Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Milestone-oknál elv Nightmare-en ha kiviszel egy küldetést ad fegyver skint legalábbis a part 2 -ket ahogy ma néztem. Csak nem akarom feleslegesen bántani magam ha csak új slave sloton számolja be.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Ha egy save sloton újra játszok egy szintet nightmare-en azt számolni fogja vagy új slave sloton kell elindítani nightmare-en?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Az alapjátékkal még megjelenés napján kezdtem el tolni, ki is pörgettem noob Ultra Violence nehézségen Aztán mivel én mindenféle típusú játékkal játszom legyen az autós, verekedős, rpg, 3rd person shooter, fps így egyikbe se vagyok a legjobb vagyis úgy ahogy a legnehezebb fokozatokon kipörgetem mindet de ez a Doom féle Ultra Nightmare már kicsit sok nekem, hogy egy halál és ennyi volt, kezdhetem a legelejéről. Szóval ezért a Part 1 -et nem is kezdtem el, megvártam, hogy kiadják mindkét részt így a Part 1 alatt bemelegszem a Doom ritmusára aztán Part 2 -be már darálok Part 1 -et elkezdtem Nightmare -en de a Holt slayer gate éjjel 2 -kor annyira ki idegelt hogy levettem a nehézséget. Aztán videókat nézegetve igazából az jön le, hogy azért ez be vannak rendesen gyakorolva , tudja mi hol spawnol, melyik heavy leölése hozza a következő wave -vet stb. Meg ugyan az a kombó mindig egy adott heavy -re. A doom hunter-ek eszméletlen idegesítőek de aztán látom, hogy fagyasztás+blood punch azt le is jön a sledjéről ez kva sokat könnyít a fighton. Ettől függetlenűl nagy skill igényű a játék én általában azzal cseszem el a dolgot, hogy a nagy folyamatos ugra bugri meg dashelések között 50 demon között találom magam, azt megesznek
Spoileres alpajáték+DLC dolgok:
Nah de kicsit a játékról nekem a fő-fő boss harc hát nagyon gyengére sikeredett, inkább frusztráló mint nehéz. Nekem az első doom hunter, khan maykr, seraphim utolsó fázisa de ott is miutan rájöttem, hogy inkább a dread nightot kéne lefokuszálnom nem a pain elementált le is ment egyből nah meg persze az icon of sin de ott ha többet használom a crucible -t is könnyebb lett volna meg ugy kb sose használtam a BFG -t :Đ
Van valami magyarázat miért nincs crucible -ünk a DLC-ben vagy csak szimplán ez a kalapácsosdi miatt vették ki? Illetve most akkor "maradt" Seraphim a.k.a Samur a.k.a Dr.Hayden, aki elvileg Transfigurál vagy mi így lassan elrohad?, meg The Father akinek igaz elpuszitottuk a Life Sphere -jét de a tudata még is tovább pofázik hozzánk, ugyebár VEGA végig The Father tudata volt és a DLC-ben VEGA már nem is beszél hozzánk csak mint The Father. Jó kérdés, hogy ha elpuszitottuk a gömböcskét, hogy hogy nem tűnik el a tudata is. Illetve Urdak-on a Khan Maykr harc után az üvöltés akkor most ki lehetett és miért? Meg ugyebár van egy Seraphim kinézetű csak sokkal nagyobb lény "teteme" is a Khan Maykr harc elött megtalálható, sokak szerint The Father teste lehet és most a Part 1 alapján szerintem is ez a legjobb magyarázat hogy Seraphim amúgy is The Father -re akar hajazni így a kinézete is azonos lehet. Ebből még lehetne kihozni valamit, hogy Seraphim valahogy átrakja magát abba a nagy tetembe Urdakon. Bár így, hogy elföldelték csóri Doomguyt nem tudom valaha akarnák-e folytatni a sztorit.
-
AsakuraDave
őstag
Hát pedig a folyamatosan mozgás,ugrálás,dashelés közben sniperrel ráhúzni fejre/weak pointra nem lassít sőt nehéz és gyorsan kell. Persze lassító runa nélkül mert az cheat
@Dara
Közben rájöttem, hogy alap misszióba akkor jön elő elösször az Archvile bár ha csinálod a slayer gateket már kellett hogy találkozz velük hamarabb is szerintem
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Archvile-t megölted? [link] Mert ő tud lényeket idézni, látod is ahogy "stázisba" vannak a démonok (narancs-piros színben mozdulatlanul) akkor idézi őket és ha ilyenkor rátámadsz abba hagyja bár lehet csak ha staggereled, tehát raksi vető-railgun-supershotgun közelről
-
AsakuraDave
őstag
Meg is tanít rá a játék, hogy weak pontokra egy távcsöves lövés elég. Miután meg szerzed a Heavy Cannon-t a távcsövet éri meg rátenni elsőnek, igaz 6 töltény így egy lövés vele de super shoti > sima shoti így miután meglett nem is használtam az alap shotit, igaz hogy azzal 1 ammo egy weak point(bár lehet rosszul emlékszem és a gránát mod is többet használ el mint 1 shoti töltény) de azzal jobban be kell célozni főleg ha távol van az enemy.
Minigun, rakétavető, szuper shoti,railgun illetve weak pontokra elő kapom a heavy cannon-t és ennyi más fegyót nem is használtam.
Gránátok : egerem oda-vissza oldal gombja az "oda/forward"-al váltok a kettő között a "vissza/backward"-al pedig lövőm ki őket.
Meele/glory : F
Lángszóró: R
Chainsaw: C
1: Chaingun
2: Heavy cannon
3: Rocket launcher
Lctrl: Railgun
E:Super shotgun
Q: legutobb használt és a jelenlegi fegyó közt azonnali váltás (pl marauder ellen shoti-val várom hogy villanjon - meglövöm - ctrl(rail gun) és lő - Q(vissza shoti) lő - ctrl vagy Q ahogy épp sikerül így vissza railgun és lő - ezzel mindig beviszek 3-4 találatot egy villanására általában a 4. nem mindig sikerül)Persze elsőre alig ment össze vissza váltogattam fegyók közt, de kicsit tolod így és rájösz hogy mekkora állatság ez a játék persze mindenkinek más bindelés fog bejönni de ez a lényege hogy folyamatosan mozogsz és váltogatsz a fegyók közt és lősz , nem pedig egy fegyón maradsz és azzal mész végig, eszméletlen mikor ráérzel és 2x doom hunter, mancubusok, baron of helleket szedsz le egyszerre 10mp alatt
-
AsakuraDave
őstag
jaja, pontosan
átbindeltem a dolgokat mert gyorsan nem lehet fegyót váltani 4-7számokkal, van ami ctrl,alt,q,e stb-re raktam és egy kis gyakorlással mennek a super shoti,rail,rakéta,rail,shoti stb kombókThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
Akit érdekel [itt] a reshade-em, főleg az élességen segít, MXAO-val durva HBAO/SSAO kerül a játékra és az fps-t is csökkenti rendesen így nyugodtan kikapcsolható ha nem bírja a gépetek.
LumaSharpen és Mode1 egyszerre van engedélyezve ha túl sok akkor csak a Mode1-et ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Milestone illetve steam achievement is van rá azért vettem fel őket illetve van amelyik secret bár lehet ezt benéztem és volt amit már nem kellett volna felvennem achi után. De azért bele rakhattak volna egy on/off extra lifes opciót ha sentinel armor meg ilyeneket bele tudtak rakni...
Amúgy nehézség téren én az összes slayer gate-t halál nélkül letoltam de pl secret encountereken meg meghalok vagy "sima" gameplay közben. Ami azért vicces mert elvileg a gatek lennének a legnehezebbek nem?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Az extra life-okat kilehet valahogy kapcsolni vagy csak a legnehezebb fokozaton nincs? Kissé elvesz a játékélményből :/
-
AsakuraDave
őstag
Igen, sajnos. De közbe meg a texturák a legtöbb helyet nagyon jók.
Most reshade-el kezdtem el szórakozni rá. Most ingame 0sharpening van de reshade-el lumasharpen+fine sharpen mellett talán végre sikerült elérnem azt,hogy nincs a túlélesítéses jelenség mikor minden tárgyat mintha körülfutna egy fehér vonal. Bár eléggé megtankolja az fps-t de szerencsére 1440p-n marad még elég hogy jól fusson
Illetve még ráraktam reshaden belül egy custom ambient occlusion-t, hát az állam le esik hogy egy ilyen "egyszerű" reshade hogy fel tudja dobni a grafikát. Annyival több mélységérzetet ad a játéknak hogy hihetetlen és nem csak "sötétebbé" teszi azt.
Sajnos vmiért ha screenshotolok azok raw játék képet adnak nem a reshadeltet erre tud valaki megoldástThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
válasz AsakuraDave #560 üzenetére
Két kép, hogy érthetőbb legyen a különbség ( a földön az a kék cucc reshade SMAA-val teljesen pixel mentes lesz, illetve a rázoomolva kék cucc elött azok a kis apró fehér pontocskák lennének a "fényvisszaverődés" effektek amiket brutál elmos a TAA és úgy kapunk egyfajta reflekciót a padlón)
[r_antialiasing 1]
[r_antialiasing 0] - a fegyveren és a kéz modellen elég drasztikusan változik a szín,élesség és élethűbb lesz szerintemThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Nah addig keresgéltem mert nem akartam elhinni, hogy csak ennyi lenne grafikailag a játék mikor a doom2k16 még 1440p-n is élesebb képet adott. Játék közbe nyomsz egy 0-át és a consolba beírod, hogy r_antialiasing 0 így kikapcsolod ezt az ocsmány TAA-t amire semmi opció nincs, hogy állítani lehessen a menüben.
A színek 100x pontosabbak lesznek és végre ránézek a super shotira és nem egy műanyag gagyi valamit látok, hanem egy brutál szép részletes fegyvert és érezhetővé válik hogy ez bizony valami vasból van és kiemelkedik mindennek van mélység érzete a dolgoknak nem egy összemosott valami.
De persze van negativum ilyenkor a reflekciók pontokká válnak nem egy egész mosott visszaverődések. Ez mozgás közbe nem nagyon látszik csak a staggerelt démonok villogásán észlelhető hogy "pixeles". Illetve ilyenkor azért kicsit pixelesebbek az élek és fura mód hiába tolom fel a felbontást 4k-ra nem segít, csak reshade SMAA-val tudtam megoldani ami amugy kicsit elmossa a reflectionöket így a pixeledésük kevésbé látható.De ez a trükk hogy a reflection-ök csak sok pontocskák nem 1:1 ami visszaverődik a márvány padlón és a rárakott TAA úgy elmossa a cuccot, hogy "szép" lesz de cserébe minden más élettelen lesz.
-
AsakuraDave
őstag
De úgy látom, végig kell nyomni a mapot nem? A második mapon azt hiszem mikor elösszőr látni ezeket a zöld kutyákat volt egy rózsaszin encounter amit kihagytam nem tudtam hogy kell még oda átugrani de újra töltöttem és meglett de utána "back to campaign"-re nyomtam nem toltam végig a pályát. Most is a 2. pap első pályán egy preator upgrade kimaradt az elejéről, elég csak azért vissza töltenem megszerezni és vissza a campaignra vagy újra véggi kéne tólni? :/
-
AsakuraDave
őstag
Sziasztok,
Steam-es verzióhoz kell bethesda account? Vagyis össze kell kössem a bethesda accomat a steammel igaz?
-
AsakuraDave
őstag
Durva,hogy bethesda deluxe edition kulcsot már kapni a steames alap kiadásnál is olcsóbban Elvileg lehet összekötni a bethesda meg steam accot, akkor se fogja a steam az achievementeket számolni mi? Pöcsívment vadásznék a játékkal és elvileg bethesdanak nincs igy külön csak ami ingame van alapból :/
Ez elég undorito a steam részéről, mert pl Epic store-ból vettem occón ubis játékot és azokat ott is tudom letölteni az uplayen keresztűl és kapom az achievementeket...[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Steames verzió is gondolom bethesda loginos multihoz igaz? Szóval kelleni fog egy bethesda account hozzá.
-
AsakuraDave
őstag
Persze, de az amúgy is mozgás közben "maszatol". Statikus kép nem adja át a mélységeket és nincs élesség nagyon, tele van fxaa+taa effektel az egész amit nem tudsz kikapcsolni(hasonló a BF V ahol TAA vagy low vagy high de off nincs mert az engine nélküle glitchel). Most probálkozom mindenféle DSR beállítással hogy nem 4k-ról downscalezze vissza 2k-ra hanem kisebb szorzóval mert 4k-val be esik 60alá maxon az fps. Bár most jött egy új nvidia driver van akinek +20fps-t adott , meglássuk (jelenleg downscalezés az egyetlen metódus amit találtam,hogy éles nem maszatolt képe legyen egy játéknak amire rávan erőszakolva az ilyen fxaa,taa élsimítás)
Persze a játék baxó és adja illetve a 2k16-os verzió is ilyen maszatos képű csak ott 4k downscale-el is 100+fps voltThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Doom2k16-ban is hasonló elmosott volt a grafika míg nvidia dsr 4k-t be nem állítottam a játékra. Viszont ebbe a mostaniba a 4k sok a gépnek úgy tűnik Tudja valaki esetleg hogy van e valami grafikai beállítás amivel élesebb lesz a játék? Így elég elmosott és nincs mélység érzete a játéknak pedig 1440p-be fut... Olyan mintha fixen lenne fxaa-taa a játékon ez mostanában nagy divat és oké nem pixeles de annyira nem adja ki magát pl a fegyver modell csak bele van mosódva az egész tájba...
-
AsakuraDave
őstag
Üdv,
Ha bethesda kulcsot veszek azt tudom steam-en is aktiválni és achievementeket szerezni?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- BIOS frissítés
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest