Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #63109 üzenetére
Tony Iommi-t kérdezd már meg!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ettől a P-90-től mindig lever a víz, nem tudom miért. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #63093 üzenetére
de csak arra volt jó, hogy porosak lettek. 5+ éve tokban tartok mindenkit, és csak akkor használok állványt, mikor éppen aktívan használok egy gitárt.
Nekem ez nagyon macera lenne. Van, hogy egy nap három gitárt is kézbeveszek, cserélgetem folyamatosan, attól függően, mint játszom. Állandóan tokba tenni őket után marha macerás lenne, sokkal több pakolással, rendezkedéssel jár, mint heti egyszer portalanítani az összes gitárt. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63082 üzenetére
jaja, állvány jó ötlet. A tisztítószer elhagyható, bár pont a tremonti "zongoralakkos'", a nedves rongy foltot hagy rajta. De tényleg nem muszáj.
Igen, Kovács Zoli kb. két héttel dolgozik, a többiek ennél csak több. Simán egy hónapos határidők vannak, és valóban ott kell hagyni a hangszert.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megmártottam egy kis delayben a szólót, tudom, hogy az eredeti hangzása nem ilyen, de nekem bejön ez a kis futurisztikus tone.
Aminek viszont örülök, hogy úgy néz ki nagyjából sikerült a szóló egyik kifejezetten nehéz részét lehozni. Úgy-ahogy.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63059 üzenetére
Hááát, sokáig szeirntem se fogja húzni a fender húr, egy hét után feketedni fog. A beállítást fontold meg azért, nem mindegy, hogy az első gitár elveszi a kedved a játéktól, vagy meghozza. Szállításkor úgyis el fog állítódni a gityó, nagy még a nappali-éjszakai hőingás, pár nap, amíg ideér, meg egyébként is, használt gitár, érdemes megnézetni szakemberrel.
Ráadásul, ez egy tremolós gitár, az se mindegy, hogy van beállítva. Azt azért eldöntheted, akarsz-e majd tremolózni, ha nem, ki is ékeltetheted rögtön a hangszerésszel.
Up to you.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63055 üzenetére
Igen, ezzel mindenki így van, akinek még nem volt gitárja! :-D Akkor majd a saját bőrödön tanulod meg.
Érdemes lesz első alkalommal azt a gitárt elvinni hangszerészhez egy átnézésre-beállításra.
Egy tipp: katt -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63052 üzenetére
Húrt cserélni fogsz tudni? Szerezz be valami fogólap ápoló cuccot (citromolaj), meg esetleg pucolót, illetve, a polisht a testhez. A Dunlopnak nagyon jók a termékei, mindegyik hangszerboltban, muzikeren, thomannon kaphatók.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Bobrooney #63051 üzenetére
Én több mobilos applikációt próbáltam, köztük a Boss hivatalost is, mind szar volt. Egyrészt pontatlanok voltak, másrészt a környezet zaja befolyásolja őket, nekem egyáltalán nem jött be ez a mobilos hangolás.
Ha be vagyok kötve, a Fractal és a Spark hangolóját használom, ezek tűpontosak. Ha meg gyorsan kell, akkor a csíptetőst.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63047 üzenetére
Az olcsóbb kategóriában gyakorlatilag egyforma 5-6 ezer forint, az igazán jó kábelek 25-30 ezer forintba kerülnek. Nekem egy olyam sincs.
A hozzáértők szerint nagyon nagy a különbség.
Hangolóról se feledkezz meg, a legegyszerűbb talán egy csíptetős, ha meg iparági sztenderdet akarsz, akkor itt van ni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63046 üzenetére
Gratula! Akkor gitár kérdés letudva.
Kíváncsi leszek a véleményedre. Melyik országból jön?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63031 üzenetére
Oke! De meg is fogdostad oket? A csajt is meg kell csocsoreszni, nem eleg, ha a haverod azt mondja, kemenyek lehetnek.
Melyik uzletben voltal? Ha teheted, a gitarcentrumba mindenkepp menj el. Ott van a legnagyobb offline választék szerintem. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63006 üzenetére
Jók a gyári pickupjai is, bár én kicseréltem őket. Kényelmes a nyaka, vékonyabb fajta, de nem az Ibanez-féle cérnametélt. Szerintem kezdő gitárnak nagyon jó, én nem bántam meg, hogy megvettem. Egy szemfüles nyúl segített hozzá!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62998 üzenetére
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62998 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de ha annyi évig nem zavart, hogy nincs gitárod, szerintem ne ezen az 1-2 héten múljon, hogy milyen gitárod lesz. Ha valamire, amire tetszik, várnod kell két hetet, inkább várd ki.
Én az egyik gitáromra 7 hónapot vártam, igaz, volt min játszani nélküle is.
Addig legalább nézegethetsz videókat az alapvető gitár beállításokról, eszközökről, amikre szükséged lehet hozzá, vagy bármit, ami érdekel belőle.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62993 üzenetére
A Harley Benton a Thomann sajat markaja. Zero kockazat nelkul megrendeled, es ha nem tetszik, 30 napon belul visszakuldod, es szo nelkul visszaadjak a penzt.
Amugy a gitarcentrum.hu tart keszleten par darab Harleyt. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62982 üzenetére
A sok gitar minden eshetosegre a legjobb valasztas.
Humbuckerrel szerintem jobban jarsz kezdesnek. Harom eve keszulok venni egy SC gitart, de me mindig nem vitt ra a lelek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62971 üzenetére
Ez egy ilyen biznisz.
Sosincs vege. Harom eve kezdtem, het gitarom van meg egy basszusgitar.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62969 üzenetére
Akkor egy PRS Tremonti signature “LP” remek lesz kezdesnek, 3 eve en is azon kezdtem, meg mindig megvan.
[link]Hasznaltan, mert ujonnan nem fer bele a keretedbe.
A dolog nehez, mert ugye gitarozni meg nem tudsz, igy kiprobalni se nagyon tudsz egy hangszert, hogy eldontsd, kenyelmes-e. Pedig az elejen nagyon nem mindgy, mennyire veszed szivesen kezedbe a hangszert.
Azt tudod mar kb, hogy kinezetre melyik gitarok tetszenek? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tolom majd, tolom, gyakorlom a nyujtasokat is.
Single coil nincs.
Sokaig ugyse fotok tudni vele haladni, mert nehany utem mulva bedurvul majd. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Teher alatt nő a pálma.
Kíváncsi vagyok meddig jutok.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
“Playing fast seems cool when you can’t do it, but once you can do it nobody cool wants you to do it.”
Marty Friedman -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #62903 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy rosszul, csak nekem furcsa. Soha nem néztem, ő hogy játszik, most látom igazából talán másodjára egy videón. És szemet szúrt.
Furcsa szögben áll a keze, a pengető, minden. Olyan, mintha alulról felfelé dolgozna a keze. És mégis állat jól gitározik.
Az meg, hogy 30 éve is így tartotta, az LOL. 30 éve is akkor pont ugyanilyen furán tartotta.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Milyen furcsán tartja Marty a jobb kezét pengetés közben.
Nekem tetszik ez a gitár amúgy, vagány!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, eladtam a DSL1-et is, mostantól már full digital a rig.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #62878 üzenetére
Nahh, kipróbáltam a Remastered verziót. Hát, a delay szerintem kinyírja az egészet.Van valamennyi sajnos, az pedig egy "ritmusjátéknál" szívás. Xbox verza egyébként.
Illetve, nekem full zavaró ez a színkódolós, a Yousician-ben sem szerettem, mert totál összezavar, előbb fel kell fognom mit látok, és úgy játszani. Lehet idő kell hozzá, de full béna vagyok.
Benne van a Trooper, ilyen egy-egy húron kell pengetni egy-egy hangot. Én meg fogtam és a full introt letoltam neki, trillázós résszel, szerintem csak nézett nagyot!
Persze a lesson szar lett ettől, mert nem azt pengettem, amit kért.
Háááát nem tudom, egyelőre ebben semmi forradalmit nem látok. Teljesen kezdőként van értelme, de én inkább mást fogok szerintem a gitáridőmmel kezdeni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #62869 üzenetére
Én ezt se tudtam. :-D Melyiken van ez, Xbox vagy PlayStation?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Tibizzz #62851 üzenetére
Én meg találtam neked egy megfelelő gitárt is hozzá a zenei kísérletezgetéseidhez. Olcsó is, márkás is, mindent tud, amire szükséged van.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Itt a következő, lehet fülelni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #62830 üzenetére
Meghallgattam párszor fülessel megint, és változtott a preferencia. A Suhr tetszik a legjobban, utána Gibi, majd PRS. A Fendert ki is vehetjük az egyenletből, én nem figyeltem, de valóban nyaki hangszedőre van tolva, nem is értem, hogy miért.
A Suhr tone clarity-je tényleg a legjobb.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Melyik hangzik a legjobban?
Szerintem a Gibi egyértelműen. A Fender béna, a PRS egész jó, a Suhr meg a nyújtásnál vérzik el nálam.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Valaki ezt le tudja tolni tisztességesen?
Az szóljon!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #62784 üzenetére
Én sem értem ezt a haterkedést, egyik sem jobb a másiknál, más. Állandóan azt bizonygatni, mint egy eszelős, hogy de nem 100%-ig olyan, nem 100%-ig olyan, elég fura. Mintha az tenne egy zenét jóvá, hogy az ilyen vagy olyan cuccal vették fel.
Pláne nem értem otthoni környezetben, feltéve, ha valaki nem az erdő közepén él egy kunyhóban, hogy miért istenkáromlás a digitális cucc, ami töredék helyet foglal el, minden is benne van, szabályozható normál szintre a hangerő.
Meg mintha ez választás kéne, hogy legyen, holott a kettő kiválóan elfér egymás mellett.
Beszéljünk inkább a fuzz pedálokról, olyan rég volt róluk szó.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #62789 üzenetére
Bírom ezt a nem 100%-ban úgy szól dolgot. Csak mondjuk 99%. A maradék egy százalékot ember nincs, aki meghallja.
Meg ez is elég vérszegény dolog állandóan emlegetni, hogy nem 100%-ban olyan, mint a digitális/analóg. Téééényleg? Ha ugyanolyan lenne, akkor mindkettőt ugyanúgy hívnák.
Mellesleg egy digitális felhasználó sem állítja, hogy 100%-ban olyan. Az analóg betyároknak mégis ez az egyetlen érvük mindig. Hogy de az nem 100%-ban olyan. LOL:
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #62778 üzenetére
Abszolút így van, ahogy mondod. Soha nem hallottam még zenésszel interjút, amiben szidta volna mondjuk Hetfield Vait, hogy amit ő csinál, az csak 99%-ban igazi, mert digitális, ő meg évtizedekig nyomta a 100% analóg metált! És 1% bizony akkora különbség, hogy a végén kiderült, Vai nem is gitározik, hanem zongorán játszik!
Ez megmarad a kanapéhuszároknak, akik ráadásul semmit se tettek le zenében az asztalra.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ba cy lus #62770 üzenetére
Maradjunk annyiban, ha egy profi zenész eléd állna, te meg a homlokodból lehúznád a fejpántodat a szemedre, és lenyomná a "szendment" egyszer csöves cuccal, egyszer digitális platformon, fingod nem lenne, melyik melyik volt. Persze, 50% eséllyel beletalálnál.
De ha tíz számot nyomna le, garantáltan nem mondanád meg mind a tizet, hogy az most honnan is szólt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #62769 üzenetére
Nekem a Slash interjúra tetszett, full zavarban, volt, izgett-mozgott, azért csak Slash ült vele szemben! Ezzel mindannyian így lennénk persze.
Néztem én is videóit már, amikor normális, meg nem suttyul, akkor bírom, mert mond/csinálj jó dolgokat, és persze jól is gitározik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #62767 üzenetére
Tudod, az ördög a részletekben lakozik. Nem vitatom a gitáros kvalitásait, meg a hardveres tapasztalatát, egy percig sem. Csak nekem ez a suttyó stílus nem jön be. Hasonlóképp, az a díszpinty YT bohóca ordibálós csávó sem.
Az amatőr analóg-digitális vitával egyetértek.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #62735 üzenetére
O,8X pipa.
Érdekes, eddig csak 0,7-ig próbáltam tegnap, ott már kezdett bicsaklani, most hazajöttem, letoltam 0,6-on, majd 0,7-en, és feltettem 0,8-ra, egyből sikerült stabilan.
Vagány lenne ezt letolni stablian 100%-on. Nagyon jó kis pengetési meg szinkronizációs gyakorlat. Csak metronómmal tolom.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Találtam egy fasza pengetési gyakorlatot.
0,65X speeddel megy, utána elfogy a tudomány.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #62691 üzenetére
Vegig nem neztem, csak beletekertem. Nem latom a kulonbseget a harom hangszedos stratom plusz rakuldom a sparkot, meg e kozott.
Ertem, hogy itt a dzsuzt a hangszedo elektronika adja, a kulonbseg annyi, hogy nem a spark dobozaban ul.
Nem en vagyok a legtapasztaltabb itt ugye, de ennek en sok ertelmet nem latom.
Elhangzik a videoban, hogy a harom hangszedo az fix, az egy dolgot tud. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
GalaHU #62684 üzenetére
Szia, üdv. a klubban, 3 éve én is pont így kezdtem.
Amit szerintem mindenképp érdemes megnézned, az a justinguitar.com
A kezdő szintek tök ingyenesek, szerintem a legjobb online lehetőség ez.
Applikációból én nem tudok tutit ajánlani, szerintem egyébként nincs is.
A YT az remek forrás, néhány ember, akit érdemes megnézned:
* Marty Schwarz
* GuitarZeroToHeroŐk jók, egész kezdő szintről oktatnak.
Én jó szívvel tudom ajánlani a guitarmasterymethod.com oldalt is, igaz, ez fizetős, de örök életre, nem havi- vagy éves díjas.
Illetve, általános tanács: a napi 20 perc gitározás minden áldott nap az hatékonyabb, mint a heti 140 perc egyben. Ha csak rövid időre is, de minden nap érdemes kézbe venni a hangszert.
A milyen gitárt vegyek kérdést ne tedd fel, mert felrobban a topik!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha valaki tényleg egyedi és killer gitárt szeretne.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #62659 üzenetére
Szerintem jo kerdeseket feszegetsz, ma nezegettem a kalkulatort, es bizony bennem is felmerult ilyesmi. Erdekesen araznak.
Ha nem kersz alap festest, hanem natur fa szint szeretnel, az ugyanannyiba kerul. A festek akkor ingyen vn.
Az oke, hogy a crackle finish onmagaban 500 es 700 dollar. Teny, hogy gyonyoru, kerdes megeri egy komplett masik gitar arat az, hogy crackle legyen rajta.
Amugy ha azt nezi az ember, hogy 2200-2500 dollar kozott kapsz egy full kezzel keszitett gitart, ami custom shop, akkor nem is olyan sok. Persze hozzank erre meg rajon az afa meg vam, ugyhogy masfel milla alatt nehez meguszni egy igazan szep darabot belole. Bar annyiert sehol nincs custom shop.
Meg hat ugye kocsog a tulaj.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Valaki látott már közelről ilyen fogólapot?
Royal ebony, ha minden igaz. Szerintem marha jól néz ki.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #62629 üzenetére
Szerintem itt a lényeg az, hogy felvetettem neki valamit, ami nekem probléma, és arra nem azt reagálta, hogy figyelj, itt van három gyakorlat, csinálgasd, ha szeretnéd, de egyébként azt gondolom, hogy...
Hanem elmondta, hogy mit gondol, és a probléma továbbra is probléma. És fizettem is érte.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Eszembe jutott még egy tanáros példa. Mondtam neki az elején valamikor, hogy szeretném javítani a "csapkodó ujjakat", és bár már sokat fejlődtem a korai időkhöz képest, de még messze nem jó.
Azt kérdezte, hogy miért fontos ez nekem. Mondtam, hogy egyrészt sokkal jobban néz ki, ha valakinek az ujjai kontrolláltabban mozognak, profibb benyomást kelt, másrészt meg szólóknál, vagy gyorsabb tempónál nem mindegy, hogy egy ujj mondjuk 5 centiről fog le, vagy két centiről. Mondta, hogy ebben igazam van, hogy vannak helyzetek, amikor ez számíthat, de szerinte ennek túl nagy jelentősséget tulajdonítanak, és több diákja is jön ezzel a problémával, de ő ezt nem érzi indokoltnak. Szerinte, ahogy idővel az ember játéka fejlődik, az ujjmozgás is rendeződik.
Egyetlen ilyen gyakorlatot se csináltunk.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #62614 üzenetére
Egészen pontosan ezt érzem én is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Időközben elfogyasztottam a negyedik tanáromat is, tegnap döntöttem úgy, hogy keresek helyette mást.
Az egy dolog, hogy másodjára fordult elő, hogy odamentem, és hűlt helyét találtam, majd amikor felhívott, csodálkozva kérdezte, hogy "ma nekünk van óránk, Szombathelyen vagyok koncerten!?" Annak ellenére, hogy fix időpontban járok minden héten.
Ami viszont sokkal jobban hiányzik, az a következetes, strukturált haladás. Nem azt éreztem, hogy egy folyamat része vagyok, amin ő keresztülvezet, hanem azt, hogy minden egyes óra egy önálló óra, ad hoc jelleggel. Hogy azt se tudja, mit vettünk múlt héten.
Még a legelején kértem, hogy segítsen a szintemhez illeszkedő, nap gyakorlási rutin összeállításában, ami úgy kezdődött, hogy elmondta, hogy ő fellépés előtt hogy melegít be (legatoval) - ennek ellenére napi rutint azóta se láttam. Ha egyik órán belekezdtünk valamibe, másik órán nem ott folytatta, hanem ha kérdeztem valamit, akkor arra válaszolt.
A 60 perces órán én kb. max 5 percet pengettem, inkább azt néztem, hogy ő percekig figurázik egy adott témában. Nem volt számonkérés, nem volt házi feladat, nem adott konkrét gyakorlófeladatokat.
Szerintem egy tanár hozzáadott értéke abban lenne, hogy keretbe rendezi amit jelenleg tudsz, és kijelöli az utad a fejlődésedhez. Real time feedbacket ad, tartsd lazán, rosszué pengeted, nem jól nyújtasz, nézd megmutatom, stb. lletve, hogy birtokában van annak a tudásnak, konkrét lépésekkel, feladatokkal, ami engem elvezet oda, hogy jobban gitározzak.
Múlt órán mondtam neki, hogy engem érdekel a tapping meg az arpeggio. Mondta, hogy oké. A tapping gyakorlatilag kétkezes legato - mondta, majd vagy 5 percen keresztül elkezdett tappingelni. Vártam, hogy akkor azt mondja, hogy akkor szánjunk rá pár órát, kezdjük azzal, hogy, ez az első lépés, gyere, megmutatom, csináld utánam. Semmi. Az arpeggiohoz meg, hogy az akkordbontás (amit én is tudok), előszedte a Tears of the Dragont, átküldte a gitár pro filet, lepengette párszor, aztán vége lett az órának.
Tök egyértelmű, hogy számára a tanítás az csak megélhetés, neki tök mindegy, hogy én megtanulok-e gitározni, vagy sem. Ha megélne a főállású zenészkedésből, eszébe nem lenne tanítani.
Amúgy rendes srác, mindig türelmesen, nyugodtan válaszolt a kérdéseimre, és mindenre tudott élő zenei példákat hozni, mutatni, konkrét számokkal, riffekkel. Ennyi volt benne a pozitívum.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem kaptam sajna jegyet a Sabbathra. Tegnap a pre-salen is részt vettem, nyitás után egyből beléptem, 62. ezredik voltam a sorban. Ma general sale-ben is, ma 45 ezredik.
Megspóroltam így egy gitár árát legalább, Ozzy lehet meg se éri szegény.
Nem kell mindig jól járni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #62574 üzenetére
Segítek.
Azt is mondta, hogy minden jóérzésű ember így él.
Ilyet nem mondtam.
Meg valami olyat is, hogy aki társadalmilag érzéketlen, az csóró.Ilyet sem mondtam. Azt mondtam, hogy a pénztelenség az jellemzően korrelál a társadalmi érzéketlenséggel.
Meg hogy lényegében mindenki félkegyelmű, aki nem így gondolkozik.
Ilyet se mondtam. Azt mondtam, hogy aki szerint rendben van az, hogy gyermekeket munkára kényszerítenek embertelen körülmények között, az nagyon nem oké.
Ja meg azt is, hogy rajta kívül itt senkit sem érdekel, hogy a nyolcévesek bányában dolgoznak, és ezért tart itt a világ.
Nem mondtam, hogy rajtam kívül senkit nem érdekel. Azt mondtam viszont, hogy az ilyen felfogás miatt tart itt a világ.
A lényeg az, hogy nem csak azt mondta, hogy ő így él, hanem lényegében azt is, hogy mindenki félkegyelmű, aki nem.
Ez egy téves dedukció.
Gyengébbek kedvéért: a mondókám lényege, hogy én azért nem rendelek Kínából, mert nem akarok részese lenni semminek, ami ezzel jár, vagy ennek hozadéka. Olyan áron sem, hogy olcsóbb ott valami.
Bármilyen más következtetés, mint például azt, hogy aki viszont rendel, az érzéketlen, vagy félkegyelmű, az csak a fogadó fejében létezik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A csóróság és a társadalmi érzéketlenség közti összefüggést már rengeteg kutatás vizsgálta, ezt az itt lévő hozzászólások nagy része is alátámasztja remekül.
Egy jóérzésű ember fejében az nem lehet kulturális kérdés, hogy egy 8 éves gyereket vajon leküldjünk-e a bányába dolgozni. Ez non-negotiable. Az meg a félkegyelműek érve csupán, hogy szarj mindenre, mert úgyis bármit csinálsz, az káros. Ezért nem kell ezzel sem törődni, teljesen rendjén van az, hogy ostoba tizenéves csitrik 500 forintos hajcsattokat hajóztatnak a világ másik feléről, mert az itthon fröccsentett ezer forintos már kétszer olyan drága.
Olvasva, amiket írtok, már értem miért tart itt ez a világ. Pontosan ettől a szemlélettől. Ahogy titeket sem érdekel, hogy leküldik a 8 évest a bányába, ugyanúgy azt se érdekli, aki leküldi. Brávó. És nem, az, ha Franciaországban küldenék le, az ugyanúgy nem lenne oké, mintha Kambodzsában leküldik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ba cy lus #62483 üzenetére
Igen, és Szaúd Arábiában is nyugodtan csonkítsák meg a a lányok nemi szervét (értsd: p*náját) a felsőbbrendű férfiak, a homoszexuálisokat nyugodtan akasszák fel, és törvényesen ölhessen meg a férj a feleségét, ha az félrelép. Más kultúra, ne akarjuk már megmondani, hogy nekik milyen rossz az életük.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ba cy lus #62464 üzenetére
Igen, elkerülöm, ha tudok róla. Nem veszek már semmit se Alin se Temun, korábban vettem néhány alkalommal, de többet nem. Nem akarok hozzájárulni a "hajóztassunk be egy hajcsattot Kínából" dologhoz, meg mindenhez, ami mögötte van.
Ha nem tudod miért főbenjáró bűn, az elég szomorú. Minden civilizált ország tiltja a saját munka törvénykönyvében a gyermekmunkát, egyébként az EU is értelemszerűen.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ba cy lus #62459 üzenetére
A fejhallgató pántig nem jutottam el bevallom. Ha valamire szükségem van, és tényleg, és csak ott van, nem érdekel a 6900 forintjuk egy kicsit sem. Akkor annak az az ára.
Ha megnézed mennyibe kerül egy sima csomagfeladás Németországba DPD-vel pl., látni fogod, nincs ingyen. Miért küldözgetne neked bárki ingyen egy 2 ezer forintos fejhallgató pántot? Amin keres mondjuk ezer forintot, és kifizet kétezret a szállításért? Máris nem keresett semmit.
A Thomann nem azért van, hogy szirszart, pengetőt és pántokat rendeljünk. Nem abból él.
Viszont kérdezés nélkül visszautalja a 700 ezres gitárod árát, ha 18 napra azt mondod nekik, hogy köszönöm, elállok. Megtörtént velem, saját tapasztalatból tudom. Beérkezik a visszaküldött gitár, gyakorlatilag 24 óra múlva a számládon a pénzed, no questions asked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Netflix
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest