Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz Csabroncka #20898 üzenetére
Mi számít megbízhatóbb gyártónak? Mielén kívül.
Azt én is néztem, hogy a vezérlőpanel jobbra balra elmozog, ha az ember kicsit megmozgatja. Egyik másik kiállított Zanussi mosógép teteje nyekerget, nem tudom hányszor nyitották ki.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz attiati #20883 üzenetére
Ez az élettartamos dolog egy akkora baromság, hogy ritkán lát ilyet az ember. Az, hogy ki melyik típusút preferálja csupán megszokás, vagy tényleg hely függő. Ezt már korábban leírtuk, hogy a felültöltős egyik legfontosabb előnye a gazdaságos helykihasználás.
A legjobb példa az élettartamra Miele, ahol ugyan az az üst és a felfüggesztés minkét típusnál. Szóval rég rossz kinézetre választani gépet, hogy az majd tartós lesz.
Hibák: Én előbb tartanék a csapágy, elektronika és vezérlés meghibásodásától, mint ez előbb felsorolt két hibától, még a legolcsóbb gépek esetén is.
pjen: Ha van lehetőséged és jársz MM-ben vagy elektronikai boltban, nézd meg a mai kínálatot! Siralmas, sok gépet már okostelefonnal meg gondolattal is vezérelhetsz, de a dob oldalát kézzel benyomod, vagy a kezelőtárcsagomb a kezedben marad - nem rongálni szoktam járni, csak nem a future érdekel.
A megbízhatóbb gyártók azért inkább az új mosástechnikákat (energia és vízmegtakarítással jár, valamint a mángorlás hatékonyság növelése) emelik ki és nem az időzítésre helyezi a hangsúlyt.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
pjen
félisten
-
Zeki
nagyúr
Az a cikk akkor lenne igaz, ha a szerző szervizben dolgozna, vagy egy tucat mosógépszerelő ismerőse lenne.
Mindegyik elromlik és egyiknél sem tudni, hogy 1 hónapon vagy 10 éven belül. Ennyire hullámzó a minőség.
Nem az számít hogy merről megy bele a ruha, hanem hogy 300 ezres Miele, vagy 100 ezres akármi.
Ezért mondják azt, mindegy mit veszel, vedd azt amelyik bejön, csak legyen hosszú a garanciája. Ez meg max 4-5 év szokott lenni. -
Atesz 666
aktív tag
válasz attiati #20828 üzenetére
-Nekünk több mint 10 éve csakis elöl töltős mosógépünk volt/van, sosem tudnék felültöltőset még csak elképzelni sem pedig elég kicsi a panellakási fürdőszobánk.
-Mi is mindig nyitva tartjuk a gép ajtaját,de csak annyira,hogy még nincs kattanásig bezárva.
-Akkora rés bőven elég a szellőzésre és így éppen,hogy csak minimálisan lóg ki az ajtó a gép előlapsíkjából,ezért nem törik le és nem megy neki senki.
-Bár a mostani gépünk is el van látva mindenféle vízelárasztás elleni biztonsági rendszerrel,de a csapot ennek ellenére azért még minden mosás után elzárjuk,az a tuti.
-Nem értem,hogy lehet egy mosógépet a konyhába rakni?Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
törölt tag
„Az élettartalmat figyelembe véve a tapasztalatok azt sugallják”
Egy átlag fosnál lehet. A gyártói logika viszont úgy működik, hogy mindenből a még elfogadható legszarabbat csinálják, így valószínűbb, hogy egyformán hamar megy tönkre mind. Érdekes mód, a felépítés azt sugallná, hogy a felültöltős masszívabb, a valóság mégis az, hogy a felültöltőseknek kisebb a befogadóképességük és alacsonyabb a maximális centrifuga fordulatszámuk.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz attiati #20872 üzenetére
Nem biztos az. Aztán hogy minden gyártó így csinálja-e azt nem tudom.
csemberlen!
A miénkbe is.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
Semmi gond ezzel, de nem ez a tapasztalat szerintem. Ahol szinte az egész országnak felültöltőse volt, mert nem is lehetett mást kapni. Van itt tapasztalat bőven.
Szóval kinyílásról senki nem beszélt még, még a 20-40 éve praktizáló szerelő ismerőseim se. Lehet a régi mechanikus zárast ha nem jól rakták rá, de ahhoz elég bénának kellett lenni, mint pjen is mondta. Ha volt ilyen 1-2 eset, annak semmi köze a mostani gépekhez.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Igazad van, kiemeltem az előnyét a felültöltősnek, de a hátrányát nem ! Pedig az is van. Nem vagyok elkötelezve egyik mellett sem, csak gyűjtöm az infókat a jó döntéshez.
Felültöltősnél a kinyíló ajtó rombolása akkor kb egy lapon említhető az elöltősnél kinyíló ajtó miatti elázással. Gyakoriságát tekintve is. Súlyosság szempontjából az elázás azért komolyabb.
Nem tudtam, hogy van indexen mosógép fórum. Benézek
Itt találtam egy cikket a mosógép választáshoz. Nem tudom mennyire megalapozott az anyag és a szerző mennyire van képben, de ezt írja:
"Az élettartalmat figyelembe véve a tapasztalatok azt sugallják, hogy a felültöltősek élettartama jelentősen hosszabb, mint az elöltöltős társaiké."
Ha ez igaz, akkor komoly érv.
Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.Lehet érdemes lenne összeszedni az összefoglalóba az előnyöket hátrányokat, mert gondolom milliószor előjön ez a téma
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
A szerelők inkább azzal találkoznak,hogy a dob nem lett rendesen bezárva.
Dluinet:Amerikában sem csak agitátorost használnak,a felültöltőst azért szeretik közvélemény kutatások szerint mert nem ázik el a lakás ha szétmegy a tömítés..Egyébként sok országban használják itthon pont nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
válasz Dluinet #20867 üzenetére
hogy érted, hogy elfogadják; a vásárlók, vagy a helyi szabályozás?
az nem tudod, hogy mi miatt kell külön elfogadás? (csak érdekelne)akkor kész csoda, hogy egyáltalán gyártanak ennyi felültöltőset két ilyen kicsi piac miatt
canniball: erre nem is gondoltam, hogy felültöltőset is be lehet építeni, de tényleg Úgy tudom, hogy a felültöltősnek van még egy előnye: két oldalon van csapágyazva ! Míg az elöl töltős csak egy oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Az kellemetlen... És mi lett a szerződésetekkel? Vagy ez volt az az ominózus történet, ahol a MM átvállalta?
attiati!
Egyrészt fürdőben is lehet beépíteni (akár elöl- akár felültöltős), nem csak konyhában. Másrészt nem értem a problémádat: mi pont azért választottunk keskeny elöltöltőset mert kis fürdőbe az praktikus, hiszen lehet a tetejére pakolni / fölé polcot vagy szekrényt szerelni és (ahogy már a többiek is írták) résnyire nyitott ajtóval is szellőzik. A felültöltősnek egy előnyét látom: nem kell hozzá leguggolni így az idősebbek vagy a rossz lábbal bírók könnyebben pakolnak ki/be.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz #40553216 #20859 üzenetére
nem
csak nem ertem, hogy miert dominal 6:1 aranyban az elol toltos kinalat? foleg itthon
bar mindegy is, mert igy is van kinalat felultoltosbol es tudok valasztani
mm-ban azt mondta a csoka, hogy nyugat-europabol jott ugye a trend, mert ott tobbsegeben mindenki a konyhaba teszi beepitettkent.
de itthon jellemzoen nem a konyhaba teszik az emberek. Es ha a furdobe is teszik, akkor sem vesznek a tetejere egy szaritogepet
sot, itthon jellemzoen a furdo az extrem kicsi, ahol minden nm szamit
vagyis ebbol itthon az adodna logikusan, hogy 6:1 aranyban a felultoltosnek kene dominalni a kinalatban es nem forditva
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem a legmegfelelőbb topikban teszem fel az alábbi kérdéseimet így kérném, hogy toleráljátok mert jobb topikot sajnos nem találtam illetve olvasgatva a korábbi hozzászólásokat fűtés-hűtés témákban biztos vagyok benne, hogy vannak szakemberek kik tudnak segíteni amit előre is megköszönnék!
Szeretnék vásárolni flexibilis csövet vízhez, de nem ismerem a méreteket.Olvasgattam persze a neten mi a kínálat plitt de még mindig nem biztos az a termék mit kinéztem.
Megmértem egy régebbi csövet belső átmérője(hatlapú) 18-19mm a külső átmérő azt nem tudom honnan veszik le mert a hatlapu külső felülete nem igen lehetséges hisz az nem kör illetve nincs köze az illesztéshez csak a rögzítéshez a hatlapjánál fogva!Szóval ezt sem értem!
Amúgy ez lenne a 3/4"-es?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz customer114 #20860 üzenetére
És ebayen hogy intézed a garit mondjuk 2,5 év múlva...?
Amúgy egy szóval sem mondtam hogy ezt vedd meg csak szóltam hogy láttam, aztán hogy ezt az infót miként hasznosítod az csak rajtad múlik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
canniball
nagyúr
Az teljesen korrekt, sőt! Melyik biztosítóról van szó?
customer114!
Nem tudom milyen minőségű, de az Aldiban pont most lesz lézeres hőmérő akcióban. Viszont szvsz tutibb ha a kéziszerszámos és/vagy a lakásfelújítós topikban kérdezel rá ezekre.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
customer114
őstag
Sziasztok,
Aksis fúrót és lézeres hőmérőt keresek. (a ti segítségetek ott kell, hogy mi a legjobb ár/érték arányú)
Illetve aksis fúróból Li-ionosra van szükségem. (bármilyen tapasztalatot szívesen olvasok velük kapcsolatban)
Köszi.
-
Emu
őstag
Szerintem ez a vasaló lesz a befutó, vélemény?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz attiati #20846 üzenetére
Elzárás szempontjából két dolog fontos!
Ha most veszel beépíthető gépet akkor kizárólag AquaSTOP-os gépet vegyél, ez mind mosógépre, mind mosogatógépre igaz, így a csapokat nem kell (kötelező) elzárni. Nyilván az a 100%-os biztonság ha elzárod, de AQ STOP rendszerrel mondjuk 99%-hogy nem ázol el.
"in medias res"
-
Viperator
őstag
válasz attiati #20846 üzenetére
Létezik keskeny kivitelű elöltöltős, én is azt vettem kis hely miatt.
Nem muszáj elzárni, csak akkor ha javítás lesz.
Résnyire érdemes nyitvahagyni, különben büdös lesz...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Met
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz canniball #20847 üzenetére
Biztosítós garancia élt már akkor, kijött a szerződött szerelő, megállapította mi a baja, megküldte a biztosítónak, azok 1 héten belül jóváhagyták, aztán rá pár napra jött szerelni. Kb 45 ezer Ft lett volna (alkatrésszel együtt), ha zsebből állom. Közben a biztosítótól mindig hívtak, hogy hogy áll a dolog, mikor várható a szerelő, hogy jóváhagyták a javítást, meg a végén, hogy elégedett voltam-e velük.
Valami inverter cucc ment benn tönkre. -
canniball
nagyúr
Persze, az nem kevés pénz; de úgy értettem hogy nem többszáz ezresről van szó.
A javítás mekkora volt, valami komolyabb alkatrészt kellett cserélni vagy kisebb problémáról volt szó? Illetve kellett "küzdeni" érte vagy szóltál, jöttek, megcsinálták?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
attiati
veterán
es a mosogep vizcsapjat elzarjatok mindig?
felul vs eloltoltos temaban: kb 6x akkora kinalat van eloltoltosbol, mint felultoltosbol. Ha ennek nincs muszaki elonye/oka, akkor egyedul az elhelyezes lehet az indok.
pl be akarjak epiteni valahova (konyha) vagy pakolni akarnak ra.
Ha egyik sem all fenn, akkor nem ertem, hogy miert jobb a draga alapteruletet foglalni az eloltoltossel? Vagy hogy miert dominalja ennyire a piacot az eloltoltos?![ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Hello!
Porzsákos porszívónál mi az a teljesítmény amit már érdemes megvenni? Leginkább 1200-1500 wattosakat látok, nem is túl drágán. Illetve melyik márka ajánlott? Samsung? porszívót tudnak még gyártani? Electrolux vagy esetleg az olcsóbb márkák? Pl sencor?
Mindenképp porzsákos porszívót szeretnék, mert jelenleg porzsák nélküli van de borzasztó. Minden takarítás után porolni pedig a lakás is kb 70m2, hetente takarítunk szóval akkora kosz sincs. Lehet hogy az újabb porzsák nélküliek már ettől jóval jobbak de anyámék 10 éves porzsákos porszívója jobban teljesít ettől.előre is köszi!
-
Emu
őstag
10 év után megfáradt a jelenlegi vasalónk, tudnátok segíteni, hogy jelenleg mi a "trendi"? Ez a teflon/kerámia/antimittudoménmilyen bevonatok csak marketing hókusz-pókusz vagy van valós használati értéke? Ár-érték arányban szeretnék valami jobb készüléket, különben holnap gyűrött ingben kell dolgozni jönnöm
-
Vangelis
félisten
Srácok ez a masina megéri az árát?:
Elgondolkodtam rajta, mert a tescoban baxnak most kiárusítani mosógépet...
Meg hűtő is kelle még mindig, de nem találok 80-ig semmit... több meg sajnos nincs rá.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
zoltan6
őstag
-
attiati
veterán
ti a mosógép ajtaját, tetejét nyitva szoktátok tartani?
(ha igen, akkor nem értem az elöl töltős mosógép létjogosultságát, hisz azt ki a fene tartja éjjel nappal nyitva? Konyhába szokták tenni és elég hülyén is nézne ki a kinyitott ajtó és csomó helyet foglal / kerülgetni kell / letörhet, ha nekimegy valaki).
Ha zárva tartjátok, akkor meg bepenészedik, nem?mosógépnél levő vízcsapot el szoktátok zárni, ha használaton kívül van?
Felültöltős mosógépnél szokták mondani, hogy a tető tövénél berozsdásodik, mert felnyitásnál odafolyik a víz.
Eddig ilyet nem tapasztaltam még. Ti? -
Zeki
nagyúr
-
Met
nagyúr
Ha esetleg valaki venne innen hőkamerát, kölcsön kérném
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Ezzel mennyire lehet jól "port" takarítani, elég poros a lakás, a forgalom miatt is ráadásul most még túrják az utat is.
Este amikor hazajövök nedves ronggyal le szoktam törölni az asztalom és elég jól látszik hogy szép finom porréteg fedi. Itt van az asztal mellett a Clin és egy rongy állandóan."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
w.miki
veterán
válasz Csabroncka #20814 üzenetére
Logout blog kéne ebből a hsz.ből
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Nerazim #20812 üzenetére
1 vizes pelenkát vagy törülközőt lehet éjszákra a cserépkályhára rakni.
2.A cserépkályha olyan mint akkumulátor, ráadásul nem kell mindig csutkára megrakni. Arra már szerintem te is rájöttél, hogy mekkora adag fa kell rá a kinti hőmérséklethez képest.
Ha szükséges ezt a mennyiséget ketté kell osztani és reggel valamint késő este elosztva 2x megrakni a kályhát.
A cserépkályhában minél gyorsabban égjen le a fa, és amikor a hidrogén távozik és ég a fagázzal (faszénből), -ez akkor van amikor már csak parázs van és kékes láng csap fel belőle- rögtön el kell zárni a kályhát.
A kályha tömegétől függően 8-10 órán keresztül simán tartja egyenletesen a hőmérsékletet a lakótérben.Ha kérdésed van privben. szívesen segítek, mert bárki bármit állít jól fűteni igenis meg kell tanulni. Nagy szerencsém, hogy otthon szüleimnél ezt is megtanultam.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Adott Cata V600 Inox páraelszívó.
Mi a pontos típusszáma a fémzsírszűrőnek? És hol lehet kapni?
Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Nerazim
őstag
válasz Csabroncka #20796 üzenetére
Köszi a választ. Sok jó dolog van abban írtál és meg is fogadom, viszont sajnos megint beleestem abba a hibámba, hogy nem írtam le a teljes korképeket Szóval a lényeg, hogy a gyerkőc szobájába van egy cserépkályha és egy konvektor is. Jelenleg a cserépkályhát használjuk, ezért a helyiség páratartalma jelentősen csökkent. Nem tudom, hogy egy-két növény elég lenne-e ezt pótolni, ezért gondolkodtunk vmi készülékben ami gyorsan párásítana, de lehet az is kevés. Radiátor nincs jelenleg a házban. Azt tudom, hogy feleségem direkt abba teszi az összes ruhát száradni és így se ér semmit meg se mozdul szinte a páratartalom (40-45%). Talán egy két %-ot javul a helyzet. A hőfokkal max. egyetértek a gyerkőc nem is igényli a melegebbet ,de cserépkályhát meg nem tudom szabályozni, hogy hány fokon fűtsön.
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Met
nagyúr
Mosógép kivezető cső elvezetésének az úgy jó ha ahogy kijön a gépből, le a földre és onnan fel a mosdó alá a szifonhoz? kb. 2 méter menne a földön.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik