-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
Én csak azt mondom, hogy ez nagyon helyzet- és egyénfüggő. Nekem marhára nem volt időm gyerekként orrba-szájba videojátékozni. Szerettem, kellett csinálni mást, meg nem is engedte minden szülő (voltak otthon gyakran). A szünetekben azért mindig voltak nyaralások is, 15 éves koromban már felnőttek nélkül leléphettünk egy hétre, igaz, Tetrist vittünk.
Nekem a nyarakat kivéve nem volt több időm játszani, mint most (itthonról dolgozom), inkább csak nem engedélyezek mostanában annyit magamnak, mert tudatosabban kezelem a sportot és egyéb más tevékenységeket (sokat olvasok, utazok, emberek közé járok, továbbképzem magam - mind űzhetők gyerekként is, és a kortársaim egy része így is tett). Ahogy azt is, hogy kell tisztességesen aludni, egy órával lefekvés előtt nem nézni kijelzőt stb. De ez utóbbi egy gyerekre is áll: a lefekvés közelgő idejének is limitálnia kellene az időt. Szóval igen, a szabadidő egy dolog, de nem mindenki grebber, hogy azt 100%-ban játékra fordítsa.
És igen, rengeteg felnőttet ismerek, akinek jut tengernyi ideje játszani, sőt a 90-es években is voltak ilyen felnőtt ismerőseim. Nem mondom, hogy ez az általános, de a hagyományos munkaszervezés fellazulásával (eltérő munkarend, részmunkaidő, home office, projektekben dolgozás, delegálás, kétkezi munkák háttérbe szorulása stb.), a háztáji gazdálkodás marginalizálódásával (egyre kevesebbeknek van, vagy tesznek bele időt a gyerekkoromban látottakhoz képest), a gyermekvállalás háttérbe szorulásával (egyre többen eleve nem állapodnak meg, népbetegséggé váltak a társkeresési problémák, romlik a termékenység, nem az az elsődleges cél stb.) és a társadalmi elfogadottság változásai (ma már elfogadott, hogy apának vagy anyának van igénye játszania, nem a gyerek kiszolgálása az életcélja) átírnak ma már sok mindent. Lehet, hogy nálatok ez kevésbé érződik, de én a szüleink és a mi generációnk között óriási különbséget látok.
Eközben a kishúgomnak (ő már utánunk következő generáció a korkülönbség miatt) már annyi órája volt, hogy vacsoráig kellett vele tanulni, kb. utána lett volna szabadideje. (Nekem más volt, mindig órák közötti szünetekben tanultam vagy intéztem a leckét, így hekkeltem meg az időt, nyolcosztályos gimnázium után már délután 1-2-kor szabad voltam. De így sem voltam időmilliomos.)
Egyetlen megoldás van: 240 órás napokra van szükségünk, minden más tüneti kezelés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- One mobilszolgáltatások
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi hangfal építés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- További aktív témák...
- 17.3 HD+ nagyképernyős Dell Inspiron gyors internetezős laptop Intel Core i3 8GB DDR3 120GB SSD
- Mini Display Port Thunderbolt apa VGA DVI HDMI anya Apple MAC DP
- ASUS DUAL-RTX2060-O6G-EVO
- Újszerű Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Dell Latitude E5470 Ultrabook 6.gen/SSD/ 8Gb/Office /Vill bill/ Több órás/ Gari/számlával/full hd
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest