Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- GTA VI
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz GordonSamway #74699 üzenetére
Denon-on a távirányító options gombbal tudod állítani, szerintem valahol nálad is…
Erről lehet szó. [link][ Szerkesztve ]
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Adott egy Onkyo TX-SR608-as erősítő ami HDMI-n keresztül kommunikál a tévémmel. Minden kibaszott király ég és föld az előző Sony STR-DB795 erősítőmhöz képest. Annyi kérdésem van, hogy amikor váltok a források között "PS5/KülsőHDD/Stream szolgáltatók" és más kódolású az adott anyag akkor fel szokott villanni a kijelzőn egy DIALOG +4 felirat. Kerestem volna a használatijában, de nem írnak róla semmit. Ez amúgy gondolom valami párbeszéd kiemelő lenne csak azt nem tudom, hogy autómatikus e vagy ezt tudom állítani??
Köszönöm"Hosszú és eredményes életet!"
-
jambiyya
őstag
válasz VoidXs #74677 üzenetére
Mivel volt időm és kedvem is, kipróbáltam valamit.
Találtam a szekrényben egy Y-os sub kábelt, Monitor Audio (pont mint az angol hangfalgyártó) a márkája. A kisgyerekes korszakban "valaki" megtépte, de visszaforrasztottam.
A másik kábelt jó ideje használom: Oehlbach NF214, nem Y-os.40Hz-es teszthangot indítottam, majd hangerő lassan fel, és néztem hol lép be a mélynyomó. Többször is mértem, az AVR-en kijelzett hangerőt néztem, mást nem változtattam.
Sima: -44,5dB
Y-os: -50,0dBEz hallható különbség.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz morfondőr #74670 üzenetére
AVXen volt egy tag (Sirleslie), aki gyártott egyedi állványokat (Hub Audio).
Nem tudom vállal e még ilyet mert 2017ben lezárta a topikjat, mert akkor épp nem nagyon volt rá ideje.
Még annó én is meg haver is nála csináltatott.
Az enyémet lehetett volna homokkal is tölteni, de nem volt rá szükség mert anélkül is volt súlya meg alul és felül is voltak tüskék.Esetleg írj rá, egy próbát megér!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
félisten
válasz Gabesz87 #74686 üzenetére
Akkor még is az történt amit sejtettem.
Az csak neked segítség, hogy megkönnyítse/ felismerd azt, hogy melyik HDMI-re mi van kötve, de a számozása ugyan az marad ,nem írja felül.
Azaz ha a HDMI 2-be dugtad a Shieldet, akkor a HDMI kettőt hagyd aktívnak függetlenül a nevétől és utána nevezd át amire akarod . Ugyan így az IPTV nél is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BBéci
legenda
-
Gabesz87
veterán
De elvileg - ha jól értelmeztem - át lehet állítani a számozást is. Legalább is szerintem azt csináltam. Mert alapból mit tudom én a media Player a HDMI 2, a CBL/SAT pedig HDMI 6 volt. Én meg úgy állítottam be, hogy a Media Player (=Shield néven) a HDMI 1, a CBL (=IPTV néven) pedig HDMI 2. Passthrough-ra meg IPTV van beállítva, de mégsem megy most, ha ki van kapcsolva az erősítő, Szóval itt a HDMI-kkel van vmi zűrzavar.
-
BBéci
legenda
Pro-Ject állványaimnak alul, a padló felé és a tetőlapján is tüskék vannak. Utóbbiak megfordítva is belecsavarozhatóak, akkor acél félgömbökkel érintkezik a hangdoboz alja. [link]
Úgy tűnik, a Pro-Ject mérnökei nem tudják, hogy rugalmas anyagnak kellene ott lennie.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
Teljesen jó lesz arra az a bemenet.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Gabesz87
veterán
Na most egy valamit nem értek még. nvidia Shield-emet egyelőre nem tudom megjeleníttetni az AVR-en ekresztül. 2 HDMI van használatban, egy az IPTV box-hoz, egy meg a Shield-hez. Az összes többit Hide-oltam, át az Input Assign menüben 1-re állítottam a Shield-et és 2-re az IPTV-t (ill. át is neveztem ennek emgfelelően a forrást neveket). Media Player nevű HDMI-be van dugva a SHield, de ha a Media Player Input-ot nyomom be, az IPTV indul el. A CBL/SAT-ba van dugva az IPTV, ezt neveztem át IPTV-re, de ha arra kapcsolok, akkor semmi nem jön be. És ráadásulé miközben megy az IPTV, Shield-et ír ki az AVR. Ezt totál nem értem. Mit nem veszek észre, vagy mit rontottam el? Esetleg a HDMI Passthrough résznél kell vmt buherálni!?
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Gabesz87 #74679 üzenetére
A kalibráció nekem is large-ra állítja még a mennyezeti hangszórókat is, de itt világosítottak fel arról, hogy csak a nagyon high-end cuccoknál érdemes úgy hagyni, mert a mélyek megszólaltatása nagyon sok energiájába kerül az erősítőnek, így ha azokat inkább a dedikált sub-ra bízzuk, akkor jobb lesz a hangzása a többi sugárzónak. Ezért is írják a 80hz-et úgy általában jó kiinduló pontnak, de pl. kisebb hangszóróknál lehet menni feljebb is a torzítás elkerülése miatt. Szerintem próbálgasd, hallgasd az eredményt. Nekem elég testes frontjaim vannak, amik eléggé le tudnak menni, de én is maradtam végül a 80hz-nél, mert erőteljesebb maradt úgy összességében az egész rendszer.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Gabesz87
veterán
válasz morfondőr #74667 üzenetére
Na megcsináltam az S950H-val a kalibárciót mint a 6 poziban. Most így néznek ki a Crossoverek:
Front: 40Hz
Center: 90Hz
Surround: 90Hz
Top Middle: 40Hz
A Frontokat most is Large-ra tette, de átállítottam Small-ra.
Hagyjam így ahogy van, vagy esetleg javallott állítani valamit? Nekem a Front 40Hz fura, de mondjuk nem értek hozzá!
TAGA TAV-606 v.3 rendszer + Atmosok TCW-300R SM + TSW-120 v.2 SUB. -
krx21
nagyúr
Megérkezett az új lejátszóm egy Panasonic DP-UB9000 személyében.
Hozzá már van egy Denon X1700H AVR. (Igen, belépő AVR és csúcskategóriás lejátszó )
Amennyiben meg szeretném hallgatni a híres CD lejátszását, jól gondolom, hogy egy ilyen kábelre van szükségem: [link] (XLR-RCA kábel)
Az RCA végét a X1700H phono bemenetére kötném... [link]
Jól gondolom? -
VoidXs
Topikgazda
válasz morfondőr #74675 üzenetére
Nem mondanám kicsinek a talpát, ami max felmerülhet, hogy a tüskék alatt kell vigyázni a padlóra, de arra bármilyen kis fémdarab megfelel. A jókora talppal azért vigyázni kell, egyrészt ne legyen közvetlenül a padlón (mert az zörög rendesen), másrészt ne legyenek a tüskék/elcsatolásom túlságosan messze a rúdtól, mert akkor meg elhajlik.
jambiyya: MI a lejátszó? PC-n lehet olyat, hogy lejátszás elején kinyom 1 Hz-et max hangerőn, amitől bekapcsol bármilyen sub, de nem adja ki egyik sem. Azon kívül csak DIY hackek vannak egy triggerrel.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
morfondőr
őstag
válasz VoidXs #74671 üzenetére
Közben találtam egy viszonylag jónak kinéző és megfizethető állványt is: Kanto SP26
Egész jó vélemények vannak róla pl. amazonon. Viszont a talpa annyira kicsinek tűnik, hogy így látatlanban nagyon félnék tőle hogy felborul az egész ha egy légy is rászáll!
A fent említett MA Bronze 100-at megtartana ez?
A DIY azért szimpatikus, mert akkor egy jókora talpat csinálnék, amit nem volna egyszerű fellökni (mondjuk elhelyezés szempontjából biztos macerásabb lenne). De egy gyári megoldás azért csak jobban nézne ki.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
BBéci
legenda
Rengetegszer volt erről szó: a centersugárzót húzd előre egészen az állvány széléig. Fontos, hogy tegyél alá valamilyen elcsatolást!
A piramis mintás szivacs nem sokat használ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jambiyya
őstag
Ha a subon csak Line L/R van, nincs dedikált LFE, akkor elvileg mindegy melyikbe dugom, ez oké.
A kérdésem, hogy ha a sub automatikus bekapcsolása nagyon érzéketlen, akkor egy Y-os sub kábellel (L és R is bedug) lehet javítani a a bemeneti jel erősségén (kisebb hangerőn kapcsoljon)? -
VoidXs
Topikgazda
válasz morfondőr #74670 üzenetére
Teljesen életképes a DIY, amíg van elcsatolás a talaj/állvány, illetve állvány/hangszóró közt, ugyanis a rugalmatlan kapcsolatok okozzák a nem kívánt zengéseket. Erre figyelni sokkal fontosabb, mint az állvány tömegét növelni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
morfondőr
őstag
Azon gondolkodtam hogy állványra teszem a hangfalaim (MA Bronze 100) a TV szekrényről, de nem igazán találok megfelelőt. Vagy drága, vagy gagyi és ronda és még az sem olcsó! De gagyit és rondát én is tudok csinálni fából fillérekért, kérdés hogy egy hasonló DIY állvány homokkal töltve mennyire életképes: [link]
Ha van értelme, akkor rászánom magam, de ha egy hangyányit javulna csak a hang vagy ne adj Isten romlana, akkor nem vesződnék vele.
Ilyen téren van valakinek tapasztalata?
Előre is köszi a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Swenk
aktív tag
Üdv! Center elhelyezésével van problémám. A rendszer: Polk Monitor, 2db XT20, 2 db XT15 és 1 db XT30. Az XT 30-nak hátul van a reflex nyílása, a TV meg a falon.Ezt a centert falra nem illik tenni. TV állványon lenne, de a tv síkjába nem tehetem, mert akkor már a falhoz kéne tolni. Egy ekkora hangszórót milyen közel lehet tenni a falhoz? Tegyek mögé piramis mintás szivacsot, vagy valami mást?
Lehetne egy másik megoldás is: van 2db Klipsch front RP-160M és 1db center Klipsch R-52C. Ennek elöl van a nyílása. Egyszerűen bontsam meg a Polk rendszert és tegyem be a Klipsch centert a helyére vagy tegyem be a két Klipsch frontot is és akkor marad a két hátsó Polk és a két felső atmosnak a 2 Wilson. Ez így nagyon zagyva lenne? Mit javasoltok? -
morfondőr
őstag
válasz Gabesz87 #74666 üzenetére
Az, hogy 80hz vagy 120hz vagy akármennyi a crossover nem egy egzakt dolog, a hangszórótól, erősítőtől, mélynyomótól függ, mennyi mélyet engedsz a frontra, vagy akárhova. Minél lejjebb veszed, annál több mély jut adott hangszóróhoz (vagyis esetedben úgy látom az összeshez, mert nem külön-külön lehet állítani). Large-ról azért érdemes általában small-ra tenni.
A phase pedig a sub elhelyezésétől függ, szintén nem egy egzakt dolog, de ezt a kalibráció megcsinálja, nem kell állítgatni.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Gabesz87
veterán
Na, helyükre kerültek végre a Taga overhead hangszórók. Beállítás kapcsán lenne egy kérdésem. Csináltam új mikrofonos mérést, és alapból ezt hozta ki az erősítő:
Annyit változtattam, hogy a Front és a Presence-t Small-ra állítottam, a Crossovert pedig 80Hz-re, mert mintha korábbról úgy rémlene, 80Hz a jó beállítás!? A SUB Phase az OK így? A poti az amxra van tekerve. Meg a távolságokon módosítottam hangyányit.
Habár igazából szinte okafogyott a kérdés, mert az imént jött meg az S950H[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Van annak egy kalibrált, jegyzőkönyves változata 82.000ft [link]
Mikor vettem az enyémet, egymás mellett néztem miket mérnek. Nos, a kalibrálatlan is igen pontos… Nem hiszem, hogy a telefon jobb lenne… Valamit nagyon nem mindegy, hogy A vagy C zajgörbe amiben mért. A C a valós amit egy telefon valószínű nem tud mérni se…[ Szerkesztve ]
-
-
jambiyya
őstag
válasz jambiyya #74579 üzenetére
Ma megjött végre. Érdekes egy jószág. Ami elsőre biztató, hogy a (zárt) Thunderhez képest hasonló(fülre) hangnyomás esetén sokkal kisebb a membrán mozgása. Nagyon kíváncsi vagyok, bejáratva/kalibrálva mit fog tudni.
A hangerőt fel kell tekerni 60-70%-ra, de ez volt az Elac 3030-nál is, lehet ez általános a passzív membránosoknál. Pl. r115-nél és thundernél is 40% bőven elég volt. -
Rp526
aktív tag
Nem lehet, h direkt ilyen célra használják és vhogy csökkentik a bemeneti hang hangerejét? Vagy valami gyári profil mókolás, vagy valami muffled mikrofon? Nekik elég kézenfekvő lenne, ha ilyen önigazolásra használják. Azért erős lenne egy 30k-s eszköztől, ha egy telefon lenyomná.
-
BBéci
legenda
Olyannal vagy nagyon hasonlóval mérte a szervizes ember a hűtőszekrényem zajszintjét. Alaphelyzetben 20 dB környezeti zajt jelzett, ami kizárt, még éjszaka ia magasabb, pláne kora délután. Sajátom és a telefonom 40 dB-t mutatott, az a reális.
Naná, hogy a hűtőre csak 40-et mért, ami az enyémen bőven 50 fölötti volt. Szerencsére így is kaptam csereutalványt, mert 37 dB a gyár által megadott zajszint.
Tehát azt a Voltcrafot én semmire nem tartom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Khaosz55
addikt
Nekem is van szaunám, kb folymatosan szól valami relax zene szauna közben a YT-ról, kb már nem is szaunáznék nélküle, szóval rakjon csak nyugodtan. Nekem kettő 16cm-es BT-os hangsugárzó van bent az alsó szinten a lábamnál, mert ott nincs meleg és a locsoláskor keletkező pára sem bántja, főleg úgy hogy el van rejtve. Persze nem szól olyan szépen mintha fejmagasságban lenne mert melyik bírja a 80 fokot, viszont jobb mintha nem lenne semmi.
-
Gabesz87
veterán
Lehet, hogy egy nagyon banális, idióta kérdésem lesz. Ma lesz (remélhetőleg) végre beszerelve a 2 mennyezeti Taga Atmos hangsugárzó. Mivel ennek a fajtának 2-2 csatlakozója van (/hangsugárzó), bridge-elni kell őket belül. Erről úgy 2 hete érdeklődtem itt. Szereztem villás Nakamichi csatlakozókat a jumper kábelhez, igen ám, de ezek baromira nem mennek rá a csatlakozóra A kérdésem az, hogy ha simán csak a sodrott összekötő kábeleket bedugom a csatlakozóba (ami vízszintesen van, a csiptetős), és az erősítőbe menő kábelt banándugóval csatlakoztatom a hangszóróhoz, akkor belül nem fognak összeérni, illetve ha mégis, az okozhat gondot?
-
Rp526
aktív tag
Jó Nektek, akiknek van több .1 hang HBO Max-on. Nekem nincs.. (Netflix hibátlan).
Hiába hívtam az ügyfélszolgálatot, semmi. Nem tudták mi az az AVR. "A router-t újraindítottam már?", "Az app-ot újraraktam?", "TV-t indítottam újra?" és hasonló kérdések után feladtam. 2016-os Samsung TV. -
törölt tag
Nagyon jól megcsinálták, imádom, nagyon vártam. Nincs PS-em, de sok végigjátszás végignézés után már tűkön ültem.
Az operatőri munka is nagyon jó, sőt, nagyon sokszor a közeli felvételek eszméletlenek, amikor látod a karakterek arcán, hogy mi megy végbe rajtuk, de a távolabbi beállítások is jók, sok az új szög.
Az meg, hogy konkrét sorokat emeltek át a játékból a párbeszédekbe meg még nagyobb fangörlingre késztetnek.
Nagyon várom a Fallout-ot is. -
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Újra segítséget szeretnék kérni, most talán egy picit egyszerűbb a helyzet.
Egy majd most épülő szaunába szeretnék egy teljesen alap hangrendszert betenni. Igazából csak annyi az elvárás, hogy telefonról tudjam vezérelni, bírja a meleget, a hangminőség most annyira nem lényeg. Arra gondoltam, hogy lenne összesen 2db mennyezeti (de igazából az is mindegy,hogy helyileg hova teszem) hangfal, és egy bluetooth-os központi vezérlőegység.
Ebben tudnátok segíteni, hogy milyen irányban érdemes elindulnom? Esetleg konkrét termékajánlások is jöhetnek ha tudtok.Köszi szépen előre is!
-
powerup2
addikt
Délelőtt én is megnéztem volt pár jelenet ami olyan volt hogy wow.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
félisten
válasz #82860288 #74640 üzenetére
Szerintem az a pisztolylövés mestermű volt a kamera/ néző a szemszögéből szólt kb 30 cm -ről és konkrétan úgy nézve inkább nagyon jól meg volt csinálva.
Konkrétan végigsüvített az egész nappalin, nem sok filmben csinálták ezt így meg még
A Dolby Vision is gyönyörű, teljes képernyős IMAX nak tűnő az egész.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
válasz Dorian #74643 üzenetére
36-39 perc között vannak a pisztoly / puska(?) lövések.
Visszatekertem párszor, mindig olyan erős volt, a végén lévő robbanás meg már "normál" erejű.
Talán a Terminátor Genisys volt ilyen film meg némelyik olcsóbb akciófilm, ahol a lövések beillettek egy ágyúdörrenésnek is, ami borzasztóan mű, olyan, mint a rágógumi.
Gugliztam azért, hátha a beállításaim rosszak, de a crossoverek rendben vannak, szóval itt ilyen lett a hangkeverés / szerkesztés. -
törölt tag
válasz morfondőr #74641 üzenetére
Canton Chrono AS-525 SC
Pár hete szereztem, amikor egy kedves topiklakó linkelt itt vagy 5 másikat is, én meg lecsaptam erre.
Vannak még alkalmak, amikor szoknom kell, de egyelőre nagyon pozitív a változás, legalábbis a jelenlegi környezetben. -
törölt tag
válasz morfondőr #74639 üzenetére
Hát, a "finoman és kellemesen"-hez annyit, hogy a mai The Last of Us részben amikor Joel először elsütötte a pisztolyát majdnem leugrottam kanapéról akkorát szólt a mélynyomó.
Nem szeretem az ilyen alkotásokat, ahol a mélynyomóból szólnak a fegyverek.
Az utána lévő robbanás már elég diszkrét volt. -
morfondőr
őstag
válasz #82860288 #74636 üzenetére
Nálam ez az előrefelé néző portos teljesít szolgálatot egy 60 nm-es helyiségben: Jamo C 910
Sajnos komolyabb subokkal nincs összehasonlítási alapom, de én egyelőre meg vagyok vele elégedve. 65k-ért lőttem használtan egy éves korában. Nem remeg a kanapé, de egész jók a mélyek. Egyszer-egyszer az ablak kicsit rezonált, de olyankor bekapcsol a limiter és odaszalad az erősítőhöz lehalkítani!
Nemo Propaganda is elismerően szól a nagytestvérről: Jamo C912 Subwoofer, $229? Can it make bass?Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
törölt tag
Nyitott mind a kettő, csak a reflexnyílás az egyiknél hátul volt, az újnál meg elől van.
És mivel kicsi a hely mindenképpen be kellett tolnom a falhoz őket és a hátsó reflexesnek az nem jó, mert kellene neki hely mögötte a légmozgásnak.
Legalábbis sok cikkben olvastam és videókat is néztem és kicsi helyre falhoz közel jobb az elöl nyitott és nekem is ez a tapasztalatom.
A zártakról nem tudok nyilatkozni, bár gondolom azokat is közel lehet tolni a falhoz. -
Gabesz87
veterán
Tegnap szereztem egy Denon AVR-S950H-t 330 Eur-ért. Lehet hogy nem akkora nagy előrelépés a Yamaha RX-V583-amhoz képest, de szerintem ennyiért jó vétel, és előtte is Denonom volt, szerettem. Van esetleg valakinek tapasztalata vele?
-
törölt tag
Nekem még belépőbb szintű a rendszerem, de csak néhány gondolat, mert nálam is társas, kb. ugyanekkora helyiség, csak keresztbe és fontos a "finoman és kellemesen szól" dolog.
Nemrég cseréltem le a hátsó reflexest elől nyitottra és ég és föld a különbség.
Néha olyan, mintha nem is lenne, amikor meg kell, akkor nagyon szépen és pontosan szól, nem túlsúlyosak a mélyek és a kanapé sem rezeg.
Pár hete sokkal nyugodtabban és hangosabban mozizok akár este is. -
pepexyvz
tag
Sziasztok Szakik!
Létezik-e olyan kütyü, amit a 4k Tv HDMI, és az 5.1tudású házimozi erősitő (nincs HDMI, van optikai csatija) közé lehet csatlakoztatni, hogy legyen jó térhangzás, meg ami ezzel elérhető? PC alaplap 7.1 tudású, HDMI itt is van.
Köszike!
-
Khaosz55
addikt
Jönnek a srácok és segítenek, azt vedd opcióba, hogy olyat vennék amit vissza lehet küldeni ha nem tetszik. Sok gyártónak van ilyen opciója.
AVR-ben van EQ- subra? Bemérőrendszer stb.. SVS SB-1000PRO-van ilyen telefonos bemérés-korrekció, de ha az AVR is meg tudja oldani akkor nem hiszem, hogy lényeges opció-e.
Egy gondom van az SVS-el. Nagyon drága....[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
Az ár-érték arányt gondolnám át a 600 K ra tekintettel, főleg úgy, hogy nincs igazán bajod a jelenlegi szettel. Az, hogy a 2 pro sokkal jobb lesz a jelenleginél nem kérdés. Nagyobb teljesítmény, nagyobb felület. Viszont ha rá tudod szánni a szükséges forrást az is biztos, hogy innen választanék a 1961 ből 2 db ot. [link]
Most látom, hogyb18 nm. Ez esetben egy db is elegendő, ha egy pozició a fontos. Így akár a 1723 is beleférhet és egy életre elfelejtheted a szub cserét.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Hány négyzetméteren használnád ? Családi ház, vagy társas. Illetve mit szeretsz? Annak örülsz ha finoman hallgatod és kellemesen szól, vagy ha zúzós jelentnél leizzadsz és azt mondod, hogy aztakurv@.
Mert ha szeretsz züzni néha, na azt a SVS SB-1000PRO-tól szerintem nem kapod ,meg még 4 db-tól sem max kis helyiségben.
Észnél kell lenni, 2 db SVS SB-1000PRO több mint 600K.
Persze még az is kérdés, hogy van bemérő rendszered az AVR-ben. -
krx21
nagyúr
Gondoltam beírom ide is. Megfordult a fejemben, hogy lecserélem a 2db Proson Rumble R10-es mélynyomót, 2db SVS SB-1000PRO-ra.
A netet bújva, a fórumokat olvasva, elbizonytalanodtam, hogy bizony nem biztos, hogy előrelépés lenne… A Rumble lefelé néző reflexes míg az SVS SB zárt ugye. Gondolom, hogy a zárt, talán pontosabb, gyorsabb, viszont többen is említik, hogy kissé gyenge, halk az SVS SB1000. Míg én gyakorlatilag elégedett vagyok a Rumble 10-el, reflex létére még zeneinek is mondható, nem az a “huhogós” típus.
Szóval el vagyok bizonytalanodva, hogy kell e nekem ez a csere…
Szerintetek? -
Quetz
őstag
válasz Orlifunk #74587 üzenetére
A rövid válasz: nem kell foglalkoznod készülék/kábel cserével.
A hosszú válasz: Igen, minden a jelútba helyezett vezető módosít az átmenő jelen, de ezek a változások a hallásküszöb alatt maradnak. Ez alatt mérhető, de nem hallható változásokat értek. Ettől függetlenül hallhatsz változásokat, aminek okai lehetnek:
- Az eredeti vagy cserélt alkatrész/eszköz hibásan működik, a másik pedig nem.
- Az új eszköz ára és a tudatt, hogy ez csak akkor érte meg ha jobb lesz tőle valami, ergó jobb is lesz. Ez az agy természetes védekezési mechanizmusa.
- Az új eszköz kinézete jobb/ masszívabb/ minőségibb benyomást kelt, ezért jobbnak halljuk a hangot. Nem a fülünkel, az agyunkkal hallunk, a fül csak egy része a hallás folyamatának.Ha tehát objektívan nincs baja a meglevő eszközeidnek, akkor is lehet tehát pénzt égetni a cserére, de csak egy illúziót fogsz venni. A valódi "tuning" az:
- Jobb minőségű hangfalakat veszel, amiknek kisebb a torzítása, egyenletesebb az átvitele...
- Kezeled az akusztikai anomáliákat a szobában, beleértve a hangszigetelést is.
- Jobb minőségű forrásanyagot hallgatsz, 192kbit Dolby Digital helyett például bluray-t. -
Khaosz55
addikt
válasz Quqesz #74610 üzenetére
Trafóház-elosztó-villanyóriáig is alu kábel van végig a földben is. Beszéltem Eonossal amikor villanyórát cseréltek, több száz méter kábellal rohangálnak, és nem is az ár miatt hanem a súly miatt is alu van. De tudod az utolsó 50cm számít...
Ennyi erővel audiophil invertet és napelem panelokat kellett volna raknom. -
VoidXs
Topikgazda
válasz Orlifunk #74612 üzenetére
Ennek nagyon örülnek a paksi kábelek 1966-ból.
#74613 Quqesz: Ezekben a kamu audio gyártókban olyan kevés mérnöki kompetencia van, hogy egyáltalán nem bíznám az életem a termékeikre, még ha lenne is értelmük. Akik alapvető fizikával nincsenek tisztában, és mérések helyett a saját téves érzéseikre támaszkodnak, szerinted milyen pontos kismegszakítókat fognak gyártani? Simán el tudnám képzelni, hogy rövidzárnál inkább összeforr, mint hogy leoldjon.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz VoidXs #74611 üzenetére
Ráadásul hiába rakod be a minőségi kismegszakítót az elosztóba, ha a szolgáltató az órához tartozó kismegszakítót nem cseréli le, és ott fityeg a Bakony Művek 40-50 éves terméke. Te meg nem nyúlhatsz hozzá, mert megbüntetnek. Csak ha szerencséd van és jófej a szaki, akkor lecseréli, de sokszor szarnak bele, mert működik.
Orlifunk
Ok, és a panelba milyen a bemenő főkábel az utcáról? Csak tipp, ha új a panelház, akkor min 35-40 éves a kábel, de ami az 50-es években épült panel ott meg matuzsálem.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Quqesz
nagyúr
Mindig előjön ez a kábeles mizéria. Igen, van aki hisz benne, tegye. De hiába a jó tápkábel, a jó elosztó, a kábelösvény, a különleges kismegszakító...ma országunkban a légkábelek legnagyobb része aluminium. Sok házba a mai napig aluval huzzák be a 230V-ot a szolgáltatók az oszlopról (új építésűbe is). Ráadásul a legnagyobb részük az 50-60-as években lettek telepítve az utcákra. Sok helyen a transzformátor állomások is benne vannak a korban. Az otthoni rész hiába minőségi, sajnos csak töredéke a rendszernek.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-
BBéci
legenda
válasz szabeska #74605 üzenetére
Jófajta Kontaset elosztó a rendszerek jelentős részében megállja a helyét.
A kismegszakítótól külön ösvénye van a hangrendszernek, másikról kap áramot a tv és a szubláda.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szabeska
addikt
válasz liszi70 #74604 üzenetére
Igen, utánanéztem már korábban is itt a 2 házimozis topicban (és rendszeresen olvasom a kábel vitákat is) Mondjuk most nézem, az én rendszerem egy Philips túlfeszvédős elosztóra van kötve, APC-be más egyéb van. Kíváncsi vagyok, ha nem ez, akkor mi az ami "nem rontja a hangot", és nem 200k mint amiket itt linkelgetve láttam? Nem beszólni szeretnék, csak érdekel, ki mit használ a rendszeréhez, és külön elosztókra köti-e pl a pc-t és az avr-t, subot stb, ha már itt tartunk. Fizika erőszakolásban én sem hiszek, de más szempontból hasznos lehet adott elrendezés/elosztó értelmes pénzügyi keretek között, aminek tényleg van értelme
[ Szerkesztve ]
F1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest