-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz gabenn4241 #131518 üzenetére
Nekem is ilyen erősítőm van, de ilyet nem tapasztaltam. Nem tudom biztosan, de lehet hogy van gyári visszaállítás gomb próbáld meg azt.
-
python1
veterán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz gabenn4241 #107453 üzenetére
Kodek pakkot töröld, és MPC-HC-t tedd fel.
Beállításaiban a hangkodeknek mindent bepipálsz és kész.
Semmilyen hibáról nem volt szó, és a megoldást is írtam már...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz gabenn4241 #107451 üzenetére
Mi az a win media player classiccal?
Egyrészt az MPC-HC-hoz nem kell kodek pakk semmilyen. Másrészt csak be kell állítani jól.
Switch Tax
-
Dexar007
veterán
válasz gabenn4241 #100173 üzenetére
Tetszik ez a jamo. Valaki meg tudna meg adni a kezdo lokest?Mert akkor a napokban atvennem.
Kiveve ha van jobb persze,de nem csunyabb.Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
válasz gabenn4241 #100171 üzenetére
Mozifilm zenet. Nem igazan tervezem zenere bevetni, hazimozi+ jatek a lenyeg,semmi tobb.
Give me your cum,bull!
-
greike
tag
válasz gabenn4241 #100100 üzenetére
Szerintem mindegy melyik erősítőt vàlasztod ezek közül,mert ugyanaz a kategória! Szerintem Sefter ütősebb Pioneer alattl az LX-es szériàra gondolt!Yamahàból rx-v1800-1900-at ajànlanàm ha lenne eladó! RX-V1800-ból ki lehet fogni 80-90-eft körűl!
-
Sefter
veterán
válasz gabenn4241 #100100 üzenetére
Én yamaha erősítővel használtam a frontjaid nagytesóját (vitas700).
Áráért dinamikus, jó hangú rendszer volt, viszont a hd hangok "előnye" nem ezen a szinten jelentkezik..valami ütősebb pio vagy yamaha erősítőt választanék a szettedhez, mert szereti ha hajtva van![ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
robi222
senior tag
válasz gabenn4241 #100093 üzenetére
Én számomra egyértelmű, hogy a pio922 vállasztanám. Zenében megeszi az onkyot, denont pedig moziban.
-
greike
tag
válasz gabenn4241 #100093 üzenetére
Milyen màrkàjú hangfalakhoz hasznàlnàd az"új" erősítőt?
-
devil-k
nagyúr
válasz gabenn4241 #99134 üzenetére
Ezt a kérdést már a médialejátszós topikba is feltetted! Érkezni fog válasz, légy türelemmel. Egyébként az Androidos rendszerrel ellátott médialejátszók nem javasoltak, pár nappal ezelőtt pedig erről a márkáról volt ott szó, keress vissza egy kicsit!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Sefter
veterán
válasz gabenn4241 #68858 üzenetére
a 3-6.-ig mind mozidoboz...(sokat hallgattam victa-vitas heco-kat...) zenére biztos találsz jobbat 150k-ig..
Psn ID: sefter_hun
-
Toobee
veterán
válasz gabenn4241 #68860 üzenetére
Akkor ennek a szélessávúnak lehet, hogy adnék egy esélyt. Vagy van itt Monitor Audio RS6 is, biztosan lehet alkudni belőle. Esetleg Heed Enigma. Epos. Ezt az ATL-t még nem hallottam, de talán megérhetne egy próbát. JMLab PS5, ez is olyan 150-180 körül lehet. Phonar P30s. Azokat a kicsit sem jó dobozokat, amiket kinéztél hagyd meg másnak, ha egy mód van rá.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz gabenn4241 #68858 üzenetére
Más nem jöhet szóba? Mekkora a kereted? Én ezek közül egyiket sem venném meg, 150-200e Ft-os áron már nagyon jó dobozok szoktak felbukkanni a használtpiacon.
-
Oldfighter
senior tag
válasz gabenn4241 #62506 üzenetére
Amelyik hangja neked jobban tetszik. Belépő, alsó-kategóriás készülékek.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Dorian
félisten
válasz gabenn4241 #41574 üzenetére
Heco Vitas Sub30A
Ilyenem van, filmekhez teljesen jó, sokpontegyes koncertekhez megfelelő. Elég mélyre megy, nagy hangnyomással. Zenére nekem lassú, de nem ilyesmit hallgatok és azt is külön sztereó rendszeren. És sztem az én és az itt megfordulók igényszintje nagyságrenddel magasabb az átlagembernél, tehát számodra akár jó is lehet, főleg, ha nincs rá egy százassal több.
Egy bizonyos szintet azért jelent, ha a tápkábelek, sub-kábelek és különböző alátétek hatását kihallani rajta, voltak ilyen próbálkozásaim.
A JBL is jó választás, a Warfit nem ismerem.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Oldfighter
senior tag
Amely ársávban keresgélni akarsz, ott nehezen találsz olyat mely kiadja a 20-30Hz-es tartományt úgy, ahogy te el akarod várni. Mondjuk tőlem marhára távol áll a te zenei ízlésvilágod, de annyi szent, hogy jobban jársz, ha sztereó rendszeren keresgéled azt a ...dübörgő hangot, melyet kedvelsz. Két erős front hangdoboz , pluszban esetleg passzív szubláda mely elég gyors és pontos.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz gabenn4241 #41580 üzenetére
én a jbl-t bepróbálnám: az sokkal jobb a pionál
-
Toobee
veterán
Szimplán csak nagyok az elvárásaid. Nem hiszem, hogy a subod a gyenge pont. Illetve az is, a többi elemmel egyetemben. Zenére egyébként se házimozi szett kell, hanem sztereó.
-
Oldfighter
senior tag
válasz gabenn4241 #41407 üzenetére
Próbálom magam elé képzelni az elrendezést....
Ha jól értelmezem akkor a rendszer úgymond keresztben van elrendezve, úgy, hogy a hátsó hangdobozok szélesebbre is vannak húzva, mint a frontok, melyek a 6 méteres oldalon vannak, közelebb a tv-hez, mint az oldalfalakhoz.
Akusztikailag ez a felállás nem éppen ideális, mint ahogy a készülékek márkái, de ha neked mozira bejön így is, akkor szerencsés helyzetben voltál. Én a hosszanti elhelyezést részesíteném előnybe ( ablak nem akadály ha ott van, sokunk az elé helyezi a tv/hifi állványát), a 4 méteres hely bőven elég erre, hogy a frontokat minimum 70-80 centire elhúzzuk a falaktól ( akusztikailag nem szerencsés rátolni, főleg ha hátsó reflexes, de túl távol elhelyezni se szerencsés). A mélyládát se kell bepasszírozni a sarokba, de ízlés kérdése, hogy mennyire bírjuk elviselni a mélyhangok kiemelését, a ló túloldalára azonban nem érdemes átesni. És akkor itt, jön az, hogy a berendezési tárgyak miféle elhelyezést kínálnak a bútoraink számára. De most ebbe nem megyek bele már mélyebben, az egy se biztos, hogy elfér a másik oldalon, mondjuk egy ajtó miatt. Egy kanapét még eltologat az ember, de egy fix franciaágy más tészta. Ami a dolog másik lényegi részét képezni, abban maximálisan a te ízlésedet kell tükröznie. 5.1 vagy sztereó. Én maradnék azon az állásponton, hogy mindenféleképpen zenei(bb) erősítőt érdemes választanod ( Denon, Marantz vagy valami egzotikusabb gyártó régebbi, olcsó erősítőjét, mely kielégíti a zenei igényeket). A helyiség mérete miatt érdemes lenne 5.1-nél maradni és használt dolgokból felépíteni az új rendszert. Első körben próbáld meg eladni a mostanit, gondolkozz el némi átrendezésen a szobádon, illetve, hogy akusztikailag még hol tudnál javítani a hangzáson, pl minél kevesebb csupasz fal maradjon és a padlón is legyen egy jó nagy szőnyeg, ha most per pillanat nincs. Apró praktikák ezek, de megéri elbíbelődni velük.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
válasz gabenn4241 #41376 üzenetére
A Jamo nem igazán ajánlott termék mostanság. Elvesztette azt a "hírnevét" amit felszedett 10-15 évvel ezelőttig. Vannak amúgy olyanok akik az 5.1 rendszerűket kétcsatornásra cserélik, tekintettel arra, hogy a zenehallgatás van túlsúlyban náluk, illetve relatíve kevesebb összegből, használtan, elég nívós rendszert tudnak összerakni, amivel a filmek is élvezhetőek; leszámítva a térhangzás bizonyos aspektusait. Ezt neked kell eldönteni, hogy mi számít neked jobban; a film és azzal a térhangzás, vagy a zene.
Én azt javaslom -anélkül most, hogy nem adtál meg se pénzkeretet, se a helyiség méreteit, melyek nem elhanyagolható tényezők-, hogy cseréld le a készülékeidet és használtan nézz pl egy Denon hm erősítőt, mely igen zenei készüléknek számít, és ehhez keress első körben egy sztereó hangfalpárt melyet később bővíteni tudsz az 5.1 rendszerig (ugyanazon márkából, azonos hangszórókészlettel). Ha találsz valamit a későbbiekben, akkor linkeld be ide és véleményt mondunk róla. Illetve a hiányolt részleteket is megadhatnád.Süket szomszéd a jó szomszéd!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic