Új hozzászólás Aktív témák

  • beginnerguy

    tag

    válasz sasNAXO #27767 üzenetére

    Sikeresen ki tudtam próbálni a Capture v3-at a kollégának köszönhetően :R Leírom röviden (OFF-ban) a tapasztalataimat, hátha valakinek segít (meg nekem is segít kicsit rendszerezni).

    (Szubjektív) benyomások, főleg a Spider Holster Black Widow + backpack adapterrel összehasonlítva értsétek, valamint fontos, hogy én övön sosem, csak (Osprey) hátizsák pánton hordtam/próbáltam:
    - nagyon masszív, tényleg egy olyasvalami, amire rábíznék egy nagy értékű vázat obival
    - számomra kicsit körülményes felrakni (csavarok... :D ) és kicsit megtévesztő melyik csavar mennyire van becsavarva a különböző optikai lefedettségük miatt, de ezt inkább csak akkor látni, ha tényleg használod, írásban elmagyarázni nehezebb (ehhez csak hozzá kell szokni szerintem, de elsőre fura, bénáztam is vele)
    - ha fel van rakva, akkor viszont nem mozdul el, az biztos
    - a capture clip jobb oldalán van a release gomb, ami szerintem borzasztó nagy öngól... Nem tűnik túl praktikusnak és nekem baromi kényelmetlen :(
    - kicsi, könnyebb hordozni és nem kell semmi specális a plate vagy a clip rögzítéséhez

    Spider Holster Black Widow + backpack adapter:
    - könnyű felrakni
    - ez is elég masszív, simán rábíztam eddig minden gépemet, de szerintem a capture clip v3 ebből a szempontból még jobb
    - félbőrtokkal nem kompatibilis, nem csavarodik be teljesen a csavar, kilóg és nem tűnik túl biztonságosnak... Ezért is gondolkoztam a Capture v3-on
    - a velcro szalag (ami a backpack adaptert rögzíti a táska pántjához) rendesen szétszedi hosszútávon a ruhát (a kolléga látta is a softshell kabátomon a nyomait :D). másrészt ha az ember leveszi a táskát akkor elég fájdalmas a belső (eléggé lágy) könyökhajlatnak (nekem hozzáér a pánt) és szépen végigszántja, szóval cska körülményesen és lassan lehet levenni a táskát.
    - alapból járt hozzá egy pro padhez hasonló cucc, emiatt tök jól ki van párnázva a gép felöl (+ tépőzáras szalag is van, amivel lehet rögzíteni a nagyobb gépet + obit, hogy ne mozogjon, ha nem akarjuk.)
    - itt van játéka a gépnek rögzítve, mert egy gömb alakú cucc a csavar egyik vége (értelemszerűen a másik vége a menetes) csúszik be egy sínbe, emiatt tud forogni/mozogni a gép -- viszont ha állványra akarja az ember rakni, akkor le kell szerelni (vagy venni hozzá valamilyen kiegészítőt(?)), amihez meg egy kisebb csavarkulcs kell, amit pedig nem engednek fel repcsire egyszerűen (eddig mindig szerencsém volt, de kipakoltatták velem és megmondták, hogy ezt ki kéne dobatniuk :D )
    - itt bal oldalt van a release gomb, sokkal kényelmesebb
    - ez egy összességében nagyobb cucc, utazáshoz mindenképpen a capture clip kényelmesebb

    Szóval egyelőre meg vagyok lőve, mi legyen. Majd lesz valami... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák