Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Torrentes gondom van, valószínűleg tűzfal környékén.
Adott egy Linksys WRT4300 router és egy Zyxel NSA325v2 NAS. Ez utóbbin megy a Transmission, jó sebességgel. Viszont passzívan, nem tud feltölteni.
A transmissionban beállítottam fixre a portot (21234), a firewallban mindenfele engedtem ezen a porton minden forgalmat, de semmi változás.
Korábban ugyan ezen a porton a router TM-jét használtam külső vinyóval, az aktív volt, csak az usb 2.0 miatt lassú.
Ezt megpróbáltam átolvasni, de hamar feladtam, nekem kínai...
Ami a legszebb, hogy win alól ugyan ezen a routeren keresztül megy aktív módban a torrent, tehát valahogy megoldhatónak kell lennie.
-
-
ngabor2
nagyúr
ajánljatok nekem egy olyan 10/100-as hálókártyát, ami bírja a terhelést. úgy tűnik, a via rhine III nem ilyen. feltétel, hogy a linux is kezelje normálisan... bár ez mostanában szerencsére már így szokott lenni (kivéve pár chip...).
-
ngabor2
nagyúr
az ssh-nak mennyi a timeout-ja alapértelmezésben? az ftp behalt, és most nem tudok bejelentkezni...
esetleg hogyan lehet kilőni a beargadt cuccost a portról?
ngabor@lizard:~$ netstat -an | grep 6000
tcp 0 0 127.0.0.1:6000 0.0.0.0:* LISTEN
tcp 1 0 127.0.0.1:6000 127.0.0.1:52048 CLOSE_WAIT
tcp 0 0 127.0.0.1:6000 127.0.0.1:37718 CLOSE_WAIT
tcp 0 0 127.0.0.1:52048 127.0.0.1:6000 FIN_WAIT2
tcp6 0 0 ::1:6464 :::* LISTEN
mod: megvan... networking restart... -
ngabor2
nagyúr
akkor már csak valami ''kényszerített adatáramoltatást'' kellene megvalósítani. ez azért nehézkes, mert a debreceni net nem a stabilitásáról híres, ma vagy 10x biztos bontott.
esetleg olyannal is kibékülnék, hogy küldök egy levelet egy címre (pl. reemailesre), azt a fetchmail leszedi, és ami benne van, azt végrehajtja. vagy a csatolmányát hajtja végre, nem tudom, melyik az egyszerűbb. aztán a kimenetet elküldi szintén e-mail-ben. eléggé fapados, de végülis így is lehet vezérelgetni... -
ngabor2
nagyúr
ha lehetne, akkor már megoldottam volna. acsádon valóban mikrós net van, a helyi szolg szerint 5x-ös nattal... nem kicsit ''költséghatékony'' megoldás tudna fix publikus ip-t is adni... havi 10k-ért, annyit meg nem ér meg nekem.
a legidegesítőbb, hogy mint írtam, acsádról 1x kipróbálva ment. aztán debrecenből a port se jelent meg, vagy ha megjelent, nem lehetett a promptig eljutni. -
ngabor2
nagyúr
ngabor@lizard:~$ ssh localhost
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@ WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED! @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Someone could be eavesdropping on you right now (man-in-the-middle attack)!
It is also possible that the RSA host key has just been changed.
The fingerprint for the RSA key sent by the remote host is
e1:e5:af:dd:c6:cd:ce:2d:18:0a:65:88:2f:3e:56:b4.
Please contact your system administrator.
Add correct host key in /home/ngabor/.ssh/known_hosts to get rid of this message.
Offending key in /home/ngabor/.ssh/known_hosts:2
RSA host key for localhost has changed and you have requested strict checking.
Host key verification failed.
lehet, hogy emiatt nem tud csatlakozni az otthoni gép?
elmozgattam a ~/.ssh/known_hosts file-t, most megy a ssh localhost. pár perc, és kiderül, hogy ez volt-e a hiba. bár nem hiszem, mert az ssh szerint legutóbb még acsádról léptem be, mielőtt eljöttem
fejlemény: bejött a megadott porton a gép. csak ssh-val nem tudok kapcsolódni hozzá.
ngabor@lizard:~$ ssh localhost -p 6000
ssh: connect to host localhost port 6000: Connection refused
ami a legérdekesebb, hogy direkt kipróbáltam egy többszörös belépést és az ment. simán ssh-val beléptem a debreceni gépre, majd onnan ssh localhost -p 6000-rel ''vissza'' az acsádira, és ment. mit hagyok ki/nem veszek figyelembe?
mod: egyre érdekesebb dolgokat produkál... most már látható a port, LISTEN állapotban, de ha egy ssh localhost -p portszámot ráküldök, akkor csak áll... ctrl-c-vel megszakítva meg a porton ott marad, hogy vár abezárásra. -
ngabor2
nagyúr
válasz VladimirR #156 üzenetére
úgy tűnik, megy. voltak kis elakadások, de remélem működni fog.
a -N csak a -2-vel együtt megy, most azon vacillálok, hogy tegyem-e bele a -2-t is, vagy vegyem ki a -N-t is. egyelőre ez utóbbi mellett döntöttem, de ha az van, akkor már debrecenből is tudom zargatni.
1-2 apróbb dolog még van, de azt már megoldom.
mod: megőrülök... már megint nem megy... pedig mielőtt eljöttem acsádról, ment, 5-percenkénti ellenőrzéssel. most meg egy negyed órája nem tudok belépni. pedig apróságokat itthonról akartam finomítani (kimenet-elnyomás, X11-forward és hasonlók). -
ngabor2
nagyúr
válasz VladimirR #143 üzenetére
ez nem igazán akar összejönni...
bár nem nagyon merültem bele az ssh lelki világába, ezért van 1-2 fehér folt.
ngabor@ngabor-laptop:~$ ssh -R 1234:localhost:22 ngabor2.dyndns.org
ngabor@ngabor2.dyndns.org's password:
Linux lizard.home.hu 2.6.15-26-k7 #1 SMP PREEMPT Thu Aug 3 03:40:32 UTC 2006 i686 GNU/Linux
az első buktató ez: mindig jelszót kér, és még nem találtam meg, hogy hol lehet neki beadni.
a másik: ha ezt így hagyom, de az ip változik, akkor megintcsak meg vagyok lőve. márpedig a debreceni gép ip-je az naponta változik...
egy plusz kérdés: nem az acsádi gépre kellene egy ssh-szerver? vagy arra felesleges?
(majd este msn-en megtárgyaljuk, ha ráérsz, és tudsz megoldást.) -
ngabor2
nagyúr
válasz VladimirR #141 üzenetére
no, akkor részletesebben. debreceni gép: 1024/128-as net, aktívan. torrentre nem ideális, kicsi az up.
acsádi gép: 512/512-es net, bár passzív, mégis jobb torrentre. ráadásul a proci is erősebb benne. szeretném debrecenből irányítani az acsádi gépet. ha egy ssh-val elérem, már az is elég. a vpn legjobb tudomásom szerint ilyen esetekben nem működik, bár lehet, hogy tévedek (örülnék, ha menne). -
ngabor2
nagyúr
van 2 gép, 2 különböző nettel. az egyik egy adsl, kintről elérhető, dyndns cím rendelhető hozzá. a másik egy többszörösen natolt, kintről nem lehet elérni (dc-ben, torrentben passzív). lehet-e a passzív gépről az aktív felé olyan csatornát nyitni, amin keresztül mégis el tudnám érni a passzívot az aktívról?
-
ngabor2
nagyúr
elkezdtem hasznos infóval feltölteni az 1. hsz-t. este még folytatom, ha tudom, de ötleteket, javaslatokat, kiegészítéseket várok igen nagy számban legyen informatív a topik, és legyen tele hasznos infóval az 1. hsz (hogy utána a kérdezőnek hehessen mondani: olvasd el az 1. hsz-t! )
-
ngabor2
nagyúr
annyi csatlakozótípus van wlan esetén... egy rövid, képes/méretes összefoglalót valaki tudna ide dobni? (vagy menjek a wlan-topikba? )
-
ngabor2
nagyúr
a kérdésfelvetés teljesen jogos. sokan kérdeznek hálózatokról, és csak soká derül ki, hogy nem is azt akarta megtudni, amit kérdezett, hanem valami egészen mást. az összegyűlő infókat időnként az 1. hsz-ba összegyűjtjük, hogy egy helyen megtalálható legyen. a topikot kiemeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest