Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
A narancs/kékszínű váltóalkatrészhez még nem volt szerencsém. A Defender még zacskóban, de hamarosan végzek a Jeddha szettel (képek és vélemény hamarosan), így állok neki a Lego 42177 G500-nak, ezáltal arról és a megoldásairól is fogok tudni érdemben nyilatkozni.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Neurotoxin
őstag
Kicsit most elgondolkoztam…Addig tolja túl a Lego a környezettudatosságot, amíg végül a ‘nem legók’ lesznek az a minőségű Lego, amire emlékszünk a ‘90-es évekből. Ennek ellentmond, hogy a Technic ‘KO’ szettek is a mechanikai dolgokon (fogaskerekek/váltó szorul, de ez van egy eredeti, de poros szerkezet esetében is) véreznek el, ha szerkezetileg nagyjából egyben maradnak (ez sem mindig igaz, vannak/voltak/lesznek elfogadható minőségben gyártók), akkor még polcdíszként lehet bennük gyönyörködni.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Neurotoxin
őstag
Ez még szerintem belefér, Firasnak is csurran-cseppen valami, van olyan MOC tervező, akinek van velük megállapodása, volt már itt róla szó. A Mould King szinte mindent elkövet, amit csak eltudunk képzelni, pl ott van az említett, módosított, dobozos Defender MOC is, de nyílván ők is Rebrickable-ről dolgoznak.
-
Neurotoxin
őstag
Gratulálok a verdához, nagyon klassz!
#67 Warton kis tankjánál túlgondolták, hogy minél több fogaskereket kelljen beépíteni. Ha még valamiféle osztóművet vagy áttételeket építettek volna, hogy tehermentesítsék a motort....több fogaskerék, "bonyolultabb"-nak látszódó szerkezet..Egyébként azokat a 24(?) fogas hatalmas fogaskerekeket de csÍpem! Gyerekkorom Technic szettjei jutnak eszembe, amikor még a funkció előrébb való volt, mint a kinézet!
@Djuree: A Jeddha-s szettemnél minden csomag után maradt 1-2 random alkatrész, amit aztán vittem tovább a következő lépésekhez az építés során. Eddig egyetlen alkalommal hiányzott alkatrész, de egy más színűvel tudtam pótolni és senki se jönne rá, hogy az az elem eredetileg nem oda való.
@Throme: MOC építők szoktak örülni ezeknek a plusz alkatrészeknek hivatalos Lego szetteknél, mert ténylegesen megépíthető a kreálmány a doboz teljes tartalmából!
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
“csak akkor tudnám, hogy mi a francért jön fel egy DPD-s szállításválasztó oldalon?!” +1. Ebben a ‘hatalmas’, az “AtyaÚrIsten-t is optimalizálni akaró” IT-s világban egyszerűen ki lehetne szűrni ezeket a már nem létező átvevő pontokat Csak egy egyszerű visszaigazolás egy link formájában/applikációban egy pipa kellene az átvevő pontoktól, hogy élnek és virulnak…
@Throme: Az ehhez hasonló hozzászólásaimat mindig off-ba teszem, mert engem is zavarna.
Örülök, hogy fejlődnek az MK útmutatói és hogy pozitívak a tapasztalataid. Az enyémben a színek nem a legjobbak, de lehet, hogy több fény mellett kellene építenem. Viszont már a Lego topikban előkerült, mint téma, de én sem vagyok hajlandó áttérni PDF-re. Így is rengeteget nézem a képernyőket a munkámból kifolyólag, estére elfáradnak a szemeim, szeretnék hétvégén regenerálódni, semmiképpen sem a tabletet bámulni építés közben is.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Neurotoxin
őstag
"Kicsit jobban megnézve, google szerint zárva van a csomagpont minden nap. " Mindig le kell ellenőrizni Google-ban, hogy léteznek-e még úgy egyáltalán vagy mettől-meddig vannak nyitva. Ha valamiért nem szállít pontszerű címre a webáruház, én is DPD/Packeta csomagpontra szoktam kérni a küldeményeket. Viszont van, hogy nem találják a lakásom melletti papír írószer boltot vagy a Fény utcai piac alatti teaboltot, ahova kérni szoktam . Eddig általában a futár megoldotta, a környéken keresett egy alternatív pontot és oda tette le.
-
Neurotoxin
őstag
Nyílván, igen, az az alaki újdonság is olyan, hogy még 10 készletben fel lesz használva. De még mindig nem erőltetik meg magukat…A dobozokon lévő fotókat is néha úgy eltalálják, hogy egyből beindul a nyálelválasztásom (pl: McLaren 2022 F1, igaz ott a színekkel is nagy szerencséjük volt), máskor meg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek kínomban. Pedig ha ott is ízlésesen megtalálnák a legkívánatosabb szöget
@sb: Nagyon ott van ez a kis military járgány19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Neurotoxin
őstag
*Mould King (Google tükörfordítás "Penész Király". Tudom, hogy a 'mould' itt az "építésre" utal. ). Még nem álltam neki a Defendernek, viszont a YouTube tele van az eredeti model, ilyen-olyan motorizált változataival. Ott akadtam bele az eredeti járgány 4 ajtós MOC-jába. Kicsit elbizonytalanodtam, mert megtaláltam a Mould King-nél dobozos [link] verzióban
@draco31&Throme: Nyílván a LEGO telibe....ja, sikerülne nekik, csak "egyelőre" nem akarják. Majd egyszer a távoli jövőben. Látszik, hogy görcsösen ragaszkodnak az elérhető alkatrészeikhez, biztosan valami okos kiszámolta, hogy mennyibe kerülne új öntőformát (szerszámot) készíteni és hogy mennyi készlet tudja felhasználni.
@sb: Még szerencsém, hogy se a 2025-ös Red Bull, se a Ferrari F1 1:8-asa sem tetszik. A pénztárcám örül neki.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Maximálisan egyetértek, nem is tudom, hogy a teljesen inkompetens Disney hogyan tudta összehozni..Szerintem vagy 4x láttam már, a Birodalom visszavág után a kedvenc SW filmem, igaz, ez egy spinoff az Egy új reményhez (ami szerintem az eredeti trilógia leggyengébb darabja, nemrég visszanéztem). Ha az utolsó trilógiát nézzük és ez az új irány, akkor köszönöm, nem kérek belőle Ezt a Disney is érezheti, nem hiába nem szállítottak új filmet a 2019-es Skywalker kora (ez a cím adás is, te jó ég....) óta.
@Throme: Röviden és tömören: Minden. Azért az Ébredő erőre nem haragszom annyira, abban még volt SW feeling, Harrison Ford...
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
5162 darabos a készlet, érzésre körülbelül 3000 alkatrész lehet az alsó részben (talán még több). A rakott palacsinta rész azért tényleg túlzás, de meglepő módon, a sok különféle alkatrésznek hála, egyáltalán nem érződött unalmasnak. A tetején néhány nagy darab plate-et kellett egymásra helyezni, mivel kissé rigidek voltak, nagyon nehezen akartak összesimulni, pedig javarészt nyáron építettem. Ott azért káromkodtam keményen, félre is tettem az egész építményt néhány napra. A város alatti sziklarész oldalsó paneljeinek építése viszont eléggé monoton volt, mert 10-12 külön álló 'elem', amiket csuklós részek tartanak össze és csak néhány alkatrészben különböznek egymástól.
-
Neurotoxin
őstag
-
Neurotoxin
őstag
Már régen jelentkeztem a The Empire over Jeddha city szettel. Ma végére értem az alsó (város&szikla) rész építésének. Élőben nagyon klassz az építmény! Jöhet a Birodalmi csillagromboló (a maradék 134 oldal az építési útmutatóban ).
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Ebayen írtam az elvileg magát hivatalos MouldKing eladónak mondó usernek, hogy az európai (gyűjtő) vásárlóknak fontos, hogy a termék doboza közel hibátlan állapotú legyen. Ajánlottam, hogy tegyék bele legközelebb egy plusz kartondobozba a rendelést.
@Throme: Nagyon fontos nekik a pozitív vélemény (99% pozitív szinte mindegyik eladónál), olyannyira, hogy a fenti, szakadt dobozos rendelésemnél ugyanennek az eladónak semleges minősítést adtam. Kérte, hogy nem-e lehetne, hogy mégis pozitívat adjak neki?Végül a következő rendelésemhez küldött egy 10%-os kupont
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Igen, mint már tudjuk, vagy összenyomorgatott doboz jön vagy "bolíviai kokain szállítmány" Én ilyenkor mindig írok a seller-nek és lefotózom, hogy így érkezett meg a csomag és habár a beltartalma nem sérült, ajánlott lenne becsomagolni a dobozt egy kemény kartondobozba is, a sérülések elkerülése érdekében. Eddig majdnem mindenki visszaírt ilyen-olyan formában, ha mások is jelzik, talán változni fog valami.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Amit képet beillesztettél, az a 10295-ös szett Porsche szélvédőjét tartalmazza vagy mégsem?
Egyébként ha engem kérdezel, ez a MOC nekem sokkal inkább bejön, mint a hivatalos, nemrégiben kiadott. Az érdekesség, hogy a MOC is megvehető "önálló" kínai szettként És gondolom ebből sem lát semmit a MOC alkotója.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Nah, ez a BMW nagyon bejön, jó ez a színes kockás megoldás! Érdekes amit írsz, nálam az Empire over Jedda szettnél egy nagy számozott zacsiban addig van alkatrész, amíg az adott fejezet végére nem értem. Meg is volt az első hiányzó elem, de tudtam az előző zacsi pótalkatrészéből pótolni...
-
Neurotoxin
őstag
Ahogy Warton írja, teljesen hozza a Revell makettek életérzését, nekem is ez jutott eszembe . Emlékszem, édesapám gyerekkoromban vásárolt nekem egy Revell Apache helikoptert, az "összeragasztós" fajtából. Szentségelt keményen, főleg, hogy a leáztatós matricák nem mentek egyszerűen a helyükre. Akkor és utoljára járt a lakásban ilyen modell (édesanyám is szidott bennünket, hogy ez merő pénzkidobás volt), beláttuk, hogy ez a fél-profi makettezők terepe
Én úgy tudom, hogy az önkényuralmi jelképek használata "edukációs céllal" megengedett. Ha már itt tartunk, a Heineken palackjain is vörös csillag van (1930-tól használják a címkéjükön, de a II.világháború után, csak 1951-ben - mivel az emberek a kommunizmus jelképével azonosították, fehér csillagra változtatták, igaz, egy vékony vörös kontúrt hagytak rajta. Egészen 1991-ig így maradt, utána álltak vissza a teljesen vörös csillagra..).
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Igen, emlékszem, amikor a Lego főtopikban kitárgyaltuk, hogy a kalóz kezében lehet "60 cm-es" kard, a lovag kezében bárd, fejsze, dárda, de a Bell Osprey-t vegyük le a polcokról, mert az 'katonai téma' és agressziót szül majd a gyerekek/vásárlók fejében, jujuj. Ezt az álszentséget, de tényleg!
-
Neurotoxin
őstag
Egy kis Empire over Jedha update: Elkezdtem építeni a város alapját, jöhetnek az épületek
-
Neurotoxin
őstag
válasz RapaNui1 #183 üzenetére
Alapvetően magának építi az ember, az, hogy később mennyire lesz eladhatatlan, másik kérdés, szerintem témája válogatja. De még egy ilyen “kész”, dobozos (zacskós )MOC-nál is jobban jár az ember, annál, mintha neki kellene elemenként, 4-5 shopból Bricklinken összeválogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Vannak nagyon ötletes MOC-ok az oldalon. Pl. Az SR-72 vagy a Carnival Dream hajó. Ilyet akarok építeni, amióta gyermekkoromban egy Kinder tojás meglepetésből valami hasonló fehér hajót kellett megépíteni..
Írni nekik, hogy "lopás", amit kiadnak? Semmi értelme, olyan, mintha pl. a Mould King-en kérnéd számon, semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
-
Neurotoxin
őstag
Csütörtökön megérkezett Youmko-éktól a csomagom!Az alkatrészek minősége kifogástalan (már bőven nem Lepin szintű), mostmár kezdem érteni a mostani Brickapocalypse helyzetet.
@draco31: Érdekes, hogy kisebb alkatrészekkel dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
A történethez hozzátartozik, hogy május 29. +/- 45 napra írták a raktárba érkezését, mikor július 10.-én megrendeltem. Az ilyen “pre-sale” mindig lutri, de én is csak azért vállaltam be, mert már gyártásban lehetett a szett és akkor még szó se volt a leállásról. A KO szettek pedig idővel úgyis visszatérnek. Redditen egyesek azon szórakoznak, hogy előbbi szetteket melyik Ali-s eladótól tudják a legolcsóbban beszerezni..
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Közben Youmko-éktól kaptam reggel 6-kor egy emailt, hogy beérkezett az EU raktárukba az előrendelt termékem, postázták, kapott DHL csomagszámot is. Pedig már lelkiekben lemondtam róla, hogy nem lesz belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz Corleone33 #159 üzenetére
Jelenleg gyárleállás van, ami valószínűleg azt is jelenti, amit írsz, összeakadt a bajszuk a Legóval. Nem csak ők, az összes közvetítő oldal kitette a közleményét (youmko, jooooy stb.), hogy egyelőre, nem ismert időre szüneteltetik a "KO" knock-off szettek árusítását. Az európai/kínai/észak-amerikai raktáron lévő készleteket a napokban összesítik, frissítik a raktárkészletet, akinek olyan megrendelése van, hogy lehetetlennek találják a kézbesítését, annak törlik a megrendelését, emailt küldenek róla és automatikusan visszatérítik a vételárat. A tegnap kiadott Reddites közlemény szerint, állítólag a "pre-sale"-es rendeléseket beérkezést követően küldik ki a megrendelőknek, utóbbi termékeket rendelési sorrendben szállítják ki, így aki később áll a sorban, az valószínűleg lemarad róluk. Utóbbi csoportba tartozok én is, nekem is van jelenleg youmko-s pre-sale-es megrendelésem, igaz, pár hete adtam le a megrendelést, le is vonták az összeget, eddig még nem kaptam emailt, bizakodok. Igaz ez a raktáron lévő készletekre is, miután kifogytak, nem lesz raktár feltöltés. Beindultak már a spekulációk, eddig 4 ilyen nagy leállás volt, valószínűleg más néven folytatják majd tovább néhány hónap múlva a gyártók, ahogy lenni szokott.
@Djuree: A kérdés az, hogy az SW MOC-okra is vonatkozik vagy csak az 1:1 KO szettekre? Erről még nem is hallottam..Az ex Lepin-es, simán csak KING néven futó szettek biztosan borsot törnek a Lego orra alá.
-
Neurotoxin
őstag
Ha hiányzó elem van, meg kell írni nekik, jó eséllyel megküldik. Pl. Mould King-ék útmutatója úgy kezdődik, hogy QR kód&leírás van hiányzó elemek jelzésére, mint Legóéknál. A kapcsolódások minősége OK. Az Ebay-es hivatalos(?) eladó is írta nekem PM-ben, hogy nyugodtan írjak neki is, ha valami hiányozna. Cada(fi) -éknál nem tudom, hogy hogyan működik, de gondolom ők is hasonlóan odafigyelnek erre.
-
Neurotoxin
őstag
Egyébként tényleg Egyre jobban érződik rajta, hogy MOC, néhány megoldás értelmetlen pl: 1-2 helyen sima felületű (studs mentes) elemekre épít hagyományos system elemeket. Az "eper" rétegek építése egy rémálom, de a legviccesebb, hogy eddig néhány studos elemekből kellett összehozni, de mostmár jönnek az egyre nagyobb táblák is De nagyon masszív építési élmény!
@sb: Kezdek tartani tőle, hogy ha valóban P1 lesz, mivel fog előrukkolni a Lego..
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Jedha szett update: A nyári elfoglaltságok (foci EB, utazások, programok) miatt kicsit lelassultam az építéssel. Lassan kezdődik a szikla építése, igaz, hogy a következő lépések az alapzat megtámasztására irányulnak majd technik elemekkel. 5-ös számozott zacskók felhasználva, kb még mindig 300 oldal hátravan, nem lesz pici a végeredmény.
-
Neurotoxin
őstag
Húztam egy határt és csak azt veszem meg, amihez tényleg van kötődésem, egyébként is úgy érzem, hogy leginkább a rendelkezésre álló hely lesz a gyenge láncszem a lakásban
@Corleone33: '22 Karácsonyán csöppentem vissza a kockázásba, 35 évesen, de gyakorlatilag unokaöcsémen keresztül, ő előttem kezdett újra Legózni, 30 évesen. Egy hobbyként tekintek rá, feldobja a lakást, nem érdemes számolni, hogy mennyi pénz ment bele. Kicsit azért úgy érzem, mintha szobrokat építenék Még mindig ez, mintha valami értelmetlen dologra vagy függőségre költenék.
-
Neurotoxin
őstag
Jó ez a Cada (mindig Cadfi-nak olvasom, onnan pedig már csak egy lépés Kadhafi) Porsche, de pont annyiba kerül, mint egy hasonló méretarányú Lego, de legalább ötletes és bevállalós, habár licenszet nekik is kell fizetni. Az AMG One mondjuk speciel tetszik.
@Corleone33: Valószínűleg pszichésen működik az alacsony ár, de konkrétan van olyan szett, ahol ugyanannyiban van a postaköltség is (30-45 $), el ne higgye senki, hogy nem tudnának olcsóbban szállítani, csak valószínűleg ott hozzák be az alacsonyabb kiindulási árat. De! Legalább van EU raktárkészletük is, külön link alatt elérhetőek a 'termékeik', amik Európából érkeznek (különösen fontos, mivel legalább vámot nem, ellenben HÉÁ-t kell csak fizetni). Azért nem egy olyan szett van, aminek az árát látva (ismerve az eredeti termék árát) nem kíván rá az ember és nyomja a gombot. Olyan ez, mint amikor 5 évesen beszabadulsz a cukorkás boltba és mindent megkívánsz a polcokon.
@sb: A Sián, a Porsche és a Bugatti nagyon kéne, de egy kisebb vagyon egyben az áruk, kitudnám fizetni, de az már tényleg a lélektani határom fölött van. Viszont, ha McLaren-ből kihozzák vagy a 750S/720S/Artura Spider-t, biztosan beszerzem.
-
Neurotoxin
őstag
E logika mentén, már kifejtettem a véleményemet a leendő szabályokkal kapcsolatban egy korábbi hozzászólásomban #37 , nekem is hasonló a meglátásom/véleményem a gyártókról. Akkor már egyszer parkoló pályára tettük a témát.
A Porsche RSR nem tetszik a gyári kiadásban, viszont láttam belőle nagyon klassz módosított modelleket. A GT3-ról megjelenéskor nem is értesültem, mások voltak a prioritások akkoriban..viszont akár még egy jobb minőségű másolat formájában is összeraknám (a jelenkori ~400e Ft-os ára már jócskán a rablás kategória nálam), annak ellenére, hogy ütközik az elveimmel, de a Porsche, mint márka szerelmese vagyok én is. A Lambóra a mai napig csorgatom a nyálamat, de megvárom a McLaren-t, hátha valami kultúrált, nekem tetsző modellel jönnek ki Legóék, de azt sem fogom megvenni premierkor, majd megajándékozom magamat vele 2025 Karácsonyára is
-
Neurotoxin
őstag
Nekem ezt is megfogta a vírusirtó. A Lepin mostmár csak simán King név alatt folytatja tovább...
Megkerestem, hogy mire gondolsz. Youmko márkanév alatt alakult egy újabb "márka", fene se tudja, hogy mikortól datálják őket, de ők is gyakorlatilag 1:1-ben gyártják a Lego másolatokat, arcpirítóan alacsony árakon. Kb egy hete dobta fel nekem is Reddit, nem is mertem elsőre itt megosztani..
-
Neurotoxin
őstag
válasz Tyler Durden #92 üzenetére
Isten hozott! Elsőre nem volt nagy bizodalmam a márkában és az elemek minőségét tekintve, kicsit remegett is a lábam, de a CE jelzés azért megnyugtató volt. Van egy pár kép a telefonomban, legközelebb majd a város alatt húzódó sziklarész építésével tervezek jelentkezni, ha esetlegesen lesz valami meglepő közben is, természetesen dokumentálni fogom. Még mindig az alapjánál tartok, immáron a 7.-ik "system" elem szintnél. Mostmár annyi elem van egy-egy zacskóban, hogy 2 szintet kell megépítenem belőle. Még most is van 1-2, konkrétan 1 studos elem kapcsolódás, de a következő szint elemei kellőképpen megerősítik őket, erősen és pontosan illeszkednek, elég masszív eddig az építmény (igaz, hogy a Csillagrombolónál, várhatóan anyázni fogok, mégiscsak egy MOC-ról beszélünk ). Eddig egy elemnél (Wedge Plate 4 x 4 with 2 x 2 Cutout) éreztem, hogy van egy kis hézag, de lehetséges, hogy az eredeti elem is ilyen illeszkedésű. Látatlanban a legtöbb esetben meg nem mondanám, hogy nem eredeti elem van a kezemben.
@sb #93: Nálam megfogta az AVG az oldalt (Trójai riasztás) és egyből blokkolta is, de a szett számára rákeresve, találkoztam már vele a YouTube-on, nagyon jól néz ki! Mostmár elég sok review-t lehet találni, sőt, komplett csatornákat is.
@Djuree #104: Ez is nagyon klassz Szvsz elegánsabb megoldás lenne (mint a Lego topik esetében), hogy amennyiben igény lesz rá, létrehozzunk itt is egy excel táblázatot, hogy ne legyen apróhirdetés a hozzászólásokban.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Lassan épülnek Jedha city sziklájának alapjai. Második este építem, most tartok úgy az ötödik óra környékén, végeztem az első kettő, ‘1’-es számozott zacskóval (mindkettőben volt még kettő kisebb zacsi a nagyobb elemek mellett, pont 3 db nagy Mömaxos leveses tányérban elférnek ) 42. oldal a 354.-ből, 94.-ik lépés. Az építőelemek minősége átlagban hozza a Legóét, igaz, egy-két elem között akad minimális hézag, de én azt mondom, hogy “ok”. Az összerakási nyomata lehetne egy picit világosabb, mert a sötét kockáknál nehezen számolhatóak a stud-ok, máskor, az egymás mellé kerülő sötét elemek határvonalai eléggé összeolvadnak. Némileg hátráltat, hogy a belső piros keret, kör belseje felé eső elemei folyamatosan takarásban vannak az ábrákon, néha kicsit improvizálni kell, hogy hova is kell őket illeszteni. Ezektől függetlenül jól szórakozok, érzek benne kihívást, igaz, talán utoljára gyermekkoromban raktam egymásra ennyi system elemet. Néha benézek egy-egy illesztést, segítségemre van a Lego szeparátor.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Lego-éknál ettől összeomlana a csomagolási/szállítmányozási rendszer. Nem is kell ennyire variálni, nekem a teljes "élmény" kell (színes-szagos doboz&nyomtatott összeszerelési). Utóbbi variációra is valószínűleg az európai&amerikai vásárlók miatt van szükség.
-
Neurotoxin
őstag
A Lego dobozokra írtam a 80%-os kihasználtságot . Mould King-ék nem sz*roznak, 100%-ra töltik a dobozt De, legalább az összeszerelési fóliában van, abban pedig a matrica ív, hogy ne legyen összegyűrődve, mint Legóék esetében...Egyik gyártó sem tökéletes, de tudnának tanulni egymástól.
-
Neurotoxin
őstag
Már régen megoldhatták volna ők is, hogy egy jó minőségű, kemény, barna kartondobozra ráhúznak egy színes “O” gyűrűt.
A doboz hely kihasználtsága bámulatos (ellenben a Lego dobozok 80%-os töltöttségével), konkrétan miután leellenőriztem és visszapakoltam ellenkező sorrendbe a zacskókat, kimaradt 6 kisebb, amiket nem tudtam visszaszuszakolni. Szinte biztosan 2x ilyen széles dobozt kaptam volna Legóéktól az elemszámot (5162 db) ismerve.@draco31: A fenti esetemben az eredeti színes kartondoboz +6.000.- ; a nyomtatott összerakási (egyelőre még mindig jobban szeretem, hogy fizikailag tudom lapozni) +3.000.- Forintot jelentett.
-
Neurotoxin
őstag
Egyelőre nem álltam neki az építésnek, remélem, hogy minden meglesz. Az Ebayen már leveleztem az eladóval, ha esetleg hiányzó elem lenne, kérte, hogy karikázzam be és küldik. Darabszámát tekintve és Lego mércével mérten, nagyon jó áron sikerült hozzájutnom, bevállaltam, kár, hogy a doboz sérült, de fel voltam rá készülve, sajnos MO-ról is jönnek nyomott dobozok, ez van.Olyan szettet kerestem, amit az eredeti kartondobozában küldenek, mert a doboz nélküli változatnál tényleg csak bele vannak hányva a zacskók a legolcsóbb karton csomagoló dobozba… Megtaláltam Ali-n is, ott olvastam olyan hozzászólást, hogy a sima kartondoboz valakinek elázva, az oldalán egy nagy szakadással érkezett meg, de ennek ellenére egy zacsi sem hiányzott emberünknek. 3 változatban (külön ársávban) lehet rendelni ezeket a fajta készleteket:
1.Sima kartondoboz+PDF összeszerelési
2.Sima kartondoboz+nyomtatott összeszerelés
3.Eredeti doboza+nyomtatott összeszerelési
Kínából egyenesen mondjuk nem mertem volna ekkora készletet berendelni.[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
-
Neurotoxin
őstag
Hát nagyon nem olyan, konkrétan meg kell építeni minden egyes épületet, szellőzőt, árust stb. + a szállító űrhajókat is. Még csak nem is úgy, mint pl. az új Tejútrendszeres Lego esetében, random alkatrészekből. Szerintem ötletesen kitalálta onecase.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Megérkezett hozzám a Mould King 21007 “The Empire over Jedha city” szett Németországból. (Ebay, hivatalos(?) Mould King eladó, első ‘nem Lego’ vásárlásom.) A szokásos nemzetközi kékes-szürke nylon csomagolás volt ráhúzva a dobozra, ami olyan, mintha eredetileg is ebben érkezett volna Kínából, rajta vonalkód, EU certi. és logók, “building blocks” jelölés. A eredeti dobozt azért belerakhatnák egy plusz kartondobozba, mert az enyémnek a szélei meglettek nyomorgatva és van egy közepes méretű szakadás a doboz elején, azért ez nem az elvárt kezelés, de sebaj.(A nylon itt-ott szakadt volt, lehetséges, hogy a Postán valaki nézegette, lehetséges, hogy ott sérült….) Gyorsan kipakoltam a számozott zacskókat (34 db), az elemek szemre nem sérültek. A doboz fullra van pakolva, nem úgy mint Legóéknál. “Összerakási” füzet a doboz alján fóliában, a gerincnél a ragasztás kicsit nyomorgatott, a nyomat kb hozza a Legónál megszokott minőséget (annál kicsit “mosottabb”), mint ahogy a doboz is komolyabb Lego szett benyomását kelti. A lépések érthetőek, 1-2 helyen találtam olyan lépést, hogy egy alkatrész lógott a levegőben, de később meglesz a helye, vagy hogy 3 szintből kell kitalálni, hogy hova illik az adott elem. Nekem a régi, gyerekkori Lego összerakási füzetekre emlékeztet, ahol egy oldalon egyszerre több lépés is szerepelt, de össze fogom hasonlítani onecase eredeti útmutatójával. Kibontottam egy zacskót, csak, hogy legyen összehasonlításom az elemeket tekintve, hagyományos ABS műanyag a leírás szerint, kicsit talán fényesebb, érzésre keményebb az utóbbi Lego elemeimhez képest, de szerintem rendben vannak.(Ebben a zacsiban nem találtam deformálódott vagy sorjás elemet.) Később még osztok meg fotókat az építésről, de biztosan nem fogom elkapkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Ezek a sorják nem szépek, veszélyesek lehetnek, elvághatják a gyerekek ujjait Valami idősebb (régebben kiadott) szett lehet ez. Lehetséges, hogy Cada (állandóan Cadfinak olvasom a dobozon található logó miatt )szett és szett között is lehetnek minőségi eltérések vagy még nem figyeltek oda eléggé a minőségbiztosításra?
-
Neurotoxin
őstag
"Moc esetén amúgy nem lenne nagy cucc egy legális megoldás. Legyártják és szettként árulják, közben pedig fizetnek a moc kitalálójának is. Win-win. Nem loptak és a moc kitalálója is jól jár, mert többen veszik mintha BL-ről kéne szemezgetni."
Nemrég olvastam hasonlót Redditen, hogy állítólag van már példa ilyen megállapodásra. Hogy ebből mi igaz, nem tudom, de kellemesebb hely lenne a Föld ezzel a gondolkodással. Mint korábban említettem, addig is, amit tehetünk, hogy megvásároljuk Rebrickable-n a MOC alkotó útmutatóját, ezzel is támogatva őt.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Neurotoxin
őstag
Javaslataim:
1.Lepin/King: 1:1 Lego másolatokat ne (pl: 1:8 Supercar + F1; 1:10; 1:12; Speedchampions autók, SW, Gyűrük Ura, Icons, Expert, Architecture, Art, Space, City stb elmúlt évek szettei, amivel eleve tele van most is a Jófogás.hu, Marketplace). Nevük alatt kiadott MOC-ok, saját szettjeik jöhetnek.
2.CADA szettek
3.Mould King, MOC factory, stb legit gyártók MOC és egyéb nem Lego másolat szettjei.
4. Egyéb gyártók szettjei, amik nem 1:1 Original Lego szett másolatok.
5. Eredeti Lego másolat, de már kifutott szettről - ez nekem még mindig kicsit ingoványos talaj, de ha senki sem anyázik érte, maradjon.
6. Mindenféle apró/hirdetés tiltása a topikon belül.
@sb:Megengedőség: Rendben, de ha kérhetem, akkor se legyen olyan szett bemutatva, ami egyértelműen Lego lopás. Előbb-utóbb úgyis garantáltan s***be rúgják a topik user-jeit érte, nem hiányozna senkinek, hogy valaki rászálljon a témára.
@draco31:"Csak az ne legyen, hogy megvesz valaki egy ilyet, vagy már vett, bemutatja, hogy milyen, és neki van esve, hogy de ez "lopott", meg ilyenek." Pont a megbélyegzés elkerülése végett írtam fent is.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Elsőre is értettem a leírásodból, hogy mire gondolsz. Pedig nem olyan bonyolult az sem, ahogy leírtam.
"Ha szerinted sem BL-es, eredeti kockákból épült (hanem lopott gyártós szett a moc is tipikusan)" Szerintem itt valami félrement. Annyiból "lopott", hogy a Rebrickable-ra feltöltött MOC útmutatók alapján kiadják a komplett szetteket. Kifogásolható persze, mert az eredeti MOC alkotó nem lát belőle egy huncut vasat sem, másrészről meg egy jó dolog, mert ahogy fentebb szó volt róla, nem kell Bricklinken vadászni az elemeket n+1 webshopból/eladótól. Nagy előnye továbbá, hogy legit gyártó, CE tanúsított építőelemeiből áll. Jelenleg ezt a szettet várom, talán hétfőre itt lesz: MOULD KING 21007 The Empire over Jedha City
-
Neurotoxin
őstag
+1. Nekem is ez lesz az első ilyen készletem, elvileg hétfőn érkezik meg, de hogy mikor fogok tudni nekiállni, kitudja Mióta egy éve megláttam egy YouTube csatornán, eldöntöttem, hogy nekem ilyen kell. Darabszámát tekintve (5162 db, ha jól emlékszem) nem volt olyan húzós ára, majd meglássuk.
-
Neurotoxin
őstag
Nem jogászkodni szerettem volna én sem, hidd el, ismételem csak magamat, hogy a Lepin (mostmár csak simán “King” néven futó) “termékeknek” ebben a topikban sincs keresni valója, mert egyszerűen lerí róluk, hogy másolatok. Szvsz. Nem hinném, hogy olyan sok ‘átlag’ user kiesne miattuk innen. Ez részemről csak egy ajánlás, de ezért kellene egy topik szabályzat, a Házigazdának szívesen segítek, vannak még ötleteim. Szerintem egyáltalán nem baj, ha ötletelünk a topik hajnalán ezen, sőt. Szűrni is bőven lehetne, mint ahogy a Lego topikban is moderálva vannak a nem odavaló tartalmak. Továbbra is úgy gondolom, hogy a legit gyártók szettjei jöhetnek ide, már csak azért is, mert hiába Lego kompatibilisek az építőelemek, a Lego topikban nem férnek meg. A MOC tartalmak szintén jöhetnének ide, Throme #22-ben nagyon ügyesen leírta, hogy miért. Utóbbi a Lego topikban szintén kevésbé megtűrt tartalom, valóban kevésbé hihető, hogy BL-ről összevadászott elemekből lett megépítve. Úgyis folyamatosan megy a sírás-rívás, de mostmár ebbe a topikban mehetne, ami az említett topikban nem mehet. Rengeteg dolgot lehetne bemutatni.
@Throme: Rebrickable-n szívesen vásárolok MOC építési útmutatót, a fenti onecase alkotásét is megvásárolom, már csak kiváncsiságból is, ezzel is az alkotót támogatom, nem egy nagy összeg, belefér
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz UberMutant #20 üzenetére
Így hozza a saját oldaluk (hivatalos store ).
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Közben megtaláltam a Mould King-es cikket, akit érdekel [link] .
-
Neurotoxin
őstag
Írhatnánk majd idővel egy szabályzatot is a topikhoz, de majd látjuk, hogy mennyire indul be.
Igen, 1:1 Lepin másolatokat NE, több sejthető okból kifolyólag.
Van a Cada mellett egy másik gyártó is, aminek a termékeit követem egy ideje, ez pedig a Mould King (Penész Király ). Kicsit nekem még mindig csájni az üzletpolitikájuk, viszont elmondásuk szerint ugyanolyan legal/legit gyártó, mint a Cada, EN71/CE jelzéssel vannak ellátva a szettek. (Valahol olvastam, hogy bizonyos Lego elemek licensze járt le, azt vásárolták(?) meg, nem tudom, hogy ebből mennyi az igazság….)Az elveimmel viszont az szembemegy, hogy javarészt a Rebrickable-ra feltöltött MOC-okat adják ki saját név alatt, de legalább egyben megvehető készletek, nem kell összevadászni hozzá az elemeket (vagy sikerül vagy nem, de legalábbis nyögvenyelős). Mindenesetre rengeteg olyan szettet árulnak így, amiben számomra sokkal több fantázia van, mint a gyári Lego készletekben. Arról lehetne vitatkozni, hogy egy MOC milyen építési élvezeti értékkel bír, mennyire követhetőek az útmutatóik, de valljuk be, hogy elég sokan a kihívást szeretjük keresni az építésekben.
Mivel SW (és mostanában leginkább Rogue One) rajongó vagyok, a MOULD KING 21007 The Empire over Jedha City szettet rendeltem meg hétvégén, az Ebayen találtam egy nagyon jó akciót, ráadásul az EU-ból szállítják, nem terheli plusz vám, mintha egyenesen Kínából jönne. Dobozos, nyomtatott útmutatóval érkezik. Eredetileg onecase MOC alkotása.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Hiánypótló topik, csodálkoztam is, hogy eddig nem volt. Tényleg jobb lenne bővíteni a topik nevét, “Lego kompatibilis építőkockákra”, bár értem, ha nem maradhat. Jó lenne továbbá, ha meglehetne osztani szettekről szóló bemutatókat, csak félek, hogy esetleges jogi-hercehurca és megbélyegzés lenne a vége. Nem tudom, hogy miként lehetne úgy tető alá hozni a dolgot, hogy ne eredeti szettek másolatai legyenek megosztva (nyílván rengeteget kellene moderálni).Hirtelen ennyi kérdés körvonalazódott a fejemben. Pedig hétvégén rendeltem egy elég merész “B” gyártó szettet, ami Cada féle, inkább MOC kategória, de azért ennél bonyolultabb “termék”.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Android szakmai topik
- Politika