Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz gorgo #5739 üzenetére

    ISO4000+ tartományban én csak pro neg std-t használok. EVF színei korrektek, annak hihetsz (kijelző sem rossz szerintem, de nem igazán használom).

    Első benyomásom nekem is, meg sok váltóak hasonló mint neked. Aztán egyidejűleg több generációs X gépet (meg más gyártó gépét is :D ) használva mindegyiknél hasonlóra hozam ki 2-2 profilt, mert olympus/új X-ek után kicsit laposak a régi X-ek képei.. Színek, tónusok a 'kisebbik baj', ezeket nagyjából közös nevezőre hozható.
    Viszont az új gépek zaját nem veszi be egykönnyen a gyomrom. 'Kevesebb', de csúnya, és ugye többet mos a gép, rawban is. ProNegStd+2color+1sharpness mellett már nem zavar annyira a ez a vízfestékezés(?) mint a gyári provián, defaulton a szín/tónus/zaj egybe -főként- a régi X gépekhez képest elég kellemtelen eredményt hozott. X100nak meg olyan zaja van hogy legszívesebben bekapcsolható effektként kérném :D A százas vs E2+palacsinta összehasonlítása van kéznél, meg ez.

    Persze, miközben erre fintorogtam, D5100 meg 50D képei után egyből visszaszívtam, hogy milyen fos az alap profil sötétben ;] Szal tartalékoljunk a kígyókkal meg a békákkal, általánosságban az E2 fénymérésben és fehéregyensúlyban jobb mint az elődök, a gyári profilok meg átlag igények felé mozdultak, de kis megszokással lehet találni egész kellemes beállításokat szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák