itt arra, ha mondjuk pont akkor merül le, amikor hétvégére elutazik a család. De mindegy, ez részemről már csak kukacoskodás. A lényeg, hogy az elemmel működő vezetékes csengőnek eddig semmi hátrányát nem tapasztaltam még, így nem hiányzik az, hogy csengő trafót kössek rá.
[ Szerkesztve ]
-
QG
tag
válasz MittuDomain_ #42565 üzenetére
Kösz, láttam, de asszony nagyon berágott rá, bármit lehet venni, kivéve ezt
(meg gondolom ami nagyon hasonlóan néz ki)“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
MittuDomain_
őstag
Vegyél ugyanilyet, 26 az edigiben, mi tegnap rendeltük.
(5évre kiterjesztett garral 30e.)
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
QG
tag
Eljött az idő a Sencor SVC 8YL cseréjére. Még ha vissza is tudnám szerelni/szereltetni porszűrő fedőt, már nem szív úgy mint régen. Másrészt anyósnak még jó lehet, tudna valaki szervizt ajánlani?
Mit tudnátok ajánlani 40ig, kb hasonlót? (az sem baj, ha 25, ez annyi volt) Nagyrészt parketta, kis részben szőnyeg, kő, etetőszék, szekrény teteje.[ Szerkesztve ]
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
BB9000
senior tag
HGCS 2018 ban újabb 30 ezer pályázó kapta meg a támogatást. A 3. döntés részletes listája letölthető közvetlenül innen.
-
asdf_
veterán
válasz peppe79 #42560 üzenetére
Igen de a CO érzékelő az elem végénél elkezd sikítani, és nem a CO miatt, hanem hogy cserélj elemet. A kapucsengő is csinálhatná, csak mivel óra nincs benne, a useroldali anyázást (pl. egy éjjel háromkor elkezdett elemcsere jelzés miatt) megelőzendő inkább nem visít. Nálam amúgy 3 db. ikeás AA elem van a vevőben, ha nem felejtem el, akkor x időközönként töltöm, ha csomagot, vendéget várunk, előtte próba, minden másra meg ott a kutya 220-ra nem raknám a rádiós vevőt, amit eszik, annak kb. 70%-át feleslegesen, akkor már inkább akku.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Teljesen jogos a felvetés, ugyanakkor visszakérdeznék: minek iktassak be trafót egy ilyen egyszerű szerkezetbe? Persze, az elem lemerülhet, de max. ennyi. Viszont nem adom meg rá az esélyt, hogy egyszer netán zárlatos legyen, vagy hogy egy vattaagyú a törpefeszültség helyett a 230-at vigye ki a kapuig.
Ha nem cserélem ki időben az elemeket, előbb-utóbb úgyis feltűnik, hogy napok óta nem szól a csengő. Meg itt nálunk, faluhelyen eleve az a szokás, hogy ha a csengőszóra nem jön ki senki, akkor bekiabálnak, hogy például: póóóósta! Szóval, elég hamar kiderül, ha nem működik. A legtöbb szénmonoxid érzékelő is elemmel működik, és ott nincs meg ez az aggodalom, holott azoknál az életed múlhat rajta. De mondom: eddig, a 6 év alatt még nem kellett a csengőben elemet cserélnem. Pedig 2 db noname ceruzaelem van benne, semmi extra. De ha már szóba került, lehet, hogy most mégis kicserélem őket...
Én inkább erre szavazok, de persze ha a csengőtrafón kívül nem lenne más alternatíva, akkor azt választanám. Inkább, mint egy olcsó, vezeték nélküli... -
-
peppe79
senior tag
Ha a kaputól a házig be van vezetékelve, akkor a legjobban egy vezetékes, de elemmel működő csengővel jársz. Azt egy tisztességes, IP44-es csengő nyomókapcsolóval működtetheted. Nekünk egy ilyen KOPP csengőnk van, 6 év alatt még nem kellett benne elemet cserélni.
Ha nincs behúzva a vezeték, akkor meg marad a vezeték nélküli, de én javaslom neked, hogy a nyomógombot esőtől védett részre, vagy egy kis fedéllel ellátva szereld fel.
-
BB9000
senior tag
Több noname vacakkal befürödtem, ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy ár nem számít, kell egy jó csengő. A Honeywell hálózati táposról gondoltam hogy jó lesz, mert már "elég drága", de csak részben váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Kb 90%-os megbízhatóságúnak mondanám.
A gomb "kattanós" és ez a kattanás egy mechanikus visszajelzést ad, amivel minőségi hatást kelt. Ezzel együtt néha előfordul, hogy megnyomják a gombot a kültérin és nem csenget bent. Ha egymás után többször megnyomkodják akkor már szól rendesen. Van benne ledes visszajelzés is, de az sem jelent garanciát semmire. Van, hogy villan a led, de annak ellenére nem csenget be, de olyan is van, hogy nem jelez a led ha nyomom a gombot. Ezeket a hibákat már a kezdetektől csinálja, tehát nem az elem merülése miatt jöttek elő.
A kültéri egység /gomb/ IP44 védelme édeskevés. Fedett/esővédett helyen elhelyezve még elmenne az IP44, de esőnek kitett helyen használva IP67-es védelem kellene rá.
Nálam ázik, fázik a gombja. Cellux-szal megerősítettem egy kicsit a vízvédelmét és körben betekertem a nyílásokat, ahol bele tudna folyni a víz. Tavasszal tervezek egy elemcserét és tisztogatást. CR2032-es kell abba is. 2 telet kiszolgált egy elemmel. Lehet, hogy bírná tovább is. -
Orlin
addikt
válasz BB9000 #42550 üzenetére
Nos berendeltem a Solight 1L54DZ-t!
Majd írok tapasztalatokat.,mennyire erős a jel és majd meddig bírja a kinti rész...
Úgy látom azért kapucsengő fronton elég vegyesek a tapasztaltok nagyon nem kell velük sok évre tervezni.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
BB9000
senior tag
-
FunkyMyki
csendes tag
válasz BB9000 #42547 üzenetére
Mosogatógépet nézegetek és felbukkant ez a màrka is. Jók a tulajdonsàgai A++ 9lvízfogyasztàs stb. Van ahol 1 és van ahol 3 év garanciàt(erre nem kérdeztem még rà hogy valósul meg) vàllalnak rà.
Épp ezért érdeklődtem ismeri-e valaki jobban a màrkàt.
Magam is vonakodom tőle ezért gondoltam érdeklődöm avatottabb emberektől. Nem ragaszkodom hozzà... -
BB9000
senior tag
Mindkettővel az a baj, hogy elemes a beltéri egységük. Az elemekre többszörösen ráköltöd majd azt amit most megspórolsz. A másik gond az elemessel, hogy amikor kimerül, akkor nyomhatják a csengőt, de nem fogod hallani.
Olyat vegyél, aminek a beltérije hálózatról üzemel.[ Szerkesztve ]
-
FunkyMyki
csendes tag
Sziasztok fórumozók!
A Hanseatic màrkàról érdeklődnék hogy van - e valakinek tapasztalata vele. Amennyit ki tudtam guglizni annyi hogy az Otto màrkàja. Elsősorban a mosogatógépeit néztem de sehol nem talàltam a megbízhatósàgàról semmit.
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata ez ügyben?
Köszi! -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Kapucsengő témában kérdeztem pár hete...
Végül leszűkítettem erre a két termékre,talán annyira nem nyúlok mellé.Ezért sem akartam többet költeni rá.
A kettő majdnem azonos.A kialakításon látok különbséget és az elemek között,1× 12V (LR23A) elem,vagy 1× 3V (CR2032) elem.Ez dönthet valamelyik javára?Köszi.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #42537 üzenetére
Az bizony az időjárás jelentésben is benne volt holnap reggel
-
MittuDomain_
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget, megrendeltünk a Sencort 5 évre kiterjesztett garival 30e-ért (edigi), a porzsákok árelőnye meggyőző volt.
-
BaLee
addikt
Köszi a tippet.
Végül bementünk ma és az általam írt WAN28260BY gép mellett volt egy WAT24440BY 6-os szériás gép.
Előbbi 120k, utóbbi 135k volt. A dob kialakítása tényleg szembetűnően más, nagyobb is volt a 6-os szériásé, illetve az már aquastopos gép, ráadásul csendesebb és jobb fogyasztású. Ha évi 1000-2000ft-ot hoz fogyasztásban akkor szép lassan visszahozza az árkülönbözetet.Remélem jó döntés volt.
-
Teaway
veterán
-
MittuDomain_
őstag
Hello srácok!
Akkor a korábbiaknak megfelelőn, tudnátok ajánlani konkrét porszívót 30e-ig kis lakásba (40m2)? Teljesítmény szabályzó örömteli, de nem elvárás.
Odáig jutottunk korábban, hogy porzsákosat érdemes venni, de ennél tovább nem jutottunk.Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
Nincs ott semmi. Tényleg csak tükröződés lehetett.
-
poli27
veterán
válasz #40553216 #42511 üzenetére
Kezdés előtt
Kezdeti beállítások
Kalibráció futtatása (ajánlott)
A Kalibráció biztosítja, hogy a mosógép pontos súlymeghatározásra legyen képes. A Kalibráció futtatása előtt
ellenőrizze, hogy nincsenek-e ruhadarabok a dobban.
1. Kapcsolja ki, majd kapcsolja vissza a mosógépet.
2. A Kalibráció üzemmód elindításához tartsa 3 másodpercen át egyszerre lenyomva a Temp. (Hőm.) és
Delay End (Késleltetett befejezés) gombot. A kijelzőn megjelenik a „Cb” üzenet.
3. Nyomja meg a Indítás/Szünet gombot a Kalibráció futtatásához.
4. A dob körülbelül 3 percig forog az óra járásával megegyező és ellentétes irányba.
5. A kalibráció végeztével a kijelzőn megjelenik a „0” felirat, és a mosógép automatikusan kikapcsol.
6. Most már használhatja a mosógépetEzt megcsináltad vele ugye?....
-
poli27
veterán
válasz tobias40 #42517 üzenetére
Én a metróban vettem 2 nagyobb edényt 10l meg asszem 6l Blaumann a neve, meg egy szett Tefal Ingenio edényszettet 10db kb 2db fogantyúval, mert pl tök fasza a levehető fogantyú Nekünk ez tökre elég. Nekem a 918/ba indukciós van a whirpoolbol. Tisztító szerbe ne gondolkodj sokba, mi sima ablaktisztítót használunk hozzá, mert nem ég rá semmi ugye!
Érdemes indukcióshoz valót használni, mert ugye annak az aljában van egy indukciós betét, és sokkal gyorsabban melegít, mint a sima régi edény, amivel ugyan működik, de nincs jó hatásfoka...
Ilyennel bármilyen edény megy rajta, csak elveszlik az indukciós előnye ezzel a megoldással...
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz #40553216 #42516 üzenetére
Hát nagyi féle már nincs,sajnos van jó pár serpenyő ami nem mágnesezhető(aluminium vagy vmi hasonló)
Ezért vennék szettben amiben minden van és jó és egy darabig megoldva az edény...Van egy ami teljesen úgy néz ki mintha öntvény lenne,súlya is megvan és mégsem jó és nem is mágneses...
Ti mit kezdtek a lecserélt de még jól működő hagyományos sütővel,főzőlappal?
Kidobni sajnálom ,pénzt nem adnak érte,ajándéknak nem való... -
-
tobias40
veterán
válasz #40553216 #42507 üzenetére
Köszi!
Edényeket honnan ajánlotok venni és milyen "márkákat" keressek?
Mennyire "jó" tipust vettünk,vannak-e ennek tapasztalati hibái vagy előnyei?
Tudom hamarabb kellett volna ezeket megkérdezni de hirtelen kellett vásárolnunk és ezt választottuk.Mivel tartsuk tisztán,mi az ajánlott tisztító szer,vagy minden uanaz mint az előző nem indukciós lapnál?
-
blattida
nagyúr
válasz julius666 #42487 üzenetére
Miele utángyártott alkatrészekről van szó, nem általában az utángyártottakról. Mivel a miele alkatrészei nem a nagyon olcsó kelet európai és távol keleti szortimentből kerülnek ki, hanem kicsit keményebb minőségi elvárásokkal gyártatnak maguknak, jellemzően sokkal masszívabb, sokkal kevesebb műanyagot tartalmazó összetevőket, amiknek nem maximum néhány évet kell kibírniuk. Az utángyártott alkatrészeik is zömmel ugyanazoktól a gyártoktól származnak, csak miele márkajelzés nélkül, igy jóval olcsóbban megvehetők, lévén nem a miele-től veszed őket, hanem egy kiskertől.
Már magam is leírtam többször, hogy egy miele javítása semmivel sem drágább, mint egy tetszőleges százezres gépé, amennyiben a javítást garancián túl végzi egy nem miele márka szerviz, ráadásul, egy miele mosógépben minden könnyedén javítható, cserélhető, ellentétben az olcsó, konzumer gépekkel.
Ha valaki csak néhány évig akar használni egy gépet és különösebben nincsenek elvárásai, viszont minél olcsóbban venné, annak valóban nem a miele a jó választás.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz Blood Mage #42467 üzenetére
Sokkal inkább attól függ, hogy mi van benne, és mennyi.
Ha mondjuk teli pakolod vizes palackokkal, egészen biztosan kikapcsolhatod, akár 24 órára is.
Persze, a visszahűtés és hosszabb időt vesz majd igénybe.
Mélyhűtőnél vigyázz, hogy a víz/jég ne nyomja szét a palackokat.
Üres hűtőnél, majdnem biztos, hogy 6 óra alatt is leolvadna. -
pjen
félisten
-
törölt tag
válasz #40553216 #42506 üzenetére
No, ez az a csoda: Samsung WW70K44305W/LE
Azért nem rendezi el a ruhákat, mert a Bubble Soak, meg a Smart Check és Smart Control funkciók mellett ez már nem fért el.
Szánalmas.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Az a vicc, hogy részben igazad van, de nálunk a Dunántúlon a mosófát is mángorlónak hívják.
Igazából itt elég részletesen le van írva: akkora a dob kerületi sebessége, hogy a ruha nem tapad fel, nem csúszik vissza, hanem perdülténél fogva a legnagyobb mozgási energiával esik vissza a mosólúgba...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
törölt tag
válasz julius666 #42487 üzenetére
+1, Persze, hogy nem tartósabbak az utángyártott cserealkatrészek, attól, hogy másik gyártó gépeibe kerülnek, de a többi állítás is erősen véleményes, mert nagy része csak általánosítás, de már megszoktuk, hogy érdemi magyarázat nincs.
Amúgy meg ez az alpári beszéd(kibaszott drágán) nem tudom, mit keres a phórumon. -
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #42494 üzenetére
Tudtommal a mángorló a mosás utáni simításra szolgáló eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest