Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anadroid
senior tag
válasz energiezolee #2199 üzenetére
Miért ne működne?
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
Teszteltem a curve kártyát! OTP-nél is működik az ingyenes pénzkivétel ATM-ből! Egymás után 3x levettem 1000ft-ot és mind a 3-at vásárlásként könyvelte el az OTP! Így gyanítom, hogy OTP-nél is működik a havi 750eft (napi 75e egymás után 10x) ingyenes pénzfelvét...
[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
anadroid
senior tag
válasz sambenez #2192 üzenetére
Ha Erste kártyád van a Curve mögött, akkor ne csodálkozz! Ma 16 és hétfő 8 között fejvesztenek
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
sambenez
addikt
Ma este nem tudtam az Auchan-ben Curve kártyával fizetni. Az eladó szerint fedezethiány miatt utasított el a terminál. Ami lehetetlen.
Az érdekes az hogy a Curve alkalmazásban nyoma sincs a fizetési kísérletnek. Más nem járt így? -
kanyi51
senior tag
válasz HunBade #2190 üzenetére
A support elég nehezen működik sajna, nekem se segített. (user error 7775 helyett 4x is próba a 7755) dühöngtem, néztem emailt ( be van állítva) véletlen rájöttem, és voálááá működik. Azért mondtam az én eseten más volt mint a Tied. Nálam lenyulta a bonust, és a support elzavart, szemétség , de nem segitettek, pedig volt promocios kodom amit be is irtam.
-
anadroid
senior tag
válasz kanyi51 #2186 üzenetére
A Curve kártyád adatait használva kitöltöd a fizetési link oldalát.
-
kanyi51
senior tag
Szeretnék segitséget kérni!
A curve-rol akarok átteni a Revolutra. Igen tudom, elolvastam az Összefoglaló utolsó sorát is, DE mégis szeretném ha valaki lenne oly kedves és végig vezetne ezen. A Revoluton kész a " Fizetési Hivatkozás " rendben is lenne de ezek után mit kell tennem? A Curve Cash beállítva elsődlegesnek és itt elakadtam, mit hogyan tovább?? Kiírja - GBP1,88 - ezt kértem a revoluton a fizetési linken, de hogy megy át a pénz?
Segítségeteket köszönöm -
attiati
veterán
tárgytalan
[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
tegnap -vasárnap- Auchan benzinkúton szerettem volna Curve kártyával fizetni. Elsőre autópálya matricát fix 3500ért, amit elutasított, tiltott tranzakció címen. Utána tankoltam volna 22ezerért, ez ilyen terheléses, jóváírós konstrukció, ahol szintén elutasított. A mögötte lévő hitelkártyával kifizettem. Utána bementem az Auchanba vásárolni, ott tudtam Curvel fizetni. Találkozott valaki ilyesmivel?www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
HunBade
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan akinek probléma volt a kártya aktiválással?
Megjött a kártya postán, de hiába írom be az utolsó 4 számjegyet, nem történik semmi.
-
Szabesz
őstag
Az a része biztos, hogy az eredetire fog visszakerülni (ha az érintett tranzakció kerül módosításra pl. visszavonásra. Ha külön küldik a vissza, akkor az teljesen más tészta).
A mennyiség a kérdéses. Ha az eredeti tranzaciót tudod visszavonatni, akkor pontosan annak az összegnek kellene visszakerülnie/feloldódnia, ami terhelésre került (és pontosan oda).
Nyilván garanciát vállalni nem tudok semmire[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Szabesz
őstag
Kátyánként kell beállítani a váltást PayPal-en (ez a lépés lehet kimaradt nálad, mert természetesen alapból a kártya regisztrálásakor nem ajánlja fel)
Elvileg mindig arra a kártyára megy vissza a pénz amin a terhelés történt. Szóval mindegy hagyod -e vagy sem. A helyedben én beállítanám, hogy a PayPal ennél a kártyánál se a saját árfolymát használja, hanem az eredeti pénznemben terheljen, és használnám tovább.
¯\_(ツ)_/¯
-
-
Szabesz
őstag
Igen, sajnos PayPal "viccelt" meg téged most.
PayPal kapott 15743Ft-ra megbízást, amit átváltott 43.2 GBP-re (mert a Curve kártyát GBP alapúnak detektálják általában) -> ez látszik középen, az "exchange" rate részen.
A 43.2 GBP terhelést megkapta a Curve, amit átváltott 16723.86Ft-ra (egyébként korrekt árfolyamon).Vásároltál már korábban PayPalon keresztül a Curve kártyával, úgy, hogy nem volt PayPal féle konverzió?
Ha esetleg sikerül visszavonatnod a vásárlást, elvileg a végül beterhelt összeg fog visszakerülni hozzád.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
KTU
addikt
válasz anadroid #2164 üzenetére
Szerintem is csak 1x kell beállítani, kb. 1 éve beállítottam,
azóta OK."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
anadroid
senior tag
válasz gzbotii #2162 üzenetére
Vagy nem. Nekem jó néhány éve változatlan.
-
Is-tee
aktív tag
válasz gzbotii #2162 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget. Ez egy új információ számomra. Csak még mindig nem értem, miért font-ba terhelte, és miért látszik paypal-on a jó összeg míg curve alatt majdnem egy ezressel több. Ha kérek vissza fizetést van esély, hogy a teljes összeget vissza kapjam? Hagyhatom a paypal alatt a curve kártyát, és aktívvá tenni az én kártyám?
-
gzbotii
nagyúr
Épp, hogy GBP-ben terhelt. És 99%, hogy PP váltott a lehúzos árfolyamán.
Szerk.: Ilyen, amikor csak Ft terhelés van (nincs ott más valuta feltűntetve) [kép]
És ilyen, más valutában: [kép]
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a mai nap vásároltam paypal-al, a cuve kárytám van hozzá rendelve, alatta pedig a saját kártyám. A vételi ár 15743ft volt, viszont a bankomnál az látom, hogy 16723ft lett levonna. Paypal számlán a rendes vételi ár szerepel. Tudnátok segíteni abba, hogy ez, hogy lehetséges?
-
Zirowe
nagyúr
-
KTU
addikt
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, véletlenül töröltem a recolut kártyám curveban.
Újra hozzá akarom adni, meg is történik a próbaterhelés, jelez a revolut, de hibával leáll (kártya már hozzáadva üzenet), de nem adja hozzá, nem is látszik a kártyák közt.
Ha back in timera nyomok, akkor ott van a kártya még nem ellenőrzött szöveggel.
Ja, és a helpdesk elérhetetlen nálam.
Mi a teendő ilyenkor?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Lex Icon
senior tag
válasz lehella #2146 üzenetére
A Curve egyik legnagyobb hibája, hogy nem lehet multidevizásra állítani egy kártyát. A Curve nem foglalkozik azzal, hogy van Revolut.
Így ha elfelejted és más devizában fizetsz, mint be van állítva, akkor a dupla váltás miatt fizetheted a váltás költségét fölöslegesen.
Szerintem a Revolut úgy jó ahogy van, nem szabad berakni a Curve mögé. -
-
Crvsh3R
senior tag
Nálam ismét be lett terhelve, de a refund még nem jött meg. Ez normális? (K&H Bank)
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
fravik
tag
Október 4-ei Curve + OTP refunded tranzakciót ma újra beterhelték és kaptam egy linket (ami a FAQ "Why is my transaction pending or delayed?" című kérdésére ugrik) a Curve-től az offline tranzakciókkal kapcsolatban, amiben írják, hogy ez megtörténhet bármikor és ha véletlenül most a terhelésnél nem a megfelelő kártya lett beterhelve, használjam a Go Back in Time funkciót.
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Peter.70
addikt
Sziasztok Curve mögé tett bankkártyával valaki maxolta ki már a havi kp felvételi limitet?
-
zolmesz
aktív tag
válasz zolmesz #2125 üzenetére
Folytatódott a történet, a mai napon visszakerült a pénz az Unicredit számlámra .
Várom a folytatást, mikor terhelik be megintFurcsa dolgok történnek mostanában, ma ugyanezzel az Unicredit-es bankkártyával (nem Curve-ön keresztül) nem tudtam fizetni online, mert nem küldött sms-t a biztonsági rendszer, hanem hibát írt ki 2x is, pedig jól adtam meg minden adatot, mégis authentikációs hibát (X0) küldött vissza.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz anadroid #2134 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de a másik kártyám unicredit-es debit kártya, semmi köze a revoluthoz. Most az a problémám, hogy úgy néz ki, hogy ingyenebéd volt. Azaz a kifizetett összeget én visszakaptam, de az eladó meg nem kapta meg.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
anadroid
senior tag
válasz kmarci25 #2133 üzenetére
Nézz át a Revolut topicba, ott írják, hogy 4-én gondok voltak, sorra jönnek vissza a pénzek. Lehet, hogy ezért nem lett megterhelve a másik kártyád.
-
kmarci25
veterán
Azt már elolvastam, hogy a go back in time elméletben hogy működik, de gyakorlatban? Volt egy vásálásom okt. 4-én pár nap múlva rányomtam a go back in time-ra, és átraktam a fizetést a másik Curve-ben regisztrált kártyámra. A revolut kártyára - amivel anno fizettem - ma érkezett vissza a pénz, eddig oké (bár elég sok idő, de végül is mindegy), kérdés, hogy mikor vonják le a másikról?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
szuladam
aktív tag
Béta fázisban van szóval egyenlőre csak Curve cash kártyánkrol másik hozzá rendelt kártyánkra.
Illetve (feltételezem) Curve cash kartyankrol más körvös ismerősünk Curve cash kartyajara.
(Curve cash pont pakolgatas)
De gondolom az lesz a vég cél amit te írtál.[ Szerkesztve ]
-
szuladam
aktív tag
News: Bétában elérhető a Curve transzfer.
Pénzt lehet küldeni ismerősöknek akiknek van Curve kartyajuk illetve egyik kartyankrol a másikra lehet atrakni pénzt. -
fravik
tag
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Playstation Store-on vásárolnék, viszont nem tudom hozzáadni a kártyámat.
"Please check your credit/debit card information and try again."
Használom a kártyát napi szinten, az adatait jól beírtam. Többszöri nekifutásra se adja hozzá, tapasztaltatok már ilyet Store-on?
PSN ID: marquuard
-
anadroid
senior tag
A Revolut saját kézbe fogja venni a PP-t, tesztkártyám van hozzá már július óta, 5424 0240-nel kezdődik. Talán az év végére be lesz vezetve.
-
fravik
tag
válasz zolmesz #2125 üzenetére
+1 csak OTP-s bankkártyával
Szerintem nem lesz belőle semmi, a tranzakciók nem lesznek visszavonva, csak érdekes, hogy Rev-nél és Curve-nél is jelentkezett, valószínűleg megint a payment processorral volt valami para.
Lehet érdemes lenne megfontolniuk, hogy váltanak (egyáltalán hány ilyen PP van?), azért ez idén már a sokadik eset ami ehhez vezethető vissza."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
zolmesz
aktív tag
Érdekes dolog történt, és ahogy olvasom, a Revolut topikban is sokan írnak erről.
Tegnap értesített a Curve alkalmazás, hogy visszavonta 2 tranzakciómat (refunded), 2 külön helyen történő fizetés volt, és október 4-i tételek. Itt annyi a különbség a Revolut-osokhoz képest, hogy Unicredit-es bankkártya volt a Curve mögött. Természetesen az Unicredit számlámon nem történt semmilyen visszavonás, szóval fura egy eset, kíváncsi vagyok, mivel fogják magyarázni. -
fil
őstag
Curve mögé tett Revolut virtuális kártyával lehet ATM-ből pénzt felvenni?
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
Új Curveos felhasználóként szeretnék kérdezi. Világos a cucc működése, de van pár extra, ami nem világos, ebben tudtok segíteni?
-Beraktam mögé egy DEBIT kártyát, egy CREDIT kártyát és egy Revolut kártyát. Tegyük fel, hogy a hétköznapi vásárlásaimat a CREDIT kártyáról intézem.
1. Ilyenkor minden vásárlást ugyanúgy megcsinálok, csak a kiválasztott helyeken (Lidl, Tesco, Shell) még jár 1% visszatérítés a Curve egyenlegemre? Ez csak 3 hónapig működik, utána mi lesz? A banki 1-2%os visszatérítés is működik ugyanúgy? Revolutánál OTP-vel ez még megy.
2. Ha hitelkártya kell, pl autóbérlésnél vagy hotelben fedezetre, akkor a Curve kártyát elfogadják?
3. Ha Revolut kártyát állítok be, és terhelem mondjuk 20€ vagy 100 HRK-val a Revolut egyenlegemet, akkor ilyenkor ugyanúgy mindig az adott Revolut zsebet terheli, vagy amin ugye ha nincsen fedezet, akkor a Revolut HUF zsebét terheli?
4. Ha a DEBIT kártyámat kötöm be kp felvétel miatt, akkor arról a max 10-alkalmankénti 200£ felvételt csináljam mondjuk 3x50000 forinttal, ha kéne 150ezer Ft?
Köszönömwww.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
anadroid
senior tag
válasz #20749568 #2118 üzenetére
Olyan lehetetlen 11 meghívás 8 hónap alatt? 55 £=>20000 Ft
Euróban fizetni pl. Csehországban? Lehet, de nem olcsó.
Rossz forrás: nekem se.Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
anadroid
senior tag
válasz Lex Icon #2115 üzenetére
Nemnem. Az csak kb. néhány százezer volt. A meghívások is hozták a pénzt.
-
anadroid
senior tag
válasz #20749568 #2114 üzenetére
Meghívás 5 fontja mindkét végen. Külföldi költések árfolyamkülönbözete. Rossz forrásból kifizetett tétel átterhelhetősége (időgép).
-
anadroid
senior tag
válasz #20749568 #2112 üzenetére
Ezek szerint sok a kidobni való pénzed, vagy nem olvastad végig a Curve-anyagokat. Nekem kb. 8 hónap alatt a Curve több mint 20 ezer forintot hozott a konyhára. Ugyanígy családtagoknak és barátoknak is, ha nem is ennyit.
-
-
-
hadam98
senior tag
Még egy kérdés.
10 ezer forint felett ugyan úgy lehet fizetni kártyával csak annyi, hogy le kell húzni és kéri a PIN kódot? Vagy csak 10 ezerig lehet fizetni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest