Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenebohoc
tag
válasz Fferi50 #53301 üzenetére
Bocs a kényelmetlenségért. Feltöltés opciónál, nekem a Tallózás, majd kiválasztást követően a feltöltés opció jelent meg. Ez volt az első válaszom tartalma. A második válaszomnál, mivel nem volt beilesztés parancs, simán CTR-V-t adtam. Ekkor nekem megjelent az elérés és alatta a kép.
Ez a harmadik próba. Itt az új kép lehetőséget választva, már megjelent a beillesztés lehetősége :-) Remélem, ez már olvasható lesz.[ Szerkesztve ]
Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
Rhair
csendes tag
Hi
Ez egy játékból van (football manager)
Ezt szeretném átvinni excelbe, de elakadtamA, Tehát ha én beírok ,egy összeget cellába, mondjuk 1000000, akkor úgy jelenjen meg, hogy 1M,
200000->200K
1000->1KB, ahogy az utolsó sorban van, hogy 0.000.0000
1.000.000
200.000
2.000
Helyzetől függően szerepelne az A és a B format
Köszi! -
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A esetben: jobb egérgomb - cellaformázás - szám - egyéni, a formátum pedig:[>=1000000]#,0 "M";[>=1000]##0,0 "K";## ##0
A formázás természetesen másolható.
A B eset komplikáltabb, egyedi cellákra/tartományra csak képlettel megvalósítható, direktben nem írhatod be a konkrét cellába a számot.
A képlet, ha az eredeti szám az A1 cellában van:=HELYETTE(SZÖVEG(A1;"# ##0");" ";".")
Viszont általános érvénnyel megváltoztatható az ezres elválasztó:
Fájl - Beállítások - Speciális - Rendszerbeállítás szerinti elválasztók használata
előtt kiveszed a pipát, majd az Ezreselválasztó melletti kockába beírod a pontot.
Ezután a cellaformázás - szám fülön kiválasztod a szám-ot, bejelölöd a kívánt tizedesjegy számot és bejelölöd az ezres csoport kockát (ami mellett pontot fogsz látni zárójelben).
NE FELEDD! Ez utóbbi beállítás - hogy pont az ezres elválasztó és nem szóköz - minden számra igaz lesz a munkafüzetben.
SŐT az Excelben a régi és új munkafüzetekben is ez a beállítás fog érvényesülni, bármi is volt korábban a beállítás!!!
Vagyis vissza kell állítanod a rendszerbeállítás szerinti használatot a többi fájl használata érdekében.
Ezért talán mégis jobb a képlet használata - bár nyilván kényelmetlen, hogy nem írhatod azonnal a saját helyére.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz Zenebohoc #53305 üzenetére
Szia!
Arra gondoltam még, hogy szinkronizálási probléma lehet. Ha van ONEDRIVE-ot, akkor menet közben ideiglenes mentések keletkeznek és szinkronizálás után áll helyre a világ rendje. Érdemes lenne kipróbálni, hogy kérsz egy szinkronizálást a fájlra. Már persze, ha valóban van Onedrive-od (és MS fiókod).
Üdv. -
tgumis
tag
válasz Fire/SOUL/CD #53277 üzenetére
Szia!
Egy újabb probléma.
Van egy lista amiben vannak az adott kaják kódjai és a hozzá tartozó érték. Egy menühöz több kód is tartozik mondjuk Zellerkrém leves plusz levesgyöngy. De ez lehet több is. Tehát segédoszlop nélkül szeretném megoldani, hogy egy cellába beírom vesszővel elválasztva az adott kajához tartozó kódokat és egy másik cellában megjelenik az adott "összeállítás" értéke.
Pl mint itt:
-
wwhy
veterán
Srácok, látszólag egy rém egyszerű dolgot szeretnék, de nem tudom (fullkezdő vagyok excelben):
- hogyan lehet az excel által megadott sorszámot kitörölni (pl. a második sor kezdődjön az egyessel), illetve
- hogyan lehet egy táblázaton belül a kezdő sorszámokat újrakezdeni? Tehát ami most. pl. 25, az ismét legyen 1, majd a 35-ös sor ismét eggyel kezdődjön stb.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
A #HIÁNYZIK hibaüzenetet szeretném eltüntetni.
Hol a hiba?
=FKERES(E4;Táblázat2[#Mind];2;0);HAHIÁNYZIK(FKERES(E4;Táblázat2[#Mind];2;0);"")
Köszi előre is a segítséget!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
atyca
senior tag
-
félisten
-
atyca
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #53314 üzenetére
Nálam is "csak" az eleje maradt le ....
Leköteleztél Uram, köszi!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
atyca
senior tag
Ma idenőttem, bocsi!
Ezt (dupla cím) miért csinálhatja a hazaszállítást kijelölve?
=HA($B4="Beszállítás";$C$2;HA($B4="Hazaszállítás";$G4;""))
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
atyca
senior tag
válasz Fferi50 #53317 üzenetére
Nincs benne valós adat, ha azért lett törölve.
A G oszlop egy táblázatból húzza be a címeket a név alapján, ott jól szerepel, és a G oszlopban is.
És csak a hazaszállítást jelölve csinálja, ott sem mindenhol.
Kezdjem elölről egy új munkafüzetben?Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ez érdekes, de szerintem emiatt nem kellene új munkafüzetet kezdeni.
Fizikailag töröld a képleteket tartalmazó oszlopokat és képletezd újra őket. Először beilleszteni egy oszlopot elé vagy mögé, utána törölni a képletes oszlopot, hogy ne legyen hivatkozási problémád.
Üdv. -
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
No ez az amit nem lehet!
Ez az Excel automatikus cella cím pozicionáló mutatója, az Excelben való tájékozódásra, hely meghatározásra szolgál.
Hiszen így tudod meghatározni, hogy most az A1 cellán van a cursor. A képletekben is így tudsz hivatkozni a cellákra.
A saját sorszámozásodat külön oszlopban kell megoldanod, függvényekkel vagy pl. automatikus kitöltéssel.
Üdv. -
föccer
nagyúr
Ahogy Fferi50 is írja. a címsorok és cím oszlopok "technikai" dolgok, a cella hivatkozási címét mutatják. Egyébként semmi köze a cellák adat tartalmához.
A cella az excel elemi adategysége. Van neki értéke, formátuma és címe. Egy három teljesen különböző dolog, kis túlzással tök függetlenek egymástól. A cella értékét és formátumát szabadon tudod változtatni, a címét nem.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Kedves Uraim, és hölgyem!
Eljött az idő. Indításnál beléptetést fogok használni. Első körben önfejlesztés céljából.
Username, nick, email cím és MD5 hash. Utóbbit azért, mert ezt megtaláltam, másrészt meg aki az md5-öt meg tudja kerülni, az az alt F11-et is meg tudja nyomni.
Jól sejtem, hogy nem nagyon tudom megfogni, hogy valaki illetéktelen hozzáférjen a vba kódhoz.
puszi mindenkinek.
föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
atyca
senior tag
válasz Fferi50 #53319 üzenetére
Csak kezdtem, mert tegnap estére már a hajamat téptem...
Ma Office javítás - frissítés, és pár idegtépő szösszenet után az instrukcióidat bevetve most minden klappol (kop-kop-kop)
Hálás vagyok a segítségért, köszi!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz föccer #53324 üzenetére
Szia!
Ha a VBA kódok védelmére gondolsz, akkor nézd meg ezt:
Tools - VBA Project Properties - Protection fül
Itt jelszóval védheted a projektet. Papírforma szerint csak a jelszó ismeretében lehet láthatóvá tenni. Ha ezt a jelszó megjegyzed, akkor nem szükséges a makrók között "elrejteni", tehát nem olvasható ki szerintem.
Azt nem tudom - mert nem érdekelt és így nem is néztem utána, hogy az Excel hol tárolja ezeket a jelszavakat és milyen nehéz megtalálni, ha "kicsomagoljuk" a fájlt.
Javaslom még, hogy bináris formában mentsd a fájlt, így kevesebb helyet foglal.
Persze aki megszállottan meg szeretné nézni, mit és hogyan alkottál, azt nem hiszem, hogy bármilyen eszközzel távol tudod tartani. Ez ellen csak nehezítéseket lehet használni. - (Kivéve, ha "védett" környezetben dolgozol és onnan nem kerülhet ki semmilyen információ... )
A beléptetés persze nagyon fontos több felhasználós, több felhasználói szintű rendszer esetén.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Fferi50 #53326 üzenetére
Szuperézékeny adatokkat nem lehet ilyen rendszerre bízni. Igazándiból csak a beléptető rendszert gondoltam végig, hogy hogyan lehetne elkerülni, hogy megnézzék mondjuk a regisztrált felhazsnálókat. Oké, hogy very hide-ra rakom a megfelelő munkalapokat, de alt F11 és máris megvan. Oké, hogy MD5-re kódolom a jelszavakat és csak erre ellenőrzök, de ha bárki belép a vba-ba, akkor 1 mozdulat kiütni a belépéskori ellenőrzést. Ebből jött a gondolat, hogy lehet-e tiltani/védeni egy project VBA kódját, pl egy dev pass-al.
Mert ha védhető dev-pass-al a vba project kódja, akkor onnantól kezdve az MD5-tel már lehet védeni a belépés jelszavait. Ha workbook open-re ráépítem a belépés ellenőrzését, és nem férnek hozzá a vba kódhoz sem, akkor egyszer felhasználó (mondjuk az én szintemen) nem fogja tudni megkerülni a beléptetést). Ha valaki meg tudja törni az excel védelmét hogy hozzá férjen a vba kódhoz és azt átírja, akkor meg már mindegy, onnantól fogva mindegy, mert 1 mozdulat kiiktatni a jelszó ellenőrzést. Nyilván a jelszavak md5 hash-elése akkor is kell, függetlenól a vba kód védelmétől.
md5 bőven elég lesz, ha valaki azt megtöri, akkor legyen boldog
Jó lesz ez, köszönöm a segítséget.
föccer
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Egy - számomra - érdekes hibába ütköztem 2016-os office-al. Van egy táblázat, ami eredetileg .ods formátumú, de most már excelben használják. Maga a doksi egy beosztás, ahol adott géphez egy legördülő menüből választják ki az embert. Az a helyzet, hogy a legördülő menüben nem műkdöik sem a scroll sem a keresés, azaz ha elkezdik begépelni a nevet, nem szűkíti a találatokat. Az érdekes, hogy én megnyitottam a saját office-omban (ami o365) ezt a fájlt, ott tökéletesen működik. Csináltam a 2016-on egy teljesen új táblát, de azzal sem működik, illetve úgy sem, hogy ha az o365-ös excellel csinálok egy újat, azon a gépen nem megy. Annyi javulást érek el, hogy ha a gördítő sávon áll a kurzor, akkor lehet görgetni, de a gépelés nem jó továbbra sem.
Van valami tippetek, hogy mi lehet a baj?
Köszi előre is!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Flowtation #53328 üzenetére
Szia!
Legördülő menüt többféleképpen létre lehet hozni - pl. adatérvényesítés, listbox, combobox.
Jó lenne tudni, milyen módon van létrehozva az eredeti fájlban.
Az új O365-ben milyen módon hoztad létre a legördülőt?
Esetleg egy-két kép segíteni. Milyen az ahol műxik és milyen ahol nem, a környezetével és a fenti szerkesztősorral együtt lenne jó látni.
Üdv.. -
félisten
válasz tgumis #53308 üzenetére
Most nem volt sok időm, ezért egy makrót írtam hozzá. Nem elképzelhetetlen, hogy kivitelezhető összetettebb sima képlettel is, most sajna nincs időm ezen agyalni.
Module1 kód (Topik összefoglalóban megtalálod, hogy lehet beszúrni)
Option Explicit
'Fire/SOUL/CD - 2024
Public Function Fire_CreateMenu_FX(MyCell As Variant, MyRange As Range, MyColumnIndex As Integer) As String
'MyCell -> forrás cella címe (amit fel kell dolgozni)
'MyRange -> az a tartomány (táblázat, ha úgy tetszik), ahol fel vannak sorolva a menükódok és megnevezésük
'MyColumnIndex -> tartomány (táblázat) azon oszlopa, amely a menük megnevezését tartalmazza
'elválasztó karakter (itt vessző), ezzel vannak elválasztva a menükódok a cellá(k)ban
Const MYDELIMITER = ","
'szöveg típusú dinamikus tömb
Dim MyStringArray() As String
'ciklusszámláló
Dim i As Long
'FELOSZTÁS függvény segítségével, a MYDELIMITER paraméterrel tömböt hozunk létre
MyStringArray = Split(MyCell.Value, MYDELIMITER)
'a feldolgozott, teljes menü ebbe a szöveges változóba fog kerülni
Dim MyString As String
MyString = ""
'végignézzük a tömb elemeit (kódokat a cellában, ami bármennyi lehet)
For i = 0 To UBound(MyStringArray)
On Error Resume Next
'FKERES függvény futtatása. Megkeressük az összes menükódot és összefűzzük egy darab string-be
MyString = MyString + Application.WorksheetFunction.VLookup(CInt(MyStringArray(i)), MyRange, MyColumnIndex, False)
'hibakezelés, ha olyan kód lett megadva, ami nem létezik a tartományban
If Err.Number <> 0 Then
MsgBox "A(z) " & MyStringArray(i) & " azonosító nem található a(z) " & MyRange.Address & " tartományban!"
End If
'ha nem az utolsó menükód, akkor egy vessző+szóköz párossal elválasztjuk őket egymástól
If i <> UBound(MyStringArray) Then
MyString = MyString + ", "
End If
Next i
'visszaadjuk a feldolgozott, teljes menüsort
Fire_CreateMenu_FX = MyString
End FunctionÍgy tudsz rá hivatkozni (függvény paraméterezése megegyezik az FKERES függvényével)
Megjegyzés
Menükódok csak számjegyeket tartalmazhatnak.[ Módosította: koncsik ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Flowtation
őstag
válasz Fferi50 #53329 üzenetére
Szia!
Ahol nem működik ott office 2016 pro van telepítve, nekem ugye o365. Az eredeti fájl ods formátum, openoffice vagy libreoffice volt előzőleg a gépen. A listát mindig ugyanúgy csinálom excelben (libre-ben nem tudom hogy kell), adatok menü érvényesítés, ott kiválasztom, hogy lista (üres cellák mellőzve és legördülő lista bepipálva), a forrás pedig a komplett A oszlop a mellette lévő munkalapról. Én mindig így szoktam, máshogy nem is tudom hogy kell. Ami még fura, hogy a 2016 alatt, ahol nem működik, ott a gördülősáv furán néz ki, keskenyebb is, nem olyan mint általában, viszont nálam az is rendben megy.
Holnapra tudok képet küldeni.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Flowtation #53331 üzenetére
Szia!
Az Adatérvényesítés listával csak a legördülő listát mutatja és nem szűkíti a beírásnak megfelelően. Az eredeti fájlban valószínűleg nem az van, hanem listbox/combobox, ami úgy látszik, mintha cella legördülő lenne - de nem az.
Ezért kértem a képet mindkettőről.
Üdv. -
tgumis
tag
válasz Fire/SOUL/CD #53330 üzenetére
Köszi
Ki fogom probalni
Hálás köszönet -
Flowtation
őstag
válasz Fferi50 #53332 üzenetére
Szia!
Csatolok pár képet, remélem így elég lesz. Amúgy én csak egyféleképpen hozok létre legördülőt, az adatok->érvényesítés menüponton keresztül. Listboxot vagy combobox-ot nem tudok létrehozni.
itt az eredeti file (2016 pro):
[kép] [kép]
ez pedig nálam megnyitva (o365):
[kép] [kép]
Tehát a 2016os officeban egyik sem jó (az eredeti és ha újat csinálok az se) míg nálam O365-el mindegyik jó.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Flowtation #53334 üzenetére
Szia!
Szerintem annyi a magyarázat, hogy a 2016-os verzióban még nem működött a kiválasztásra szűkítés - ezt talán fórumtársak meg tudják erősíteni -, csak a legördülő lista. Az O365-ben pedig már működik. Sajnos ellenőrizni már nem tudom, de ha nálad nem működik, akkor ez a verzió miatt van.
Azért is írtam neked a másik lehetőségeket, mert régebben csak azzal a módszerrel lehetett elérni a szűkítést.
Sajnos 2016-os verzióban ezzel együtt kell élni - vagy verziót váltani. Azt nem tudom megmondani, melyik verziótól működik így az adatérvényesítés.
Üdv. -
Flowtation
őstag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Flowtation #53336 üzenetére
Szia!
Szerintem valószínűleg az lesz a megoldás.
Üdv. -
alfa20
senior tag
Sziasztok,
van egy külső táblám amit Power Query-ben dolgom fel, betöltésnél csak a kapcsolatot választom. Ebben a táblában mondjuk így vannak az adatok (tábla neve tbGfk):
GFK | ertek
cooling | 12
hoods | 9
cooking | 15Az Excel táblába ebből szeretnék visszakapni adatot a KOCKA.ÉRTÉK függvénnyel próbálkoztam:
=KOCKA.ÉRTÉK("ThisWorkbookDataModel";"[tbGfk].[ertek]";"[tbGfk].[GFK].&["&A2&"]")
akár mit próbáltam ki mindig #HIÁNYZIK értéket kapok eredményül.
bonyolultabb lenne a feladat, de ha az egyszerűbb nem sikerül akkor nem tudok tovább menni.
[ Szerkesztve ]
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
félisten
válasz alfa20 #53339 üzenetére
A #HIÁNYZIK hiba sok mindentől jöhet, de így ránézésre a képlet végén lesz a gond
"[tbGfk].[GFK].&["&A2&"]"
helyette próbáld ezt (nem kell az &-jel)
"[tbGfk].[GFK].["&A2&"]"
Természetesen az A2 cella olyan értéket kell, hogy tartalmazzon, ami szerepel a GFK oszlopban, ellenkező esetben szintén #HIÁNYZIK hibát kapsz.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
alfa20
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #53340 üzenetére
igen valóban a képlet hibás volt, de sajnos nem az javítás után is ugyan úgy nem ad vissza értéket
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
alfa20
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #53340 üzenetére
másik gépen más Excel verzióval is meg próbálkoztam, de ezek szerint én rontok el valamit. készítettem egy .CSV fájlt amit PowerPivot-tal beolvastam.
Majd a KOCKA.TAG függvényel a fejrészt be akartam tallózni, de már itt #HIÁNYZIK-ot dob.
A B2-es cellába 1-es értéket ad, az alábbi képletre:=KOCKA.ÉRTÉK("ThisWorkbookDataModel";"[data].[id].[1]";"[data].[sales]")
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van egy oszlop, amelyekben különböző termékek kiszerelési határértékei vannak szövegként.
Pl.
C2 Min. 150 gramm max. 250 gramm
C3 100 - 150 ml közöttEzeket a számadatokat kellene két külön oszlopba szedni pl. így:
MIN MAX
150 250
100 150Megnehezíti a dolgot, hogy a számadatok közötti szöveg az mindenhol változó, nem egységes.
Van erre valami megoldás, vagy csak a kézi adatrögzítés?Névváltozás, korábban mustang08
-
lappy
őstag
válasz Dr. Mózes #53343 üzenetére
ha a min és a max 3 számjegyű mindig akkor lehet ezzel szétszedni
=BAL(SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS("";IGAZ;HAHIBA(ÉRTÉK(KÖZÉP(A1;SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(A1)));1));""));3)
=JOBB(SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS("";IGAZ;HAHIBA(ÉRTÉK(KÖZÉP(A1;SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(A1)));1));""));3)Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
félisten
válasz alfa20 #53342 üzenetére
Sajnos vannak alapvető dolgok, amikkel nem vagy tisztában, először azokat kellene rendbe rakni. Tényleg ne vedd ezt rosszindulatú kritikának, csak sok dologról kellene írni, pl:
"Majd a KOCKA.TAG függvényel a fejrészt be akartam tallózni, de már itt #HIÁNYZIK-ot dob."
Igen, mert a Measures-t olyan mezőknél használatos, amik származtatott/számolt mezők, tehát maga táblázat fizikailag nem tartalmazza.Adok pár linket, azokat nézd meg.
CUBEMEMBER (KOCKA.TAG) Function
CUBEVALUE (KOCKA.ÉRTÉK) – get directly values from Power Pivot data model - itt van egy kész letölthető táblázat is (Comment szekció előtt közvetlenül), töltsd le, sasold meg, pont olyan feladat van megoldva benne, amiről először kérdeztél.Ebben a topikban jó- és segítőkész koponyák vannak, természetesen ha így sem jön össze a dolog (vagy bármi egyéb kérdésed adódik stb stb), akkor várunk vissza és ha tudunk, akkor segítünk.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Dr. Mózes #53343 üzenetére
Szia!
Lappy javaslatát egy picit módosítanám, mert még nem ad teljesen megfelelő eredményt az első számra:
Az első képletet próbáld így:=BAL(SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS("";IGAZ;HAHIBA(ÉRTÉK(KÖZÉP(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;HOSSZ(A1));SOR(INDIREKT("1:"&HOSSZ(A1)));1));""));3)
Ezzel elkerülhető, hogy a megnevezésben levő számok bekerüljenek a MIN értékbe.
Feltétel, hogy a megnevezés után legyen mindig szóköz.
Ha van SZÖVEGFELOSZTÁS függvényed, akkor a következő képlet a számok hosszától függetlenül adja a két értéket:=SZÖVEGFELOSZTÁS(SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS(";";IGAZ;HA((SZÁM(ÉRTÉK(SZÖVEGFELOSZTÁS(A1;" "))));SZÖVEGFELOSZTÁS(A1;" ");"");"");";")
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Office 365-öt használok.Van egy mappa nagyon sok excel fájlal, ezek strukturáltak, ugyan olyan formátumban vannak bennük az adatok.
Szeretném a sok fájlt 1 nagy fájlba beolvasni, és műveleteket végezni vele, az első lépésnél akadok el.Adatok/Adatok beolvasása../fájlból/Mappából-ra megyek.
Betallózom a mappát, szépen megjelenik egymás alatt az összes excel fájl.
Összevonás ás betöltés gombra nyomok.
A fájlokban 15 oszlp van amiből adatokat kellene kinyernem, de valamiért az excel csak az első oszlopot tölti be, és nem tudom miért.
Szóval valamilyen módon meg lehet mondani neki, hogy kell mind a 15 oszlop, nem csak az első?
Egyébként a 8 sorban vannak rendes fejlécek, az azok alatt lévő sorokra lenne szükségem.
[kép]Minden ötletet szívesen veszek. Lassan megőrülök, hogy nem találok rá megoldást.
-
félisten
válasz PistiSan #53347 üzenetére
A linkelt képen nem úgy tűnik, mintha 1 oszlop lenne... Vagy ott még jó minden?
Az adatok egyesítése és átalakítása opciót válaszd, úgy sem kerül be a 15 oszlop?[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz Fferi50 #53346 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat, tegnap végül a ChatGPT segített, mert nem csak 3 számjegyű tétel van hanem 2-5-ig bármi lehet.
Bedobott egy makrót, amit picit finomhangolva tökéletesen ellátta a feladatot. Sajnos abban is van annyi hiba, hogy a tizedes vesszős tételeket nem tudja értelmezni Type Mismatch-et hoz.Névváltozás, korábban mustang08
-
PistiSan
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #53348 üzenetére
Nem vált be sajnos amit javasoltál!
Gondolkodtam, hogy mit tehetnék, hogy tudjatok segíteni.
Azt találtam ki, hogy az egyik ilyen fájlt kitöltöm kamu adatokkal, 10 sorban, hogy feltölthesem ide, és rá jöttetek mi a gond.
Feltöltés előtt, még meg nyitottam a próba fájlt, ekkor láttam, hogy minden oszlop ott van! Ez nagyon furcsa.
Fogtam egyet az eredeti fájlok közül, megpróbáltam megnyitni, 1 oszopot látott megint.
Megnyitottam a fájl, rá mentettem, utána megint próbáltam megnyitni az adatok beolvasása alatt, és jó lett!A képen látható 2 fájl azonos, ugyan az a fájl lemásolva.
A különbség az, hogy a másodikat megnyitottam és rá mentettem, majd bezártam.
A fájl mérete és hash értéke is megváltozott ekkor.Mi lehet az eredeti fájlokkal, manuálisan végig megnyitva az összes (több 100) fájl és rá mentve, megoldódna a hiba, de ezt nylíván nem szeretném kézzel megcsinálni.
Valami ötlet esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest