Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • SystemRoot

  őstag

  bármire lehet +50magickát enchantolni magicka fortify sigil stone-al. Ha minden cuccodra azt raksz kb +400manát szerzel(max), annyi csak elég lesz nem?:)
  Persze nem egyszerű pont olyan sigilt kifogni, de kis trükkel megoldható. quicksave mielött felveszed a sigilt és ha nemtetszik akkor load és újra felveszed, ugyanis a felvétel pillanatában random számolja ki hogy éppen mit kapsz.
  Jah és asszem minimum lvl20 vagy 25 kell ahoz hogy ilyen erősségű (transcendent) sigil stonet kapj.

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • SystemRoot

  őstag

  arra gondolsz hogy morrowind kezelési stílusú lesz a játék, vagy hogy a világot rakják be?
  Az előbbi az sok mod által többé kevésbé elérhető. Az utóbbiról én is olvastam anno, de még az volt hogy kérték hogy szálljak be a projectbe mert hogy nagy a munka. Én ránéztem hogy mik a terveik, na mondom öhh, kösz inkább mégsem..::DDD
  Tudtommal kb 1% körül járnak a dologgal és nincs kiadva még a mod, bár a fene se tudja, rég volt már amikor utoljára néztem...

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • katt777

  félisten

  Hát, a CoD4-nél a Timeshift kb. 10x jobb, amitől persze nem a TS javult fel. CoD4-ben van egy rakat szívatás és gépi csalás, ami mellett a TS kis olykor felbukkanó gonoszkodása ártatalan gyerekjáték. CoD és MoH a 2. résszel meghaltak, ahogy NFS is az 5.-kel.
  Doors in Niben Bay, az tényleg van valamerre.
  Most Leyyawinben végezve, nirnroot gyökereket keresgélve (a közepes italhoz) megyek felfelé a tenger keleti partján a 9-ek vízbe rejtett ereklyéjét (vagy mit) keresve. Rájöttem, hogy a moddolás után (vagy egy lefagyás miatt) levette alapra a grafikát, azért volt olyan gizda. Felnyomtam mindent maxra az árnyékok szűrését és részletességét kivéve, most aztán ragyog a Qarl texture pack meg a realistic weather minden finomsága. A legászabb, amikor messze délről feltűnik a távolban Bravil, még távolabb meg a ködből a főváros. Csak az zavar kicsit, hogy a romok és hasonlók meg csak úgy ott teremnek, nem bukkannak elő messziről. Persze a többit látva lehet, hogy tényleg túl igényes lettem. :) Az 1680x1050-es felbontás miatt néha persze akad a grafika betöltésénél a Qarl TP feltelepítése óta, de azért szép az 1950XT-től, hogy ilyen szépen viszi.
  Lehetőségem van 4. szintre lépni, csak most sehol nem tudok aludni. :W Miért váltanak bizonyos értékek zöldre a karaktertulajdonságok lapján?
  Végre csillagos éj volt, megnéztem Shezarr-t, azt írta ki, hogy arra a hősre jő az áldás, aki már megfelelően híres.
  Gothic 3-ban van belső nézet, vazze! :DD :C Nálam az ott bukott, hogy már az elején, északra menve találtam egy ork tábort, aztán beszélni nem tudtam velük, ha meg levágtam őket, fogták magukat, aztán fél perc múlva teljesen egészségesen feltápászkodtak. Többször is. Hát, ez szén ciki. 1-2. részt kipróbáltam, na azok aztán tényleg c szériásak.
  Witcher-t ha távolabbról, amolyan Spellforce-módon irányítod, akkor egész használható. Először én is letöröltem, amikor a közeli nézetet próbáltam, annyira béna volt az egész. Gondolom, azért a főcsajszinak sem véletlenül vannak szépen ringó, méretes keblei, meg kivágott ruhái. :DD

  [ Szerkesztve ]

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • katt777

  félisten

  Ez a feljavítás hogyan meg? Azt olvastam game guide-ban, hogy ehhez magas szint meg képzettség kell, meg hogy megfelelő kovácsolási képességgel lehet javítani mágikus tárgyakat. Van most egy ilyen alkuköpenyem (nem mintha sokat érne), volt pár fegyverem is, de csak a két jobbat tartottam meg, és valamilyen hegyi gyűrűt szedtem össze Leyyawinben.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • tzimash

  őstag

  köszi, sikerült uninstallálni. bugot nem vettem észre, maradtam lvl 12.

 • hoffman_

  veterán

  Hát ízlések és pofonok :DDD Én CoD4-re nem tudok rosszat mondani. Bár a 2-vel nem keveset játszottam... Gothic3 belső nézete? Nekem új :U :DDD
  Viszont az NFS-széria tényleg érdekes. A PS egy rakás szar,a Carbon sem az igazi,bár a MostWanted és a Porsche Unleashed díjnyertes.

  Nade ne több off :D Aludni vagy városok fogadójában tudsz(10-20 arany) vagy banditák táborát keresd,irtsd ki őket és ott lesznek az ágyak :D De ez veszélyes. ha egy vámpír megharap alvás közben,akkor bizony átváltozol,nincs mese. Én menteni szoktam ilyen előtt,és akkor nem lehet gond.

  Ha valami zöld,akkor az azt jelent hogy valamilyen varázslat/varázstárgy/lötyi felturbózta ideiglenesen vagy akár állandóra is.Ugyanez jelen van pirossal is. Akkor valami leöle néhány pontot,de ugyanígy működik :D

  [ Szerkesztve ]

  "The time you enjoy wasting is not wasted time."

 • katt777

  félisten

  Tudom, hol kéne aludni, csak a vadon közepében voltan nirngyökereket keresve. :D Ált. harcos céhben alszom, ott nem igazán fenyeget veszély. Én már csak ilyen óvatos vagyok. Tudom, hogy járnak az erdőben táborozók, vadásztam már banditákra. ;] :D
  Annyit kóvályogtam hogy a 4. szintre lépve rögtön léphettem is az 5.-re. :D
  29 nap alatt 33 küldetést teljesítve 5. szint (és félig a 6. felé) jó, rossz, vagy átlagos?
  Volt valami küldetés az elején, amelyben megharapott egy vámpír, és gyógyírt kellett keresgélnem, ha nem akartam átváltozni, azt giszem, Dunbbarrow Cowe-val kapcsolatban, de nagyon régen volt már, csak 1 hete mélyedtem bele a játékba, előtte néha-néha néztem bele.
  A zöldnél érdekes, hogy egyszer egyik, másszor másik, amire adja, lehet, ezért volt ideig-óráig dupla teherbírásom is.
  G3-ban nézd meg (ha mégis játszanál, de úgyis kidobod, ha olyan hibákba akadsz, mint én) a billentyűzet beállításainál, melyikkel lehet kamerát váltani. Ha kinyitsz valamit, külsőbe kapcsol, de, az eredeti játékkal ellentétben, az 1.12-esre feljavított már vissza is kapcsol belsőbe, ha átkutattad a célt.
  CoD4-re én sok rosszat tudok mondani, mind tény, de ez nem CoD4 topic, annyira meg nem becsülöm azt a játékot, hogy egyáltalán rákeressek, van-e neki. ;] Tény viszont, hogy az Airborne kb. 4-szer rosszabb.

  [ Szerkesztve ]

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • hoffman_

  veterán

  Fáj a szívem hogy egy ilyen jóarc Oblis tag ennyire nem szereti a CoD4-et :D A Gothic3 betegségéről tudok,de ha belsőnézetre képes,akkor elnézem neki :)

  A szintlépésed se nem gyors,se nem lassú, talán átlagos. De erre nincs definíció. A banditákat pedig öljed nyugottan :DDD Ajánlom figyelmedbe a lelőhelyeket. Barlangok,erődök és Ayleid romok :DDD Nekem már a fülemen folynak ki....De talán a romok a legjobbak,mert ott emberek vannak általában. A szörnyes helyek nekem valamiért idegenek. Nem szeretem őket.
  A teherbírás érdekes dolog :) Lehet hogy a "zöld" miatt nőtt meg. De ezt megtudod nézni. A szívecskére kattintasz és ott is lesz felette egy sor. Ott a legjobboldali ikon kell neked. És ott kint van minden épp rád ható effekt. :)

  [ Szerkesztve ]

  "The time you enjoy wasting is not wasted time."

 • Kareszovics

  addikt

  Ezt a sigil stone-os dolgot is elbuktam már, mert megcsináltam a főküldiket ma este. :D

  Mindegy; végülis az is megoldás, ha minél többet varázsolok, nő pl. a Destruction, és elvileg akkor kevesebb mana is elég a varázslathoz.

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • katt777

  félisten

  Nemsoká meglesz a 6., már Bravilban nyomulok, csak itt nem voltam eddig (no meg Kvatch-ban, de oda majd akkor megyek, ha elkezd érdekelni az "odaát". Én mondjuk szeretem a csontvázas helyeket, mert jól le lehet őket lőni lesből, és így fejlődik az íjászat meg a lopakodás képességem. Emberekkel meg mindig bajlódni kell. :)
  Tényleg, arra van valami mód, hogy lehessen 1 gombnyomásra varázslatot használni? Mert macerás gombot keresni, aztán varázslatot nyomni, meg mágia-lapra és visszalépegetni is. Mert pont akkor sebeznek meg, amikor keresem a másik varázslat v. fegyver gombját. :W Tudom, hogy sebződéssel fejlődik a könnyűpáncél skillem, de inkább nem sebződnék. Azt sem szeretem, hogy harc közben cseszik rá fegyvert váltani, többször meg kell nyomnom a gombot, mire megteszi. Vagy a sötétben nem pont azt nyomom... :F
  Szívecskére kattintasz... hol? De majd megnézem holnap, ha el nem felejtem, most megyek hunyni, úgyhogy jó éjt.
  CoD4-et majd szeretem, ha kijavítják, de nem fogják, mert szándékosan programozták olyanra, amilyent nem szeretek, azaz irreálisra és csalósra. G3-mal meg nem tudok mit kezdeni, ha az NPC-k csak akkor képesek valamire, ha a program éppen úgy akarja, amúgy csak állnak ott, mint a marhák a legelőn. Ja, és viva Bioshock!

  [ Szerkesztve ]

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • Kareszovics

  addikt

  "Ja, és viva Bioshock!" Ahogy mondod; utóbbi idők legkorszakalkotóbb játéka volt szerintem. :C

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • deniro2

  senior tag

  Azok az orkok Vanguardot őrizték és nem beszélgetnek mindenféle jöttment morrával... :)
  Amúgy pedig nem bug, hogy nem tudtad kinyírni őket, mert alacsony szinten nem egyszerű orkot ölni, kikell végezni őket a megfelelő mozdulattal. ;)

  Jó játék a Gothic 3, csak -egyéb szerepjátékokhoz hasonlóan- nem szabad fps irányból közelíteni hozzá, mégha lehet is ilyen nézetből játszani. :)

  [ Szerkesztve ]

 • katt777

  félisten

  Basszus, akkor ne úgy csinálják meg, hogy nem állnak szóba velem, vagy vágjanak le, hogy rájöjjek, hogy ide csak később érdemes visszanézni. De hogy megpusztulnak, aztán újra felélednek, és még csak rám se támadnak, hogy miért támadtam rájuk... :F Mellesleg a városban is levagdaltam őket, meg elmentem a menekülők után, és azokat is, hogy ne tudjanak hírt vinni az "elragadó frazeológiámról". :D Az sem tetszett G3-ban, hogy se térképen nincs bejelölve, merre menjek, sem iránytűm nincs. A küldetéseknél nem a célomat jelöli meg, hanem, hogy hol kaptam. Hát...
  Kalandhoz nem baj FPS irányból közelíteni, különben nem adta volna nékünk az Úr a Dark Messiah-t, áldott legyen a neve érte. :DD Az egyetlen értelmes M&M program.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • Kareszovics

  addikt

  "Az sem tetszett G3-ban, hogy se térképen nincs bejelölve, merre menjek, sem iránytűm nincs."

  Az, hogy nincs bejelölve a térképen a küldetés először engem is zavart (főleg Oblivion után), de rájöttem, hogy így sokkal nagyobb sikerélmény megtalálni egy-egy helyszínt!

  Iránytű pedig van, az hogy kinek, mennyire segít az egy másik kérdés.

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • katt777

  félisten

  folyt: 18 a hírnevem. Hát, ez még messze van a lehetőségektől, ahogy persze a szintem is. :D Rúnakövek tehát még ráérnek, ha csak nem a Doomstone-ok, vagy melyekhez nem kell a híresség.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • katt777

  félisten

  Az csak Északot mutatja, viszont még OK is lenne, ha a küldetések leírásánál a naplómban ott lenne, mit kell keresnem. De nincs. Még a párbeszédeknél sem. Lehet, hogy majd megnézem +1x, de nekem Oblivion után elég trének tűnik.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • Kareszovics

  addikt

  Valamelyikőtök próbálta már a Oblivion - The Fighers Stronghold addon?

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • don pardon

  aktív tag

  Hát én nem, ellenben találtam egy jó kis modot :D életet visz a játékba, mivel munkát ad az embereknek. Itt elérhető [link]. Nekem a gothic 2 ugrott be róla, de biztos a 3asban is már vannak farmerek meg favágók.
  Ha már ismeritek akkor srry.

  [ Szerkesztve ]

  Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura

 • don pardon

  aktív tag

  Kicsit mellényultam a linkkel :W , itt az igazi [link]

  Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura

 • katt777

  félisten

  Na ez kicsit érdekes: Bravilban ellopták valamelyik mágus botját, annak a tolvaját kéne megkeresnem, de a nyilak a nagy semmibe mutatnak, és senki nem tud a fickóról. Valahol majd igen, vagy barangolhatok szerte a világban?

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • Kareszovics

  addikt

  A bravili Mágusok Céhének vezetője, Kud-Ei egy egyszerűnek tűnő feladattal bízott meg. Szerinte az egyik helyi mágus, Ardaline segítségre szorul, nem tett jót önbizalmának, hogy mágusbotja eltűnt. Gyanúsított is akadt, a sötételf Varon Vamori személyében, akitől békés úton kellett megszereznem a botot. Ennek érdekében a céhvezető adott egy Charm varázslatot tartalmazó tekercset. Felkerestem a sötételfet, aki némi meggyőzés után elárulta, hogy szerelmes volt Ardalinebe, de mivel a nő nem viszonozta, ezért elvette a botját. Visszaadná, de sajnos eladta egy barátjának, Soris Arenimnek, aki a fővárosban található. Visszamentem Kud-Eihez, aki adott még pár tekercset, valamint megkért, hogy utazak el a fővárosba, keressem fel Sorist és szerezzem vissza tőle a botot. Így is tettem, meggyőztem Sorint, hogy adja vissza, amire 200 arany ellenében hajlandó is volt. Visszamentem Bravilba, odaadtam a botot a céhvezetőnek, aki biztosított a felől, hogy az Egyetem megkapja az ajánlását.

  forrás OblivionHQ

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • SystemRoot

  őstag

  van egy olyan mod hogy Moist gate room, ezzel az egyik ayleid ruinban lesz egy respawnoló oblivion kapu. Sztem érdemes felrakni, nem nagyon conflictol más moddokkal és hasznos cucc. Én pl mindig visszavágytam Oblivionba miután megcsináltam a mainquestet...:DDD

  [ Szerkesztve ]

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • Kareszovics

  addikt

  "Oblivionba miután megcsináltam a mainquestet..."

  Gondolom... én is :DDD

  Ellenben belfogtam SI-be és hirtelen így 15.szinten elég nehéz lett (mondjuk az én hibám, mert ugye kénytelen voltam egy csomó Inteligenciát gyűjteni a Magicka miatt, közbe Int-es skillt nem is használok; következés képp amire többet kaptam volna pl. Willp v. Str. elbuktam a sok pontot).

  Mindegy majd lesz valahogy.:D

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • hoffman_

  veterán

  Hát hajts nyugodtan :D A játék amúgy sztem valahol 15. szint környékén a legélvezhetőbb.....én a magam szerény 28-ával még mindig nem vagyok egy best. És rengeteg dolgot kell még feljavítanom. Eléggé kesze-kuszán toltam a szintlépéseket...nem számoltam előre,hogy kit mit hogyan :DDD De már így is hihetetlen könnyű dolgom van. Jó persze "ruha (is) teszi" az ember(eme)t :DDD ....De pl ha jön 3 Storm Attronach,azt röhögve legyűröm és durván 50-100 hp-t vesztek összesen. Igaz, több lehetőséget nem használok ki. Az én karakterem az a "gyakós" fajta :DDD De pl. Blunt fegyverekhez,íjakhoz és Destruciton meg Mysticism varázslatokhoz tök hülye vagyok. Ezek ilyen 50-60 közt megrekedtek. Viszont a Conjuration-t ajánlom figyelmedbe. Nagyon hasznos kis cucc :D

  Amúgy az általam legjobban gyűlölt szörny az Oblivion-ról jött. És asszem vmi Clafennear vagy mi a rák a neve. Ilyen hülye kis ugrálós dínó. Nah az elég sokáig fejlődött velem. És csomó ideig a legnagyob kihívás volt :D

  A "gyorsgombos" varázslatra nem vennék mérget. Igaz,be lehet állítani ilyen gyorsgombokat,de azt tudtommal csak fegyverekhez. Bár nem biztos.

  Azt sem szeretem, hogy harc közben cseszik rá fegyvert váltani,

  Igen ez egy gyakori dolog. De én már rutinból kezelem :D Azért nem engedi,mert a fegyvered még mozgásban van,vagy épp most kezdtél el vele támadni. És amíg nincs "alaphelyzetben" addig nem enged váltani.

  "A szívecskére" alatt azt értettem hogy: szintén 'Tab' és ott a varázslat-fülecske. Azért mondtam szívecskét,mert nekem általában az virít ott :D

  [ Szerkesztve ]

  "The time you enjoy wasting is not wasted time."

 • SystemRoot

  őstag

  jah, ez official mod, elég fincsi, mondjuk én még nemsokat használtam, mert amióta rátaláltam egy ház-moddokat kínáló oldalra azzóta elvagyok azokkal. lessétek meg ti is, érdemes

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • SystemRoot

  őstag

  alapgameben 8dolgot lehet gyorsgomra rakni, lenyomva tartasz egy számot és rányomsz valamire (lehet ruha, fegyver varázslat, bármi használható), Van egy mod amit még több ilyen gyorsgombot enged, asszem össz 18-at, az úgy műxik hogy még van olyan is hogy lenyomod a shiftet és akkor még egyszer végigmehet a számokon, meg ott már asszem műxik a 0 és 9 is, amikre akár teljes ruhaszetteket lehet rakni. Én használtam egy ideig ezt a modot de aztán valami gondom akadt vele és letöröltem. Amúgy kicsi szinten elég sztem a 8 gyorsgomb. Magas szinten már gyakran nem, de nem annyira zavaró. Jah és F1 F2 F3 F4 gombal rögtön az adott /stat/varázslatok/ stb menüt nyitja meg.

  Üdv: SystemRoot

  [ Szerkesztve ]

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • Kareszovics

  addikt

  Nem vagyok ez a szénné moddolós valami. Még anno az UT2K4-nél raktam fel plusz mapokat, meg playereket aztán 5.5GB alapjáték 13.xGB lett. :Y

  Na akkor úgydöntöttem, hogy official mods az még oké, de se több, se kevesebb.

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • SystemRoot

  őstag

  Hát nekem a mostani oblim az akkor jobb ha nem is mondom hogy mennyit foglal... :DDD igencsak benne van már a kétszámjegyű GB értékek között... :B

  De egyébként a legtöbb mod az nem éppen foglal sok helyet. a legtöbb az 1mb alatt van. Pl ez a Moist room is sztem kb 500kb lehet max. Amik sokat foglalnak azok a texture modok meg a nagy overhaul-ok (OOO, Francesco, stb stb). Igazából a moddokal messze nem a méret a gond, hanem a conflictok meg a bugok. De azok hatalmas gondot okoznak. Főleg akkor idegesítő ha sok a mod-od és találsz egy súlyos bugot és az istennek nem jössz rá hogy meik csinálja... nagyon dühítő tud lenni. Szal én pl kezdőknek nem nagyon ajánlom a nagy modolást, egyrészt mert megutálják, másrészt meg nem tudják hogy kell kijavítani(nem tudják mi az hogy Load order, minor-major conflict, stb) És nem ritka hogy elromolnak a questek miattuk, és ugye ezt csak az veszi észre aki már elötte megcsinálta azokat, aki nem az csak áll és néz értetlenül hogy mit csinált rosszul... :U
  Mindezek ellenére én ajánlom a modolást, NAGYON(!) sokat tudnak javítani a játék idegesítő részein, és gyakran olyannyira felfejlesztik a gamét hogy már úgyérzed a TES V -el játszol... :C

  [ Szerkesztve ]

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • SystemRoot

  őstag

  mindenesetre azt ajnlom hogy egy két recommended mod listát azért nézz át, mert könnyen lehet hogy megjön hozzá az étvágyad.
  PL: ezt csak nézd meg a rövid egy mondatos leírást és bizony könnyen azon kaphatod magad hogy már töltöd is azokat amiket megnéztél....:DDD
  Obli mod manager nagy segítséget nyújt a conflictok megtalálásában, de én azt ajánlom hogy egyszerre mindig csak pár modot rakj fel és teszteld ki azokat. Ha hirtelen fölraksz nagyon sokat könnyen találkozhatsz Nagyon furcsa jelenségekkel.... :U

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • katt777

  félisten

  Oksi, csak ebben sincs benn a sötételf lelőhelye, az iránytűmön meg 2 piros nyilacska van (a 3. a máguscéh vezetőjéé Bravilban), amelyek sehova sem mutatnak. Esetleg a fazon nincs is Cyrodiil-ben? Nem rémlik, hogy kaptam volna varázstekercset, de majd megnézem.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • Kareszovics

  addikt

  Hallottam már erről a texture modról, azon gondolkodtam, hogy a konfigom bírná (lásd adatlap), meg hogyan kell telepíteni, meg mi a rendes neve? :)

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • Kareszovics

  addikt

  Most egy-két screen lehet jól jönne, hogy hol is tartasz (quest leírás + térkép), mert nekem pl ez a quest soha nem okozott problémát. :)

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • katt777

  félisten

  A 0-9-cel épp aza gondom, hogy választani, meg aktiválni is kell. Persze visszatöltéssel, és előre beállítással megoldható a dolog, de ez azért nem az igazi. Mondjuk az eltűnős kábítószercsempészt a varázslójával együtt elkaptam egy tüzet neki, aztán hányás kardélre kombóval, és ez működött a gonoszkodó mágusnál is, esetleg még a sokkolovat használom. :D
  A ház modok nem semmik, főleg a modern stílusúak, piszkosul illhetnek a környezetbe. :DD

  [ Szerkesztve ]

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • katt777

  félisten

  A legjobb kombó, amit én találtam, a Qarl's Texture Pack 3 + az Atmospheric Weather mod, emellé a Natural Enhancement Vegetation és Animal részét érdemes feltenni (sxorozza és javítja a mövény- és állatvilágot), mert a weather és a water akadna a QTP-vel (bár én rajta feleltettem, és nem akadt). Ezzel a 3-mal szinte hihetetlen, milyek lépet kapsz, én a nirnroot-gyökerek keresése közben azt sem tudtam, merre gyönyörködjek a tájban. ATP-ben 4x nagyobb felbontású textúrák vannak, mint az alapjátékban (növényzet és állatvilág nincs benne, arra jó az NE mod). Írták, hogy lassíthat a gépeken, de nálam csak a mindössze 256MB-nyi video memória fogja meg, hogy néha akad, amikor betölt egy részt, de amúgy játék közben nem zavaró, mert pl. összecsapáskor nem töltöget, így nem is akad. Mindemellett én minden árnyékkal játszom, de mind minimálison, így oksi a program.
  OOO és Francesco mod pack-ok nem annyira jók - szerintem - mert egyrészt pár dolgot ugyan javítanak, másrészt egy csomó olyasmi van bennük, amire nincs szükség (ha csak nem akarsz 2x olyan nehezen fejlődni, mint az alapjátékban).
  Sztem ez a QTP3 (1,7GB) + AW (19MB) + NE (2,5MB) trió az, amit érdemes feltenni, annál szebbé semmi nem teszi a játékot. Ha kicsit visszaveszel a grafikai részletességből, akkor a 4x textúrák miatt még mindig szebb képet fogsz kapni, mint alapjátékkal maxon. Telepítésük bent van a readme fájlokban. Még mindig innen a legcélszerűbb gyűjtögetni.

  [ Szerkesztve ]

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • katt777

  félisten

  Ha conflict-keresést indítok a Mod Manager-ben, lefagy az egész.
  Ami nem műxik nálam, ill. csak 1x működött, az a ládák/hordók animációja, amellyel láthatnád, mit kutattál már át. Egy újraindítás után, hiába volt minden ugyanúgy beállítva, nem ment, és azóta sem.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • SystemRoot

  őstag

  rengeteg texture mod van. Vannak nagyobb pack-ok is, pl quarl texture pack. Vannak LOD replacerek, meg, normal map replacerek. Ezeknek a teljesítmény csökkentő hatásuk változó, általában többféle verziójuk van, különböző felbontásuak a normal map replacerre, pl a 4096os hoz tudtommal rengeteg vram kell. Bár én ezt nem teszteltem ki, de sztem megy kevesebb vram os karikkal is, mert valahogy az Obli teljesítménye nem nagyon függ a vram mennyiségétől.(viszont a shader processzoroktól annál inkább...)
  Textúrákhoz ezt olvasd át: [link]
  Elég jól elmagyarázza a dolgokat, és szemlélteti is a változtatásokat képekkel.
  Az oldal ajánl is olyan felbontású replacert ami szerintük nem veti vissza a teljesítményt. Én ebben nem hiszek, bár nem mértem még ki soha alaposan fraps-el.
  A GF7 es vga-k sajna nem szerepelnek túl jól obli alatt... Kb egy X800XT szintjét hozhatja a kártyád vagy talán még annál is kevesebbet. A legegyszerűbben úgy tudod kitesztelni hogy van e teljesítmény kiesés hogy elmented a gamet bizonyos helyeken (outdoor, nagy távolságokra a tájat nézve) és feljegyzed hogy a fraps hány fps mond. Majd load az új textúrákkal és megint megnézed. Ez eléggé objektív és pontos mérés sztem, és nem sok idő megcsinálni.

  Üdv: SystemRoot

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • SystemRoot

  őstag

  A te X1950XT-d sokkal erősebb Olbi alatt mint az ő 7900GS-e. Szal ami nálad nem akad, az lehet nála diavetítés lesz. Amúgy egyszer elolvastam részletesen hogy a textúrák hogyan használják ki a vram mennyiséget és nekem az jött le hogy elég 256Mb vram a gaméhoz. Szal nálad is inkább maga a vga fújja ki magát mint a ram, bár ez csak tipp.
  Az OOO, Francesco, meg a Warcry sztem Nagyon jók! ;)
  A legtöbbjüket lehet finomhangolni hogy mit és hogyan szeretnél. És nagyon komplex változtatásokat csinálnak, nemtom hogy te mennyire próbáltad ki őket de sztem nem nagyon, mert pl az OOO ban akkora munka van hogy engem már 3szor nyugdíjaztak volna ha én csináltam volna. Sztem nagyon igényesek, rengeteget dobnak az élményen és sokkal realisztikusabbá teszik a játékot. Csak olvasd el pl az OOO readme-jét és le fogsz döbbenni mennyi mindent megcsinált a srác. Szinte teljesen új játékélményt ad. (jah és egyébként kb 10%át sem írja le a munkájának a nagy readmeben amit a letöltés után találsz a fájlok között, regeteg az apró de lényeges finomhangolás)

  [ Szerkesztve ]

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • SystemRoot

  őstag

  Nekem jól műxik az a ládanyitós animáció.
  Az szvsz elég nagy baj ha lefagy nálad a mod manager.Nemtom mennyi modot használsz, de nagyon lényeges hogy tudd nem conflictolnak e a modok. Mert ugyanis Nagyon(!) gyakran van sajnos conflict. És a legtöbbjük az aljas lappangó fajta, tehát olyan hogy minden látszólag hibátlanül műxik aztán valamelyik questnél valahogy furcsán történnek a dolgok...
  Én olyan kb 70 modot használok. Eredetileg a dupláját akartam használni de a sok conflict miatt ki kellett irtanom a az 1/4edét aztán meg a másik 1/4edét egyéb omm által nem észrevett vagy minor conflictnak minősített bugok előkerülése miatt. Így is van egy két major conflictom omm szerint, de megnéztem hogy mely fileokat érinti, és sejtésem szerint nem okozhat gondot. Na mind1 szal csak azért mondom hogy jó ha átnézed conflict detectorral a dolgot, nehogy idegbajt kapj majd valami rejtélyes quest viselkedés miatt, vagy fagyások miatt.

  [ Szerkesztve ]

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • Kareszovics

  addikt

  SystemRoot & kat777

  Köszi, annyi mindent írtatok, hogy el is ment a kedvem az egésztől. :D

  Jól van így ahogy van csak normálisan fusson és kész. :K

  [ Szerkesztve ]

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • katt777

  félisten

  Sztem meg érdemes kipróbálni (ha más nem, mentsd el az egész Obli mappát, aztán ha nem ok, töröld ki a modoltat (így nem kell vacakolni, mit és hogyan uninstallálj), és másold vissza az eredetit. Mivel a Qarl Texture Pack nem nyúl a természethez és a vízhez (ami pedig a lassulást okozza Oblivionban), meg lehetne próbálni a te VGA-ddal is, a Natural enhancement pack viszont terhelős, az biztos, akármilyen kicsi.
  Én biztosan megpróbálnám (ahogy a sajátomon is megpróbáltam, és volt nem 1 reinst is). Attól is féltem, amikor nemrég monitort cseréltem, hogy az 1950XT nem bírja majd a nagy felbontást de mindent visz, amit 1024x768-ban elvitt.
  Mellesleg a procidnak gyári hűtéssel gond nélkül kellene mennie 2600MHz-en (nekem is volt ilyen, bár ATI chipsetes a lapom), és úgy tudom, a VGA-dat is lehet tuningolni (vagy ez már a tuningos?). Egy fél éve ATI vonalon nyomom, és a mostani karim annyira jó, hogy sajnálom is, hogy el kell adnom nemsokára egy 3870 miatt, mert az alatt semmire nem éri meg lecserélni. Esetleg szólj, ha kell egy megbízható, gyors kártya, bár ellég messze vagy.

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • katt777

  félisten

  X1950XT=pure muscle! :DD :C
  Lehet, hogy olvastál valamit, ami igaz lehetett az alapjátékra, nálam viszont tény, hogy a nagy felbontásban betöltési szünetecskék fordulnak elő. Amúgy ha már betöltötte, amit kell, szépen megy, de mondjuk egy mentés visszaállításánál érzékelhető a dolog, ha gyorsan tovább akarnál menni. Egyébiránt azért is memória a dolog, mert Qarl TP előtt még nagy felbontásban sem volt ez, a textúráknak pedig kell a RAM.
  OOO és Francesco readme-jeit olvasva azt láttam, hogy nehezebb lesz a szintlépés meg hasonlók, de lehet, hogy majd megnézem +1x.
  Melyik esp-ket töltöd be a ládanyitogatáshoz? Mert van az alap, a player home, a havok, meg a flat-top.
  Conflictomra biztos emléxel még, nem olyan régen volt, és az OpenCities mod okozta. Remélem, a Don't close my gates mod működik!

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • SystemRoot

  őstag

  Nekem az OOO -ba bele van merge-elve az a kis mod. Szal az csinálja nálam ezt.
  Amúgy meg Fancesco az megkérdi installnál hogy akarsz e skill lassítást installnál, és lehet a default-ot választani. Jah és asszem valamelyikükben meg van skillgyorsítás is a Mercantile tulajdonságra. Amit az alapgameben szinte képtelenség rendesen kifejleszteni, vagy csak undorító pwtrainel lehet (egyenként eladogatni mindent...) szal azon nagyon helyes hogy változtatnak.

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • katt777

  félisten

  Hát akkor előkeresem, és feltelepítem, majd kiderül, mire megyek vele. Szerencsére a mentéseimet általában kimásolgatom. Mondjuk az nekem is feltűnt, hogy visszamentem egy kereskedőhöz, miután egy tanárral fejlesztettem a képességemen, meg még a "vásárlóruhát" is felhúztam, aztán ugyanazon az áron tudtam csak eladni, mint azelőtt. Hát, ha így emeli velem az NPC-k szintjeit, az elég gáz, mert akkor minek fejlesztek?

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • SystemRoot

  őstag

  nemtom itt mire gondolsz, az OOO-nem nyúl hozzá alapból a merchantok mercantile skilljeihez. Az NPC-k skilljeit megbuherálja, de általában úgy hogy realszitikusabb lesz. PL limiteket rak be, ergo a guardok nem fognak mindvégig elötted járni skillekben meg levelben, egy idő után le lehet hagyni őket. Nagy vicc a sima gaméban hogy amikor te pl lvl30vagy, ami azért valljuk be elég tekintélyes szint már..., a guardok magasabb skillen vannak mint te !!! :U (formulája valahogy úgyvan a dolognak hogy a te szintedhez mindig hozzáad valamennyit)
  pl gyakran láttam olyat hogy odajött egy guard hozzám amikor én kb asszem olyan lvl 25 voltam és nyomta a forward power attackot kardal(szúrás) amit ugye csak 100-as blade skillel lehet csinálni. Nekem asszem akkor volt 80-as a blade skillem... és ugye én voltam a világmegmentő hős, ő meg csak egy koszos patrol-guard.... :U

  Ellenben a Living Economy az azt csinálja (szintén realisztikusan) hogyha sokat jársz egy adott merchanthoz akkor annak megnő a mercantile skillje, ergo majdhogynem veled fejlődik. De ez visszaál egy idő után ha nem mész hozzá valameddig.
  Ez nincs benne már az OOO-ban külön fájlként jön vele, amit megtalálsz benne ha letöltöd.

  Üdv: SystemRoot

  [ Szerkesztve ]

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • SystemRoot

  őstag

  arra gondolsz hogy nem tudtad jobban lealkudni az árat? Csakmert remélem azt tudod hogy alku nélkül nem fogják automatikusan olcsóbban árulni a cuccaikat a merchantok...:U hiába van nagyobb mercantile / personality / disposition -öd. Bár olyan előfordul hogy néha automatikusan beállítja neked a haggle-slidert amikor magasabbak a fent említett tulajdonságok.

  Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

 • Kareszovics

  addikt

  Sziasztok!

  Tegnap este elgondolkodtam a játékról és ha jól végiggondoljuk akkor a főszál az igencsak szomorú történet.

  Gyakorlatilag megtalálsz egy ifjú, szerény szerzetest akiről kiderül, hogy a halott császár fia. Miután megbírkózott ezzel a gondolattal és sok-sok kaland során megbarátkozik veled és legközelebbi társaival, kiérdemli a nép tiszteletét feláldozza magát azért a Birodalomért amelynek épphogy csak az Uralkodója. :O

  http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

 • dobolan

  senior tag

  A Living Economy-ban fix pénzekből gazdálkodnak a kereskedők is, ami csak hosszabb idő után termelődik vissza, viszont ha veszel valamit tőle, akkor értelemszerűen annyival nő a vagyona.
  Nálam kicsit bugos is, mert IC-ben a Three Brothers-ben /vagy vmi ilyesmi/ van az egyik árus, aminek eladtam egyszer egy kardot, lett vagy 20 aranya, utána visszamentem hozzá pár perc múlva, és kb. 60e volt nála. Két 25ezres botot adtam el neki kapásból, ugyanis nincs lelimitálva az egyszerre kifizetett pénz.

 • dobolan

  senior tag

  A legjobban akkor ütközik ki, hogy a QTP mekkora pluszt ad a grafnak, mikor összehasonlítod a SI textúráival játékon belül. A kiegészítő grafikailag összecsapott munkának tűnik utána.

 • katt777

  félisten

  Külön köszönet a poén lelövéséért. :W Direkt nem néztem meg sehol. Más vége nincs? De nehogy elárulja valaki, csak hogy van-e.
  Egyébiránt ez a jól ismert hősi eposzok egyik változata.

  [ Szerkesztve ]

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

 • katt777

  félisten

  Igen, alkudni próbáltam, és nem adta olcsóbban, pont ugyanannyiba került minden, ill. annyiért is vett volna. Mellesleg én még soha nem vettem egyiktől sem semmit, elhagyogatják azokat a cuccokat az ellenségeim, amelyekre szükségem lehet. :D

  Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Hozzászólok Aktív témák