Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
blasko92
őstag
válasz Satyricon #41598 üzenetére
Jó kis cucc is Még így ~650rpm-en is tényleg kussban vannak.
Majd csinálok a mora-hoz egy felfogatókeretet a ventiknek, és akkor 4db-al fogom szellőztetni. Akkor viszont már elég lesz olyan 4-500 rpm körül pörgetni őket.Most a táp ventije a leghangosabb a rendszerben.
-
chester91
senior tag
válasz blasko92 #41594 üzenetére
Ez igen megfelelne, lehet kapni kék leddel? Pirossal találtam eddig
Találtam is, merlinnél, postával kb 5e köszönöm a tippet
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
blasko92
őstag
válasz chester91 #41580 üzenetére
Én használok 2db 18cm-es Phobya G Silent ventiket, és 650 rpm-en semmi hangjuk nincs. Elég jó a statikus nyomásuk is. Mora 2-es radiátort szellőztetek velük, ami azért elég sűrű lamellázású.
Ja, és elég jól lehet őket szabályozni. Akár 4-500 rpm-en is elég hatásosak.
Én inkább ilyet használnék, mint CM 20 centiseket, főleg, ha a teljesítmény és a hangerő számítanak.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Köszönöm mindenkinek! Ezen még gondolkodni kell
szab. tam@: azért írtam ide is, mert ez már erősen házi barkács is, a plexit szabnom kellene, és mielőtt megteszem, jobb tudni, hogy van-e értelme
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #41589 üzenetére
hát ja.
de ez igazából ez a léghűtés topic témája.
de mint látom, a kolléga már megtaláta...**
kép linked nem műkszik, valszeg nem tetted nyilvánossá.
(szerk: tanusítványhibát átlépve bejön a kép, de semmi nem derül ki a hűtésből belőle...**
én el folytattam a továbbszenvedésemet az eyefinity minnimal teszt irányában, de ma nagyon elég lett....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Satyricon
addikt
válasz szab.tam #41588 üzenetére
Nem tudom, lehet ez a leszabályozós dolog venti függő is. Nekem volt olyan, hogy leszabályoztam egy 12-es ventit 4-500 körülre, és a hűtése nem sokat ért. Am én is Fan Mate 2-t használok a 3 Arctichoz, de mind a 3 venti 1 fan mate-ra van kötve! Jónak jó, csak az a baj, hogy a szabályzó melegszik. De kib.sztam vele, mert a hűtését így oldottam meg: [link]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #41587 üzenetére
én a fanless agymenésem előtt ugye az sflex1200-asokat szabályoztam le, kb. 400 környékére.
egy gépben 3 db-bal bőven elvoltam.
(zalman fanmate2 potira kötve, minimumon, de azért ott volt a lehetőség 1200-ra feltekerni.)
és egy alacsony fordulatú 9-es volt még a vga-n, +ban.
alapfordulaton igen csak le kellett mennem parterbe, hogy halljak valamit.
(ugye ebben a házban akkor q9550 + gtx480 volt, ami átköltözött a toronyba.)->
tehát ésszel lehet egy házon belüli, kompakt, olcsó, halk megoldást taláni 12-es ventikkel is.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41584 üzenetére
Van egy bizonyos szint, mikor a ventik annyira le vannak szabályozva, hogy a hűtési teljesítményük közel 0. Ha 500 rpm-re leszabályozod, az másodpercenként 8 teljes fordulatot tesz meg. Ami kb olyan hűtési teljesítményt produkál, mint mikor ujjal kicsit erősebben megpöckölöd a venti lapátokat. Magyarán van egy 20-as ventid, ami forogni forog, de a feladatát nem, vagy csak nagyon kis mértékben végzi el.
Szerk.:
Ha halk ventit akarsz magadnak, akkor folyadékcsapágyasat érdemes venni. Szerintem 20cm-esbe is lehet kapni, bár nem lesz olcsó mulatság
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Zotya21 #41585 üzenetére
Esetleg rakok a cooler köré ebből a szürke gipszkartonhoz használatos szivacsból. Elvileg a rezgést és a kijövő hangot is csökkentheti.
Látni még én sem, de itt lesz az ideje csak először kell egy kis pénz hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Zotya21
senior tag
válasz chester91 #41584 üzenetére
hát én nemtudom nálam a táp hangosabb mint bármelyik
ugy hogy a videókártya referenciája elvan intézve persze demár annyi ventim van nemtudom mit hallok
amugy olyan 500 körül meg már megakar állni legalábbis nálam az egyik 8 centist próbáltam levinni amennyire lehet
de 20 centiset még nemis láttam élőbe XD
https://500px.com/slayer_art
-
chester91
senior tag
válasz Zotya21 #41583 üzenetére
Ez igaz lehet, bár hozzáteszem, mostanában nem nagyon játszok, nem sok időm akad. Hallgattam egy 20 cm-es CM-et, rossz minőségű, háttérsistergős videó an is hallatszott, hogy megy (700 rpm). Kérdés, hogy mondjuk 500-on is ad ki nagyobb zajt, vagy akkor már csendes a kicsike
-
Zotya21
senior tag
válasz chester91 #41582 üzenetére
a szabályzóval az a gond hogy elfelejti az ember
nekem a vizen lévő 12 centisre van rátéve a szabályzó ésha egyszer letekerem aztán másnap meg játszhatnékom támad akor az biztos hogy 1-2 óra mulva jut eszembe hogy elfelejtettem és mnidjárt felforr a vizem
de szerencsére eddig még nemtörtént meg hogy pisiljen a víz
https://500px.com/slayer_art
-
chester91
senior tag
válasz s3toraph #41581 üzenetére
Engem igazából ebben leginkább a design motiválna. Kapna úgyis szabályozót a venti, és ha kell a nagyobb hűtőerő, akkor fel lenne csavarva, amikor meg alapjáraton használom, élvezhetném a csendet és a szépséget
-
s3toraph
senior tag
válasz chester91 #41580 üzenetére
Engem meg ezzel kapcsolatban az érdekelne, hogy egy 20 cm-es venti minimumon járatva (pl. CM mega flow), ventivezérlővel szabályozva, szállít-e annyi levegőt mint 2 db átlagos 12cm venti minimumon járatva (pl. arctic F12)? Mert én úgy látom a m3/CFM értékek alapján, hogy általánosságban 2 db 12cm venti jobban teljesít (komolyabb 20 cm ventiket is nézve), plusz ha ez a 2 db 12 cm venti mondjuk swif2 120p, akkor meg főleg és még szinte hangtalan is minimumon járatva. Meg merném kockáztatni hogy a swif2-k minimumon halkabbak együtt mint egy 20cm-es minimumon (arctic f12-m van 1db és swif2 120p 2 db, 20cm-el viszont nincs tapasztalatom. (Bár lehet ez már OFF kicsit, akkor sorry.)
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Olyan emberek tapasztalataira lennék kíváncsi, akik használnak 18-20 cm-es ventit, akár utólag beszereltet (én vagy Akasa, vagy Cooler Master ventitmszeretnék berakni), és 500-1000 rpm közötti teljesítményen forog neki. Mekkora hangot gerjesztenek? Csak mert akarok oldalra egyet berakni, de csak akkor, ha lehet akkora rpm-en futtatni ezeket, amekkorán hang nélkül lehet őket üzemeltetni.
Előre is köszönöm!
-
tatabike
őstag
válasz #90933760 #41577 üzenetére
Hm. Legalább a füles annyit ér, mint a korábbi full cucc?
Én nem szeretem a fülest, van itt kettő is. Egy vezeték nélküli Sony (szétnyomja a fülem), meg egy hagyományos Philips hi-fi, az a jellegzetes bazi nagy szivacsos, kommersz cucc. Régen mindenkinek olyan volt.
Pio házimozis nagy dög tranyós erősítő, meg nyakig érő ládák a sarokban, rajtuk kisebb Sony falak, meg érkezőben egy pár Vidi DB2002A sugárzó. Nálam dübörög az NFS World.Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
törölt tag
válasz tatabike #41576 üzenetére
Na jó nem volt ám annyi, de volt nagy Pio, nagy Sony, közepes Sony, közepes Videoton, meg közepes méretű házilag épített és még volt egy közepes 2.1 is. És 4 erősítő volt. Azt hiszem egyszer voltak csak egyszerre bekötve, egyébként csak 2-2 pár ment mindig 2-3 erősítővel. Baromság volt egyszerre járatni, mert a mély nem lett erősebb, de a közép és magas meg leszakította a fejed. Aztán mára leredukáltam egyetlen fejhallgatóra. Ha esetleg mégis lesz újra, akkor csak egy mezei jobbféle 2.1, semmi több.
-
tatabike
őstag
válasz #90933760 #41575 üzenetére
Az úgy buli, ha kimész, valakit beküldesz, hogy kötögesse át tetszés szerint a 100 hangfal vs. 40 erősítőt, aztán ki kell találnod, melyik szól...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
Aki esetleg olyasmire vetemedik, mint én, hogy vetexet (nem szőtt textília) használna a barkácsoláshoz, az nyugodtan szóljon, mindenféle színből vannak elfekvő, pár méteres darabok, 40cm szélességben, szívesen adok. Átengedi a levegőt, megfogja a por nagy részét is, burkolásra is jó, meg ezzel a háztartási kis fóliahegesztővel össze is lehet sütni, mivel teljesen szintetikus.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz chester91 #41568 üzenetére
Barkács áruházakban, nagyobb festékboltokban, meg ahol foglalkoznak gipszkarton szerelvényekkel. Vagy ha nézegeted a Vaterát, megmaradt készletből is akad.
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41569 üzenetére
Most nem a 120-ason van a hangsúly, hanem a kinézeten, ha méhsejt rácsot használsz. A 140-essel is ugyanígy nézne ki festék pl Very Well. Bár ebbe inkább nem adnék tanácsot(sok topic lakó szóvá is tenné XD)
(#41570) szab.tam: kéó Zsír ez a hűtési rendszer! Még a GTX 480-ad van a gépben? Ha jól emlékszem az volt/van Neked
Szerk.: eloxálás tervbe van?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
nah.
megvettem a dp-->dvi atív átalakítót.
bevezettem a 3 monitor kábelt is a gépbe.
mivel a vga riser-en lóg, el van fordítva, így nem ér ki a gép hátáig, ezért kellett a "gépbe bevezetni" mindhármat madzagot.
ehhez a bővítőpanelek keresztpántjait el kellet hajlítanom, (majd vissza), különben nem tudtam volna áttolni a dugókat a résen.
a képen nem látszik, de ezek a lemezek már sosem lesznek egyenesek.
majdnem kivágtam 2-t csípőfogóval.
(hogy végre topik on is legyen...)****
így a 3 gépből most 3*3=(9!!!) digitális kábel fut fel a 3 kijelzőhöz.
2 monitorból pedig ugye lejön 2 lengőkábel, a mechanikus switch-erhez: [link]
(régebbi kép, itt még kevesebb a kábel...)lényeg: most 9+2 digitális kijelző kábel + 2 konverter van szanaszét.
a létező összes variációban: mindenféle dvi papa, mama, dp, hdmi, kis hdmi.
fel kellett őket matricáznom, hogy ne essek szét teljesen...****
de átkapcsolni a tesztgépre a kijelzőket még nem mertem, talán majd holnap.
az egyik újonnan "fektetett" kábelt kicsit megigazítottam, erre a dzsugel rögtön berántotta majdnem a modemet a routerrel együtt a mélybe...
a vga-ra 2 ferdén behajtott csavarral rögzített mini ninja-t annyira megcibáltam, hogy csoda lesz, ha továbbra is érintkezik majd rendesen a gpu-val. de ez is majd kiderül, nem volt mára több cérnám.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #41567 üzenetére
Tetszik, de ez 120-as megoldás megint nagyon makacs vagyok, szerelmes lettem a 140-es ventibe milyen festékkel kellene le fújni. Valami javaslat?
-
chester91
senior tag
válasz tatabike #41565 üzenetére
És ilyet merrefele lehet kapni? Nagyon jó ötlet! A szélen pont egy sáv elférne, alul meg 4 rétegben fel rakva pont kitoltené az űrt.
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41555 üzenetére
Ha pofás kell, akkor én így csinálnám: Vennék egy [ilyet] amit előttem belinkelt valaki, majd vennék méhsejt-perforált lemezt borításnak(kapni hardverapron). Na meg a ventit és a gumipöcköket. A keretre rá a pöcköket, rá a ventit, és az egészet becsavaroznám az 5,25"-ös helyre. Majd a méhsejt-perforált lemezt méretre vágnám, és ház színre fújnám. Majd rögzíteném a ház elejéhez. A Te esetedben nem lesz nagy szívás vele, mindent lehetett hozzá kapni boltban, nem kellett semmit se fúrni faragni legyártani magadtól. A kinézet valami ilyesmi lesz: [link], [link] Bocs, az utolsó kép kicsit homályosra sikeredett.
-
tatabike
őstag
válasz chester91 #41563 üzenetére
Nekem van öntapadós szürke szivacsom, tekercsben. A gipszkartonozáshoz használják, a padló illetve a fal és a ráfekvő fémprofil közé teszik (ráragasztják teljes hosszban az acélprofilra), és pont azért, hogy ne vigye át a rezgéseket. Létezik 30, 50, 70 és 100 mm szélességben, és kb. 3 mm vastag. Egy ezresért már kaphatsz, igaz 30 méter...
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Pete55555 #41562 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget, rács lesz rajta! ez mar biztos.
Még egy kérdés: milyen tömítő anyagot lehetne egyszerűen, olcsón kihozni, szürke színből, hogy a venti körüli üres helyet kitöltése?
-
tatabike
őstag
válasz chester91 #41559 üzenetére
A hagyományos ventirács nem takar sokat. Én tennék rá, nem is azért, hogy bele ne nyúljak, hanem inkább a ventit védeni.
-
chester91
senior tag
Igazából nem terveztem rá rácsot, szeretném szabadon hagyni a minél szebb látvány végett.
-
tatabike
őstag
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #41552 üzenetére
Csak fele arányban a hűtés a lényeg, leginkább a kinézettel szeretnék előre lépni. Szép ez a ház, nem akarom véglegesen átalakítani, de ez a megoldás elég pofás lenne
-
chester91
senior tag
válasz Pete55555 #41553 üzenetére
Még talán ez az utolsó egész jó lenne. De jobban tetszene egy 140-es ledes benne elől, esetleg valamilyen szürke habszivaccsal, valami egyszerűbb otthoni megoldással lehet szigetelni es alátámasztani?
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41550 üzenetére
Szerk.: Belinkeltek egy jó megoldást, így nem rajzolok, ha nem baj. A lényeg, hogy ez az egyik legjobb megoldás Neked. A berezonálásra pedig ebben az esetben az a legjobb, ha a ventikhez veszel ilyen gumipöcköket, és ezzel fogatod fel a ventit.
Am akkor a takaró lemezek gondolom ki lesznek véve... És a ventit mi fogja védeni? Teszel oda valamit? Vagy a ventire rácsot?
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Pete55555 #41547 üzenetére
Hát nagyon esetlegesen, de tudsz adni hozzá linket? Mert azért akarom ugy megoldani, ahogy, mert szeretném kitakarni a tátongó lyukat a gép elején
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41545 üzenetére
Ja, értem mire gondoltál Ezt viszont nem tudom megmondani.
Ezt a venti márkát pedig nem ismerem, nem tudok véleményt mondani róla. Azt viszont tudom, ha halkítani akarsz a gépen, lehet nem a legjobb megoldás a ragasztó pisztoly. Nagy valószínűséggel a venti át fogja adni a rezgést. Akkor is, ha halk ventiről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
-
tatabike
őstag
válasz chester91 #41545 üzenetére
Nekem 2db Xigmatek kék LED-es van, 140-es. 25mm vastag, 7 lapátos. Meg van egy AeroCool, szintén kék LED-es, 140-es, de az csak 18mm vastag, 9 lapátos. Tápokban használom őket. Használtan, de hibátlanul szereztem, egy ezres volt darabja. Hardveraprón néha lehet találni. Ezeknek nincs "keretük", pontosan 140mm-esek.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #41544 üzenetére
A prolimatech ventit nézem, arra voltam kíváncsi, hogy a cooler szélén mennyi a keret vastagsága. Az átlag olyan 2 mm, tehát 144 mm dzéles, ez pont jó nekem, azt szeretném, hogy pont illeszkedjen, majd felfogatót valamivel. Leginkább meleg ragasztópisztollyal gondoltam. Szépen, nyomok nélkül fel lehet forgatni vele, kábelt elvezetni utána. A prolimatechnek 9 lapátja van, 1000 rpm, 18,1dBA. 3.300 kiszállítással együtt (Pick Pack pont, utánvét).
Ennek jó szerintem az ár/érték aránya, szépen is fog mutatni vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41542 üzenetére
Lemérni sajna nem tudom neked. Tripla radin vannak a ventik, ezek együtt pedig be vannak építve a gépház tetejébe, amit én csináltam rá, plusz ebbe megy a hatalmas kábel dzsungel is. Közel fél nap kellene hozzá, hogy szétkapjam. Viszont. Úgy emlékszem, hogy méretben ugyanaz, mint a többi hagyományos 12-es venti. 120x120x25mm. Szóval a vastagsága 2,5 cm. A 140-esnek nem tudom a vastagságát, de mondom az rengeteg pénz, nem ér annyit! Csak pénz kidobás! 140-120-as venti átalakítót lehet kapni pc boltokba, vagy csinálsz magadtól, nem nagy kaland. Sokkal olcsóbban jössz ki. Szerintem.
Szerk.:
Hacsak nem ajánlanak olcsó, jó minőségű 140-es led-es ventit, ami ráadásul halk is. Ez viszont szerintem nehéz lesz.Szerk2: Basszus de álmos vagyok, most jut eszembe [link] Hátha ezek megfelelnek Am az Aerocool Shark fan sztem tök jól néz ki. Bár nem a leghalkabb ventik közé tartozik. A Bitfenix-et is dícsérik.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Prolimatech Blue Vortex 14 LED 2800 Ft
Enermax T.B. Apollish 14cm Kék 5110 Ft
Antec TwoCool 140 ház hűtő 14 cm 3590 Ft
AeroCool Shark White Edition LED ház hűtő 14 cm 3790 FtMelyik az ezek közül, amelyiket semmiképp se vegyek meg?
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #41541 üzenetére
Nagyon jó lenne, de csak pirosban van 14cm-es annyit kérhetnék, hogy az egész venti szélességét lemérnéd-e nekem? Tudnom kell pontosan, hogy beférni-e.
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41540 üzenetére
Húúú basszus, nagyon felmentek az árak!
Am én itt vettem a ventiket:[link] Ezen az oldalon nézegettem most is a ventiket és találtam Enermax ventit, de ez egyszínű kék, viszont sok ledes, és szintén csendes(Enermax Appolish). Bruttó 3325 ft. (Durva, hogy én tavaly nyáron ennyiért vettem ugyanitt a TB Vegas Duok darabját ) Am nagyon korrekt és megbízható oldal, nagyon segítőkészek, és mindent megtesznek, hogy mihamarabb megkaphasd a ventiket! Ami jó pár pesti pc boltról ugyanez nem mondható el! Tisztelet a kivételnek! sajnos tapaszalatból mondom...
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Satyricon #41538 üzenetére
Ez az Enermax elég jó, de egy helyet találtam eddig, ott majdnem 10e.
Erről mi a vélemény? Corsair Air Series AF140 Quiet Edition 140 x 140 x 25 mm Fan (Blue LED)
-
Satyricon
addikt
válasz chester91 #41537 üzenetére
Nekem Enermax TB Vegas Duo-m van 4 db. Baromi halk, és tud piros/kék/piros+kék fényjátékokat, arról nem is beszélve, hogy potméter van hozzá, bármikor fentebb ill. lentebb csavarhatod a fordulatát! Élőben gyönyörű látvány! A video sajna nem adja vissza ugyanazt a látványt [link] Bár kissé drága. A 120-as szerintem jobban megéri. Ha pedig a házad 140-es ventit tud fogadni, csinálhatsz hozzá egy 120-as átalakítót fém lemezből.
Szerk.: Vagy ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor Xilence ventit javaslok. Asszem lehet kapni 140-esbe is. Ha pedig nem, akkor hardverapron nézz szét.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Sziasztok! Az alább látható gépbe (Raidmax Sagitta) szeretnék egy 140 cm-es, nem túl nagy rpm-mel megáldott, lehetőleg kék ledes ventit berakni. Először is szeretném megkérdezni, hogy milyen ventit ajánlanátok (jó ár/érték arány szempont), és milyen módon lehetne ízlésesen belefogatni a ventit az 5,25-ös helyekre?
Ami még fontos: alacsony zajszint!
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Ha nem tervezel az asztal alá semmi szekrény szerűt,ami szervesen kapcsolódik az asztal oldalához,akkor én nem bajlódnék az oldallappal,vennék rá lábakat,jónapot.A bútorlapot amúgy nem javaslom,mert csak az van feketében,inkább fenyő munkalapot használnak,vagy mahagóni színűt.Ahol megveszed az anyagot,ott le is tudod vágatni,de azt a beugrót,nem tudom,hogy kivágják-e,mert általában méretre szabnak,és nem formára.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
colker
tag
Esetleg a hátsó összekötő mellett még lehet alul a földtől kb. 10cm magasságra rakni egy lapot vízszintesen erre rátudod majd rakni a gépházat és ha olyan a mérete az asztalnak a gépház mellett még a lábadat is így zokniban az sem a földön van(nem olyan hideg )
Persze ez plusz anyag...Arra figyelj tervezéskor ha az asztal alatt lesz a gépház a felső összekötő alatt elférjen!
Nekem gyári asztal hátsó összekötőjéből kikellet vágnom mert nem tudtam hátratolni a gépházat így nem támaszkodott fel a lába+a hátsó venti se tudott ugye kifújni mert elzárta az útját!
Ha már a gépház lába akkor arra is figyelj ha raksz alsó összekötőt akkor annak a mélysége annyi legyen hogy a gépház 2-2 lába feltámaszkodjon! -
tatabike
őstag
A hátsó részére keresztben tegyél egy 140 centis, és minimum 30 centi (de inkább 40) széles elemet is, ami az oldalsó, lábként funkcionáló két lapot összefogja, így nem fog inogni. Ha a két oldallap közé szabod, akkor a felső munkalaphoz is hozzá lehet fogatni, atomstabil lesz, 5cm vastag lapokból meg olyan nehéz, mint a dög...
Valahogy így:
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Mekkora a passzív borda magassága ? Én olyan 80mm körülinek nézem--> 2 db 80-as rendszerhűző ventit rakj rá. A felfogatás a te dolgod, kötegelő a barátod, de készíthetsz plexiből pl egy lapot a ventiknek, és azt rögzíted valahogy a bordára.
...Szeretem leracsniztatni...
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy íróasztala, rémegyszerű az egész, Ikeaában vettem rég régen, de már nem lehet kapni, ezért gondoltam vágatok magamnak méretre, és összetákolom.
Ilyen lapokra lenne szükségem: (esetleg dobhatnátok tippeket hol vágassam le, hol a legolcsóbb?)
5cm vastag munkalapra és oldallapokra gondoltam. Összes tudom úgy rakni, hogy ne legyen instabil?
Milyen fából lenne érdemes csinálni? A munkalapra üveglapot szeretnék vágatni, tehát nem feltétlenül kell über durva karcállónak lennie.
Ja és mindenképpen feketét szeretnék.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
laki7
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni. Gányoltam, barkácsoltam már én is számítógépházat de most más dologban szeretném megnézni a tippjeiteket. Van egy SAPPHIRE ULTIMATE HD 3870 512MB videokártyám.Ugye passzív hűtése van, ami okozott gondokat a komolyabb játékoknál, egy szóval túlmelegedett. Vettem rá egy Asus Glaciator hűtőt de igazából ezzel sem jobb a helyzet, sőt ... Visszaszereltem rá a gyári hűtőbordát és arra csak úgy naturba rátettem egy gyári intel procihűtő ventijét. Így most tökéletes a hűtés, csak idegesít, hogy néha a venti zörgeti a lamellákat.
Szóval ötleteket szeretnék kérni tőletek, hogy hogyan tudnám ezt a hűtéses dolgot megoldani. Várom a tippeket -
tatabike
őstag
-
törölt tag
válasz #90933760 #41519 üzenetére
Amúgy csak a kollégát akarom megmenteni attól, hogy 130 üzenetet kapjon amiből 131 passzív. Mint ahogy ő is mondta, aki nem tudja annak passzív van. Aki tudja az meg tudja.
Egyébként amire nincs semmi írva az szintén passzív. Tehát innen ismerni fel.
És hogy miért aktív kell? Mert a három monitor egyszerre csak aktívval (és DP) megy, anélkül az egyik mindig lekapcsol. Kivétel azoknál a VGA-knál amiknél nem szükséges, azok elmennek passzív átalakítóval is.
Csak vigyázni kell az aktívakkal, mert tudtommal van olyan ami nem enged fHD és felett, bár ez itt most nem lenne probléma, mert 1680x1050 amúgy is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jobb esetben ráírják, hogy active vagy passive innen tudni. Ne kérdezze senki nem részletezem, a passzív nem jó és kész. Csak aktív. Sapphire is gyárt, nekem az volt. Én is akartam Eyefinity-t csak nem lett, mert nekem az nem megoldás ha le kell venni a grafot a széles látószögért cserébe, ekkora pixelhalmazt meg nem tud eletetni akármilyen vga. 3xfHD
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz pcgamer01 #41515 üzenetére
jujj, már annyiszor írtam itt is róla, hogy nem fárasztanáma bandát.
röviden: zen300, asus 775, E5700 alulfeszelve nagy 1-es ninja-val.
ati 5750, rajta egy mini nija 2 csavarral rátákolva, riser kábellel elforgatva.
[link],
[link]
[link]
2,5"-os hdd quiet drive + himuro-ban egy szivacskuckóban.
majdnem így. csak itt még egy nagy qd van a kicsin, de a nagy nem fért el ezért lett himuro.
és akkor ez lett a vége.
ja, meg kívülről ugye ez.na, végre egy helyen a linkek.
majd a cikkecskében összeszedek több képet is...ja, akkor már a cm690 házszellőzésről is egy adalék, hogy az is egy helyen legyen.
ez utóbbi viszont tanulságos a kertén gyártókról...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
akinek aktív van, az biztos tudja róla, hogy aktív. (elenyésző százaléka az összesnek, és nem szoktt "véletlenü" az emberek birtokában lenni.
sima nekem is van.
a sima újonnan 2-3 k, az aktív 5-10.***
megnéztem, nem jó.
köszi.***
csak hát ugye az új kártyáknál asszem az aktívra már nincs szükség, ezért gonoltam, hátha valakinek van elfekvőben.
de akinek van dp -> dvi-a, és nem tudja milyen, az 99%, hogy nekem nem jó.
ne is szóljon, mert felesleges.
mert az aktívat valszeg a tulaja annno úgy vadászta, mint én most, és az tudni fogja...***
de mivel kicsi az esély, asszem inkáb lefoglalom.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz szab.tam #41512 üzenetére
Egy ilyenem lenne kölcsönbe:
http://www.ebay.com/itm/Hewlett-Packard-HPK-481409-001-A-Ver-3-/151170179793De nem tudom aktív-e...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
kedves elvtársak!
rég óta halogatom a 3. konfigommal az "fanless eyefinity minimal, avagy fps-en innen, kompromisszumon bőven túl" ( ) tesztemet, cikkemet.
csak 1-2 régebbi autós játék lesz benne, (race on, dirt2), 5040*1050.kéne hozzá egy nagy dp papa -> dvi mama aktív átalakító.
ha valakinek van pesten fölöslegesen occón, vagy kölcsön, az visítson.
ha nincs, még az éjjel leadom a rendelést az iponban, és vegveszek egy újat.azért kérdezem, mert talán itt leledzik a legnagyobb elfekvő cuccokkal rendelekző társaság...
-
Zoll21
tag
Megoldottam a problémát, egy Zalman Fanmate 2-re kötöttem a 2pin-es csatit, és tökéletesen tudom szabályozni manuálisan
Keress telefonon vagy email-en bármikor.
-
törölt tag
válasz #21346560 #41502 üzenetére
Alapvetően nem lesz baja tőle. De mivel a legtöbb tápnak a rövidzár védelme a földön van, így ez esetben ha a venti zárlatos lesz a 12V rámegy az 5V-os ágra is.
Persze azért nem szokása a ventiknek zárlatosodni minden héten, meg jobb esetben egyből elpukkan és megúszható a dolog rövidzár nélkül is. Ha megakad a venti akkor a legtöbb le is kapcsol, tehát nem tudnak leégni se.
Ezért is használják sokan ez a 7V összekötősdit, nem nagy a valószínűsége hogy beszarik. Kb akkora mintha a táp amúgy is magától fosna be és vinné el a gépet. -
őstag
-
Lompos48
nagyúr
válasz KonzolKartel #41503 üzenetére
Nem.
-
őstag
Adott egy külső winyó, ami külön tápos. Ez bemegy a routerbe, de így lassan másolok rá. Szerintetek az úgy élhető megoldás, ha meg blankolom a kábelét, és ráforrasztok egy másik USB-t, ami meg menne a gépbe?
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Pete55555
addikt
válasz Zoll21 #41495 üzenetére
Hogy lehet iylen sazrul megtervezni egy hűtést
Egyébként az 5V-ra kötés jó lesz szerintem is, így a másik vezérli magát, túlmelegedni nem fog szerintem, de azért nézz rá egy órás játék után.
(#41500) Baltoafarkas Nálam 7V-on megy a 230-as Bitfenix, egyelőre semmi hiba nem jelentkezett, erről én is hallottam, hogy nem ajánlott, de szvsz egy normális táppal nem lesz gond.
(#41502) Runo Mert az 5- és a 12 voltot kötöd össze tulajdonképp, és gagyibb tápoknak nem tesz jót
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest