Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Most jutottam el oda, hogy updatelni kéne a 13.12-es Catalystot, mert a Thieffel szeretnék játszani, az meg mégiscsak 2014-es játék...
-14.4-es WHQL Catalyst rendben van?
-Le kell szedni a 13.12-eset, vagy csak simán ráinstallálni?270X-em van...
üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Újabban egy FHD TV-n játszom, HDMI-n keresztül.
A problémám az, hogy ha nem FHD-ra állítom a játék felbontását, akkor ahelyett, hogy megfelelően skálázná a képet, fekete keretekkel jeleníti meg.
HD4830 kártyám van a legfrissebb legacy Catalystel.
Mit lehet tenni?
üdv
J -
joysefke
veterán
válasz
Qtya123 #20910 üzenetére
Ezt azért vedd figyelembe:
Please note that if your board begins with this serial number, 601-7388-010, your board will only support cpu’s of 95 Watt and lower. You cannot connect a CPU of 125 Watt since this will damage your board.
szóval ellenőrizd le az S/N-t, illetve a vásárolni kívánt proci max fogyasztását.
-
joysefke
veterán
válasz
Qtya123 #20903 üzenetére
A GPU lódot AIDA-val vagy GPU-Z-vel tudod monitorozni, kimenti egy fájlba és visszamenőleg meg tudod nézni, hogy játék alatt mi volt a max.
Én egy Core2Duo E6550-et cseréltem egy Penthium G850-re ésóriási volt az ugrás. Szerintem a procid tuti kevés. újíts be egy 4 magos használt AMD-re ami belemegy a lapodba.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
bozont #20902 üzenetére
Nekem is HD4830 +W7 64 bit van /jóval erősebb proci mellett/. B-BC2-t nem játszom, tesztprogramokat nem futatok, de érzésre a legacy driverek éppen olyan gyorsak mint a régiek, én nem tanácsolnám a régi driverek használatát, ki tudja az aktuális játékok hogy reagálnak rá.
A prociját kéne upgradelni, nem öreg szar drivereket használni.
Nagyon meg vagyok elégedve a 4830-al sebesség terén. Többször gondoltam már rá, hogy upgradelek 7850-re /az sokkal gyorsabb/, de annyira jól fut a 4830, hogy egyelőre pénzkidobásnak érzem.
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Következőre keresek megoldást:
HD4830-t hajtok a legújabb legacy Catalysttal. Problémám már az előző szintén legacy Catalysttal is fennállt, mégpedig az, hogy a Catalystban eltűnik az AMD Overdrive funkció, tehát nem tudom driverből húzni a kártyát.
Friss install után még ott van a Catalyst megfelelő menüjében az Overdrive, de kb az első klikkelés után, mikor rákattintok, feldom egy ablakot, ahol a használati feltételeket kell elfogadnom, meg hogy ugye csak a saját felelőségemre, stb. Na miután ezt elfogadom egyszerűen eltűnik az AMD Overdrive opció.
Tele van a tököm, segítstek
üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
felraktam a nemrég megjelent legújabb, 12.6-os Catalystet, ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy magán az eszközmeghajtón, illetve a Catalyst Control Centeren (CCC) túl a sok további plusz cucc, ami alapértelmezésben feltelepül a gépemre, az mi célt szolgál, illetve egyáltalán melyeket ajánlott feltenni?
Van erről valami leírás?
Talán a témaindító hozzászólásban össze lehetne ezeket az infómorzsákat gyűjteni
J.
-
joysefke
veterán
Ha minden igaz, a Catalyst 10-6 van fent (W7-64), kérdés, hogyan kell ezt a Catalyst 10-7 re frissíteni?
Egyáltalán van értelme frissíteni? Nekem úgy tánik, hogy minden jól megy...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #9420 üzenetére
Ide is beírom:
Megnéztem és kipróbáltam:
-2 eres kábel van az én Sapphire HD4830-on
-ATT-vel sikerült lehalkítani.
-Eggyes fokozaton érezhetően halkabb, de azért még mindíg lehet hallani a hangját.
-0-s fokozaton pár perc 2D-s terhelés után (HD film) kifagyott, pedig a szenzor nem írt magas hőmérsékletet -
joysefke
veterán
Kössz a választ!
Naná, hogy szoftverből
1,
Ha kézzel megfognám a kártya másik, hűtetlen oldalát a GPU mögött és az sem tünne forrónak, akkor szerinted biztonságosan csökkenthetem a venti fordulatszámát?A Sapphire HD4830-as állítólag keveset eszik 2D-ben, mivel visszaveszi a GPU és a VRAM órajeleit. (Ezért is vettem ilyen kártyát, abban a reményben, hogy majd csendes lessz)
Idézet a PH-ból:
A videokártyák világában is egyre hangsúlyosabb a fogyasztás és melegedés kérdése, különösképpen üresjáratban. A HD 4830 ebből a szempontból kitűnően vizsgázott, a meghajtóprogram 2D-ben 160/250 MHz-re veszi vissza az órajeleket; ilyet még nem láttunk, ebben az állapotában a videokártya GPU-ja mindössze 32 fokig melegedett fel (kb. 23 fokos szobában). Más oldalak tesztjeit elnézve ez valószínűleg a Sapphire egyedi hűtésének köszönhető, a referenciahűtő alatt ez a GPU is ugyanúgy bemelegszik, mint az összes többi HD 4800-as.
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
A VRAM hőmérsékletéről nincs infóm, de a GPU 36-38C fokon fut 2D-ben. Más hasonló technológiájú és esetleg passzív hűtésű kártyákon ez 50-60+C. Nem értem, hogy miért kéne nekem porszívóhang árán 40C fok alatt tartani a GPU-t.
Van esetleg valamilyen érved erre?
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
vettem egy Saphire HD4830 videókarit (használtan) mely 2D-ben elméletileg halk...
Hát nekem ez is kúrva hangos, főleg az alaplapi VGA után.Tehát a kérdés:
-Hogyan tudom 2D-ben lejjebb tekerni a VGA hűtését? a CCC-ben 20%-on áll a venti, így 36 fokos. A CCC nem engedi 20% alá venni a hűtést, pedig a venti még így is pörög mint állat, attól nem kell félni szvsz, hogy megáll.Válaszokat előre is köszönöm.
J
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- Palit GeForce GamingPro RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit 3 hó garancia
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd
- Nvida RTX 5080 FE-t keresek