Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Wireguarddal kapcsolatban kérdeznék én is.
A routerem (Asus AX58U v2) és a telóm között sikerült létrehoznom a QR kódos módszerrel a VPN kapcsolatot, Pingtools-szal telóról tudom pingelni a routert. Viszont a router mögötti nas már nem válaszol a pingre. Mi hiányzik? Feltételezem valami port forwarding, de sajnos nem jövök rá, mit kellene beállítani.u.i: az engedélyezett ip-k között ott a nas belső hálós ip címe. A korábbi hozzászólások és ez segített eljutni a routerig.
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz MasterMark #12775 üzenetére
A nason és a routeren is engedélyezve van a szükséges udp port. Ezen kívül mit kellene még engedni?
A linkelt video szerint válaszol nekem is a hup.hu a tracerout.ra, első ip a VPN ip címe.
Ha már a nas ip címét írom a traceroutba, ott is az első ip a VPN, de aztán no response.-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
válasz MasterMark #12783 üzenetére
A NAS router mögött kap egy belső ip címet, NAT van.
A kilépési pont az a router LAN ip címe?
Tehát: Allow - router LAN ip cím - WG UDP port?A portforwarding kell/jó?
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz 4Grider #12788 üzenetére
Igen, de mégsem. A 0.0.0.0/0 tartomány van beírva, amivel tudom pingelni telóról a routert bekapcsolt VPN-nel, de a router mögötti nas-t már nem.
A NAS tűzfal fog meg valamit, mert ha mindent allow-ra teszek, akkor látom az SMB megosztást telón, szintén bekapcsolt VPN-nel és a ping/traceroute is megy.
A helyes nas tűzfalszabályra nem jövök rá...-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz Stealth #12790 üzenetére
Na, a sok próbálgatásnak meg lett az eredménye, elérem a nas-on az Smb megosztást a routeremen keresztül Wireguarddal. A GUI is bejön, be tudok lépni a NAS-ra.
Köszönöm!
Még egy kérdés foglalkoztat igazából: melyik a jobb/biztonságosabb megoldás:
WG-vel elérni a routert, majd onnan a nas-t, vagy közvetlenül WG-vel a nas-t?-= Stealth =-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest