Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz b.vr #2273 üzenetére

    Ez a "szegény ember Leicája" szöveg nem új keletű, már az első X100 megjelenésekor ráakasztották ezt a jelzőt és talán egyik másik vázra sem igaz annyira, mint pont arra, meg később az X-Pro 1-re, amik tényleg a távmérős hagyományok mentén lettek megtervezve. Plusz az X-Pro 1 mellé rögtön jött egy gyári Leica M adapter, évekkel az A7 előtt. De akkoriban kevés is volt az objektív, ma már egyre kevésbé kell a Leicára támaszkodni (átlagos utcafotósnak, portréfotósnak, fotóriporternek már egyáltalán nem), ezzel szemben a Sony életképtelen mások segítsége nélkül.

    "Ti viszont most itt mintha úgy használnátok hogy a Fuji kezdi betölteni azt a minőségi és presztizs szerepet, amit korábban a Leica."

    Bontottál már ki Fujifilm X100 Limited Edition-t? Gyakorlatilag az volt az egyetlen opció a fekete színű X100-ra. Fa dobozban jött, selyem béléssel. Mindezt négy évvel ezelőtt. Szóval szerintem egyáltalán nem helytálló, hogy csak most kezdik az emberek a Fujifilm kapcsán felfedezni a "prémium Leica pótlék" törekvést. A Fujifilm X rendszer a legelejétől, már a legelső géptől fogva erre az imázsra gyúr és a mai napig is ezt a vállalati PR-t nyomják. Meg lehet nézni a gyönyörűen szerkesztett, minőségi (ingyenes) Fujifilm Magazine-t, ami az X tulajdonosoknak szól. Melyik az a másik gyártó ami ilyesmivel nyomul? Leica? :D

    Mondom ezt úgy, hogy engem ez az elitista cukormáz a legkevésbé sem tud meghatni. Amiért én kedvelem a Fujifilmet, az a vásárlóik tisztelete és a szédületes ütem, ahogy tudatosan, kínos mellényúlások és bénázás nélkül építik az objektívparkot. Látszik, hogy értik a vásárlóik nyelvét és azt dobják piacra amire a vásárlóknak szüksége van. Hol volt az X rendszer 2 éve objektívek terén? És hol van most? :) Azért nem nehéz belátni, hogy ezek következményei annak a törekvésnek, hogy a Fujifilm szeretne egy "megfizethetőbb Leica" szerepet elnyerni a piacon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák