Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy XPS 1340 -nek.
Ha esetleg tudja valaki, hogy miképpen tudok váltani az alaplapi VGA és a dedikált között, az kérem ossza meg velem!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
mod: 2x
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen különbség van képminőség szempontjából az XPS 13 LED és a CCFL megvilágítású modelljei között?
Főleg a fekete érdekel, mert mikor sötétben filmet nézek rajta, akkor nem mindegy, hogy fekete hátteret, vagy szürke foltokat látok.Köszi!
-
Palika71
őstag
válasz Robert75 #13361 üzenetére
Nekem C2D 2.2 GHz -em van, alaplapi integrált VGA-vezérlővel (XPS m1330).
Ez kevés a 720p-s filmhez is (ha a kamera elfordul, bereceg a kép) az 1080p teljesen felejtő.
Napokat töltöttem a különböző kodek csomagok konfigurálásával, és a lejátszók próbálgatásával.
Ha esetleg valaki használ mozizásra ilyen gépet, de dedikált VGA-val, azt megkérném, hogy írja meg nekem privátba a tapasztalatait!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz janos1988 #13308 üzenetére
Szerintem aktív hűtéssel nem lehetett probléma neki a folyamatos üzemeltetés.
De valamiért behalt. Elvitték, javították, visszahozták. De azért nem next day, mivel az alaplapot berendelték UK-ból.
De akkor is jól esett a korrekt garizás.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz janos1988 #13305 üzenetére
Ja, nem vettem ki soha.
Tavasszal kapott egy másik akksit, de úgy látom, hogy ez is hasonló ütemben használódik el.
Tavasszal az alaplapja is elszállt, hiába hűtöttem. Szerencsére épp előtte egy pár héttel hosszabbítottam meg a garanciáját, mivel csak egy év gari volt rá (Írországból vettem, az e-bay-n).
Amúgy borzasztó jó kis gép. LED-es kijelzővel, ami roppant jó.
Egyedűl a HD filmekhez kevés egy kicsit az alaplapi VGA-vez. miatt.
Tetszene nagyon egy XPS 13...Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz janos1988 #13300 üzenetére
Egy XPS m1330-at használok, és kb. 1 évig volt bekapcsolva folyamatosan. Seed-elt a drága. Egy csinos Zalman hűtőn lakik, ami aktívan hűti. Mikor használtam, levettem a töltőről, mikor nem, akkor rádugtam.
1 év alatt elbuktam az 50% -át a kapacitásnak.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Én is a Getronics-nál honosítottam a gépemet, de NBD ide vagy oda, egy XPS alaplap-csere eltartott vagy 2 hétig.
Viszont jól jártam a gari-hosszabbítással, mert decemberben lejárt volna, de vettem hozzá még 2 évet (a Dell tévedésből 3-at adott ), és januárban behalt az alaplapom.
Tehát a gari, valóban roppant fontos dolog.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Baj van az m1330 -om hangjával.1. Rátelepítem a gyári drivert, akkor a laptopnak van sztereó hangja a saját hangszóróján, de HDMI -n csak a bal hangsugárzóm szól.
2. Leveszem a drivert, és restart után hagyom, hogy a Vista felismerje, akkor van kifogástalan HDMI hang, de a laptop saját hangszórói némák maradnak.
Ha esetleg tudna valaki valami okosat, akkor azt szívesen fogadnám privátban, mert elég ritkán járok erre.
köszi
-
Palika71
őstag
Nem azért fogyaszt több áramot, mert pörög a venti (persze az is fogyaszt), hanem mert nem tudja lejjebb venni a feszültséget akkor, ha nincs rá szükség.
Emiatt a Cerka NEM igazi mobil-proci, hiába is nevezik annak.
A proci teljesítményével valóban nincs semmi baj.MOD: A mondatomban összefüggés nélkül, a két fő rossz tulajdonságát írtam le a Cerkának.
[ Szerkesztve ]
-
-
Palika71
őstag
válasz formasu #10536 üzenetére
Íme az itthoni szerviz levele a problémámra:
Sajnos az akkumulátor csak akkor tekinthető rossznak ha 30 percél nem bírja tovább, ez már olyan kevés idő, hogy a DELL ezt már rossznak tekinti. 3 óra nagyon jó hisz mégiscsak „kopó” alkatrészről beszélünk. Egyébként az akkumulátorra csak 1 év garancia van! Ez az egyetlen ilyen kivétel amire nem ad a DELL 3 év jótállást.kátránykettő: Van egy Toshiba gép is itthon, ami most két éves. Igen intenzíven van használva, de az akksi idő nem csökkent észrevehetően, az az új állapotához képest.
Csak arra tudok gondolni, hogy a Toshiba jobb helyről vette az akkumulátort, mint a Dell.
(a mi esetünkben)Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz mylist #10533 üzenetére
Uttyan nem vaggyok Polip,de.....
Dá-dám: XP Audio DriverMindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Zomby8 #10359 üzenetére
Ne ijedj meg az 5400-tól, mert ugyanaz a kasztnija, mint a 6400-nek.
A különbség az, hogy az 5400 egy jóval mezitlábasabb gép, mint a 6400.
Ha az 5400-hoz megrendelsz minden olyan cuccost, ami a 6400-ban benne van, akkor drágábban jössz ki.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
-
Palika71
őstag
válasz Pettyem #10337 üzenetére
Érdekes, hogy ha a dell.com-on összeállítod a két gépet, akkor az XPS 25%-kal drágábbra jön ki (1700USD és 2100USD), mint a Studio. De forinban ez csak egy huszast jelent.
Tehát, a véleményem:
Az nVidia probléma megoldódik.
Ha akarsz mozizni a laptopon, vagy szeretnéd világos helyen (szabadtéren) használni, akkor vedd a Studio-t, mert valami nem hétköznapi módon jobb a LED-es kijelző.
Ha nincs ilyen szándékod, akkor XPS, főleg ha játszani is akarsz.
De az ideális, az XPS LED-es kijelzővel, akár jóval gyengébb procival. Árban ua.
Tényleg. Te mire fogsz használni egy ilyen durva procit?MOD: Most látom, hogy az USA-ban csal LED-es kijelzővel árulják az XPS-t, ezért van a nagy árkülönbség.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz ArrayOfLilly #10332 üzenetére
Jó egy ilyen hűtő. Főleg, ahol mondjuk erről megy seed. Jó az a néhány fokkal hűvösebb HDD. Nyáron hűtővel együtt kaptam ölbe, mert jól esett a hűvös aluminium, a meleg gép helyett. Na meg ha HD filmet nézel a gépen, akkor nem tekeri meg a noti a saját ventijét annyira, így jóval csendesebben lehet mozizni.
MOD: zeorsdfd: Egy kicsit mesélhetnél arról, hogy mire szeretnéd használni.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz literkóla #10322 üzenetére
Szia!
Az angol e-bay -ről 60e -ért 1920x1200-as kijelzőt kaphatsz 17"-ban.
Itt pedig megnézheted a kicserélés folyamatát: nem bonyolultMindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Igen, lejátsza, de "csak" a 720p-seket.
Mindent, amit a lejátszásról tudnod kell: innen megtudhatod[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz ArrayOfLilly #10071 üzenetére
Mikor megvettem az XPS-es, nem mertem nVidia-s VGA-val venni, mert tartottam attól, hogy egy ilyen kicsi házban (m1330), irdatlan sok hő termelődne még akkor is, ha nem játszanék. Persze 1x-2x jól jönne a több erő, de azért jól döntöttem.
Még így is sokszor felpörög a venti, pedig csak netezek vele.MOD: De imádom a gépem.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
válasz ArrayOfLilly #10013 üzenetére
Én a Pixel -éktől vettem. Nekem az 1000-es van, de ahogy látom, a 2000-es nagyobb.
-
Palika71
őstag
válasz ArrayOfLilly #10008 üzenetére
Azzal ne törődj, ha lelóg. Az a lényeg, hogy a notinak a lábai ne lógjanak le.
-
Palika71
őstag
válasz adamsz82 #10003 üzenetére
Ha a laptobodnak nem túl jó a HDD-rezgéscsillapítása, akkor rezegni fog a gép és szerintem hangosabb is lesz.
Valahol olvastam, hogy a 7200-as vinyók nem gyorsabbak egy jól megalkotott hagyományosnál. Talán pont itt a PH!-n.
Szerintem vegyél inkább egy jó nagy lassabbat.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz adamsz82 #9995 üzenetére
Szerintem nem lenne hülyeség egy laptop hűtőt (pl. ilyet) használnod, ha megoldható.
Nekem nagyon jó szolgálatot tesz. Még itthon, az ölemben is használom, mert nem melegíti a gép a lábamat.
Roppant jó hatással van rendszerhőmérsékletre.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz #34784256 #9944 üzenetére
Akkor nekem simán lehet a 30% pusztulás. Nem tudom megoldani az akksi ki-be szerelést könnyen, mert egy szekrénypolcon üzemel a gép, egy notebook hűtőre téve,és onnan megy a seed. Mikor laptopozok, akkor meg kirántom belőle a power kábelt, azt már viszem is. Legközelebb egy 9 cellást veszek bele, mert abban bőségesen vannak tartalékok.
Az integrált VGA simán jó a HD-hez (igaz, az 1080p-t még nem néztem), ha a megfelelő lejátszóval megy a mozizás.
AZ Everesttel megnézem azért az akksim, mert kíváncsi vagyok, hogy mit ír rá.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz JoseyAdams #9935 üzenetére
Nekem is szent meggyőződésem volt, hogy ez nem lehet hatással az akksira, de mára már elbizonytalanodtam.
Mindenesetre 6 hónap alatt 5 óráról 3-ra csökkent az akksis készenléti időm.
Azt mondták a szervízbe, hogy garanciába kicserélik, ha gondolom, tehát valószínűleg ez nem normális jelensége az akkumulátornak.
De mondjuk az sem normális, hogy a gép gyakorlatilag fél éve bevan kapcsolva.
Passz.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Szerintetek mennyire van romboló hatása az akkumulátorra az, ha napi 24 órát megy a gép, és 95%-ban a hálózatra van kötve?
-
Palika71
őstag
válasz catty21 #9879 üzenetére
Aztán frissítés után érdemes benézni a BIOS-ba, mert könnyen lehet, hogy átállítódnak a beállítások. (nálam pl. a speedstep kikapcsolt, és csak alapon futott a proci)
Biztos vagy abban, hogy az akksi gyengülése is hiba? Mert mikor a bad sectoroktól hemzsegő HDD-mmel voltam bent, akkor elhajtottak.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Adott egy 8 hónapos XPS m1330, 6 cellás akksival.
Új korában kb. 5 óra üzemidőt írt (és tudott), mikor levettem a hálozatról.
Minap vettem észre, hogy már csak 3-3.5 órát tud, teljesen feltöltött akkumulátorral.
Esetleg valakinek ilyesmi tapasztalata van? Gondolom ez nem garis probléma. Vagy igen?
Köszönöm.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
A bill nyomáspontját én dícsértem, és még mindig dícsérem. Valamint a LED-es kijelző is óriási.
Valóban hatásvadász a gép, nekem is az egyszerűbb gépek jönnek be jobban. Na de ez az egyetlen viszonylag igényes laptop, amin van HDMI, meg LED, és 13,,3"-as, és a súlya is jó.
A kijelző nem akar becsukódni, teljesen ideális a feszessége. Stabilan csukva marad minden zár nélkül, és kényelmesen kinyílik egy kézzel.
Amennyiért most árulják az EW-ben,az nagyon jó ár.
De ha nem kell a HDMI, és jobban tetszik az "irodai" design, akkor miért nem Vostro?MOD: Cseréj hát! A HP-d egy őskövület ehhez képest!
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz iversonpeter #9835 üzenetére
Miért nem teszel rá magyar billt?
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Szertném, ha segítenétek.Probléma:
Az XPS -em 2.2GHz-es, ami ha nincs terhelve 1.2GHz-en üzemel. Telepítettem a CPU-Z-t, meg az EVEREST-et is, mindkettő azt írja, hogy a gépem folyamatosan 1.2GHz-en megy, és a feszültség sem emelkedik, akárhogy is terhelem a processzort.
Az en.gazd. sémánál max:100% min:5% van megadva. De ha minimumot 100%-ra állítom, akkor sem történik semmi.
Várom a segítséget!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok! feltettem a Dell oldaláról az új Inteles drivert az alaplapi videovezérlőhöz (XPS m1330) és mikor leakarom venni a gép fényerejét, lekapcsol a notikijelzője. Esetleg valaki tudna erről mondani valami bölcset?
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
Sziasztok! Valaki nem-e tudja-e esetleg, hogy miképpen lehet(ne) rávenni egy XPS m1330-at arra, hogy a HDMI csatlakozóján a hangot is kibocsássa, ne csak a képet?
-
Palika71
őstag
Kedves PNP és Fulmi!
Nem-e lenne lehetséges-e esetleg, hogy ezt a vitát privátban folytassátok, vagy legalább OFF -ban?
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz fourgee #9005 üzenetére
Csak olyan tudna róla lebeszélni, aki még nem próbálta.
Annyira jól sikerült az XPS, hogy az ezüstfürdőben úszó billentyűzetet hamar megbocsátod neki. Én is nagyon idegenkedtem tőle, de 1-2 nap alatt jól megszoktam. Na meg ezeknek a billeknek a nyomás-komfortja eszméletlen. Már a Vostro-nak is elég jó volt, de az XPS-nek annyira jó, hogy én még ennél jobbat nem próbáltam.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Nekem nem.
De a Humansoft nem tudja, az nem baj, mert a szervíz akkor is jöjjön ki a gépedért és csinálja meg, mert azért ez roppant bosszantó lehet.
Nekem is volt anno olyan bajom a Vostro-val, amiről a cégnek lövése sem volt, de a szervízes ember seperc alatt megcsinálta.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz (Kolombusz) #8913 üzenetére
Köszi!
Az Intel honlapján levő Vista driverek sajnos nem működnek együtt 100%-osan a gépemmel, ezért gondoltam azt, hogy majd az XP-s sem lesz jó. De akkor hallelúja!
A rövidebb üzemidő meg furi, de szerencsére nem érint.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Kedves Kollégák!
Úgy érzem, hogy a gépemen levő Vista -t, lecserélem XP -re.
Szétnéztem a Dell-nél, de speciel az X3100-hoz nem találtam drivert.
Ezt honnan lehetne beszerezni?
Milyen tipikus akadályba ütközhetek installálásnál?!KÖSZI!
MOD: XPS m1330
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz Polcrendszer #8762 üzenetére
Br. 10.800.- HUF/óra.
És sok olyan hiba van, ami 0.5 órának van számolva.
Tökéletesen boldoggá tesz, hogy a külföldről JÓVAL olcsóbban beszerzett gépemet ennyiért megjavítják.
Persze, Londonban lenni akkor is jó!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
válasz (Kolombusz) #8686 üzenetére
Aki ilyet írt, az roppantul félrebeszélt, így ezt nem is kellene tovább hírdetni. Csak a munkadíjjat kell fizetni.
-
Palika71
őstag
Szerintem ez lesz az első géped.
Mi azt nem tudhatjuk, hogy mire szeretnéd használni (és lehet, hogy még Te sem), így a fontossági sorrend sem állapítható meg, egyenlőre.
Lehet, kellene venned egy olcsó, használt gépet, és mikor kitapasztaltad a felhasználási szokásaidat, meg az igényeidet, 1-2 hónap mulva tisztán fogod látni, hogy mire van szükséged.
Mikor pc-ről notira váltottam, olyan gépeket néztem, ami hasonlítottak az asztali gépem paramétereimre. Most meg már olyan notim van, aminek köze sincs az ex-gépemhez.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
válasz SzaboZE #8342 üzenetére
XPS m1330.
Azt nem kötötték az orromra, hogy mivel teszteltek.
De biztosan valami "alapossal", mert én 800 rossz szektort csak 2 órai teszteléssel tudok előidézni.
Nekem csak ennyit mutattak igazolásképpen:
"test: OK."
Mutattam a Sentinelt nekik, de azt mondták, hogy ők annak a kimutatását nem fogadhatják el, csak a sajátjukat. És ha a sajtjuk nem jelez hibát, akkor csere-HDD-t sem kapnak.
A HD Sentinel fejlesztője azt mondta, hogy sajnos csak 0% kondiciónál kezd garancia-kérdéssé válni a probléma, amikor már roppant magas az adatvesztés lehetősége.
Felétek ez hogy van?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Nekem ilyenről nem is beszéltek a szervízben, mint lehetőség.
Csak szervíz TAG kell, és a munkadíj.Mayday001:Nekem. Bevittem az egy hónapos gépemet 1100 rossz szektrorral, ami folyamatosan szaporodott. Jól kitesztelték, és azt mondták, hogy nincs ennek semmi baja. Mikor visszakaptam a gépem 3 napra rá, már 1800 volt rajta, és a HD Sentinel szerint, a kondiciója 10% volt.
De legalább fizethettem érte 5e-t, és autóztam 2 órát.
Azt mondják, hogy ez máshol is így zajlott volna, de nekem mindenesetre rosszul esett.
(kicseréltem benne én)Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Ez azért van, mert a Dell lusta disznó, és nem optimalizála a drivert, így nem ajánlja.
Én is feltettem az Intel driverét, de a géem elvesztette tőle a fényerejének az 50%-át.
Ellenben működtek rajta a játékok, de ilyen áron nem jó üzlet.
Jóval nagyobb aktivitást vártam a Delltől.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest