Új hozzászólás Aktív témák

  • alba-regia

    aktív tag

    Sziasztok!
    Nikon D750 és Pen F mellé szeretnék venni egy X-T2-t. Korábban már volt X100S-em, és nagyon hiányzik a képi világa, a színei, a filmszimulációs módok, a fekete-fehér képek is szerintem kontrasztosabbak, szebbek, vagy csak utólag magyarázom be magamnak...

    Többnyire fix obikat használok a fenti két rendszeren is. Nagy átfedést ekv. értékekben nem szeretnék a másik két rendszerben lévő objektívjeimmel, mivel két vagy esetleg három vázat használva ennek nem is lenne értelme. Az alábbi objektíveket nézegetem: 16/1.4R WR (vagy 14/2.8R), 56/1.2R (vagy 56/1.2R APD), 50-140/2.8R LM OIS.

    Kérdéseim, hogy a 16/1.4 és 14/2.8, valamint a két 56-os közül melyiket ajánlanátok? Továbbá a felsorolásban nem szereplő 23/2 felépítésben, minőségben kb. ugyanaz lehet, mint amelyet az X100-akra építettek?

    A fenti obik mindegyike használható-e a legtágabb rekesszel, illetve melyiknél nem ajánlott (élességre és képminőségre gondolok, vignettálás nem zavar)?

    A vázzal és az objektívekkel az egyetlen fenntartásom a stabi hiánya (kivéve a zoomot). Már lassan az összes MILC-ben lesz többtengelyes stabi, vagy a legtöbb objektívben más gyártóknál ez van. De együtt lehet vele élni...

    Ha valakinek van a D750 fókuszával és az X-T2-ével tapasztalata, kérem, hogy ossza meg. Kb. ugyanazt a szintet várnám látatlanban a hibrid fókuszrendszertől.

    Visszaolvasva láttam, hogy az utángyártott akksik kapacitását nem használja ki megfelelően az X-T2, legalábbis így értelmezem. Ez kb. a gyárihoz viszonyítva mennyire jelentős különbség? Illetve a fw frissítéssel nem tiltották le az utángyártott akksik támogatását? Ill. valóban van USB-n, a gépvázon keresztül töltési lehetőség?

    A segítséget előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák