Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz taranis #28254 üzenetére

    Mindenképpen írok nekik, bár szerintem ez firmware probléma lesz, mert az 1.0 firmware-nél voltak komplett lefagyások is az usb tethering módnál és csak az aksi kivételével lehetett kikapcsolni a kamerát.
    A gphoto a hibajelzés után is tudja kezelni a kamerát, azaz tudsz fehéregyensúlyt, stb. állítani, csak ahhoz a könyvtárhoz nem enged hozzáférni, amiből töröltél, így viszont képet sem tudsz készíteni, mert ahhoz is a könyvtárba kellene írni. Innen gondolom, hogy nem a gphoto a hibás.

    Egyelőre az asztal forgatást és az exponálást teljesen a gpio-n keresztül fogom vezérelni, azaz a pi gphoto-usb helyett a 2.5 jacken fog exponálni. Ez annyiban kényelmetlen, hogy a rendszer nem kap visszajelzést a kamerától, hogy befejezte az exponálást és a file írást, hanem kézzel kell beállítani a program késleltetéseit, hogy mondjuk várjon fél percet két exponálás között, illetve a fotókat is az sd kártyára kell menteni, majd onnan a gépre, nem lehet közvetlenül a hálózatra dolgozni. Átmeneti megoldásnak azért jó lesz amíg ki nem jönnek a bugfixek.

    Egyébként a gphoto-n kívül létezik valami tethering megoldás, amit lehet programozni? Értsd: nem lightroom plugin, hanem parancssorból is indítható program.

Új hozzászólás Aktív témák