Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
domper2015
senior tag
[link]
Ez is pipa. -
dzf007
senior tag
[link] https://168.hu/penz/allam-hitel-mfb-4ig-vodafone-felvasarlas-251225
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz domper2015 #39802 üzenetére
"A rohadék álságos nemzeti baromság teljesen szétveri ezt az országot és az emberekből ellenségeket kreál."
Nem a témához tartozik, mégis a nap igazsága, amit leírtál. -
dr9
junior tag
válasz zelikocc #39800 üzenetére
"az ország legjobb lefedettsége"
Talán 2G-n, de 4G-n még mindig van sok hely ahol az orange-nak vagy a vodafone-nak van jele a Digi-vel ellentétben. Kevesebb a blokkal rendelkeznek a kisebb ferkvenciákon a többiekhez képest. Még van, hogy a Telekom is beelőzi, bár az már nem sokáig, a Digi-hez képest elég lassan fejlődnek.
5 euróért egyébként nemsokára 100GB lesz.cosmoT
-
zelikocc
senior tag
Nem én mondtam az ország legjobb lefedettségét, hanem hivatalos mérések alapján állapította meg a román NMHH (ancom) és előszeretettel reklámozza is magát ezzel a digi. De a tapasztalat is nagyjából alátámasztja, nyilván hely függő.
Valóban van még folt, de most is folyamatosan építkeznek, tehát még javulni fog.A kicsi kapacitást már nagyjából kezdik megoldani, a 3 MHz B8 és a 10 MHz B1-et lecserélik mindenhol 5 MHz B20 és 15 MHz B1-re. A kicsi falukba is teszik a tornyokat, látszik hogy a B1-re alapozzák a lefedettséget (ahol másoknak csak 5-10 MHz B20 van valahonnan messziről).
Városokban meg hatalmas kapacitást szereztek 2600 MHz-en, így bőven fog jutni 4G-re is és 5G-re is. A 4G-n elkezdték a CA-t két különböző frekvenciájú B38-as cella összefogásával, szóval megy a fejlődés gőzerővel.
[ Szerkesztve ]
-
dzf007
senior tag
4 napja írtam, hogy megvette...Nem sokat tévedtem...hm...
-
dr9
junior tag
válasz zelikocc #39813 üzenetére
Igaz, a B1 nagyon jól kiegészíti B20-at, másokkal szemben így több falvakban is jobb sebességet érnek el, CA a két frekvenciával sajnos még nem létezik, talán a jövőbe azt is láthatunk majd. Bár az orange is hasonló dolgot csinál B3-al, de sokkal kevesebb helyen érhető el, mint Diginél a B1. Viszont ahol csak B20 van, ott egy kicsit kevés az 5MHz.
Az orange meg a vodafone azonban nemrég szerzett pár blokkot 700MHz, amivel mégtöbb helyet fognak tudni lefedni és már el is indult a 4G B28-on. Bár már anélkül is volt olyan eset, hogy orange-al volt jelem egy erdőben több mint 5km-re bármely falutól vagy toronytól B20-on (~1-2mbps).
A B38_B38-as CA viszont nem olyan nagy fejlődés, mivel így is csak kb. 50-70mbps-ot lehet elérni általában. Viszont a B7-el amit nemrég kezdtek el kiépíteni, el lehet majd érni 200mbps fölötti sebességeket is. Valószínűleg majd a B38-at fogják inkább 5G-re használni.
Kár, hogy Magyarországon nem jutottak több frekvenciákhoz, másképp sok eséllyel már valahol a 2. vagy 3. helyen lennének🙁. Már az is elképesztő, hogy a kevés frekvenciával amit sikerült megszerezzenek, ennyi területet fedtek le.cosmoT
-
gabe_
őstag
Sziasztok.
Ha lemondom a digi optikai net+tv+vonalastelefon előfizetésemet, az 1000ft/hó digis simkártyámat attól még továbbra is megtarthatom, vagy azt is elveszik?Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
-
gabe_
őstag
válasz headhunter #39823 üzenetére
Valóban 1300ft/hó, ez a digimobil max net kártya.
KöszönömSovány szakácsban sose bízz!
-
dzf007
senior tag
Ha kicsit drágábban, de a 2 mobil csomag maradhatna, vodafone hálózatát használva...
-
trec12
addikt
válasz #57378048 #39827 üzenetére
Gondolom amint lehet Digi Mobil előfizetőket átmigrálják a Voda hálózatára és utána lekapcsolják a hálózatot mert jelenleg csak égeti a pénzt. Aztán mi lesz, hogy lesz meg mennyi lesz azt itt senki nem tudja. Első körben gondolom szeretnék megtartan a jelenlegi mobil előfizetőket valószínű e szerint nyúlnak az árhoz. Ha egyátalán hozzá nyúlnak elsőre, Digi vezetékesnél sem nagyon variáltak elsőre...
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz DarkByte #39831 üzenetére
Nem hinném, hogy állami nem állami dönti el a tempót. Amúgy is egy menedzsment irányít. Ezeket a teljesen különböző cégeket, infrastruktúrákat összefésülni elég derék és időigényes feladat...Még, úgy is kell a tempó mert ugye jórészt lóvéról szól a történet szerintem vastagon hónapok/év mire kezd kialakulni valami....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sem Voda, sem Digimobil nem lesz. Lesz egy új nevű cég, a tornyokat meg összefésülik. Nem hinném, hogy a jelenlegi felépített, rengeteg tornyot leépítik. Pénzbe kerül a megszüntetésük is. Max, ahol egy helyen van voda és digi torony, ott az egyiket leszedik.
-
ACE-
addikt
válasz Kronos3000 #39835 üzenetére
De tuti van a kiszervezett céggel valami tartós bérleti szerződés...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
zelikocc
senior tag
válasz rothfb #39834 üzenetére
Remélem így lesz, hogy megtartják a DIGI tornyokat és csak ott bontják le, ahol amúgy is van már voda torony. Bár az még nem derült ki, hogy a Vantage Towers is része-e a dealnek (pár hónapja a telex is cikkezett erről, hogy nem tudni). De a DIGI tornyokat hozzátéve a voda hálózatához szerintem a legjobb 4G-5G lefedettséget érnék el az országban.
dr9: (román DIGI): én olyat még nem láttam, ahol ne lenne B20 mellett B1. A régi only B8-as tornyokra is B20 mellé raknak B1-et, így valamennyire eloszlik a terhelés. Szerintem ne is legyen CA ezen az alap frekvencián, mert feleslegesen terhelné a B20-at az is aki a B1-en van.
Sajnálatos, hogy nem vettek B28-at, ez azt is jelenti, hogy a vidéki 5G-jük még biztosan várat magára, bár a B28 5G ugyanolyan mintha 4G lenne.Viszont 2600 MHz-en hatalmas kapacitásuk van 2x40 MHz FDD és 1x45 MHz TDD, biztosan erre fogják alapozni a városi 5G-jüket. A 40 MHz FDD még 4G-n is 300 Mbit-es összkapacitást jelent, aztán ezeket szépen CA-val össze lehet csapni + még a 3700 MHz-el is. Szerintem a városokban a DIGI lesz a legjobb, ha ezek elkészülnek, csak vidéken lesz egy kis lemaradásuk, de azt meg ellensúlyozza valamennyire a sokkal több torony.
-
fornettisuti
veterán
válasz rothfb #39839 üzenetére
A teljes vételár a két tulajdonost terheli ki, ebből a 4ig (AH) a saját rész kb. fele ami hitelből van ~150 - ~170 milliárd.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
trec12
addikt
válasz rothfb #39839 üzenetére
Újabb részleteket árult el a 4iG a Vodafone akvizíciójával kapcsolatban
Az utolsó része a szövegnek alul szürke háttérrel: "Mit kap a 4iG és az állam?" Úgy tűnik a tornyok tényleg nincsenek benne, minden más igen...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fornettisuti #39840 üzenetére
És a két tulajdonosnak miből van pénze? Az államnak és az állam által pénzelt 4ig-nek honnan van ennyi pénze szerinted?
Szerintem közpénzből van a vagyonuk, a közpénz pedig az adódból és európai uniós forrásokból áll.[ Szerkesztve ]
-
domper2015
senior tag
Az EU GVH nem vizsgálja a Vodafone magyarországi felvásárlását.
Ennek kampeca. -
MolTol
tag
válasz zelikocc #39848 üzenetére
A passzív eszközök tartoznak, akár a szekrény maga is a Vantage Towers-hez és az sem kizárt, hogy magát a szerelést is Vantage Towers dolgozók végzik, a vezetékes hálózatot pl. az Ericsson-hoz kiszervezett korábbi UPC szerelők tartják karban, így simán lehet rajta VT felirat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest