Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz excalibur36 #25470 üzenetére

    "Volt alkalmam kipróbálni az 55-200 at is. Fantasztikus optika, szinte borotvál. Viszont iszonyat nagy főleg a vázhoz képest"

    Az 55-200 közepes méretűnek számít a Fuji optikák között, az 50-140 és a 100-400 a csúcs. Egyébként nem vészes, inkább a gép túl kicsi. Az 50-es persze jóval kompaktabb, jobban illik rá.

    "A másik pedig a kutyusok fotózásánál amikor futnak felém, vagy ugranak stb. Milyen beállítást érdemes alkalmazni?"

    Sport programot ki lehet próbálni, én még nem használtam. Szerintem zóna fókusz 3x3 vagy 5x5, attól függően, hogy mekkora a kutya a képen, lehetőleg a középső pontokon. Fotózz kicsit távolabbról és akkor úgy tudod kivágni a képet, hogy a kutya a kívánt oldalra essen. Folyamatos követő fókusz, lassú sorozatfelvétellel (pl. 3 kép/mp). Arcfelismerést kapcsold ki.

    Érdemes az exponálások előtt egy kicsit a célra tartani, hogy megtalálja, mit kell követni, aztán hadd szóljon. Rövid sorozatokból (5-10 kép) könnyebb kiválasztani azt, ami éles, a téma megfelelő méretű (elég közel van) és valami értelmes képet vág.

    Természetesen a záridő is legyen kellően alacsony attól függően, hogy milyen hatást akarsz (1/500s vagy gyorsabb). Érdemes lehet kísérletezni az AF-C beállításokkal, témától függően a gepárdos, gokartos vagy síelős opcióval. :)

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák