Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
válasz Robitrix #138 üzenetére
"Azért egy provi játékban sok tucat ember több éves munkája van benne. programozok, grafikusok, zeneszerzök stb."
Ezért is olyan kellemetlen, amikor egy néhány emberes Hollow Knight kukázza minden szempontból a 99%-ukat. És hát "fogyasztóként" az embert nem kell, hogy bármi más érdekelje, mint hogy mennyire igényes játékot kap és mennyire jól szórakozik vele a pénzéért. De igen, mára a játékipar nem sokban különbözik a zene-, filmipartól, kis túlzással azt lehet mondani, hogy a fent említett AAA játékoknak ugyanaz a célközönsége, mint az aktuális popzenei hulladékoknak vagy a Halálos iramban filmeknek. Tisztelet a kivételnek. (és egyben nem mondom, hogy ezekkel a játékokkal/filmekkel időről időre nem lehet eltölteni "agyatlan szórakozás" címén néhány órát, de az emberek jelentős hányadának ez jelenti a teljes érdeklődési körét, miközben egyben panaszkodik, hogy "nincs semmi jó", és mégsem viszi rá a lélek, hogy kicsit nyitottabban válogasson - ezt itt a fórumon is rendszeresen lehet látni egyébként, mindig viccesnek találom )
"Nincs bennük semmi új, már unalmas, ráadásul megint bugos, félkész" - mondta Szabó Pisti miután immár zsinórban tizedik éve kihagyás nélkül megvette a legújabb pisztoly-puska-gépfegyver multpléjjerefpéest és a legújabb fifát. "De talán majd a jövő évi."
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Chaser
legenda
nem játszottam vele, nem is érint
de ha játszani is akartam volna vele kihagyom, elment volna tőle a kedvem
emlékszem milyen "balhék" mentek itt is :d
3-4x behazudták hogy na majd most!
komolytalan és szánalmas
egy a covid miatt még urambocsá' érthető, de a többi röhej, és sokak szerint ez így teljesen rendben van
jóoké, sztem meg ultragáz'_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
addikt
válasz Robitrix #138 üzenetére
Persze nem volt ott egy útiterv, nyílván bejött a covid emiatt kellett tolni, de hanyadik eltolás is volt? Kiadni meg az állami támogatás miatt kellett, azt ne higgye senki, hogy a hangoskodó játékosok miatt volt. A befektetőknek se kellett volna össze-vissza hazudozni, ha tisztában lettek volna a játék tényleges állásával, akkor talán még engedték volna a további halasztást is, viszont az állami támogatás miatt ígyse-úgyse lett volna tolható.
Kell a basztatás, más különben ülnének még rajta a jó fizetésükkel. Illetve amit vállalsz, azt nagyjából tartani kellene mind időben, mind minőségben.
Te se örülnél, ha mondjuk beraksz egy rakat pénzt a bankba 10év lekötéssel, aztán még 13év múlva se férsz a pénzedhez + a kamatokhoz se.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Azért egy provi játékban sok tucat ember több éves munkája van benne. programozok, grafikusok, zeneszerzök stb. Még felsorolni se egyszerű kik dolgoznak rajta. Persze ezek kapácból nem fillérekért dolgozó emberek. Így a nagyon sikeres játékokat évekre elöre meg kell finanszírozni a siker reményében. A jó munkához persze idő is kell. Ha folymatosan baxtatják a fejlesztőket, hogy produkáljanak valamit már, ne csak költség legyen végre, hanem bevétel is a befektetőknek nos elkapkodott kiadású program lesz az eredménye, mint a CP 2077 esetében.
-
Robitrix
senior tag
Na ja az eredeti PS 4 és Xbox volt karcsú a játékhoz. Minf CPU, de föleg grafika tekintetében. a PS 4 Pro már egy fokkal jobb volt a nagyobb teljesítménye miatt. De való igaz, hogy a PC-s változattal kevesebb volt a gond. Általában fordítva szokott lennei a dolog és a konzolos változatok a stabilabbak és jobbak lennei eleinte, amig teljesen ki nem javítják a PC változatot egy idő után. Persze konzolból van 6-8 változat addig ahány PC annyi féle lehet. Mivel egy PC-be több ezer cég gyárt hardvert százezer féle változatban. Így lehetetlen olyan programot irni PC-re, ami mindig minden féle hardveren tökéletesen fog működni. A konzolok ezért is szoktak jobban müködni, mert csak 8-10 félére kell alapvetően készülni (a PS és Xbox együtt) Ezért is volt meglepő, hogy pont a konzolos változattal volt a legtöbb baj. Bár ha mondjuk egy Warzone-t veszek egy frissités után pont úgy szidják a neten a konzolos változatokat, mint a PC-st.
-
Robitrix
senior tag
én nem a játék tartalmára gondolok, hanem a megvalósításokra és ötletekre. Nyilván ha játszom egy háborús stratégiai játékot, ahol fejlődnöm kell nyersanyagot gyűjteni katonai egységeket kell építeni stb. Az részlet kérdés, hogy mondjuk tatárok ellen harcolok a 13. században vagy a törökök ellen a 16. században vagy 2567-ben a jövőben egy képzelt ellenséggel. Az alapelvei ugyan azok a játéknak. De mondhatnám ugyan ezt egy focis játékra vagy valami személyes nézetű lövöldözős játékra. Vegyünk egy Battle royal stílusú lövöldöző játékot. Aminek a lényege, hogy csak egy maradhat a végén és ehhez valamilyen módon egyre kisebb helyre szorítják a túlélőket, hogy végül kénytelenek legyenek egymással harcolni és valakinek győzni) Ennek a játéknak az első sikeres verziója a PUBG volt. (bár volt már ilyen fajta játék elötte, de az nem lett sikeres) Azóta a battle Royal stilusú játékból megjelent vagy 50 fajta. De a lényegük ugyan arra az ötletre épül. Ha valaki játszott már fél tucat ilyen játékot, akkor igazán az 51. megjelenő játék se fogja nagyon elkápráztatni eredeti ötlet hiányába. Autó versenyekben vagy mondjuk eg foci játék? Nem tök mindegy, hogy mondjuk FIFA 2022-t játszol vagy FIFA 2018-at vagy akármit pont ugyan azt csinálod nagyjából ugyan úgy máshogyan kinéző felületek mellet. De hozhatnék példának a COD sorozatot. Nem tök mindegy, hogy a II. világháborúban lövöldözök ugyanúgy vagy az I.-ben vagy mondjuk dél-amerikában, mint kommandó vagy mondjuk egy Warzone-ban stb. Ugyan arról a rókáról húzzák le a 15. bőrt. Én az eredeti újdonságokat hiányolom nem pedig ugyan azt máshogyan megmutatva.
-
kwzatz
őstag
Úgy látom, nem én vagyok itt az egyetlen immersive sim rajongó. Zseniális mind. (rdr2, black mesa, alyx még nem került sorra, a többi említett viszont eszméletlen igényes játék) Vannak azért ilyen minőségi cuccok, aztán valamiért az emberek többsége pont ezeket hagyja ki az aktuális CoD, Battlefield, Assassin's Creed, Far Cry, Fifa, éppen "menő" battle royale hulladék, mém game helyett. Szerencsére indie game-ek között is elképesztő sok kreatív, rengeteg tartalommal megáldott szuper játék van, szóval ha valaki tud szűrni közöttük és nincs leragadva egyetlen műfajnál, akkor több minőségi játékkal tolhatja mint valaha.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
addikt
Hogyne lett volna [link]
Volt ott gond rendesen, nem csak a régi konzolokon, a csapból is az folyt, bár az tény, hogy a régi konzolokkal volt a legnagyobb gond. A rengeteg glitchről nem is beszélve, ami nyílván egyszerre vicces és szomorú 60 dolláros AAA game-től.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Robitrix #126 üzenetére
Az mindegy mikor jelenik meg, azt behúznám elővételben is, persze pc-n, ami biztos még a konzolos portra rá 1-2évre jelenik meg, a konzolos verzióból úgyis kiderül, hogy jó-e a játék vagy sem. Persze a pc port lehet nem lesz rendben egyből, de ha olyan lesz, mint az rdr2 pc portja volt az elején, az nekem teljesen belefér. (Nálam csak a sár volt glitches, de azt is javították viszonylag hamar).
-
Robitrix
senior tag
-
addikt
-
Robitrix
senior tag
a játékokkal is az a helyzet, mint a filmekkel. Igen csak nehéz valami eredetit és ütöset összehozni mára. A filmeknél is vagy 120 év után igen csak nehéz valami eredeti történetet összehozni, amit már nem dolgoztak fel korábban vagy fél tucat változtban az elmúlt 100 évben. A játékoknál ugyan ez a helyzet. Persze a videójátékok nem nyúlnak vissza csak úgy kb. 30-40 évre, de nehéz volna full eredetit alkotni. Aztán hogy miért lenne jobb ugyan annak az ötletnek vagy játékmenetnek a 19.ik verziója, mint a 15.ig hát...
-
Robitrix
senior tag
válasz Dark Archon #107 üzenetére
a CP2077 a saját hamvába dölt gyakorlatilag. Az azt fejlesztő cég egy ha jól tudom egy lengyel játék fejlesztő cég(CD Project Red), amit nyugati befektetők vásároltak fel. A méret okán egy olyan kapacitású cég, ami úgy nagyjából 3-4 évente képes kiadni egy komolyabb játékot. Aztán olyan régen ígérgették már a CP-ot, hogy erősen rájuk égett a dolog. A befektetők meg gondolom folyamatosan nyomták már a céget, hogy produkáljon végre valamit..... Így kiadták kissé idő előtt(bár pöcsöltek vele vagy 6 évet mire elkészült) a programot, amire ráfért volna még némi csiszolgatás. A nagy cégeknél mint mondjuk az Activision stb. viszont van elég ember és pénz, hogy egy tucat párhuzamos fejlesztés meg tudjanak finanszírozni évekig, annak a reményében, hogy valamelyik tényleg ütős lesz a piacon és hozza a pénzt. ha 1-2 fejlesztés mégse lesz olyan siker nos nem rendül bele a cég, mert több lábon áll egyszerre. a kis és közepes cégek viszont jobban xarban vannak, ha valami nem úgy üt be amibe egy csomó pénzt, munkát és energiát fektettek be. a fejlesztő cég előző komolyabb sikere a The Witcher 3 volt(2015-ben) volt közben pár kisebb program, amitől viszont nem volt hangos a játék piac. Hátha kihoznak valami komolyabb játékot mondjuk 2025-ben.
-
Pikari
addikt
Ez kicsit olyan, mint amikor a filmeket telerakják effekttel, aztán gondolják, hogy akkor attól majd jobb lesz. És ezt látván akkor már az amatőr filmeseknek is ez kell, amit úgy próbálnak kompenzálni, hogy 8k-ban akarják felvenni az egészet 20 milliós stúdiókamerával, mert annélkül már nem lehet már filmet készíteni. Aztán amikor közlöd velük, hogy a star wars 1-ben diszkógömbbe öltözött színészek játszák a robotokat, és olyan kamerával vették fel, ami nagyságrendekkel szarabb egy 10 ezer forintos kaputelefonnál, még ők háborodnak fel
Biztos csak azért nem tudnak jó filmet készíteni, mert szar volt a kamera, ez van. Az nem lehet, hogy ők a hülye - közben életükben egy percet se szántak komolyan semmire, ezért semmi nem megy nekik. De ez szinte mindig így van, a technikától várnak irreálisan nagy mértékű segítséget a saját képességeik hiányának leplezéséhez.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
core i7
addikt
Való Igaz az új AAA játékok manapság többnyire már nem ütik az inger küszöböt. Sajnos a Ray Tracing is itt van már 3 generáció óta ,de ugyanaz az érzete az embernek mint a Physx-nél, valamit hozzáad. De elvan az ember enélkül is. Igazából annyi Plussz lehetne az Ray Tracignben. De mit látunk!? Csak annyit ,hogy egy játékot kipocsolyáznak vele meg szépárnyék+beltéri megvilágítás... De ha az RTX köré építenének mondjuk egy játékot akár egy elvarázsolt kastély tükörlabirintust. Már a játék forogna az RTX körül és nem az RTX a játék körül kis mézes mázként.
-
rdmftw
tag
nem a teljesitménnyel volt gond hanem a 6 éves játékkal. vonyitó coilwhine kezdődött minden egyes játékinditásnál és kellett pár perc mire észrevettem hogy 1200 fps van a menüben, miután lekorlátoztam 144-re a hang megszünt. illetve voltak microstutterek amiket sima driveres beállitások megoldottak.
-
Pikari
addikt
Nem AAA játékokkal kell próbálkozni, mert az ma már szinte mind közösségi médiában felszopkodott wasd mozimoslék, amit az értelmi fogyatékos tartalomfogyasztók számára készítenek a nagyobb stúdiók. A bevételt pedig a közösségi médiában elhelyezett tömegmarketing generálja nekik.
Én most a hyperdimension neptunia VII-t tervezem végigjátszani, esetleg még a Mahou Arms, emellett még a Touhou Fumo Racinggel tervezek játszani, illetve a mostanában megjelent Dragon Ball játékok keltették fel az érdeklődésem.
A hyperdimension neptunia R3 OpenGL-t használt, ezért az linuxon is remekül futott, a VII az directx11, szóval valami azt súgja, hogy az sokkal szarabb játékélményt fog nyújtani.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Yutani
nagyúr
Bocs, úgy értettem, hogy ezek tetszettek neked.
Bioshock 1-2 és Black Mesa megvolt, nagyon jók. BS3-at, Prey-t és Dishonored 1-et elkezdtem, de nem vonzottak be, szóval meg kell megint próbálni. Control rég megvan, de még ki sem próbáltam, RDR2 nincs meg (majd később), Alyx meg VRset hiánya miatt nem is lesz meg. Valamikor régen a SW: Fallen Ordert elkezdtem, annak is neki kéne látni megint, mert nem volt rossz. Meg ott a SW: Squadrons, abba sem néztem még bele. De persze ezek korábbi játékok. És szégyenszemre a GTA5-öt is csak elkezdtem, de abbahagytam már az elején, szóval az is ott van...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
DL2-t elkezdtem, majd abbahagytam egy jó időre kb. 1 óra játék után. Majd hónapok múlva, két ünnep között vettem elő, és azóta már a 3. végigjátszást tolom rajta, úgy elkapott a hangulata. De a STALKER-rel is így voltam anno, második nekifutásra éreztem rá a játékra, bár én nem megjelenés után játszottam vele, hanem csak évvekkel később.
#tarcsad
-
addikt
Mert nem kell torrent ahhoz, hogy lásd jó-e vagy sem a játék, rengeteg stream van már vagy egyéb média tartalom a megjelenés napján egyből, simán lehet tájékozódni. Emellett még ott van a steamen, epicen a 2órás visszaváltási lehetőség.Ha meg valami sz.r, akkor azzal ingyen se játszanék.
Yutani: lehet nekem rossz az ízlésem, de alig volt 1-2 játék az elmúlt két évben, ami érdekelt volna, pl az említett daying light 2 is meh kategória nálam. De pl az új god of war sem hozott lázba, pedig az előző nagyon tetszett. Viszont egy darksiders 4-re, gta6-ra látatlanba befizetnék.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dark Archon #111 üzenetére
Mert üres az egész. De ha már valamivel találkozol, azt ki kell nyírni. 😀
-
addikt
-
snecy20
nagyúr
válasz Dark Archon #109 üzenetére
Abban a tekintetben üde színfolt volt a DS., hogy soha előtte tripla A-s játék nem volt még olyan unalmas...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
addikt
-
rdmftw
tag
válasz Dark Archon #107 üzenetére
cyberpunk, atomic heart, system shock remake, callisto, deadspace remake, ixion, stray, god of war, gta trilogy, scorn és ez még csak az elmúlt 2év és csak azok amik érdekeltek.
ahhoz képest hogy egyszerübb lett/lesz videójátékot gyártani, a minőség fejest ugrott a fostengerbe, alfa játékokat akarnak 60-70 eurókért rásózni a hülyékre.
persze ha ezekután megemliti valaki a torrentet akkor egyből ő az antikrisztus.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hát igen, de sajnos ezzel a vággyal bilibe lóg a kezünk Főleg, mikor egy remake-t is teljes áron adnak - persze nekik ez a nagy üzlet. Semmi kockázat, minimális energiabefektetés, teljes haszon.
Inkább olyanokat nem kellene megengedniük maguknak, mint a CP2077 kálváriája.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
válasz Dark Archon #97 üzenetére
Persze lehet várni, én is nagyon ritkán veszek teljes áras játékot. Pl az Elden ringet se vettem még meg, mert úgysincs jelenleg időm rá, meg 10eft felett nem is szívesen adok ki. Én csak azt akartam mondani, hogy legyen 70euro AAA játék megjelenéskor, de akkor az legyen rendesen optimalizálva, ne legyen game breaking bug benne és jól össze legyen rakva játékmechanikailag/történetileg. Na ilyen játék kb 1-2db van egy évben, a többit nem kellene ilyen áron adni. És még csak az se kell, hogy ultra jól nézzen ki, csak maga a játék legyen jó. Nem hiába mennek nagyot a remakek, amit jól megcsinálnak..
-
niof
addikt
1. Egyáltalán nem lehetetlen. És az idő múlása nem jogosít fel egy kiadót sem, hogy egy élvezhetetlen vackot adjanak ki, amit majd megállás nélkül patchelgetnek. A CP2077 tökéletes példa. És az internet "előtti" időkben persze, voltak hibák, de nem annyi, és nem olyan durva hibák. Rá voltak kényszerülve, hogy használható legyen, amire azt mondják, hogy mehet anyalemezre.
2. Azért viszonylag sok játék van, amibe single módban bele lehet tenni 1 végigjátszásba 80-100 órát. Még FPS is akad, pl. Sniper Ghost Warrior 3. Az összes quest és side mission-t ha megcsinálod, és mondjuk nem easy fokozaton, akkor lazán.
3-4. Nem nehéz, csak elhatározás kérdése.
5. De nem lenne túl bonyolult. Nem kell annyi elágazás bele, nem az a cél, hogy teljesen más történet legyen. Sőt, úgy is meg lehet oldani, mint pl. a Dishonored 2 esetén, hogy az achievement gyüjtögetőknek is legyen kihívás. Pl. van olyan, hogy játszd végig a játékot anélkül, hogy bárkit is megölnél. Ez így azért nem olyan vészes, nem?
Viszont abban egyetértek veled, hogy az ilyen fenyegetőzéseket nem szabadna megtűrni. El lett kényeztetvev a nép, nagyon megszokta mindenki, ha valamit akarnak, az azonnal kell, pedig ez nem így működik. A legtöbb dologra bizony várni kell. Az ilyen szararcúak pl. mit szóltak volna ahhoz, mikor a Blizzard évekig tologatta a StarCraft II megjelenését? Tudod mit mondtak? Majd megjelenik, ha kész lesz. Nem szerettük őket érte, de kivártuk.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
hevepapa
senior tag
Ízlés kérdése kinek milyen műfaj jön be. Érdemes nézelődni időnként az Epic Store-ban, mert a heti inygenes játékok közé nem csak olcsó indie cuccokat raknak, hanem időnként pár éves AAA-t is. Főleg az év végi pár hetes akcióknál. Igaz pár évesek, de attól még grafiakilag is megállják a helyüket manapság is.
-
hevepapa
senior tag
Én is csak arra reflektáltam, hogy volt aki akkor adna 60-70$-t egy játékért, ha "A játék változatossága garantálná, hogy a játék újrajátszható, és nem ugyanaz lesz a végkifejlet, illetve a játékmenet."
Pl. a Mass Effect trilógiában azért van bőven újrajátszhatósági faktor mert még azonos karakterrel is eltekeredhet a sztori kicsit más irányba egy más választól egy párbeszédben. De attól még a fő sztorivonal azonos marad. Bár jártam úgy kb 4. végigjátszáskor hogy belekeveredett egy olyan sztori szál is amit előtte sose láttam még. -
addikt
-
hevepapa
senior tag
1, 100%-ig hibamentesen megjelenő játék talán soha nem volt a játékok történelmében. Csak a net elterjedése előtt macerásabb volt a patch kiadás. A különböző konzol portok megfűszerezve a nextgen különbségekkel esélytelenné tenné a kiadást.
2; Ha single módban akarnál minden játékban 80 óra játékidőt... az érdekes lenne.
3-4; Nehéz ügy.
5; Nem olyan sok játék készült eddig aminek minden végigjátszásnál más (vagy legalább 4-5 féle) lenne a befejezése.
Összességében nagy illúzió amit írtál. A legtöbb probléma oka a játékos társadalom türelmetlensége és a hozzáállása. 2 példa: 1; tartalom... amíg a COD és a FIFA minimális változtatással kasszasiker lehet mert megveszik a játékosok addig miért költsön többet a kiadó a minimálisan szükségesnél? 2; csúszás... a CP2077 fejlesztői halálos fenyegetéseket kaptak amikor bejelentették hogy az eredeti határidőben nem tud megjelenni a játék.
Érted... egy kibaszott játék miatt halálos fenyegetések a fejlesztőknek. -
hevepapa
senior tag
Valóban mekkora nagy hülyeség már, hogy a többszár ember aki évekig dolgozik egy AAA-s játékon több fizetést szeretne kapni, mint 10 évvel ezelőtt?
Egyszerűen az a helyzet, hogy eszetlenül megdrágult a videójáték fejlesztés az utóbbi években. https://hu.ign.com/gaming/70572/feature/miert-lett-pokoli-draga-a-nagykoltsegvetesu-jatekok-fejlesztese-es-hova-vezethet-mindez -
Chaser
legenda
nekem egyik sem ér annyit mert a legtöbb sokáig bugos meg lehet 1-2 óránál tovább le sem köt
inkább várok amíg esik az ára - amikor játszottam -, meg van gp, nekem abból több game is megvolt ami kellett volna, azt meg okosan apróért meg lehet venniniof
igen, ezek is benne vannak
én mondjuk szeretem a pár órás pörgős fps-eket is - multizni kevésbé velük -, pl a doomok
a 2016-tal azért eljátszottam, de már akkor apróért lehetett venni, az ethernal meg gp-be került, na mondjuk azért nagy pénzt nem adtam volna
ilyen rdr2 dolgok meg ac-k engem nem érdekelnek - szubjektív ugye kinek mi jön be -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
niof
addikt
Ez megint egy messzire vezető téma, de véleményem szerint az sem lenne gáz, ha 60-70$ lenne egy game, ha:
1. Kész és hibátlan lenne a játék a megjelenés napján.
2. Minden játékban alapértelmezetten lenne 80-100 óra aktívan tölthető játékidő.
3. A DLC-k ezen felüli időtartamot jelentenek.
4. Tilos a játékokon belüli és kívüli mikrotranzakció, és egyéb értékesítések lehetősége.
5. A játék változatossága garantálná, hogy a játék újrajátszható, és nem ugyanaz lesz a végkifejlet, illetve a játékmenet.
Tehát, ez azt jelentené, hogy a nagyobb kiadók 1-2-3 címnél többel képtelenek lennének egy évben kijönni, a kisebbek meg 1-1 címnél többel. De ez a pár dolog alaposan helyrerakná a piacot. Mire kijátszanál egy játékot teljesen, addigra lenne igény egy másikra.
Egyébként véleményem szerint az a legrosszabb, hogy megvesz az embere egy 60-80$-os játékot, és 3-4 óra alatt kipörgeti. Az újrajátszásnak meg semmi értelme, mert semmit nem változik, nem interaktív, hanem teljesen statikus a történet.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
addikt
Szerintem a 60-70euros AAA játék árakkal nincs baj. Csak nagyon nehéz összehasonlítani egy open world 40+ órás játékot egy 10 órás story játékkal. Pl egy rdr2 60euros árat simán el tudnék fogadni (70-et is), míg pl a Callisto protocol még ha jó is lett volna (de nem lett) se adnék 40euronál többet. Vagy akár a forspokent is írhatnám, mint open world, az se ér annyit. Az AC annyiban más tészta, hogy aki szereti a repetitív gyűjtögetést/questeket, annak legalább 100+ órát ad a 60euroért.
-
Chaser
legenda
azért amennyire követem, már több éve sem volt annyiért olyan game
ez egy iparág lett, olyan mint a filmes vonal
belerakni minél kevesebbet, kivenni minél többet, amíg ezt megfinanszírozzák az érdeklődők nem is változik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hevepapa
senior tag
válasz Dark Archon #85 üzenetére
Mindennek megvan az ára / előnye és hátránya. Ha neked megér a moddolás / csalás / warez lehetőség +800k kiadást - hát rajta. A te pénzed, a te döntésed.
A játékok árában én nem látok akkora szórást. Az aktuális siker játék a Hogwarts Legacy ára:
steam (digitális): 60 euró, PS5 (dobozos kiadás): 25-28ezer -
addikt
Persze, mert a csúcs konzolon nem kell kapásból előfizetni, ha érdemben játszani szeretnél az egyébként 2x annyiba kerülő játékokkal. Nem zárod ki magad bármilyen modolási lehetőségből, csalásból, és nem szerencsétlenkedsz gamepaddal FPS-sel is.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Raymond
félisten
Nem mindegy hogy hol vagy, a varosban kozepen a kismillio NPC-vel azert behal a dolog a 6700K-val. Ott mar erdemes egyel lejebb venni a beallitast ami meg azert OK. A Low-on mar nekem tul kihaltnak tunik a varos hiaba a jobb FPS.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
hevepapa
senior tag
válasz GodGamer5 #80 üzenetére
Nem biztos, hogy az erős CPU a lényeg. Inkább az hogy ne legyen bottleneck a rendszerben. Nálam az i7-6700K kb. 40-50%-on megy, amikor a CP2077 FHD-ban, ultra grafikán, stabil 60 fps-t mutat. Lehet, hogy tudna többet is a GTX1080, de 60Hz.es monitoron mit erőlködjek vele?
-
hevepapa
senior tag
Hát ez az. Van egy konfigom amin 60+ fps-sel megy a CP2077 ultra grafikán FHD-ban. A legtöbb új AAA-s cím is hasonlóan simán megy. OK, hogy a 4K szebb, de a fanatikusokon és azokon akik más pénzét költik, értelmes ember ennyit nem költene rá. Főleg, hogy egy csúcs konzol ára is csak töredéke a VGA-nak.
-
GodGamer5
addikt
Játékra főleg fullhd környékén kell az erős proci, Dlss-el pláne főleg geforce-ok mellé. (Spidermanben is akkorra proci limitek vannak mint a ház...) Játékra pedig az Intel átlagban jobb és azért kell legalább 12. genes mert folyamatosan lassítkák őket a win updatekkel.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Raymond
félisten
A 6-7 volt az igazi egyszeru refresh csak, a 8-ban mar bovitettek:
i7-6700K - 4c/8t - 4.2ghz - 8MB cache - DDR4-2133
i7-7700K - 4c/8t - 4.5Ghz - 8MB cache - DDR4-2400
i7-8700K - 6c/8t - 4.7Ghz - 12MB cache - DDR4-2666Gyakorlatilag mindkettotoknek igaza van, de a kollega szerintem ara gondolt hogy a 6-7 valtasnal csak a max orajelet huztek fel picit es hivatalosan lett egyel nagyobb bin RAM tomgatas. A 8-as sorozatnal ugyan marad az arch, de lett plusz 50% core/thread/cache is az orajel noveles es gyorsabb RAM tamogatas mellett.
A 9-es sorozatnal kezdtek keverni aztan amikor az arch meg ugyan arad, de az i7 mar csak 8c/8t lett es az i7-x700K helyet (max core plusz HT) atvette az i9. Az mar csak kinlodas es idohuzas volt mert meg nem volt kesz az uj 10-es sorozat.
@Create.
A chipset tamogatas business dontes volt, anak hogy minden uj sorozatnak uj chipset is kellett nem technikai okokbol volt ugy. Voltak BIOS mod-ok egyes Z170 lapokhoz amiben aztan ment a 8-as sorozat CPU is.[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Chaser
legenda
olyan húúúúúde hatalmas ugrások mostanában voltak elmúlt néhány évben, de világot az sem rengetett meg csak már "elment"
fölé áraz mert megtehetihevepapa
sokba, de az teljesen más világ, 4k nem filléres tétel és nem is lesz az jó darabig mert az a top_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
snecy20
nagyúr
Én mondjuk erősen aggódom amiatt, hogy a jelentősen megcsappanó keresletből nem azt a konzekvenciát fogják levonni a gyártók, hogy árat kell csökkenteni, hanem éppen ellenkezőleg. Igazából a mindennapi kereskedelemben is pont ezt látjuk. Minél kevesebb vevő minél jobban való lehúzása elv fog majd érvényesülni.
-
addikt
Most nem feltétlen az ilyen refresh generációkra gondoltam, mint a 6-7 gen, 8-9 gen, 10-11gen, 12-13gen, hanem a ténylegesre, 7genről 8-ra, 9genről 10-re, 11-ről 12-re (6gen előtt meg ugye van amit írtál, kb cor2duo időszakig, addig az amd sehol se volt. Most van, de már nem intel alá, hanem felé áraz, számomra érthetetlen okokból). Meg nem csak cpu-ra, hanem vga-ra és alaplapra is.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
hááááát, mikor az intel tiktakozott, egy gen váltásnál volt kb 5% előrelépés, most azért ilyen szempontból jobb a helyzet
amd bepörgött, kénytelenek voltak intelnél felpörögni, most mindkettő versenyképes lett, az árazás is olyan lett mindkét oldalon
csak utóbbi években hozzászoktunk van verseny, most meg már nincs árakban, illetve azon versenyeznek ki adja drágábban : )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
niof
addikt
"A processzorpiac nagymértékű visszaesését egyébként az okozta, hogy az AMD és az Intel is jelentősen visszafogta a szállításait, annak érdekében, hogy a kereskedőpartnereik el tudják adni a felhalmozott raktárkészletüket."
Kedves Abu85
Egy frászt! Az okozza a visszaesést, hogy "szegény" gyártók a piaci verseny hatására nem egymás alá ígérgetnek ár/teljesítmény viszonylatban, hanem egymás fölé. Normális körülmények közt ennek kb. úgy kéne kinéznie, hogy egymást kerülgetik árban, generációról generációra, nem pedig úgy, hogy benyögik, ez már annyira next gen, hogy többet kérünk érte, mer csak. Az rendben van, hogy a teljesítmény folyamatosan növekszik, ez piaci elvárás is, hogy többet kapjunk a pénzünkért, de az a gyártók részéről nem elfogadható magatartás, hogy ennek fejében oda emelik az árakat, ahová akarják. Aztán meg telesírják a világot ilyen hírekkel, hogy minmeghalunk, me nem veszik a termékeinket! Ésszerűbben kéne árazni, az a helyzet.
Mára megint eljutottunk oda (volt már ilyen régebben is), hogy a PC építés egyre inkább a luxushobbi kategóriába kezd besorolódni. És ebben kb. az összes nagyobb piaci szereplő sáros, csak a zsebüket tömnék ki jó vastagon. Tudod, van egy olyan mondás, nem tudom ismered e, a sűrű fillér többet ér, mint a ritka forint.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Low Noise
senior tag
10 millióval kevesebb alaplap fogyott [link]
-
Zsolesz1885
tag
Mert jelentősen romlott világszerte az emberek pénzügyei. Az utóbbi 2-3 év sok családot és embert tett tönkre, így a kutyát nem érdekli a 13. generációs intel cpu meg a 3-400 wattot zabáló rezsóméretű nvidia kártya, még ajándék poroltóval sem. A felhasználók többsége a lowbudget kategóriát keresi, úgyhogy ne aggódjon senki, az FHD sokáig velünk marad.
A háttérben ezek az óriás tetvek megalkudnak hogy mindig elavuljon a szoftver-hardver együttműködés, hogy xy cpu már csak ablak27-el lesz hajlandó elindulni ami majd megköveteli a ddr15-öt de már csak rgb-s rammal lehet elindítani dx50-et támogató játékokat aminek alap feltétele hogy 80.000 mb/s ssd-n kell hogy legyen. Nem jótékonysági bál ez kérem.
Felőlem ott rohadjon rájuk az összes cpu,vga, meg telefon is.
"Tudják mi a jó a fájdalomban? Abból érzik hogy még élnek!" G.I Jane
-
Ajándékok
aktív tag
Szerintem jó irányt választottak ezzel.
Ha sikerül elég erős gpu-t ősszehozniuk és kicsit bővítik a választékot:
1cpu 3 gpu - játékosoknak
1cpu 2 gpu 1 ram - oem gépekbe
1 cpu 1 gpu 1ram 1 chipset+ami még belefér az alaplapokról - céges, multimédiás gépekbe; a kisebb, egyszerűbb alaplap miatt beépített rendszerekbe
A piac nagyon nagy részét ki tudják vele szolgálni.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
core i7
addikt
Igen igen. a
1.-Gazadasági Visszaesés
2.-A Mobil piac trend ahol nem az Intel-AMD dominál.
3.-A játékok 70 eurós árcédulája Konzolok dominálnak (személyes meggyőződésem szerint sok AAA cím már nem annyira üt mint régen... ugyan az a nóta...Régen az emberek jobban megőrültek 1-1 címért Mára már kiégett ez kissé).
4.-A használt piac tele van 2gen-13genig cpu kkal és nem mindenki él 2K-4K n hogy Gigászi teljesítmény kelledjen.
5.-Úgy ámblok PC- t építeni igen drága mulatságMarketing szempontból az i9 volt ami megmozgatta utoljára a maximalistákat és a vérpistiket. Lehet írok az Intelnek egy e-mailt ,hogy csináljanak i11-et háthogyha bepörög a cpu- piac és fölvesznek a marketing osztályra.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
Öcsém a mai napig az én volt non-k i7 6700al tolja (4/8) egy 1660ti mellett, a proci nem nagyon akar kifogyni játekok alatt, pedig nem egy mai eresztes.
Ps5 mellett neki a vga csere kb ertelmetlen, mert az AAA játékokat kényelmesebb ps5ön tolni, minden másra ahol kell (jol jön) az egér bill kombó (fps,rts) arra meg ott az a konfig ami meg mindig kiszolgalja a fhd-t.
De ilyen árak mellett fulladjanak is bele a szarjaikba.
-
fotel
aktív tag
Segitek rajtuk, lassan lecserelem az i5-520m -et
-
Pikari
addikt
Én szerencsére alapvetően debian linuxot használok lxde felülettel. Itt az van, hogy ami ránézésre fél másodperc alatt végez, és fél mega ramot eszik, az tényleg fél mega ramot fog enni, és nem pedig 8 gigát.
-
bteebi
veterán
válasz Petykemano #8 üzenetére
Nem. Akkor nem lennének benne nagyobb hibák. De ne legyünk (nagyon) rosszmájúak, shit happens. A legjobbakkal is megesik.
#4: Így van. Meg eleve ha az ember nem HC gamer, akkor még attól régebbi CPU-k is elegendőek lehetnek. Nekem több 4. generációs i5-om van, és elég jól megy velük a Firefox meg az Excel.
Szóval sokáig kihúzza manapság egy-egy gép, miközben nagyon sokaknak romlottak az anyagi lehetőségei, ráadásul még sokkal drágábbak is lettek a hardverek. Szóval logikusan marad a kivárás.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
herion
tag
Az újabb online lövöldékben azért ma már kevés a 4/4 processzor, főleg ha még más feladatok is futnak a háttérben. Régi gépemben egy i5 7600K van. Unokaöcskös szokott rajta néha játszani, láthatóan meg érezhetően is gyenge már ez a CPU. 100%-on dolgozik miközben a VGA (1070) alig megy fel 50-60%-ra.
Ennek meg ugye az az eredménye, hogy játék közben vannak akadások, FPS dropok.
Nyilván együtt lehet ezzel élni, meg az öcskös örül hogy nem laptopon kell játszania 30FPS-es a Fortnite-ot[ Szerkesztve ]
Who Let The Dogs Out?
-
-
wolfman
veterán
Én most gondolkozom egy 5700x-en a 3600 helyére. ~20%-al erősebb (7-10fps difi) a RTX 3080 mellé, fogyasztás ugyan az. 4K gaminghez jó lesz, de csak és kizárólag ha valakinél használtan lesz jóárasítva, tehát nem a bolti árát szeretné viszont látni.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
zolka95
őstag
-
GeryFlash
veterán
Hihetetlenul trehany, es azota se sikerult javitani Raadasul a reszesedes is fle van cserelve, Abu AMD-s vagyvezerelt gondolkodasabol fakadoan Ja es 2018, wtf. Komolyan mi a franc ez az egesz cikk, a tabalzaton kivul is vannak akkora baromsagok hogy hihetetlen. Azert csokken az eladas mert kevesebbet szallitanak, beszarok, ez aztan ok-okozat.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Robitrix
senior tag
A WOT az jól elvan 4 maggal is már. Nekem egy 3600-os CPU és egy GTX 1660 OC kártya mellet FHD fullra tolt grafikán a 120-140 FPS a tipikus. Főleg mióta bele tolták a AMD FSR-t. 6 mag 12 szál mellett úgy 25-35% körül megy átlagban a CPU. Játék közben ott horkol a CPU... Régen igen sok éve AMD A10 7870K-n futott évekig egy AMD RX 460 társaságában és egy jó minőségű grafika mellett(azért nem teljesen full extrán) is hozta a 100-110 FPS körüli értéket.
Viszont hálózatos csapatjátékban főleg haverok mellett azért dumálunk is egymással leginkább valami külső kommunikációs programban. TS, Discord stb. Ami azért igényel néhány % proci teljesítményt. Stream nem igazán szokás, mert miért röhögjenek a neten a bénaságomon. Viszont mivel vissza lehet nézni az utolsó kör replay-ét így abból lehet menteni videót és beszerkeszteni jobb részeket. Az online közvetítés esetében elfelejti az ember és időnként nem apácáknak szánt kijelentések is elhangzanak. -
jbcs
tag
Igen, igazad van, de többnyire csak WOT-ozok, másra nincs nagyon időm, arra meg több, mint elég.
G4500-al is futott viszonylag jól a WOT, csak gyakran volt magas pingem, amit egy idő után megelégeltem, rájöttem, hogy valszeg proci probléma lesz és bejött, az i5-9400-el megszűnt a probléma.Robitrix #30
Egyébként mikor játszok, én mást nem futattok mellette, mindent bezárok, így 8gb memóriával is elvagyok[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
1600X-et cseréltem tavaly 3600-ra, és nem azért, mert kevés lett volna a Zen1, hanem mert elindult a vezérhangya, hogy kell egy jobb proci. Mivel a 3600 bőven 60FPS felett hoz a játékokban, ezért nem cserélem egy ideig, mert engem kiszolgál a következő 2-3 évben.
#tarcsad
-
lvb
aktív tag
Nekem is csereérettek már az otthoni PC-im + szerver is, de míg 2015 magasságában még $500 ársávban korrekt 10GB-es Intel NIC-el (duál!!!) szerelt alaplapok voltak, addig most egy ilyen lap mennyibe is kerülne? Otthon 10Gbps alá semmiképp se mennék már. Nagyon meg lehet szokni... Most mennyibe is kerül egy ilyen pl. egy i7-13700K-hoz? Ja hogy nincs is ilyen lap? Tudom, az a pár CPU nem számít az Intelnek. (Raptor lake-es olcsó xeon van? hozzá 10Gbps-es lap?) Most maga a hálókártya 500$
[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
"Ilyen árak mellett?"
Mintha apple laptop eladások nem zuhannának, hanem nőnének. Pedig azok nem az alsó kategóriában futnak.
Szerintem egyszerűen a köldöknézős, felhasználói szempontból nulla értékű fejlesztést (vagy nem fejlesztést) kevéssé zabálja a nép. Ha a felhasználó úgy látja van miért cserélni, akkor elég nagy számú embernek lesz pénze rá. Akkor nincs pénze ha nem látja miért kellene egy fekete dobozt egy másik fekete dobozra lecserélni ami (látszólag) semmivel nem tud többet mint az előző fekete doboz. A cégek meg bevásároltak covid alatt. Náluk alapvetően fix beszerzési ütem van ... kivétel ha mindenáron kell gép.
Kalapácsot se veszek minden héten újat. Bit-et is csak akkor vesz az ember ha szétmegy ... vagy elhagyta. Minek venne valaki új cpu-t ha nem kell? Se munka se játék nincs amiért égető lenne a csere. -
snecy20
nagyúr
Picit hosszabb távon a 6/6-os kialakítás miatt lehetnek gondok az i5 9400-zal. (Pl. multis címeknél már most vége van egy ilyen processzornak) Megjelennek majd a mikrolagok, vagy akár nagyobb akadások...
-
Pikari
addikt
2 hete váltottam phenom2-ről socket 1366-ra. 14 éves processzorról 13 éves processzorra. De elsősorban nem a teljesítmény miatt, hanem mert a régi túl bugos volt. De a teljesítmény is sokkal jobb lett. Úgy láltszik, hogy nem én vagyok az intel és az amd embere, mert erről valószínűleg csak akkor fogok feljebb váltani, ha megpusztul az alaplap. Nincs is értelme újabbat venni.
-
Robitrix
senior tag
válasz LLP-11Ker #29 üzenetére
Amúgy világ életemben elve CPU tekintetében a közép kategória teteje vagy a felső kategória aljában gondolkodtam. Azok már többnyire kifizethető árúak és cserében az újdonságért nem próbálják a vesémet is megszerezni. A teljesítményük meg bőven elegendőek a következő évekre. Vagyis ha én ma CPU-t vennék simán a ZEN 3-ban gondolkodnék itthonra házi használatra Intel esetében meg a 12. generációban esetleg a 11. ikre.
-
Televan74
nagyúr
Pedig én idén váltottam Ryzen 5 5600 -ra, mikor 60.000Ft körül volt. 100.000 Ft fölött nem veszek processzort, 200.000 Ft fölött vga -t sem.
Mindenbe beleugatok!!!
-
secretgarden
aktív tag
Nálunk az asztali gépben még mindig egy jo oreg (lassan 7 eves) Skylake i5-6600 duborog, es szepen visz is mindent amit kell, jatekokat is beleertve. Nem is lesz lecserelve 2025 elott ha el nem romlik, es akkor is csak azert mert Micro$oft nem tamogatja tovabb a Windows 10-et... (Laptop meg egy HP Chromebook Pentium N5030 procival, ami Chrome OS-nek tokeletesen eleg is.)
-
Robitrix
senior tag
azért a i5-9400el egy gond van. Az hogy 6/6-os proci. ami néhány játék esetén kevés lehet. Főleg ha figyelmbe veszi az ember a rendszer és az egyéb futó programok igényét is. (például valami kommunikációs program is dolgozik a játék mellett mondjuk egy Discord) vagy le akarja menteni az ember videóba a játékot esetleg stremelni a netre stb. Könnyen elő állhat az, hogy egy nagyobb CPU mag és szál igényű játéknál ott harcol a CPU 95-98%-on folymatosan és közben nem képes teljesen kihajtani a grafikát. Ilyenkor látjuk azt, hogy a grafika csak 70%-on van kihajtva, mert nincsen hozzá elég szufla meghajtani a CPU-ban. Ezért is gondolkodunk ma már inkább a 6/12-es procikban, amikben van elég mag és szál a játékokhoz és általában marad még benne 1-2 mag és szál az egyéb dolgokhoz a játék mellet.
-
LLP-11Ker
csendes tag
És pont emiatt nem is értem,miért szomorkodnak sokan,hogy drága az új technológia ára.
Ha Te is, sokan mások is jól el lennének még az előző gen-ekkel és most olcsó is, akkor csak annyit kell tennie,.mint várni,hogy ezek is olcsók legyenek. Ennyi.. persze és a köztes időben lehet sírni,hogy drága, de nem sokat ér. -
jbcs
tag
Nálunk 2021 elején volt téma a procivásárlás/csere, feleségemnek dobtam össze egy pc-t intel g5420-al (akkor akciósan 21 eFt.-ért jutottam hozzá), ami neki tökéletes irodai munkákhoz. Nálam egy g4500-öt váltott egy i5-9400, ez egy játékra is használt gép. Legalább 5 évre letudtam a történetet mindkettő gép esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
amúgy valóban ez a helyzet..... az új konzolok megjelenésével se emelkedett meg drasztikusan a játékok CPU igénye. elvben mehetnének feljebb a 8/16-os CPU-k miatt de marhára nem ugrott meg a korábbi 4-6-8 nagy ritkán 10 végrehajtó szál fölé. Vélhetően nem igazán könnyű olyan játékokat irni a gyakorlatban, ami ténylegesen igényel mondjuk 12-14-16 végrehajtó szálat egy időben. ezért ma is jól el lehet játszani egy 6/12-es CPUval. Extra igények esetén meg a 8/16-tal is. És ezeknek egyáltalán nem kell a legújabbaknak lenni simán kiszolgálja a játékokat a korábbi generációk is az utobbi 2-3 évből.
-
Dr. Akula
félisten
Ilyen árakon? Jóhogy.
-
Robitrix
senior tag
hát ez relativ. Agyaltam egy CPU cserén, ha már belemegy simán a Ryzen 5600X a Ryzen 3600-am helyére. Viszont anélkül, hogy érdemben átmokolnám az egész gépet(alaplap, memória, PCI 4 grafika stb) pusztán 2-4 FPS többletet okozna a játékokban a 30-35%-kal erősebb proci. Aztán eleresztettem egyenlőre a gép fejlesztést mert úgy döntöttem nem ér meg 3 FPS extra teljesítmény úgy 70-80 ezer kiadást. Hol a francban érdekel az engem a gyakorlatban, hogy 100 FPS játszom vagy 104 FPS-sel. A farkam se lesz nagyobb tőle ráadásul amúgy is egy 144 hz-es FHD gaming monitorom van. Amúgy is bele kéne még tolni egy jó gaming monitorba QHD vagy 4K esetében vagy 100-200 ezret. és akkor már erősebb grafika és minden. vagyis építhetnék egy új gépet vagy 500-600 ezerért a 3,5 éves gépem helyett. Másik..... egyenlőre nem pálya a komolyabb hardver csere. Majd esetleg 1-2 év múlva egy teljesen új gép megépítése az akkori megfizethető árú hardverrel. addig meg remekül eljátszom FHD.ban a a ZEN 2 CPU-val és a GTX kártyával. Esetleg befigyel egy RTX 3060 kártya 170 ezer körül, mert úgyis a grafika számít főleg a játékban nem a CPU. Azzal fel tudnám tolni a grafikai teljesítményt a mostanihoz képest 50%-kal kb. Az RTX 4xxx jelenleg marhára nem érdekel, mint ahogy a 4K-sem igazán.
-
rdmftw
tag
ugyanez a helyzet a videókártyákkal is. egy 6700xt kártyával 3440x1440 felbontáson custom high/ultra beállitásokkal simán 90-120 fps jön az AAA cimekben. még cp77 basic RT bekapcsolásával is 70 fps minimum. nyilván fsr de nem lehet észrevenni a különbséget játék közben a nativhoz viszonyitva.
és ezeket a középkategóriás kártyákat már most fillérekért utána dobják az embernek. -
Robitrix
senior tag
ez tökéletesen így van simán elég egy átlag felhasználónak egy ZEN 3 proci, mint ahogy marhára nem kell egy intel 13. generáció sem a következő évekre. remekül elég a 11 vagy 12. generáció is... egyszerűen semmi szükségünk a legújabb és legdrágább CPU-k teljesítménye itthon ráadásul azon az áron, amennyiért mérik. De a dolog pont így igaz a grafikai kártyákra is. se a rtx 4xxx-re nincsen gyakorlatilag szükségünk se az AMD radeon 7xxx-re sincsen szükség. remekül el lehet játszani a korábbi generációkkal is még sok évig. Nem fog leesni az arany gyűrű az ujjunkról, ha egy játék 120 FPS-sel megy és nem 140 FPS-sel. főleg ha cserében meg lehet spórolni 500-1000 dollárt egy gép árából....
-
Duck663
őstag
Hagyjad már, korán van még, most kelt fel!
Amúgy az eszükbe sem jutott, ha már olyan baromi nagy az a raktárkészlet, hogy olcsóbban kellene adni a processzorokat? Alaplapokat, és a memóriát is?! Esetleg beindulna a piac!Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
JohnyX
tag
A cikk CPU-ről szól a táblázat "A GPU-piac alakulása 2018 negyedik negyedévében" Jó reggelt!!!
-
Az AMD-nek nagyobb lenne a piaci részesedése???
Ja látom. Jó a táblázat...
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
wolfman
veterán
Pörög, csak a "régiek", nem a legújabbak.
#4 snecy20: A már nem mai 3600-as Ryzenek kb mindenkinek elegek, sokkal inkább a VGA az amit frissíteni kell. Nem is számít ez a típus akkora bottlenecknek manapság sem.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
-KP-
addikt
Úgy néz ki a vásárlók mégsem csont hülyék "kedves" Intel és AMD? De ide vehetjük akár az Nvidiát is. Amikor nagyjából 100k-nál kezdődik egy AM5-ös lap, akkor úgy vagyok vele, hogy fejlesszen a radai rosseb. max. egy cpu upgrade az AM4-es lapba és kihúzok vele további több évet.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Petykemano #8 üzenetére
Bárcsak...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
olymind1
senior tag
Meg ehhez hozzátársul ez is: Motherboard Shipments Drop by Ten Million Units in 2022
Sajnos az alaplapok is igen megdrágultak (külföldön is), gyors DDR5 memóriákról nem is beszélve, akkor nem kell csodálkozni hogy a processzorokat se veszik.
-
hevepapa
senior tag
Remélem nem olvassák az iletékesek, de talán sokat lendítene a CPU eladásokon, ha nyáron megjelenne a Windows 12 ami csak a gen 13 és újabb CPU-kon fut. Utána már csak egy nagyobbacska dollár transzfer a játék kiadóknak, hogy az AAA-s címek csak Win12-n induljanak el.
Bár az MS+Intel+AMD nem csinál olyan húzást, hogy ilyen manipulatívan húzzon meg CPU igényt. -
Petykemano
veterán
Ezt a cikket már a ChatGPT írta?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Chiller
őstag
Hű de sok baj van azzal a táblázattal....
-
Meridian
senior tag
Ilyen árak mellett? És még van aki ezen csodálkozik? Úgy látszik, nyugaton sem olyan gazdagok az emberek...
-
snecy20
nagyúr
Sokkal lassabb a processzorok elavulási ideje, mint 30 vagy 20 éve. Átlagfelhasználó szinten a 4 évvel ezelőtti középkategória még további 4 évig simán kiszolgál. Ilyen téren egy picit saját maga ellen dolgozott az Intel is és az AMD is, amikor ~5 éve beindították a többmagosítást, és végre ugrottunk a jellemző 2-4 magról a 6-8 magra.
-
Chaser
legenda
sztem emelni kellene az árakon, meg a lapok árát is felemelni, az segítene felpörgetni a dolgokat : )
A Mercury Research éves sziten is brutális visszaesésről közölt adatokat.
táblázatnál meg gpu piacot írtál, nem cpu-t_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
herion
tag
"A processzorpiac nagymértékű visszaesését egyébként az okozta, hogy az AMD és az Intel is jelentősen visszafogta a szállításait, annak érdekében, hogy a kereskedőpartnereik el tudják adni a felhalmozott raktárkészletüket."
Tehát akkor végülis pörög a CPU piac, csak nem papíron
Who Let The Dogs Out?
-
LLP-11Ker
csendes tag
Mindannyiunknak van egy frappáns válasza a kialakult helyzetre, de lássuk a poharat félig telinek: relativ olcsón lehet venni olyan teljesítményt, ami az átlag felhasználónak még évekig tökéletes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest