Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz rbalint88 #9427 üzenetére

    Ha nem fontos a videó, akkor számomra nem lenne kérdés, hogy a kettő közül melyiket választanám. :DD

    De ez persze én vagyok, hogy konkrétan neked melyik lenne a jobb, azt nem tudom.

    Ami az említett két zoom obit illeti, az előzményekre való tekintettel a képminőségről már inkább nem is mondanék semmit. Tele a net képekkel, mindkét obival, szerintem el tudod dönteni te is mennyire tetszenek ilyen szempontból.

    Amiről viszont még nem nagyon volt szó, hogy építési minőségben mekkora a szakadék a két zoom között. Szubjektív minőségérzetre ég és föld a kettőt kézbe venni.

    A Pana 12-35/2,8-at nem olyan régen fogtam először a kezemben és totálisan ledöbbentem rajta. Ha nem lett volna semmi felirat azt mondom egy korrektül összerakott műanyag kit obi. Azért ez egy kicsit gáz. Egy ilyen kategóriás méregdrága obit már legyen élmény kézbe venni is, de ezt a Pana számomra megleő módon egyáltalán nem hozta.
    A Fuji XF 18-55 ennek az ellenkezője. Annak ellenére, hogy csak egy korrekt árú kit obi, élmény már csak a puszta kézbevétele is. Még a zoom és élességállító gyűrű is fém rajta. Mechanikailag meg jobb még az XF 35/1,4-nél is. Az rekesz állító gyűrűje is sokkal minőségibben jár.

    Hogy a fogás és AF sebesség szempontjából megfelel e számodra az X-T10 azt igazából csak te tudod majd eldönteni. Mivel ez nem a legdrágább Fuji váz így szerintem hamarosan lesz belőle kipróbálható több boltban is. Ha érdekel akkor érdemes lesz majd valahol élőben kézbe venni egy kicsit. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák