Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Nem minden esetben világos ez a kiterjesztett garancia dolog. Edigitálnál vásároltam Siemens szárítógépet. Lehetett venni 1 vagy 2 vagy 3 év kiterjesztett garanciát, külön oda volt írva, hogy GYÁRTÓI garanciát. Így megvettem a +2 évet ~14eFt-ért. Miután kiválasztottam, egy űrlap jelent meg, hogy töltsem ki az adataimat a kiterjesztett garanciához. Az űrlapon a biztosító (talán éppen Groupama) logója volt és a biztosítós szöveg... Mindegy, kitöltöttem. A számlán, amit kaptam, ismét "+2 év gyártói garancia" szerepelt. Ki tudja, mim van most...
Gondoltam, hogy rákérdezek, de inkább ráhagytam, ha ennyire pontos a rendszer, akkor az ügyintéző is ennyire lesz tájékozott. A gépet mindenképp akartam. Ha garanciáztatni kell, úgyis kiderül... -
Zeki
nagyúr
A Groupama Biztosító Zrt. megszüntette a kiterjesztett garancia üzletágát.
Anno az én AEG szárítógépem extra biztosítása is náluk lett kötve, így vettem a Márkaboltból.
Ezek szerint olyan tré a mai gépek minősége, hogy nem érte meg ezzel a max 5 évre kiterjesztett garanciával bizniszelni.
Mondjuk az én gépem is volt javítva az extra garancia ideje alatt. -
zsole84
senior tag
Sharp mosógépekkel kapcsolatban van valakinek infoja? Hol gyártják, mennyire megbízható? Annyit sikerült megtudnom, hogy pár éve gyártja a cég, de kb. ennyi... Fórumokon sem találtam semmi használhatót.
-
cekkk
veterán
válasz Gergőke88 #17495 üzenetére
Szerintem vállalható.
Kicsit off.
Van most egy fogyasztóvédelmi ügyünk, mert az egyik vásároló feljelentett minket mivel gázüzemű készüléket vásárolt és mi nem tájékoztattuk előre, hogy a garancia csak akkor érvényes ha szakszerviz köti be. Mondjuk se az Ed se a MM se más nagy oldalakon semmi infó nincs erről, legalább is nem találtam. Mindegy most már nálunk az ÁSZFben és a termék oldalon is fent van. De a lényeg, megkérdeztem az ügy intézőt, hogy mi van a külföldi oldalakkal pl EMAg és társaival. Az mondta rengeteg panasz van, nem javítják meg a készülékeket, elérhetetlenek telefonon, nem utalják vissza a 14 napos elállás esetén a vételárat.
Mindezt itt a Szolnok megyei fogyvéd hivatalban mondták nekem, az az ügyintéző aki ezzel foglalkozik, kérés esetén nevet is mondok, és fellehet hívni megkérdezni, hogy nem kamuzok.
Szóval csak saját felelősségre vegyen ilyen helyről az ember nagygépet... -
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz Kalandor #17492 üzenetére
Azt nem tudom de akkor sincs erre a termékre 4 év garancia. Majd lassan bemegyek az üzletbe és feltöltöm neked a plusz garanciális doksit amiben benne vannak a készülékek. Ők is tévedhetnek emberből vannak. Vagy a wh ad nekik külön garanciát. Hívd fel a wh szerviz vonalát és ott megmondják az igazat.
-
Voice24
őstag
Hát, mi 75-nél többet nem nagyon szeretnénk rákölteni. (mikrót nem veszünk, az szabadon álló van)
Amúgy a szépség nálam az utolsók között van a szempontok közül, a mostani sütő egy tök alap 10 éves Zanussi, nem hinném, hogy dizájnban bármelyik elmaradna tőle, tehát visszalépni egyikkel sem fogunkNem egyszerű eldönteni, és sajnos vidéken lakom, így nem igazán van lehetőségem élőben megnézni minden típust. Euronics van közel hozzánk, kicsit távolabb MM, de az is viszonylag kicsi, nyilván nem teljes választékkal.
A kiszemeltek közül amúgy a whirlpool-ban van teleszkópos sín, de arra írod a kidolgozás minőségét. A Gorenjéről olvastam több rossz véleményt is, az Electrolux ellen pedig a kevés garancia szól. Legyek okos, ha tudok
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz Voice24 #17487 üzenetére
Talán az AKZ 6230-as ból valamelyik mert szép, de a kidolgozás (zománc, sín, rács) itt sem túl meggyőző.
Ráadásul ha mikrót is ebből a (márka/design) akarsz, akkor csak kb 130e körül van, míg a Gorenjéből szín és designtól függően mindössze 40-75e Ft.100 alatt elx vagy gor, de nem a linkeltek, mert azok "élőben nem szépek. Valamint mindenképp teleszkópos sütősínest keress, nagyon hasznos. A katalitikus nem fontos (de nem is rossz), mert (70-75e fölött) mindkét márkának jó a zománcozása.
-
Morris
veterán
Azt hiszem vennem kell majd egy szárítógépet is. Ajánljatok valamit plíz!
-
Acef
addikt
válasz Morris #17479 üzenetére
Hűtő o.k. lehet
- ezt Te tudod, méret, design, ... nem rossz a BoschADP 500 IX
- hasonló árban
- ez valóban 2+2 év garis
- jobban pakolható kosarak, (főleg a nagyobb edényekere gondolva)
- PowerClean (pakolhatóságot és a tisztítási hatékonyságot is nagyban befolyásolja)IT 614
- A Wh is jó, de ez az ajánlat sütővel azonos márka (ha számít)
- 3+1= ez is 4 év garBO 635 E20X
- Hasonló árban, de sokkal szebb és igényesebb mint a választott Wh (ez az a Wh, amit Én még nem vennék meg)
- 3+1= ez is 4 év gar
- tartozék sütősín
- AquaClean zománcMás mikrót!
- mert az .agyi (szerintem)Mosógép ár/érték o.k. (ajtóig 63, fedlap 57 cm mély)
- van akinek nem tetszik a designha teheted, akkor mindennek növeld a gariját
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz Morris #17475 üzenetére
Ehhez az összeállításhoz mit szóltok?
BOSCH KGV 36 UL 30 S kombinált hűtőszekrény 129 989 Ft
BOSCH SMS 53 L 18 EU mosogatógép 116 889 Ft
GORENJE MO 17 ME mikrohullámú sütő 19 989 Ft
WHIRLPOOL ACM 802 NE beépíthető indukciós főzőlap 78 789 Ft
WHIRLPOOL AKP 461/IX beépíthető sütő 74 989 Ft
GORENJE W 8544 N/I elöltöltős mosógép 104 899 Ft -
Morris
veterán
A gorenje hűtők fogantyúja mennyire hajlamos a törésre?
-
Zeki
nagyúr
válasz Morris #17470 üzenetére
Tavaly nyáron csak a Prémium selection (vagy mi) Wh-ra volt ez a beregisztrálós 2+2 év, én is így vettem mosógépet.
Rendes volt az osztályvezető, hozott centit, aztán méregettük a belső dob átmérőket, mélységeket. A 9 kilós nagyobb belülről mint a 8 kilós, nem csak szövegben tud többet. -
Acef
addikt
válasz Voice24 #17463 üzenetére
A Gorenje mostani, kb. 70e Ft fölötti beép. sutői rendben vannak
- szépek, jó a szolgáltatás, felszereltség, tartozékok, az anyaghasználat/minőség
- regisztrálás után 3+1 év gar
- kb 10%-al olcsóbb mint a hasonló szolgáltatású WhirlpoolTöbbnyire a Whirlpool sütő is jó, de ott néhány típus esetében gondok vannak, szorul a tepsi, gyegébbnek tűnik a zománc, ...
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
És mi az, ami esetleg a whirlpool ellen szól, ami miatt írtad, hogy nem biztos, hogy mindegyiket megvennéd. Nekünk még korábban mondta egy szerelő, hogy whirlpool-t felejtsük el, igaz, ott mosógépekről ment a vita.
Egyébiránt pl. volt a markabolt.hu oldalán is olyan, hogy garancia kiterjesztés, mégpedig igen jó áron, de egyik napról a másikra eltűnt ez az opció.
-
törölt tag
Nem azt akartam. Ez a rész csak a centrifugálás szempontjából volt lényeges. Mármint nem azonos gyártó gépei esetében. Nyilván egy gyártó gépei esetében az van, amit írsz, de különböző gyártóknál, cégcsoportoknál lehet különbség átmérőben. Még ha csak egy-két centivel is, de nagyobb átmérő+ugyanaz a fordulatszám nagyobb=nagyobb kerületi sebesség, nagyobb centrifugális erő.
Abban persze igazad van, hogy a nagyobb térfogat leginkább a mélység növelését jelenti. És ebből következik az is, hogy azonos max. töltet esetén a nagyobb térfogatút érdemes venni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Morris #17451 üzenetére
Itt folyt ugyebár egy értelmetlennek minősített vita. De most csak előjött, hogy milyen összefüggések is lehetnek a marketing vezérelt kereskedelemben, ahol is az jön ki végeredményként, hogy kicsi dobbal sok ruhát kevés vízzel mosni ígérő gépet érdemes-e venni.
Ahogy pl. a centri fordulatszám önmagában sem jelent sokat, csak a dob átmérője ismeretében, mert a kettőből számolható a kerületi sebesség, aminek tényleges hatása van a centrizés hatékonyságára.
(#17456) tjb007
Hali! Mi 8,5 éve használunk Gorenje B8965S sütőt. Jól süt, hibátlanul működik. Három üveges ajtó, 275°C, hőlégbefújás, grill, három, kicsúszó sín.[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
Candy, Fagor, Gorenje indukciós főzőlapokkal érdemes foglalkozni? Tudom, Folklig az IKEA-ból, de az IKEA most kiesik.
-
Acef
addikt
válasz Morris #17448 üzenetére
Igen, a dob térfogata.
A laposabb mosógépnek a dobja is laposabb, tehát kissebb a befogadóképessége (térfogat).Ne tévesszen meg a súly, mert a nagyobb kg-os nem feltétlenül nagyobb, sőt, van amikor kisseb a térfogata.
Miért?
EU szabvány az energiatábla. Passz.
Sajnos a kg van feltüntetve, nem pedig a literAEG - ELLUX-ból kevés a valóban nagy térfogatú dob.
Tényleg nagy az LG 8kg, Bosch Siemens 8kg, Whirlpool 8 kg -
Morris
veterán
Amúgy mi a különbség a keskeny és a normál méretű mosógép között? (magfizikusok miatt jegyzem meg, a méreten kívül )
-
törölt tag
válasz Morris #17443 üzenetére
„1200-as centri jó lesz. Fölötte már észrevehetően gyűri a ruhákat.”
Hát, ez nem a centri fordulatszámától függ, inkább a felfutás milyenségétől.(#17444) Acef
„de ehhez még elöl hátul 3-5 cm is jöhet.”
Tapasztalat.
Ismerős házfelújítás után a korábban beszerzett, de máshol tárolt használt Mieléjét akarta bevinni a fürdőszobába. Korábban kifejezetten a fent említett 60 cm miatt csinálta 61-62 cm szélesre az ajtót. Szerencsére földszinti fürdőszoba, így be tudtuk emelni az ablakon. -
Acef
addikt
válasz Morris #17443 üzenetére
Munkapult alá megy, így mehet a mélyebb
- O.K., de a munkalap 60cm mély. Nem gond, ha kilóg alóla a gép?
a 60 cm munkalaptól az ajtólapok 3-4 cm-el beljebb vannak, ehhez képest számold a mosógép teljes mélységét, megjelenést. A mosogatógép pl. 57 cm mély, ha nincs mögötte víz és áram csatlakozóNagyon sok mosógép sokkal mélyebb mint amit a weblapon, katalógusban feltüntetnek, mert ott általában a fedlap méretét írják le, de ehhez még elöl hátul 3-5 cm is jöhet.
- Ajtó is lesz előtte?
/figyelj, hogy ne legyen a gép mögött víz, áram, ... csatlakozó, mert akkor még több helyet igényel a gép/
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Munkapult alá megy, így mehet a mélyebb.
1200-as centri jó lesz. Fölötte már észrevehetően gyűri a ruhákat.
7-8kg kellene, de minél nagyobb annál jobb. + inverter moci.
Ennyi az elvárás.A párásodást még nem tudom. 1-2 hónap és költözünk. Nem tudom milyen lesz pára szempontjából, de kétszer akkora lesz a légköbméter mint a jelenlegi kis lyukban. 90nm.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz Morris #17440 üzenetére
igen, jó a 4 vagy 6 év, de ez elérhető más márkából is egy akciós árral, és kiegészített garral
mosógép
milyen mélységű fér el? /40-65cm?/
centrifuga fordulatszáma? /használsz szárítót? még mindig gond a párásodás?mosogatógép
a bosch-nak van egy akciója, [kb 7-18000 Ft-ot jóváír] a vételárból, ezen megveheted a +3 évet = 5 év gar[ Szerkesztve ]
-
YAS-dude
őstag
Tényleg adnak némelyik hűtőhöz ilyen, a normál működési zajokat leíró táblázatot:
-
Dave™
nagyúr
válasz goldnarmz #17432 üzenetére
Hát nem is tudom, egyszer hallottam valami furát belőle egy éjjel az egy év alatt, ezt leszámítva teljesen normális hűtő hangja van, halk duruzsolás. Persze attól mert Bosch lehet két tök más kompresszor a hűtőinkben, de nekem tényleg nem szörcsög meg ilyenek, bár egyszer az egy év alatt volt valami meghatározhatatlan hangja, az igaz. Mondjuk akkor hangosabb is volt mint egyébként, de mivel se előtte se utána nem volt olyan, így túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Lehet akkor hepajkodik, amikor nem vagyunk otthon hétköznap napközben
-
goldnarmz
aktív tag
Teljesen vízszintben van. Másnak is van problémája Bosch hűtővel ismerőseim körében. De nem kell messzire menni hasonló véleményért.
-
Acef
addikt
válasz Voice24 #17430 üzenetére
Whirlpool
Nem kell szakszerviz
Néhány sütőre 4+2, azaz 6 évet adnak (premium selection).
Szépek, jó a szolgaltatás, de nem biztos, hogy mindegyiket megvenném.Electrolux sütő
Az ellux 1 év garis, ez nagyon kevés, de hosszabbítható. Igényes, a többségük jó. Némelyik nem szép.Nem lehet általánosítani, hogy ez vagy az a marka a jó, mert sok dologtól függhet, hogy kinek mi
- Ft
- design
- szolgáltatás
- mit ajanlott az ismerős ..., mi a szimpatikus
- egy markából szeretné berendezni az egész lakast+1 infó
Mint korábban is írták, nem mindegy, hogy kitől veszed a termékeket. Nagyon sok garanciát lopnak, sztem ezzel akarják javíttatni a neten, ócsóé vett gépeket, de ezeket nem javítja a gar. szerviz, hiszen látják, hogy nem a HU importőr hozta be az országba a készüléket[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Én pont a négy év gari miatt szemezek most a whirlpool sütőkkel. Kérdeztem az ügyfélszolgálatukat, elvileg nem kell, hogy szakszervíz kösse be, elég, ha egy hivatalos engedéllyel rendelkező villanyszerelő csinálja meg, és pecsételi le a garipapírt.
Sütőben mennyire megbízható ez a márka?
Néztem még az Electroluxokat is, de azokra csak egy év gyári gari van, ami azért nem mindegy.
Az ikeás nem lenne rossz, de a távolság miatt az kiesik. -
Acef
addikt
válasz Morris #17425 üzenetére
Hi!
Márkára nehéz szűkíteni, mindnek mas az erőssége
electrolux
- beép sütő
- gázlap
- esetleg hűtő
- felült. mosógép
Páraelsz / nem
Mosogató / talán
Hűtő / talángorenje
- beép sütő
- gázlap
- ceranlap / talán
- hűtő
- beép mikró (ár/érték!)
Mosogató / nem
Páraelsz / nem
Mosógép / jó lehet, figyelni az ár-értéketbosch
Paraelsz / nem
- közép/magas kat. gépei / igen
- az olcsóbb gépei / nemwhirlpool
- hűtőben talán / 4 év gar
- mosógép talán / 4 év gar
- mosogató / igen, néhány beép 6év gar
- sütő / nem biztos
- gaz és ceranlap / igen, néhány 6év garcata/nodor/falmec
- páraelszívóból szinte csak ezt erdemes[ Szerkesztve ]
-
goldnarmz
aktív tag
válasz SirKero #17403 üzenetére
Pont ugyanezt a hűtőt vettem pár hónapja. Korábbi véleményem itt olvashatod. Azóta annyi változott, hogy megszoktuk a hangját, és már észre sem vesszük, hogy ciripel. Egyébként valóban kellemes masina, más problémám nincs vele. Szokni kell, na!
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Morris #17418 üzenetére
Valószínűleg ki kell fogni, s jóval nagyobb a lutri faktor. Anyuék Samsung no forst hűtője már 11 éve tökéltesen működik. Az én LG no frostos hűtőm pedig éves rendszereséggel beszarik, s csengetem a 15 ezres javítási költséget.
De a Samsung mosogatógép értékelése is 2 csillag a külföldi fórumokon, ott mindenkinek elszállt 3 év alatt. Nálam már lassan 5 éve ketyeg.
De összességében én már így utólag nem mernék sem hűtőből, sem mosogatógépből (mosógép, szárítógép, stb..) Samsungot és LG-t venni. Régebben engem is elkapott a marketing, de ma már inkább AEG, Electrolux, Bosch vonalon gondolkodnék hűtőből. Fagyasztószekrényből AEG-et vettünk, hangtalan, 2-es fokozaton -21 fokot tart.. eddig baromi jó.
(Mosogatógépből pedig a belépő Mielet, e ez már ki lett tárgyalva..)
-
-
törölt tag
válasz Csabroncka #17414 üzenetére
Leolvasztani!=nem kikapcsolni. És a hangsúly azon volt: nem kellett.
(#17415) Dave™
Ha így, akkor igen. Ez elkerülte a figyelmemet. -
törölt tag
„azt is a Bosch gyártja”
Inkább BSH Hausgeräte.Én no-frost-ot vettem 18 éve. Értelemszerűen még soha nem kellett leolvasztani.
-
Dave™
nagyúr
válasz Csabroncka #17409 üzenetére
Most megnéztem, semmi nyoma jégnek a fagyóban, pedig használjuk mióta megvan (egy éve). Korábban pedig hogy le lettem hurrogva, amikor azt írtam hogy talán évente sem kell, más meg félévente szokta.
-
Voice24
őstag
Hali!
Beépített sütő csere előtt állunk, és próbálok tájékozódni, melyik márka az ajánlott és megbízható az alsó-közép kategóriában. Vagyis olyan 75-80 ezer forintig. Most (még) egy teljesen alap Zanussi van, 10 éves, és egészen idáig semmi gond nem volt vele, most viszont elment az alsó fűtőszála. Úgy döntöttünk, nem javíttatjuk (nem lenne olcsó), inkább legyen egy új, hőlégkeveréses.
Én Electroluxot, Whirlpoolt, Gorenjét nézegettem, de ha más az ajánlott, meggyőzhető vagyok. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz SirKero #17407 üzenetére
Azért nem alap kategóriás belépő gépet vettél, mondhatnám azt is hogy kombót venni 100 felett már nem lutri! Egyáltalán nem döntöttél rosszul, jó kis gép!
Dave™ le kell engednem a Liebherrt, mert erősen zöldség áru az aromája , na persze erről mi tehetünk mert nyáron dugig volt saját kerti cuccal, jég nálam sincs.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Dave™
nagyúr
válasz Morris #17406 üzenetére
Liebherr, Bosch, Siemens. A mi Bosch-unk csak low frost (tehát nem no frost), és egy év után még mindig nem kell leolvasztani a fagyasztót. Személy szerint kihagynám a no frostot az alábbiak miatt: hangosabb, többet fogyaszt, hibaforrás és jóval drágábbak is, és annyit nyersz vele hogy mondjuk nem kell évente-kétévente egyszer leolvasztanod, megéri?
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Pont ezen gondolkoztam az üzletben én is mert ő volt a másik jelöltem
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Dave™
nagyúr
válasz SirKero #17403 üzenetére
Nekünk ilyen van, hosszas kutatómunka után esett rá a választás, most egy éves, remek darab. Van egy kb. ugyanilyen Siemens is a családban, azt is a Bosch gyártja, az is remekül működik, bár az még csak fél éves. Szerintem jót választottál.
Morris: Igen, az Electrolux csoport tagja mindhárom. Az AEG a prémium vonal, az Elux a középkategória, a Zanussi az olcsóbb/egyszerűbb. Mosogatógép szerintem jó választás a Bosch, a Samsung hűtőt azért még lehet átgondolhatnád. Hűtőben is érdemes megnézni a Bosch/Siemens darabokat, nagyon korrekt minőségi darabok.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Srácok, az AEG, Electrolux, Zanussi trió egy azon cég?
Ezen triumvirátusból melyiket érdemes választani.
A mosogatógép Bosch lesz. A hűtő Samsung.
Az indukciós lap és a beépíthető sütő whirlpool. 4 év garit adnak most a wh-ra.
Mindenképpen a MM-ban fogom megvenni a készülékeket.
Szerintetek? -
SirKero
őstag
válasz SirKero #17395 üzenetére
Mivel napok óta nem kaptam választ megvettem őt utolsó darabként meglátjuk belenyúltam-e
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Bacusuz
addikt
válasz Tomi0703 #17396 üzenetére
Hali.
Nekem csak a sok fejjel adott örlő-darálóról van tőlük tapasztalatom,de az nem jó.
Nem bírta sokáig, az elejétől fogva érezni lehetett hogy nem egy világmárka,értsd ezt az anyagán, az illesztéseken, hangja olyan volt mint mikor erőlködik a motor.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik