Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gycs02
tag
Sziasztok!
Van megoldásom, de hátha meglehet segédoszlopok nélkül is oldani, én nem tudok rájönni. Az lenne a feladat, hogy a B oszlopba kerüljön 1-es, azon A oszlopban szereplő nevek mellé, ahol a C-D tartományban a név mellett nem csak igen szerepel. Vagyis a barack, körte rendben van, a többi mellé kell az 1-es.
Köszönöm a segítséget!
-
gycs02
tag
válasz Fferi50 #53252 üzenetére
Köszi!
Szuper! Annyi, hogy régebbi az excel, így a darabha-t darabteli-re cseréltem. Hasonló az enyém is, csak, ha egy függvénnyé akartam összegyúrni körkörös hiba lett. A hatöbbel nem tudtam zöldágra vergődni, így az egyenlőség mindkét oldalán darabtelit használtam. A hatöbb helyett először meghatároztam a hol.van függvénnyel a "tartomyány" első és utolsó sorát, ami a névhez tartozik. Lett két számom. Ez a két szám került egy-egy d& indirekt függvénnyel a másik oldali a darabtelibe.
A Tied nem csak egyszerűbb, de a pontos tartomány megadása nélkül pl. C:C nem számít az adatmennyiség, s nem kell, hogy sorrendbe legyenek a nevek. -
Fferi50
Topikgazda
válasz gycs02 #53253 üzenetére
Szia!
Én azért nem javaslom, hogy teljes oszlopot (pl. C : C ) adj meg egy képletben, mert nagyobb adatállomány esetén lényegesen lassítja az Excelt. Persze így kényelmes, de érdemes hozzászokni, hogy tartományt adjunk meg a képletekben, akkorát, amekkora nagyságrendileg előfordulhat az adatállományunkban.
Üdv. -
Mutt
senior tag
válasz gycs02 #53251 üzenetére
Szia,
Az én válaszom csak kb. 1 év múlva lesz hasznos, de azért bedobom most.
Az Excel tesztverziókban (insider változat) jópár újabb függvény van bevezetés/ismertetés alatt. Az egyik ilyen a PIVOTBY (magyarul KIMUTATÁS.ALAP.SZERINT), amellyel függvénnyel állítható elő egy kimutatás.Alapból egy ilyet fog létrehozni:
Ebben a képletben 4. paraméter (fent a DARAB2) a számítási függvény saját képletekkel is helyettesíthető. Az eredeti kérésben egy 1-est szeretnél látni, ezt egy saját képlettel el lehet érni:
LAMBDA(a;ELŐJEL(DARAB2(a)))
Nekünk csak az első és harmadik oszlopra van szükségünk, amelyet a CHOOSECOLS (magyarul OSZLOPVÁLASZTÁS) függvénnyel lehet megtenni.
A végső képlet:=OSZLOPVÁLASZTÁS(KIMUTATÁS.ALAP.SZERINT(C1:C12;D1:D12;D1:D12;LAMBDA(a;ELŐJEL(DARAB2(a)));0;0;1);1;3)
üdvA tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
repvez
addikt
válasz Delila_1 #53249 üzenetére
ja az oszlopokat a neki megfelelö területre gondoltam szétszorva a térképen nem csak ráillesztve egy XY tnegely mentén .
hogy vizuálisan egyértelmu legyen egybol, hogy akork az adatok ahhoz a területhez tartoznak.esetleg ezért lenne jo a 3d térkép, hogy bele lehessen nagyotani meg elforgatni interaktivan.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Ismét Hozzátok fordulok, mert szerintem Ti tudtok erre a kérdésre válaszolni!
A következő lehetőség merült fel bennem. Adott egy cella, ami vagy üres, vagy benne infó. A kérdés az, hogy van-e arra lehetőség, hogy ennél a cellánál, hogyha az egér kurzorját felé viszem, akkor általam tetszőleges információ jelenjen meg? Mire gondolok? Adott egy cella, amiben van egy dátum. Ha az egér kurzort felé viszem, szeretném hozzá szöveges infót tenni. Ehhez script kellene? Ja, nem Excel, hanem Google Táblázat.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Traxx
őstag
Sziasztok,
Lenne egy elég láma kérdésem, de nem jövök rá a megoldásra Van egy ilyen képletem:
=@IFS(CB6>=1;"Not Met";CC6>=3;"Not Met";CC6=1;"Partially Met";CC6=2;"Partially Met";CD6>0;"Fully Met";CD6=0;"Fully Met";(CB6+CC6+CD6)=0;0)A bajom vele az, hogy ha a CD6 cellában nem nulla szerepel, hanem semmi, akkor is az jelenik meg a képlethez tartozó cellában, hogy Fully met. Hogyan tudom azt elérni, hogy ha a cella üres, akkor a képletes cella is az legyen?
Próbáltam betenni a képlet végére egy olyat, hogy CD6="";"", de nem lett változás.
Köszönöm szépen
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
félisten
Ez remekül sikerült!
Az IFS (HAELSŐIGAZ) függvény az első igaz feltétel teljesítése után nem vizsgálódik tovább, Te meg teljesen kizártad azt a lehetőséget, hogy a
(CB6+CC6+CD6)=0
feltételig eljusson. Ahhoz, hogy egyáltalán "valameddig" eljusson, ahhoz az kell, hogy CB6 és CC6 cellákban, csak 0 vagy kisebb (negatív) szám kerülhetAz
(CB6+CC6+CD6)=0
feltétel azért nem fog sosem teljesülni, mert
CB6 és CC6 0 értéke esetén aCD6=0;"Fully Met"
lép életbe (2 nullához csak 0-t lehet adni, hogy 0 legyen)
CB6 és CC6 negatív értéke esetén aCD6>0;"Fully Met"
lép életbe (2 negatív értékhez csak pozitív (1-nél nagyobb) értéket lehet adni, hogy 0 legyen)Szóval ezt a képletet át kell írni, mert ez az igaz öngól...
Ha ennél a módszernél maradsz, akkor "visszafele" kell gondolkodni, azaz az elején megvizsgálni, hogy a CB6/CC6/CD6 cellákban mindegyikében van-e szám (DARAB függvény), ha igen, akkor már lehet vizsgálni az(CB6+CC6+CD6)=0
feltételt és csak azt követően a többit.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Traxx
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #53260 üzenetére
Mentségemre szolgáljon, hogy megörökölt képletről van szó, nem saját kútfőből jött
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
félisten
válasz Dolphine #53258 üzenetére
"A kérdés az, hogy van-e arra lehetőség, hogy ennél a cellánál, hogyha az egér kurzorját felé viszem, akkor általam tetszőleges információ jelenjen meg?"
Lehetőség van Megjegyzés(ez automatikusan, dinamikusan változik, hogy ki/mikor/mit módosított a cellában) és Jegyzet (fix szöveg) beszúrására cellánként (jobb egeres menü). Ha jegyzetet dinamikusan kell változtatni, akkor ahhoz Apps Script kell.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Dolphine
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #53262 üzenetére
Minden egyes cellához, amihez megjegyzést szeretnék fűzni más és más információ kerül.
Tehát a cellában van egy dátum: 2024.09.20. Megjegyzés rovat pénteki lovaglás, de egy másikhoz más szöveg.
A lényeg, hogy vannak olyan cellák, amikhez szöveges megjegyzést szeretnék (buborékban, jobb egér, az mindegy), de nem ugyanazt. Na, csak leírtam, hogy mit szeretnék!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
félisten
válasz Dolphine #53263 üzenetére
Akkor hajrá! Leírtam mindent, próbáld ki. (jobb egér az csak a menü előhívása, így tudsz beszúrni megjegyzést vagy jegyzetet.) Mindkettő automatikusan megjelenik ha az adott cella fölé viszed az egérkurzort. Vélhetően a jegyzet lesz a barátod, a megjegyzés összetettebb feladatokra képes, pl. megírhatod megadnak, hogy miért módosítottad a megjegyzést vagy akármit...
Megjegyzés
Jegyzet
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #53264 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, pont erre volt szükségem!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
lacipapi
csendes tag
Sziasztok
Egy elég egyszerű kérésem lenne. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy oszlopba beírt pozitív szám negatív előjellel jelenjen meg, és a további számolást negatívként számolja.
Köszönöm előre isLelkes, de már egy kicsit idős amatőr
-
félisten
válasz lacipapi #53268 üzenetére
Egy szám vagy pozitív vagy negatív (vagy nulla), de egyszerre nem lehet mindkettő. Úgy lehet "kiváltani" a dolgot, hogy az adott cellával (amiben pozitív vagy negatív szám van) elvégzed a szükséges művelete(ke)t és a kapott eredményt megszorzod -1 -el.
pl.
A1->5, B1->6, akkor C1->=(A1+B1)*-1
Természetesen cellaformázással megoldható, hogy amúgy egy pozitív szám negatív előjellel jelenjen meg egy cellában, de számoláskor azt az excel a képletben pozitívnak veszi. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
tomi_x
tag
Sziasztok !
Sharepointon szeretnék mappát létrehozni, ha nem létezik a mappa. A mappa nevét a táblázat egy cellája tartalmazza.
De sajna a "Path not found" hibára futok.
Mit rontottam el ?
A kód:Private Sub CommandButton1_Click()
Dim mappanev As String
Dim fso As Scripting.FileSystemObject
Dim WSNET As Object
'mappa név a fejléc adatokból
mappanev =
\\tomi.sharepoint.com\Shared%20Documents\teszt%20mappa\" & Cells(10, 11).Value
MsgBox mappanev
'létező mappa vizsgálata, ha nem létezik akkor létrehozás
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set WSNET = CreateObject("WScript.Network")
If fso.FolderExists(mappanev) = True Then
MsgBox "A könyvtár létezik az adott könyvtárba"
Else
fso.CreateFolder mappanev
MsgBox "A könyvtár nem létezett, ezért létrehoztam"
End If
End SubElőre is köszi a segítséget.
-
lacipapi
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #53269 üzenetére
Köszönöm szépen, a -1-el való szorzás megoldotta a problémát.
Lelkes, de már egy kicsit idős amatőr
-
félisten
válasz tomi_x #53270 üzenetére
Első ránézésre a mappanev deklarálásánál hiányzik egy macskaköröm a hálózati cím elejéről
mappanev = "\\tomi.sharepoint.com\Shared%20Documents\teszt%20mappa\" & Cells(10, 11).Value
-
Ala
tag
Segítséget szeretnék kérni igaz nem MS Excelben, hanem Google Sheets-ben.
Van ara megoldás, hogy az adott munkalapon szereplő emailcímekkel (gmail-es) egy mappa megosztásra kerüljön úgy, hogy a jogosultság a lejárati dátum és a megosztást kísárő üzenet is ekészüljön, ugyan úgy, mint amikor kézzel osztom meg a mappát?
Ha maradhat, akkor köszönöm (talán másnak is hasznos lehet)! -
Ala
tag
Közben kicsit játszottam a Copilottal. (Nyugodtan törjetek pálcát felettem, még nem értek a progamozáshoz, de valamennyire képes vagyok értelmezni a kódokat, ezért is vettem elő újra. Nem mellesleg pedig azért tettem fel itt a kérdésemet, mert anno 2018-ban egy hihetetlen segítőkész topikot találtam itt, aminek köszönhetően hihetetlen sokat tudtam fejlődni, ezért utólag is hálás köszönet.)
Szóval a paraméterek:
emailcímek: E12:E36 tartományban, cellánként egy email cím, lesznek üres cellák, de mindenéppen lesz legalább egy cella, ami emailcímet tartalmaz.
Megosztási jogosultság: olvasó
Megosztási határidő: 2024.11.10. 13:59
Üzenet: "Tisztelt Cím! Ezúton érteítem, hogy Önnel 2024.11.10-ig ez a mappa olvasási jogosultsággal megosztásra kerül. Kérem az adatokat ezen határidő előtt dolgozza fel és és a feldolgozás eredményét küldje el nekem. Tisztelette: Nagy Attila - vezető"
A mappának csak az azonosítóját kellett megadni a scriptben (ezt a link tartalmazza)
Ami probléma, hogy tartományon kívüli email címekkel dolgozok, ezért figyelmeztető üzenet jön, ha kézzel csinálom a megosztást, a szkripttel pedig mindent hibának észlel, de a megosztás megtörténik. (ez azért zavaró, mert ha tényleg véletlenül hibás az email cím, akkor a logból nem látszik egyértelűen.A jelenlegi kód:
function shareFolder() {
var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getActiveSheet();
var emailRange = sheet.getRange('E12:E36');
var emails = emailRange.getValues().flat().filter(String); // Szűrjük ki az üres cellákat
var folder = DriveApp.getFolderById('1tbe-QzEgt4K5AAzWgb0B_LE9W0bdmNiQ'); // Mappa ID
var expirationDate = new Date('2024-11-10T13:59:00Z');
var message = "Tisztelt Cím!\n\nEzúton érteítem, hogy Önnel 2024.11.10-ig ez a mappa olvasási jogosultsággal megosztásra kerül. Kérem az adatokat ezen határidő előtt dolgozza fel és és a feldolgozás eredményét küldje el nekem.\n\nTisztelette:\nNagy Attila - vezető";
var errorEmails = [];
emails.forEach(function(email, index) {
try {
var user = folder.addViewer(email);
user.setExpirationDate(expirationDate);
MailApp.sendEmail(email, 'Mappa megosztás', message);
} catch (e) {
errorEmails.push(email);
sheet.getRange('F' + (12 + index)).setValue(email); // Hibás email címek írása az F oszlopba
Logger.log('Hiba történt a megosztás során: ' + e.message);
}
});
if (errorEmails.length > 0) {
MailApp.sendEmail(Session.getActiveUser().getEmail(), 'Megosztási hiba', 'A következő email címekkel nem sikerült megosztani a mappát: ' + errorEmails.join(', '));
}
}A mappa nevét szerkesztettem, így nem arra mútat, reményeim szerint fiktív.
Ha valakinek ezzel kapscolatban van jó ötlete és lehetne módosítani a kdon, szívesen olvasom, vagy ha csak használhatóbbá tenné, azt is. Ezen felül pedig örülök, ha valakinek ezzel segítek.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok!
problémám a következő
Étlapok allergén jelölésére szeretnék gyors megoldást. Tudom vannak rá programok de excelben szeretném megoldani.
Van egy listám ahol 1-14 számok és mellette a szimbólum ami csak egy fekete körben a szám:
Egy cellába beírnám az allergéneket vesszővel elválasztva (1,7,9)
:
És alatta írja ki az allergéneket (windings 2 betütípus ami "u{}")
-
Fferi50
Topikgazda
válasz tgumis #53275 üzenetére
Szia!
Az allergiát jelölő cellák betűtípusát állítsd Windings 2 -re.
Ezután a képlet a következő (a kép alapján):=SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS("";1;KARAKTER(SZÖVEGFELOSZTÁS(H1;",")+116))
Mit látsz a képen?7
A oszlopban a H oszlopban levő jelölések átírt értéke.
D oszlopban a számok, E oszlopban a Windings 2 karakterek, F oszlopban a nekik megfelelő "normál" karakterek, G oszlopban a karakter kódok.
Mivel a karakter kódok 117-től indulnak, a képletben 116-ot kell hozzáadni az allergén kódjához.
Figyeld meg, hogy a 10 feletti kódokban ugyanúgy vesszővel kell elválasztani a két értéket, mintha egy szám lenne a kód - a képlet működése miatt.
Remélem, vannak ilyen függvényeid az Exceledben. Ha nincsenek, akkor valószínűleg csak makróval megy a dolog.
Üdv. -
félisten
Nem véletlenül kérjük, hogy írjátok meg, hogy milyen verziójú Office-t használtok, mert nem mindegy a megoldás szempontjából. Pl Fferi50 megoldását csak akkor tudod használni, ha Office 365-t használsz, mert a SZÖVEGFELOSZTÁS függvény csak abban érhető el.
Itt egy "csúnya" megoldás, ha régebbi Office-t (2021 vagy korábbi) használnál.
=HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(A18;"0";"t");"1";"u");"2";"v");"3";"w");"4";"x");"5";"y");"6";"z");"7";"{");"8";"|");"9";"}");",";" ")
Megjegyzés
Szóközre cseréltem a vesszőket, jobb áttekinthetőség miatt, mert ha egymás mellé kerülnek közvetlenül a Windings2 karakterek, akkor bizonyos esetekben nem lesz egyértelmű, pl. 1,12 esetén 112 lesz, de ez jelenthet 1 és 12 allergént, de olvasható 11 és 2-nek is és az nem mindegy.
Ha ennek ellenére nincs szükség a szóközös elválasztásra, akkor a képlet végén közvetlenül a bezárójel előtt, töröld a macskakörmök közül a szóközt.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tgumis
tag
Szia
Bocsi nem office 365 hanem 2021
Köszi a megoldást -
Fferi50
Topikgazda
válasz Fire/SOUL/CD #53277 üzenetére
Szia!
No ez nem jutott eszembe... Nagyon szép megoldás!
Üdv. -
félisten
válasz Fferi50 #53279 üzenetére
Azon késői órán, lefáradt aggyal jutott eszembe nekem is ez a lehetőség, friss aggyal nem biztos... Hát, a szépségét inkább hagyjuk, mert a szépség is olyan, mint az idő: relatív.
-
tomi_x
tag
válasz Fire/SOUL/CD #53272 üzenetére
Köszi a segítséget, megoldódott.
De újfent elakadtam, az alábbi sorra dob fel "Subscript out of range" hibaüzenetet.Workbooks(bekernev).Sheets(2).Cells(6, 3).Value = keszito
Ahol a változók String tipusúak:
bekernev = c:\Users\tomi\OneDrive - valami\valami SharePoint mappa\Árajánlatok\teszt projekt\Árajánlat\teszt táblázat.xlsm
keszeto = az én nevemElőre is kösz a segítséget
tomi -
félisten
válasz tomi_x #53281 üzenetére
Továbbá a tábla teljes útvonalát tedd macskakörmök közé.
bekernev = "c:\Users\tomi\OneDrive - valami\valami SharePoint mappa\Árajánlatok\teszt projekt\Árajánlat\teszt táblázat.xlsm"
[ Szerkesztve ]
-
tomi_x
tag
Sajnos egyik megoldás sem működik.
-
Mutt
senior tag
Szia,
Az én változatom, ami Excel 2016-tól megy, ötvözi a korábban kapott két megoldást (A1-ben van az input):
=SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS("",IGAZ,HAHIBA(KÖZÉP("tuvwxyz{|}",KÖZÉP(A1,SOR(INDIREKT("A1:A"&HOSSZ(A1))),1)+1,1)," "))
üdv
[ Szerkesztve ]
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
tomi_x
tag
válasz Fferi50 #53286 üzenetére
Ez volna az:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim mappanev As String
Dim fso As Scripting.FileSystemObject
Dim WSNET As Object
Dim mappanev2 As String
Dim mappanev3 As String
Dim arajanlatnev As String
Dim fajl As Variant
Dim bekernev As String
Dim sablonnev As String
Dim keszito As String
Dim megrendelo As String
Dim kapcsolat As String
Dim ugyfel As String
Dim bekernev2 As String
mappanev = Cells(11, 11).Value & Cells(10, 11).Value
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set WSNET = CreateObject("WScript.Network")
mappanev2 = mappanev & "\Árajánlat"
mappanev3 = mappanev & "\Kapott anyag"
arajanlatnev = mappanev2 & "\" & Cells(9, 12).Value & ".xlsm"
bekernev = mappanev2 & "\" & Cells(13, 12).Value & ".xlsm"
Cells(9, 13).Value = arajanlatnev
Cells(13, 13).Value = bekernev
sablonnev = Cells(14, 11).Value
If Cells(9, 14).Value < 253 Then
If fso.FolderExists(mappanev) = True Then
MsgBox "A könyvtár létezik az adott könyvtárba" & vbNewLine & "Nyisd meg a meglévő árajánlatot !"
Else
fso.CreateFolder mappanev
fso.CreateFolder mappanev2
fso.CreateFolder mappanev3
'MsgBox "Mappák létrehozva." & vbNewLine & mappanev & vbNewLine & mappanev2 & vbNewLine & mappanev3
'árajánlat mentése másként
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:=arajanlatnev
Workbooks.Open Filename:=arajanlatnev
keszito = Cells(4, 3).Value
megrendelo = Cells(3, 8).Value
kapcsolat = Cells(4, 8).Value
ugyfel = Cells(8, 8).Value
MsgBox "Az Ok gomb megnyomása után tallózd ki az önköltségi sablon táblázatot !"
fajl = Application.GetOpenFilename _
(FileFilter:="Excel makróbarát fájlok, *.xlsm")
If fajl = False Then
'Cancel gombot nyomták meg
Exit Sub
End If
Workbooks.Open Filename:=fajl
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:=bekernev
ActiveWorkbook.Close
Workbooks.Open Filename:=bekernev
Sheets(2).Activate
bekernev2 = Cells(13, 16) '"'" & mappanev2 & "\" & Cells(13, 12).Value & ".xlsm" & "'"
'Workbooks(bekernev).Activate
ActiveWorkbook.Cells(13, 3).Value = megrendelo
End If
Else
MsgBox "Túl hosszú file név !" & vbNewLine & "A Projekt megnevezése mezőt tudod módosítani !"
End If
End SubSharepointon lévő mappákból, mappákba dolgozna a makró.
A mappákat, a file-ok másolatait rendben megcsinálja.
Akkor akad el amikor adatot szeretnék az egyik új file cellájába (ActiveWorkbook.Cells(13, 3).Value = megrendelo).[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tomi_x #53287 üzenetére
Az ActiveWorkbook-nak nincs Cells tulajdonsága, csak az ActiveSheet-nek.
Ezt a hibát kell kapnod.pl. erre nem fogsz hibát kapni
ActiveSheet.Cells(13, 3).Value = megrendelo
[ Szerkesztve ]
-
tomi_x
tag
válasz Fire/SOUL/CD #53288 üzenetére
Ezzel sem működik.
Ezt a hibát kapom: -
félisten
válasz tomi_x #53289 üzenetére
Ugyanazon a soron?
Akkor másképp próbálj meg rá hivatkozni, plWorksheets("Munka2").Cells(13, 3).Value = megrendelo
Worksheets(2).Cells(13, 3).Value = megrendelo
ActiveWorkbook.Worksheets(2).Cells(13, 3).Value = megrendeloSajnos a makródat teljes egészében nem tudjuk debuggolni, csak kiherélve.
Ha a fenti lehetőségek sem hoznak eredményt, akkor sajnos passzolom.[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz tomi_x #53289 üzenetére
Szia!
Ezt a hibát melyik sornál kapod?
Mert ez azt jelenti, hogy a hivatkozott objektumod nem találja - rossz nevet adtál meg vagy nincs is olyan nevű objektum.
Activesheet elvileg minden megnyitott munkafüzetben van. Cella pl. nincs a grafikonokat(diagram) tartalmazó munkalapon.
Ezért lenne érdekes, melyik sorra panaszkodik.
Üdv. -
Zenebohoc
tag
Tisztelt Fórumozók!
Excel 2007 verziót használok igen "összetett" módon. Linux alatt fut a VirtualBox és abban WinXP. Tudom elavult, de...
Az Excelem érdekes hibát generált. Van egy túraadatokkal feltöltött táblázatom, melyben az adott sor egyik cellájában hivatkozás van a vonatkozó fotókra.
Ennek a hivatkozásnak eleje (meghajtó) és vége (képek neve) nem változott, de a közepén (egy 8 karakteres) szöveg helyett "\Documents%20and%20Settings\Rendszergazda\Application%20Data\Microsoft\Excel" tartalom íródott be.
Macerás lenne egyenként frissíteni minden hivatkozást.
Egyszerűen hogyan cserélhetném vissza a helyes szövegre?Előre is köszönöm a segítséget!
Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
tomi_x
tag
válasz Fire/SOUL/CD #53290 üzenetére
Köszi a segítséget !
Ezzel a sorral tökéletesen működik:Worksheets("Kezdőlap").Cells(13, 3).Value = megrendelo
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Zenebohoc #53292 üzenetére
Szia!
Izgalmas a kérdés. Ha mindenütt ugyanaz a szöveg és ugyanarra kell cserélni, akkor
Ctrl + F beírod ezt a szöveget, majd Csere és ide beírod az új szöveget a párbeszéd ablakba. Ezután megnézed, hogy ne legyen bejelölve az egyebekben a Ha ez a teljes cella tartalma négyzet, a keresés helyében pedig legyen az értékek.
Ezután cserélheted a Csere gombra kattintgatva egyenként vagy Az összes cseréje gombra kattintva egyszerre mindet a munkalapon.
Remélem sikerül.
Üdv. -
Zenebohoc
tag
válasz Fferi50 #53295 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnos nem működik, mert a "keresés helyén" csak képletek opció van, értékek helyett.
A beékelődött szövegre keresve nem ad találatot, mit cserélni tudna.
Van ötleted, hogy ez a hiba mitől jöhetett létre?
Töltöm a táblázatot egy-egy túra után, mentem, de visszakeresni csak alkalmanként.
Így nincs infóm, hogy mikor íródhatott felül az elérésNincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Zenebohoc #53296 üzenetére
Szia!
Megmutatnád egy képen, hogyan néz ki a cellában levő adat. Ráállsz a cellára, a szerkesztősorban látszik a képlet (ha van), a cellában a képlet értéke.
Egyébként azt gondolom, webes felületre mutat a hivatkozásod (vagy akár a hálón levő Onedrive -ra) azért néz ki így.
Hol gyűjtöd a képeket?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest