Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz TayRol #1755 üzenetére

    "szóval az ekv 35 és ekv 85 az én gyutávom"

    Nekem is pont ezek. A 35mm-be egyszerűen szerelmes vagyok, számomra a legideálisabb gyújtótávolság, csak azt sajnálom, hogy az egyetlen ilyen objektív (XF 23mm) olyan rohadt drága. Kicsit gyengébb fényerővel, jelentősen olcsóbban simán venném-vinném. Az XF 27mm f/2.8 már nem annyira a szívem csücske látószögben, fényerőben meg... hááát. Határeset.

    Használt régi objektívek között sem nagyon találok olyat ami 23mm és kellően fényerős. Jellemzően f/2.8 a legtágabb rekesz, de ott olyan lágy, hogy f/4-ig visszarántva kezd csak használható lenni... na ezt meg a kitobjektív is tudja és akkor van AF is. Így meg értelmetlen manuállal szenvedni. Ilyen szempontból a Fujifilm rendszere teljesen egyedülálló. Az objektíveket ekvivalens gyújtótávolság szerint tervezik, ami nagyon szimpatikus dolog. Szerintem mire kispórolom az XF 23mm árát, addigra talán beérik rendesen a "pro" flotta és jöhetnek az olcsósított XC üvegek. :) Csak akkor fogok anyázni, mikor meghozza a futár az XF 23-at, felcsavarom a gépre és rögtön jön a bejelentés, hogy itt az XC 23mm f/2 egy százasé'! :D

    Úgy érzem a 2014-et a kitobjektívvel fogom végigfotózni. Csak a Pentax-M 50mm f/1.7 mellé kell megjönnie az adapternek, ha azt visszarekeszelem f/2.8-ra, akkor is bőven van előnyöm a kitobjektív f/5.6 blendéjéhez képest, ráadásul f/5.6-ra rekeszelve már nagyon keményen borotvál, talán egy makró közgyűrű sort is veszek mellé. :)

Új hozzászólás Aktív témák