Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    Egy kis rinyavasárnap, ha nem baj :D

    Tegnap megint Nikonokkal dolgoztam. Fullfrém Nikonokkal. Nemkéne DSLR igazából soha többé. Tippeljem a fénymérést, tippeljem a WB-t, fényerős objektívnél tippeljem, pontosan betalál-e, tippeljem a bokeh-t. Ááá, francokat, nincs már nekem ehhez képzelőerőm.

    De azt is hideg hurkazsírba pácolt tízkilós nyers ponttyal csapkodnám orcán, aki a Nikonnál úgy gondolja, hogy a képvisszanézés közbeni nagyításra jó helyen van a képernyőtől balra két külön gomb. Nincs 100%-os gyorsnézet, két hülye gomb, aminél a nagyításnál túlszaladhatsz 100%-on, mert mér' ne. Végül is ki kíváncsi arra, éles lett-e a kép. Fujin ugye benyomod a tárcsát hátul, voilá, máris az adott fókuszpontra nagyít 100% nézetben. Ellenben Fujin meg azt nem értem, automata visszanézésnél miért nem lehet a képek között lapozni. Nikonon ez pipa, logikus is.

    Amúgy mivel most lagzi volt, így kíváncsi voltam hogy a szaraáef Fuji kijelentések hol tartanak most, szembeállítva a fórumokon legjobbnak titulált Nikon AF-fel. Nos, ismerem a Fujit, tudom, hol fog nehezen harapni, próbáltam direkt olyan szívatós körülmények közé vinni a Nikont és gyönyörűen el is ment vadászni az AF.

    A másik, amit nem értettem, hogy van egy hülye shot-to-shot lag (a D610-en legalábbis, mert kettő olyan volt nálam és mindkettő produkálta), hogy egylövéses módban nem lehet izomból pumpálni a lövéseket, kell egy kis idő, míg egy expó után készen áll a másikra. És ez nem az AF késlekedése, egyszerűen ott megáll kicsit. Öröm az ürömben, hogy sorozatlövésnél ilyen nincs és a Fujival szemben is CH gyorslövésben sem lő feltétlenül több képet, ha én gyorsan elveszem az ujjam, akkor ő csak egyet lő. Szóval ebben az esetben megoldható, amit akarok, csak másképp.

    Lényeg a lényeg, tökre elégedett vagyok a Fujival, FF DSLR-re tuti nem váltanék, többnek érzem a hátrányokat, mint az előnyöket. Persze más lehet másképp gondolja, én csak a saját preferenciáimat ismerem :)

Új hozzászólás Aktív témák