Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz KaiotEch #35397 üzenetére
A mocikkal beszoppantottam, mert azt hollandon keresztül küldik, ami azt jelenti, hogy a kici kínai előre elkéri a holland postától a tracking numbert és ha megérkezik hollandba, akkor a kici kínai ráragasztja a kapott tracking numbert és onnantól jön valójában holland postával. A cumi az, hogy amíg nem scannelik be a post.nl-nél, addig akárhol lehet a csomi. . Ezt hívják "The item is pre-advised"-nek. December 25.-én vettem meg, 29.-én kérték meg rá a tracking numbert és január negyedikétől van úton hollandból. Mondanám, hogy hű de gyors, viszont ez egy Priority Direct Mail volt, megtámogatva némi apróval a postaköltség. És még nem érkezett meg. Jött olyan csomim is, amin még tracking number sem volt, full free shippinggel jött és hét munkanap alatt itt volt. Ünnepek alatt.
-
duc
aktív tag
válasz molnigee #35399 üzenetére
Igen, addig merül. (akksi megmérve amikor kikapcsol a cucc 3,7V)
A manualban az van, hogy 4,2V az alja... tehát ha beteszem az 1S akksit akkor simán múködik a cucc még 4,2V alatt is, 3,7-nél kikapcsol.
A step down convertert akkor beállítom 5v körülire, a 3S akksit direktben nem merem rátenni.[ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
Baku
aktív tag
A Syma x5 és x8 távok kompatibilisek egymással?
-
nagyúr
válasz Teréz Atya #35403 üzenetére
Az lehet, de kalap szar a progi. Fizika 0, nekimész valaminek lepattansz, gázkart rendesen nem lehet beállítani, hiába kalibrálsz.
[ Szerkesztve ]
-
RedDevilFan
csendes tag
Hello,
Szeretnék venni egy mini drónt beltéri repülésre. Amiket kinéztem, az a JJRC H8 mini és Eachine H8 mini, de nem igazán tudom mi a különbség. Talán annyit, hogy az Eachine egy újított, jobb változata a JJRC-nek?
Szerintetek ilyet vegyek, vagy valami mást? Maximum 4-5ezret költenék rá.Lenne még egy kérdésem, hogy a jelenlegi, első drónomhoz, egy Rayline R8-ashoz szeretnék aksit venni, de ehhez nagyon keveset árulnak. Viszont úgy tudom, hogy jó hozzá az U818A típusú is, csak nem vagyok biztos benne. Szerintetek működik vele? Illetve mennyire számít az, hogy pl. 500, 600 vagy 680mAh-sat veszek hozzá?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Arti1
aktív tag
Valószínű megy, de vajon érdemes-e... azért is vettem X8 távot az X5-höz, hogy ne mindig a fejem körül kelljen röpködni vele, mert különben kimegy a kis táv gyenge hatósugarából...
Persze lehet, hogy az X8-nak érzékenyebb a vevője és az X5 gyengébb távjával is menni fog normális távolságra, de nem vennék rá mérget...
Dobj fel egy keresek hirdetést jófogásra, hátha valaki elreptette az X8-at és megszabadulna a megmaradt távjától óccsóért[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Geller72
veterán
válasz RedDevilFan #35407 üzenetére
Eachine(E010)/JJRC(H36)/FuriBee(F36).
-
Baku
aktív tag
Köszi a válaszokat, csak egy suta ötlet volt.....
Egyébként készülök moddolni az x5 távját 5dB- es wifi antennával a gyári 3 centis drót helyett. A yt-on néztem róla videókat, viszonylag egyszerű kivitelezni, és sokat jelent hatótávban .....[ Szerkesztve ]
-
Arti1
aktív tag
Pénzkazettára (legalábbis a kisebbik fajtára) való Realacc LiPo Bag 5,79 EUR, kuponozható realacc7 vagy realacc6 kuponnal 4,63 EUR-ig, ingyen szállítással CN-ből
Molnigee: random color-t küldtek?
[ Szerkesztve ]
-
duc
aktív tag
válasz Teréz Atya #35416 üzenetére
Köszi.
Lipo akksi megértés kérdésözön warning, én szóltam
A Kylin vision működési fesztartománya engedné a 2S akkut (4,2V-8,4V). Nade mikor kapcsolna le a szemüveg? 3,7V-nál, mint az 1S akku esetében? Vagy a feszültségből kitalálja hogy 2S akku van rákötve és 7,4V-nál kikapcsol, hogy ne merüljenek túl a cellák?
Ezt továbbgondolva honnan tudja, hogy mikor kell lekapcsolni akkor, amikor egy stepdown konvertert kötök rá, fogalma nincs milyen akku lóg a túloldalon, lehet akár 4S is. Mire gondolhata költőaz elektronika a szemüvegben, amikor lát egy stabil 8V-ot. Szerintem magától nem kapcsol le addig amíg az akku le nem merül a konverter működédének feszültsége alá (mondjuk 9,5V-ra ha 1,5V-ot számolunk a konverterre és 8V-ot állítok be) ami már minimum határeset egy 3S akku esetén. Továbbmegyek, ha 5V-ot állítok be a konverterre mint gondoltam, akkor simán túlmeríti a cucc a 3S akkukat 6,5V-ig?
Bocs amennyiben hülyeséget kérdezek, próbálom felvenni a fonalat egy nekem új dologban... köszi a türelmetüdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
molnigee
aktív tag
Tudod Te is hogy ez ilyen színben jön ugye?
Amúgy az asszony azt mondta rá hogy szép és nem azt hogy má megint új drón???
Nekem tetszik, sikerült már a low voltage alarmot is beszerelni, vevő antennát átraktam a hátsó karok szélére, DRH csopiban mondták hogy úgy is jó. Már csak egy buzzert kellen berakni, de még érkezik éppen kínyából...--> http://dronearena.hu/ <--
-
SpydeR3412
aktív tag
Mire hazáértem melóból, itt várt végre a fq777-951es board, amit 3-4 hónapja várok (először Aliról rendeltem, de szerintem el sem küldték, refund, majd megrendeltem BG-ról). Csak annyi a szépséghibája, hogy az egyik motor, egyik forraszpontja hiányzik.
De legalább jött vele az e010 board is. És igaz, hogy már éjjel fél 2 volt, de nekiálltam összedobni az upgrade Chaoli motorokkal.
Azt kell mondjam, hogy húz rendesen, de egy kicsit többet vártam tőlük. Bár még csak a gyári aksival próbáltam, ha felkeltem letesztelem a 45c-s aksival is. Mindenesetre megéri cserélni a gyári motorokat.
Olyan jó, hogy végre megint nekimehetek bárminek a lakásban és csak repülök tovább.[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz kelna91 #35387 üzenetére
nem fogsz készen kapni ilyen koptert, csak ha valami nevesebb márkába beleinvesztálsz, pl DJI S800 és hasonlók. vagy célszerű venni Inspiret, azt lehet venni két távirányítóval. cakhát az ára milliós tétel.
A legtöbb ilyen hexacopter egyedileg épített, speckó dolgokkal, itt a fórumon talán foka épít ekkorát, más nem.
építtetni szerintem is olcsóbb, de a kész DJI platformot nem tudod megépíteni, szóval kompromisszumot kell kötni.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Tegla80
addikt
válasz SpydeR3412 #35419 üzenetére
Szia
Megkerdezhetem,h miert ezt "fq777-951es" valasztottad?
Nezegetem ezeket a mini/mikro xarokat es a fq gepeket(951 es 124) most jo arban vannak....
KosziSony® & PlayStation®
-
syler123
veterán
Megjött az eachine h8s, jó hogy nem falcon 180-al kezdtem, még ezt se tudom irányítani Repülési idő nagyon kevés, még jó hogy az xk x250-hez rendeltem plusz akkut. Szóval kezdésnek tényleg elég a kefés motoros gép (pl xk x250)
Tényleg akku téma, rendeljetek nyugodtan gearbest-ről. Annak ellenére hogy azt írja hogy nem szállítanak Magyarországra, ma postázták
Kefés motornál mennyit kell pihentetni a gépet mielőtt repülök a második akkuval? Vagy az xk x250 motorjai nem melegszenek nagyon?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz KaiotEch #35424 üzenetére
Igen, jó hogy rátok hallgattam. Kicsit túl nagy volt a lelkesedésem, pedig még 1 géppel sem repültem. Az xk x250-el megtanulok szépen repülni és majd utána lépek tovább brushless gépre, így már annyira nem is bánom, hogy nem lett falcon 180, szerintem törtem volna az első repüléskor.A h8s tölthető nagyobb töltővel? Jelenleg hubon keresztül töltöm, ami rá van kötve egy 2,4A-es blitzwolf töltőre, de így kb max 0.5A-al tölt. Köthetem közvetlen a 2,4A-re? Volt egy helim, de gyanúsan gyorsan feltöltötte az akkuját.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Tegla80 #35422 üzenetére
Azért választottam ezt a boardot, mert az az algoritmus, amit beletápláltak, nagyon durva terelgethetőséget ad.
Megy mint a villám, kanyarban meg majdnem 90°-ban dönti a koptert. A többi kefés gép, meg sem közelíti. Pedig próbáltam/láttam már jó pár fajta gépet. Ilyet csak racereknél tapasztaltam (ez egy mini racer!). És szeretném ezt viszont tapasztalni egy nagyobb gépben is (KingKong q100).
Sajnos elszállt, mert túl jól bírta a szelet, én meg egyre vagányabb voltam vele. Vtx kamera nem fért rá, de miután már itt van a Cm275t, és azt meg ráaplikáltam a Fayee805-re, erre is rá kell mennie.
De ez csak a 777-951-re igaz, a 951c (már túl nehéz) és a 124 (tök más) már más tészta.
A gyári töltője nekem viszont túltölt. Ki is nyírt egy 50c-s aksit.[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
Az új budget taranisról volt már szó? Hónap végén jelenik meg, az ember azt hinné a youtubeosoknak már küldtek ki tesztelni
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Tegla80
addikt
válasz SpydeR3412 #35426 üzenetére
Koszi.
15$ jelenleg ....lehet rendelek is akkor 2db-ot.
Amugy szted ez es a 2mp kameras verza tavokra 1ezo frekit hasznalhat? 20$ a "c"-s gep es jobban bejon az a tartos tav..melohelyre konnyebben cipelnem ...Sony® & PlayStation®
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #35419 üzenetére
Csak úgy mint videókon, az életben sem látok olyan nagy különbséget a 30vs45 c-s aksi között. De azért mintha valami lenne. Ki kell próbálni szabadban, mert lakásban csak úgy suhannak a dolgok. Ha nem ismerném mi hol helyezkedik el, nem tudnám full gázon küldeni.
Néha beejti magát kanyarban, ha nagyon nyomom neki. De ez lehet csak a vágott proppok miatt van. Majd tesztelem 4ágúval is.
Mindjárt betámadom a kondi (játszó)teret.
Ja, cm-el kb 3perc volt a menetidő.Szükségem lenne egy e010 aksi csatira az átalakítóhoz (lesz még ebben a gépben turnigy 260/70c-s aksi is). Tudja valaki, mi a neve neki?
Tegla80: Nem tudom biztisan, de sztem igen.
Láttam repülni a kamerás verziót, de nagyon lomha. Pont azt veszíti el miatta az ember, amiért ilyen gépet vesz.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #35429 üzenetére
JST DH
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Tegla80
addikt
válasz SpydeR3412 #35429 üzenetére
Jo lenne ha stimmelne ,lenne egy cserebere azt piacra kerulne a kameras a sima tavval.
Sztem raprobalok es este berendeltetem haverral.....
KosziSony® & PlayStation®
-
Jackal2
senior tag
Bevágom ide is, mert szerintem ez fontos (FB poszt volt, de tudom, hogy sokan nem nézitek):
Aki olvasta Sebydocky tesztjét, az tudja, milyen fasza kis gép az MJX Bugs, de Quadcopter 101-nak is ugyan ez a véleménye. Ráadásul az XK 251/JJRC X1-nél is olcsóbb. Azt hiszem, ez most a best buy a belépő brushless kategóriában.
A lényeg lemaradt: 89 dollár csak. Gearbest azt mondta, van minimum price limit, amit az MJX szab meg, ez 116 dollár. Tehát addig vegyétek, amíg lehet, mert elvileg nem fog lejjebb menni (ami persze tudjuk, hogy nem igaz, de biztos nem mostanában).
Jah és elmentem a posztot, majd pár hónap múlva visszanézzük, hogy igaz lett-e
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz syler123 #35433 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom, de ami a videók alapján kiderült:
- nagy szépen repül
- sokáig repül (landing gear nélkül 18 perc)
- simán elbírja a kamerákat
- nagyon olcsó, ha nem használod a tartót, akkor alig van rezgés
- ahhoz képest, hogy kamera platform, sportos
- alt hold is van benne, ha jól emlékszem
- jó a front ledje, jól látszik
- jó minőség
- elég nagy range (ezt meg tudom erősíteni, az összes MJX-nek nagy range van)
- 3S kompatibilis
- low voltage és RSSI (ha ki akar menni a hatótávból, rezgeti a kezed)Azért nem mondom azt, hogy olyan jó vétel, mint a Falcon 180, mert szerintem az a gép nem jó
-
vegyszer
addikt
válasz kimista #35376 üzenetére
Vajon mekkora késleltéssel működik eme cucc?
5.8G-32CH-OTG-FPV-Receiver-for-Smart-Phone-PC-Monitor
Csak akkor jó, ha pl a Zasszonynak, vagy a gyereknek akarok mutatni valamit, hogy mi is az a repülés, vagy éles helyzetben is megállja a helyét a reptetés közben?[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
syler123
veterán
Ma jött meg a h8s, de már szorul az egyik motor, lehet ezzel valamit kezdeni? Szétszedem olaj vagy valami segíthet vagy csak ronthat a helyzeten? Olyan mintha nem végig akadna, csak egy bizonyos ponton. Nagy ütközés nem volt, olyan lehet hogy a prob tetejére eset, mert próbálgattam a flipet, előtte nem is volt gond a motorral
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
-
S.J.
tag
sziasztok!
Míg kínából megérkezik a syma 8-as dronom (ami lehet 1-2 honap is) szorakozni és gyakorolni vennek ideiglenesen egy dront.
hirdetésekben két ajanlat áll most egy, pioneer ufo JD509 és PARROT NIGHBORNE SWAT DRÓN, mindkettő 18e- ért. Érdemes valamielyiket megvennem? Túl tudok adni rajtuk párezer Ft-os veszteséggel? -
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #35435 üzenetére
Én ezzel szívok 14 hónapja. Most éppen ott tartok, hogy nem érdekel, de veszek egy Lowepro táskát a versenygépeknek és KÍVÜLRŐL felszíjazom aztán ennyi. Csak fáj a 20.000 ft, amibe kerül
Egyébként már 3 vagy 4 táskát néztem meg 380 mm-nél kisebb gépekhez.
Ha összecsukható vagy pici gépben gondolkodsz, vess egy pillantást a Yuneec Breezre, egész jó cucc, 4K-t tud, 132.000 és nem noname.
Ha a nonamere is rámennél (de tudom, hogy nem, mert ismerlek ennyire), akkor nézd meg ezt: Tecent’s Ying
Mellékesen durva, mekkora élet van Kínában, csak nem értjük, mi van a fórumokba írva. De kegyetlen a belső piac, csomó jó cucc van ott is.
-
Petyuska111
tag
Kerestem - és találtam is - a HK-n nagyon jó táskákat gépek, távok, stb. szállításhoz. Igényeim: férjen bele 2-3 kopter, 2-3 táv, fpv szemüveg, aksik, egyebek. Korábban már BG-on, Ali-n kerestem ilyen univerzális feneketlen tatyót, de nem találtam csak 1-1 típusra kialakítottat, az meg nem jó, kicsi. Olyan kell, amibe több gép és kiegészítő belemegy. Íme a HK-s kínálat, Eu raktáros árakkal. Nem olcsók, de nincs más - ha valaki tud olcsóbb forrást, linkelje be plz!
1. MultiStar Premium Multirotor Travel Backpack (79.15 EUR)
A kopteres táskák Rolls-Royce-a, hatalmas méretekkel, nagy súllyal és magas árral. Nekem ez már túl nagy lenne, önmagában is nehéz (2400g), de szerintem itt vannak olyanok, akik meg tudnák tölteni eszközzel. Brutális, mennyi cucot elnyel: videó 1, videó 2. Szerintem nagyon megérheti az árát, ami persze így is fájni fog.2. MultiStar Universal Drone Backpack (46.19 EUR)
Érdekes, hogy a külső méretei alig kisebbek, mégis sokkal könnyebb (1230g). Az ára is jóval barátibb. Talán annyi minden nem megy bele mint az előzőbe, de azért elég sok cucc befér. Videó a táskáról. Ez tűnik nekem a legjobb vételnek.3. MultiStar Pick n Pull Foam Backpack (33.13 EUR)
Ez a low-budget megoldás, bár annyival nem olcsóbb az előbbinél, szerintem az jobban megéri az árát. Sokkal puritánabb kialakítás, szivacs lapokat lehet igény szerint kivenni belőle, hogy legyen elég hely, 4 ilyen réteg van. Meg gondolom méretre, formára vagdosni is lehet ezeket. Nem szimpatikus ez a megoldás, előzőek jobbak.Esetleg tud valaki ezektől jobbat/olcsóbbat?
-
kimista
aktív tag
válasz Petyuska111 #35443 üzenetére
én bg-ről vettem 2 táskát, 10-10 dolcsiért, egyet a taranisnak, egyet a gépnek. olcsó volt, nem gondolkoztam
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Arti1
aktív tag
válasz vegyszer #35436 üzenetére
Telefonra nem bíznék, csak olcsó gépet... ha csak ez az egy megjelenítő van, akkor LOS repüléshez kiegészítésnek, orientáció meghatározásához jó lehet. VR szemüvegbe nem tenném, mert gondol egyet a telefon, elkezd lagolni és nem látom meg a fát, ami hirtelen kinő az utamba
-
MAxxYD
tag
válasz shaddam #35427 üzenetére
Ha valakit egy FrSky TARANIS Q X7 fenné a fogát, akkor már a Gearbesten is pre-orderelhető és ráadásul még olcsóbb is.
A fekete verzió valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a 105 USD-s preorder price helyett csak 90 USD.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest