Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    Van egy Kingston SA2000 SSD.
    Csinált olyat, hogy belassult, rámértem, Crysatldiskmark az alsó kettő readben (Random4k 32/1, Random 4k 1/1 valami horrorlassú értéket mutatott (mittomén, az elsőnél 300 helyett 5-öt, de az összes többi érték jó volt), bootolt már egyszer úgy, hogy nem lát SSD-t, meg bios kódot sípolt mellé.

    Azt mondja az SSD manager, hogy van új fw, és az valami energiatakarékos módos problémát is javít, akár ez is lehet, frissítsük.

    Nem megy fel.

    Ennek talán az az oka, hogy Dell a preinstallált wint az egyetlen gépben levő meghajtó ellenére raid módba tett bios beállítással telepítette. Ha átdobom standard sata/nvme-re, akkor nem bootol a rendszer.
    Szétszedem a notebookot, kiveszem az ssd-t, bele egy asztali gépbe, ott meg mivel nem a saját vasában van sárga felkiáltójel, hogy nem megy az encryption (bitlocker nincs, Windows Home , csak ilyen képet találtam gyorsan)

    Itt sem tudok fw-t frissíteni (sajna a mi miatt, azt elfelejtettem screenshotolni, de talán a nem a saját gépében van mód miatt esetleg itt meg emiatt nem lehet fw-t frissíteni).

    A kérdés gondolom adja magát, hogy a t*kömben frissítsek ezen fw-t, ha se így, se úgy nem megy?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák